Behringer SRC2496 Μods

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Η δοκιμή του SRC2496 στο σύστημά μου ήταν άκρως επιτυχής και έτσι ήδη περιμένω το δικό μου DAC απο τον θείο Θωμά. Nα ευχαριστήσω και δημόσια το φίλο Γιώργο (back) που μου δάνεισε το (ελαφρώς βελτιωμένο) DAC του.

Εννοείται πως θα βάλω επάνω το Marantz μου αλλά, πέρα απο αυτό, το μπέριντακ θα χρησιμοποιηθεί στην PC-based ψηφιακή πηγή που ετοιμάζω.

Το πιθανότερο είναι να βάλω επάνω ένα Trends Audio UD-10.1 το οποίο θα στέλνει bit-perfect μουσικούλα απο το PC μου στο Mπέριντακ μέσω AES/EBU. :happy_2:

Εναλλακτικά ίσως πάω σε μία καλή audiophile/ημι-επαγγελματική εξωτερική "κάρτα ήχου" όπως την πολύ καλή EMU 0404 USB (έβαλα τα εισαγωγικά γιατί η συγκεκριμένη απέχει πολύ απο το να χαρακτηριστεί μία απλή κάρτα ήχου).

Όσον αφορά το SRC τώρα, αργότερα θα γίνουν κάποια mods στην τροφοδοσία (να'ναι καλά ο φίλος back :respect: ).

Πέρα απο τα παραπάνω, διάβασα το παλιό thread σχετικά με τα mods (αν και edited out πλέον υποψιάζομαι πως στην αρχική του μορφή πρέπει να ήταν το καλύτερο thread για src2496 mods ever), αλλά τα περισσότερα είναι λίγο "hardcore" και δεν θα να "χώσω" το φίλο μου το Γιώργο τόσο πολύ! Mε ενδιαφέρουν απλά mods τα όποία να περιλαμβάνουν μόνο το ξεκόλλημα ενός component και κόλλημα κάποιου "καλύτερου". As simple as that - για να μη φάμε και ξύλο!

Ένας τύπος που έχει ασχοληθεί αρκετά με την DCX/DEQ/SRC αλυσίδα και τα mods αυτής είναι αυτός εδώ.
Ο τυπάς λοιπόν σε κάποιο σημείο στην σελίδα του αναφέρει την αντικατάσταση του AK4393 με το νεότερο ΑΚ4395.
Συγκεκριμένα γράφει:

"The SRC2496 upsamples to 2496 with jitter reduction and dither Which the DEQ doesn't. Running an SRC in front of your DEQ2496 will make another gigantic improvement as upsampling really pays off. I haven't had the lid off of the SRC2496 to see what makes it tick yet but it sounds great on all counts and the analog out is even better than the DEQ. I also have mods coming for the 2496 line which take the analog to a higher level still. The dacs are changed to the AK4395 which is two steps up the ladder from the 4393 that comes with the unit. As the AKM dacs all output a line level voltage signal rather the current output that is found with the Burr Brown units, I'm running the dacs straight out to the stepped attenuators at my amps with no active circuitry! Talk about an imediate sound with a black background! The upgraded dacs also feature a soft filter option a la' the Wadias, which I haven't tried yet but should also improve the sound when running 96k data."

Με μία ματιά στα spec βλέπω πως πρόκειται για pin-combatible τσιπάκια και μάλιστα δουλεύουν με το ίδιο ρεύμα. Πόσο εύκολη θα είναι μία τέτοια αλλαγή? Απλά βγάζεις το ένα και βάζει το άλλο και δουλεύουν όλα OK? Μου φαίνεται πολύ απλό για να είναι αληθινό (καλά, όχι ακριβώς "απλό" δεδομένου του μεγέθους των pins).

Υπόψην η EMU 0404 που αναφέρω παραπάνω δουλεύει με το ακόμη νεότερο ΑΚ4396... Λέτε?!?

