BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496

Reaction score
28
Ισως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει μέχρι τώρα...

http://www.thomann.de/gr/behringer_ultramatch_pro_src_2496.htm

Το έχω κανά 2μηνο τώρα και δεν χορταίνω να το ακούω. Πεντακάθαρος ήχος κρυστάλλινος και πολύ δυναμικός! Απείραχτο εννοείται.

Απορώ γιατί να δώσει κανείς ένα σωρό λεφτά να αγοράσει ακριβό CD player την στιγμή που το συγκεκριμένο DAC έχει πολύ ανώτερο ήχο. Και με την προσθήκη ενός φθηνού DVD player για transoprt μπορεί κανείς να ακούει και τα 96/24 DVD Audio που δεν παίζουν στο ακριβό CD player.

O μόνος λόγος για να αγοράσει κανείς ακριβό CD player είναι μόνο για απόκτηση ενός αντικειμένου φετίχ...
yamaha cds2000:137:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496

Πάντως εγώ σαν DAC το χρησιμοποιώ (παίρνω αναλογικό XLR σήμα) και ομολογώ ότι το upsampling 96/24 που κάνει με το δικό του ρολόϊ στα ταπεινά 44/16 CDs είναι εκπληκτικό. Πολύ ζωντανός και δυναμικός ήχος!

Απορώ γιατί δεν το είχα αγοράσει τόσα χρόνια...
καλυτερο απο το v-dac?

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496

Συγνώμη που θα στενοχωρήσω πολλούς φίλτατους συνφορουμίτες αλλά και το ντακ και το EQ ήταν για μένα μια αξέχαστη τραγωδία...
Το ντακ λιγότερο...
Έβαλες την φάση του ρεύματος στον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ακροδέκτη όπως βλέπουμε την πίσω πλευρά του μηχανήματος; Πολύ σημαντικό αυτό!

Reaction score
928
Απάντηση: BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496

Σε ενα καλό σύστημα που το ακούς κάθε μέρα είναι εμφανέστατη η διαφορά.

Το σύνδεσα ψηφιακά πριν το dac.

Απλά με πήγε ενα βήμα πίσω.

Χάθηκε η ανάλυση και ο "αέρας".

Με απλό bypass φυσικά.

Η διαφορά ήταν θεαματική οταν το έβγαλα.

Ισως σε προβληματικούς χώρους που χρειάζονται ισοστάθμιση να "έρχεται" δεν ξέρω.

Εμένα έτσι κι αλλιώς λίγα db στα 50-100Hz μου πρόσθεσε και τα έφερα με την τοποθέτηση.

Δεν είναι τυχαίο τελικά που αυτά τα μηχανάκια αλλάζουν χέρια συνέχεια.

Reaction score
1.188

Το πρόβλημα με το Ultramatch είναι άλλο... Ο "φίλος" μας ο Θωμάς ο Γερμανός το πουλάει μόλις 177€... Αν είχε ένα μηδενικό στο τέλος της τιμής και το έδινε 1770€ τότε όλοι θα το θαύμαζαν!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

Το πρόβλημα με το Ultramatch είναι άλλο... Ο "φίλος" μας ο Θωμάς ο Γερμανός το πουλάει μόλις 177€... Αν είχε ένα μηδενικό στο τέλος της τιμής και το έδινε 1770€ τότε όλοι θα το θαύμαζαν!
μπα, δε κερδίζει έτσι εύκολα θαυμασμό και σεβασμό. αν δε πάει πάνω από 3.500 ευρώπουλα, δεν έχει καμιά τύχη...:143::135:

Reaction score
928

Δεν έχω ακούσει το Ultramatch και δεν ξέρω.

Αν παίζει καλλίτερα απο το magic σίγουρα αξίζει την προσοχή.

Reaction score
1.188

Ποιός έχει εμπειρία και από τα δύο για να μάς πει;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.641

Οπότε ούτε αυτό είναι άξιο θαυμασμού:
http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=32292
αυτό είναι σε άλλη κατηγορία.
είναι αντικείμενο μίσους.:126:
μα πως είναι δυνατό να παίζει καλύτερα από το hi-end μου με τα μπλε λεντάκια, μηχάνημα με τόσα κόκκινα λαμπάκια....:143::135:

Reaction score
1.188

Φτου γαμώτο τώρα κατάλαβα... Το Μπέρυ Ultramatch 2496 έχει κόκκινα και πράσινα leds (σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο) αλλά κανένα μπλε led! Για αυτό δεν παίζει αποδεκτά για τους hi-endάδες! :108:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496

Φτου γαμώτο τώρα κατάλαβα... Το Μπέρυ Ultramatch 2496 έχει κόκκινα και πράσινα leds (σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο) αλλά κανένα μπλε led! Για αυτό δεν παίζει αποδεκτά για τους hi-endάδες! :108:
:114::126::128:+

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496

Το έψαξες καθόλου το "γιατί", ή το άφησες να πάει στο διάλο κι ασχολήθηκες με άλλα κόλπα?
Ας μάς πει όποιος το γνωρίζει περισσότερο...

Ο ήχος του είναι πάρα πολύ δυναμικός! Ισως από τους πιο δυναμικούς ήχους που έχω ακούσει ποτέ από DAC. Τόσο πολύ που μού δημιουργεί την ψευδ-αίσθηση ότι κάνει expand τις σημερινές άθλιες καρασυμπιεσμένες ηχογραφήσεις που έχουν πέσει θύματα του loudness war.
Οταν δε, του δίνω μία σωστή ηχογράφηση που δεν είναι συμπιεσμένη έχει μεγάλη δυναμική περιοχή, εκεί απογειώνεται!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ισως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει μέχρι τώρα...

http://www.thomann.de/gr/behringer_ultramatch_pro_src_2496.htm

Το έχω κανά 2μηνο τώρα και δεν χορταίνω να το ακούω. Πεντακάθαρος ήχος κρυστάλλινος και πολύ δυναμικός! Απείραχτο εννοείται.
Το έχω αρκετά χρόνια.
Όντως από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει γιατί είναι πολυ-εργαλείο που, ακόμα κι αν κάποια στιγμή πάρεις καλύτερο DAC, σου μένει.

Με mods ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.
Είχε γίνει και blind test παλιά με ένα καραπειραγμένο (του gkar) και είχε ταπεινώσει κάτι γνωστά και ακριβά εμπορικά. Αν ψάξεις ίσως βρεις αναφορές.

Πιστός σύντροφος - μέχρι που άκουσα το πρώτο Buffalo πριν 3 χρόνια. Από τότε δεν μπόρεσα να ξανακούσω ποτέ από το Behri..
Πάντως δε φεύγει από το ρακ μου (για να κάνω A/D από το πικάπ και να στέλνω στο Buffalo αφού δεν έχω προενισχυτή :116:).

Reaction score
3.696

Το συγκεκριμένο μηχάνημα της Behringer, το ULTRAMATCH PRO SRC 2496 είναι εξαιρετικό ακόμα και χωρίς να έχει τροποποιηθεί.
Σαν DAC παίζει "κάπως" καλύτερα όταν γίνουν και κάποιες μετατροπές.

Απαραίτητο εξάρτημα όταν συνδέεται μέσω της ψηφιακής εισόδου spdif, δηλαδή μετά από το media player ( popcorn, WD TV, κ.λ.π).
Πολύ καλό επίσης ως upsampler ή/και digital interface converter

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.516
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90