Πόσο εύκολο είναι να βρεθεί ένα AK4395 ή ένα AK4396? :crazy_1:

Για την αλλαγή των op-amps θα σας πρήξω αργότερα... :happy_8:

Thank you in advance! :cool_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Behringer SRC2496 Μods

Πέρα απο τα παραπάνω, διάβασα το παλιό thread σχετικά με τα mods (αν και edited out πλέον υποψιάζομαι πως στην αρχική του μορφή πρέπει να ήταν το καλύτερο thread για src2496 mods ever), αλλά τα περισσότερα είναι λίγο "hardcore" και δεν θα να "χώσω" το φίλο μου το Γιώργο τόσο πολύ!
Eχμ... WTF?! Άλλαξε το link?...
Μιλάω για αυτό το thread.

Reaction score
1.772
κωστα δεν κανη τιποτα.

να πω οτι στο src μου εχω διπλασιαση τη χωρητικοτητα στο τροφοδοτικο και εχω κανη bypass τους πυκνωτες dc blocking.

g.kar μηπως εχεις αλλαξη μ/τ να μας πεις εντυπωσεις;

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Mόνη μας ελπίδα ο Master των SRC mods, G.Kar!

Πάντως δεν μπορώ να βρω τα DAC της AKM σε μικρές ποσότητες (να παραγγείλω 300 απο δαύτα δεν παίζει ως λύση!).

Το αφήνουμε και πάμε σε τροφοδοσία και αλλαγή των op-amps εξόδου (μάλλον τα ΟΡ275 που προτείνει ο costasEAR στο άλλο thread).

O Back έχει άλλα σχέδια αλλά ας τα αποκαλύψει ο ίδιος! :mrgreen:

Reaction score
1.772
ειχα σκοπο να φτιαξω direct out κανοντας by pass ολα τα αναλογικα κυκλωματα και περνωντας εξοδο απευθειας απο το dac αλλα απο χτες αλλαξαν τα σχεδια αφου παω για deq 2496 οποτε οι οποιες αλλαγες θα γινουν εκει.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δεν άντεξες ε?! Θα το πάρεις το DEQ..
Ωραία, ωραία... Να το μάθεις καλά για να μην διαβάζω manual όταν πάρω το δικό μου! :mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ειχα σκοπο να φτιαξω direct out κανοντας by pass ολα τα αναλογικα κυκλωματα και περνωντας εξοδο απευθειας απο το dac αλλα απο χτες αλλαξαν τα σχεδια αφου παω για deq 2496 οποτε οι οποιες αλλαγες θα γινουν εκει.
Καλά που δεν έκανες τις αλλαγές. Νομίζω ότι αν πειραματιστείς με το DEQ, θα τις ξεχάσεις διότι πιθανώς να μην τις θεωρείς πλέον κρίσιμες... :cool_4:

Reaction score
1.772
Καλά που δεν έκανες τις αλλαγές. Νομίζω ότι αν πειραματιστείς με το DEQ, θα τις ξεχάσεις διότι πιθανώς να μην τις θεωρείς πλέον κρίσιμες... :cool_4:
τοση διαφορα πια κανη αυτο το deq?

κωστακη με το manual δεν κανης τιποτα αγορι μου.

θελη δουλεια το εργαλειο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Behringer SRC2496 Μods

θελη δουλεια το εργαλειο.
[Βασιλάκης Καϊλας]
Δεν την φοβήθηκα ποτέ μου τη δουλειά, αφεντικό!
[/Βασιλάκης Καϊλας]

:respect:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Η δοκιμή του SRC2496 στο σύστημά μου ήταν άκρως επιτυχής και έτσι ήδη περιμένω το δικό μου DAC απο τον θείο Θωμά. Nα ευχαριστήσω και δημόσια το φίλο Γιώργο (back) που μου δάνεισε το (ελαφρώς βελτιωμένο) DAC του.

Εννοείται πως θα βάλω επάνω το Marantz μου αλλά, πέρα απο αυτό, το μπέριντακ θα χρησιμοποιηθεί στην PC-based ψηφιακή πηγή που ετοιμάζω.

Το πιθανότερο είναι να βάλω επάνω ένα Trends Audio UD-10.1 το οποίο θα στέλνει bit-perfect μουσικούλα απο το PC μου στο Mπέριντακ μέσω AES/EBU. :happy_2:

Εναλλακτικά ίσως πάω σε μία καλή audiophile/ημι-επαγγελματική εξωτερική "κάρτα ήχου" όπως την πολύ καλή EMU 0404 USB (έβαλα τα εισαγωγικά γιατί η συγκεκριμένη απέχει πολύ απο το να χαρακτηριστεί μία απλή κάρτα ήχου).
Aααααα!
Δείτε τη βγάζει η αγαπημένη μου (έτσι όπως εξελίσσεται) Behringer:

F-CONTROL AUDIO FCA202

Mου φαίνεται πως θα το προτιμήσω ως transport απο το Trends UD-10.1...
Είναι firewire (που θεωρείται καλύτερο απο το USB γι'αυτή τη δουλειά), έχει κι αυτό εξωτερική τροφοδοσία, έχει και 24/96 DAC (αλλά αυτό δε με ενδιαφέρει εφόσον θα δουλεύει ως transport) και είναι και ASIO compatible. Τέλος μου βγάζει και balanced σήμα για να στείλω στο SRC - με μόνο αρνητικό πως το βγάζει σε jack οπότε θα πρέπει να χαλάσω το XLR-XLR καλώδιο που έχω στην μία άκρη. Το καλύτερο?! Μόλις 85 ευρώ απο τον θείο Θωμά!

Όσοι ψάχνουν μία φθηνή εναλλακτική ας δουν αυτό με 35 ευρώ!

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ναι αλλά τι λέω... Δεν έχει digital out (εκτός αν παίξει κάποιο mod αλλά τρέχα γύρευε)...
Σίγουρα προτιμώ την Behringer από άποψη αξιοπιστίας αλλά έτσι κι αλλιώς η εγγύηση θα χαθεί με το mod.. Tα πλεονεκτήματα του firewire σε σχέση με την USB δεν είμαι σίγουρος πως αξίζουν την ταλαιπωρία.

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται το παραπάνω μηχανάκι έχει CS4345 για D/A, CS5340 για A/D και ο firewire receiver είναι της TI (TSB41AB2).

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Μου ήρθε σήμερα το Μπέρι-DAC! Συνδέθηκε με καλώδιο Belden 1694A στο Marantz και με Belden 1800F (XLR-RCA καλώδιο) στον προ μου. Βύσματα Neutrik (XLR) και Canare (RCA).

Για το θέμα του USB transport είμαι ακόμα στην αναζήτηση. Ίσως επικρατήσει η πρακτικότητα της υψηλής απόδοσης και πάω για ένα Squeezebox.

Θα σας ενημερώσω για ό,τι αλλαγές γίνουν στο DAC στις επόμενες εβδομάδες.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Καλώς τα δέχτηκες και καλοάκουστο!
Nα'σαι καλά, Νίκο. :cool_4:

Κατά 99% θα πάω για ένα Squeezebox τελικά. Ειδικά ως transport είναι άριστο και τελικά με αυτή την επιλογή δεν κάνω συμβιβασμούς ως προς την απόδοση όπως πίστευα. Με μία σύντομη έρευνα είδα πως είναι καλύτερο transport από τις περισσότερες εξωτερικές και εσωτερικές κάρτες ήχου που παίζουν μέχρι 200 ευρώ. Tα έλεγε ο Atkinson αλλά δεν τον πίστευα!

Squeezebox δαγκωτό λοιπόν. To μόνο που θα χάσω είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής 24/96++ υλικού χωρίς downsample (μόνο στο Transporter παίζουν κανονικά). Κάτι ακούγεται για νέο version που δεν θα έχει αυτόν τον περιορισμό οπότε ίσως περιμένω να μου το φέρει ο Άη Βασίλης.

Reaction score
1.772
ενδιαφερων το squeezbox.
ac3 και dts pass through δεν υποστηριζη ομως ε;

με γεια το μπερυντακ.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

ενδιαφερων το squeezbox.
ac3 και dts pass through δεν υποστηριζη ομως ε;

με γεια το μπερυντακ.
Thanks George.

Ως transport μόνο κάποιοι λένε πως τα υποστηρίζει.
Αν βάλεις και το DAC του στο παιχνίδι σίγουρα δεν γίνεται αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει. :cool_4:

Το ψάχνω να δούμε σίγουρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo