BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

... εκείνος που "πρώτος ήρξατο χειρών αδίκων", ο συντονιστής μας, ο Βσίλης ο Τσαντουλής. (αν και κρυφο directντραβάκια τον βλέπω!). :107:
τελικά εδώ μέσα, εκτός από άντρες με εμπειρίες... όλες είμαστε και... ολίγον κρυφές...

Άλλος κρυφοαναλογικός, άλλος κρυφοψηφιακός, άλλος κρυφομπελτικός, άλλος κρυφονταιρεκτντραιβικός, άλλος ... κρυφή αδελφή του ελέους... και πάει λέγοντας.

Μωρέ σας το 'πα εγώ, θα μας ανακαλύψει η Σεχτα και ποιος μας γλυτώνει... :138:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Eκεί την έχετε πατήσει οι ... beltaκηδες:

αντιγράφω από ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΑ, (... παλαιοσύγχρονη αφού τελικά 30 χρόνια μετά το cd μιλάμε πάλι για βινύλια):

"στα pickup με άμεση οδήγηση η ταχύτητα περιστροφής είναι 33 1/2 και 45 στροφές το λεπτό. Σε αυτά χρησιμοποιούνται μοτέρ πολυπολικά και ελεγχόμενα με σερβομηχανισμούς συνεχούς η εναλλασσόμενου ρεύματος, με αποτέλεσμα το ραμπλ να είναι της τάξεως των 0,5 ΗΖ, οπότε ούτε αυτό ούτε οι αρμονικές του φθάνουν στα ηχεία και τον ενισχυτή".

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι και άλλα σημαντικά. Αφήνω όμως να μιλήσουν και άλλοι πολύ ποιό ειδικοί και κυρίως βέβαια εκείνος που "πρώτος ήρξατο χειρών αδίκων", ο συντονιστής μας, ο Βσίλης ο Τσαντουλής. (αν και κρυφο directντραβάκια τον βλέπω!).

:107:
κουραφεξαλα εγω θυμαμαι οτι τουλαχιστον το δικο μου thorens td-166 με τον δικο του βραχιονα νομιζω ηταν ο tp-16 και στη κατηγορια τιμης οπου επαιζε τοτε ,δεν παιζοταν σε συγκριση με τα αντιστοιχης τιμης η και αρκετα ακριβοτερα direct drive ανωτερο και στα σωματα και στην αποδοση των δυναμικων και στο ευρος της εικονας και γενικα παντου σε σχεση με τις αστειες επιδοσεις των direct σε σχεση με τα τσιριχτα και χωρις σωμα πριμα και στην στενη στερεοφωνικη εικονα και παντου γενικως δεν ξερω εαν καποιο ακριβοτερο direct της εποχης τι θα εκαμνε αλλα εγω προσωπικα δεν ετυχα σε κατι τετοιο.

Reaction score
8
Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

κι ολα αυτα τα εκανε η μεταδωση βεβαια και οχι η κεφαλη ε;

Reaction score
8

στα pickup με άμεση οδήγηση η ταχύτητα περιστροφής είναι 33 1/2 και 45 στροφές το λεπτό. Σε αυτά χρησιμοποιούνται μοτέρ πολυπολικά και ελεγχόμενα με σερβομηχανισμούς συνεχούς η εναλλασσόμενου ρεύματος, με αποτέλεσμα το ραμπλ να είναι της τάξεως των 0,5 ΗΖ, οπότε ούτε αυτό ούτε οι αρμονικές του φθάνουν στα ηχεία και τον ενισχυτή".
χμ, και καποια μοντελα που μου ερχονται στο νου, μετα απο καποια ενταση χορευαν ολοκληρα δημοτικους χωρους

Reaction score
11

χμ, και καποια μοντελα που μου ερχονται στο νου, μετα απο καποια ενταση χορευαν ολοκληρα δημοτικους χωρους
Aυτό είναι θέμα κατασκευής του σασί και καμία σχέση δεν έχει με τον τρόπο μετάδοσης!

Reaction score
28

κι ολα αυτα τα εκανε η μεταδωση βεβαια και οχι η κεφαλη ε;
με οποια κεφαλη και να επαιξε.
stanton 500e -stanton 881 -shure m95v-shure m44e-akg p8e-goldring-orthofon- και αλλες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.977
Απάντηση: Re: Απάντηση: BELT DRIVE VS DIRECT DRIVE !!!!!

Aυτό είναι θέμα κατασκευής του σασί και καμία σχέση δεν έχει με τον τρόπο μετάδοσης!

Ορθόν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002

φαντάστικ! μπλέ για να βλέπεις το αυλάκι βρε, πχ για να πετύχεις το 3ο track! (με τηλεκοντρόλ δε βγαίνει είπαμε, ε?)

και είναι και πολύ ακριβείας! 33-1/3 RPM: +- 0.003%

Αλήθεια, πόσο πάει το μαλλί?
Ορίστε κι ένα πιό φθηνό και πρακτικό:116:
[youtube]XOBXjrS_Rls&feature=related[/youtube]

Reaction score
8

oποτε ο θορυβος στα 5 χερτζ σας μαρανε;

Reaction score
181
Όσα πικάπ είχα (τρία) όλα ήτανε DD.
Και ακόμα δουλεύουν χωρίς κανένα service...
Όσα BD γνώρισα όλα είχαν τα προβληματάκια τους.
Άλλα σκούζαν τα μηχανικά τους μέρη, άλλα θέλαν λάδι, άλλα ιμάντα, άλλα ρουλεμάν, άλλα φθορές στο πηγάδι, άλλα βόμβους κ.τ.λ.
Δηλ. service κάθε 10000x.λ.μ...
Πράγμα που ούτε τα αυτοκίνητα κάνουν την σήμερον ημέρα...:142:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εγώ το έκανα 4 φορές στο παρελθόν ...

Στην δεκαετία του 80 υπήρχε ......
....... κ@βλωμένους γκαζιάρηδες...

....... Εγώ το έκανα 4 φορές στο παρελθόν και τα αποτελέσματα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…..)
Αντε κε Τσαντουλή μας που χαθήκατε πάλι? :139:
Αναμένουμε τις εμπειρίες σας (βρε μπας και έχετε και άλλη κόρη της παντρειάς??? :142: )

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.977
Απάντηση: Εγώ το έκανα 4 φορές στο παρελθόν ...

Αντε κε Τσαντουλή μας που χαθήκατε πάλι? :139:
Αναμένουμε τις εμπειρίες σας (βρε μπας και έχετε και άλλη κόρη της παντρειάς??? :142: )
Αφ' ης στιγμής ο Βασίλης είναι ένα σοβαρό άτομο, και επομένως δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα της προσφώνησης "κύριε", καθώς επίσης και τον καθ' ευγένειαν πληθυντικό. Αφού γνωρίζεστε προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Όσα πικάπ είχα (τρία) όλα ήτανε DD.
Και ακόμα δουλεύουν χωρίς κανένα service...
Όσα BD γνώρισα όλα είχαν τα προβληματάκια τους.
Άλλα σκούζαν τα μηχανικά τους μέρη, άλλα θέλαν λάδι, άλλα ιμάντα, άλλα ρουλεμάν, άλλα φθορές στο πηγάδι, άλλα βόμβους κ.τ.λ.
Δηλ. service κάθε 10000x.λ.μ...
Πράγμα που ούτε τα αυτοκίνητα κάνουν την σήμερον ημέρα...:142:
Το να ρίχνεις δυο, τρις σταγόνες λάδι μια φορά το χρόνο δεν είναι και τόσο σπουδαίο.
Και οι ιμάντες δεν είναι μεγάλο έξοδο για το χρονικό διάστημα που απαιτούν αντικατάσταση.

Reaction score
4

Ρε παιδιά εγώ είμαι άσχετος με αυτό που κουβεντιάζετε αλλά θέλω να σας ρωτήσω το εξής:

Η διαφορά ακούγεται ;

(...ή έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο λειτουργίας-κατασκευής) ;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Εγώ το έκανα 4 φορές στο παρελθόν ...

Αφ' ης στιγμής ο Βασίλης είναι ένα σοβαρό άτομο, και επομένως δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα της προσφώνησης "κύριε", καθώς επίσης και τον καθ' ευγένειαν πληθυντικό. Αφού γνωρίζεστε προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια.
[off topic ON]
Το "άντε κε Τσαντουλή μας" είναι νομίζω μία έκφραση που ΘΕΛΕΙ να δείξει ζεστασιά και οικειότητα. Και έχω την αίσθηση οτι και ο ίδιος έτσι το αντιλαμβάνεται.
(Άλλωστε, και τα συγχαρητήρια μου για την κόρη του, του τα απηύθυνα και προσωπικά και τα απεδέχθη με χαρά...)

Αλλά μιας που το συζητάμε... και με σας κε Κόγια γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και θα ήθελα και προς εσάς να απευθύνομαι με ζεστασιά και οικειότητα, αν δεν έχετε αντίρρηση.

Και όλα αυτά τα παραπάνω… ίσως, γιατί κι εγώ αυτή την περίοδο νοιώθω την ανάγκη ζεστασιάς και οικειότητας (αλλά και ολίγου χιούμορ...)
[off topic OFF]

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Ρε παιδιά εγώ είμαι άσχετος με αυτό που κουβεντιάζετε αλλά θέλω να σας ρωτήσω το εξής:

Η διαφορά ακούγεται ;

(...ή έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο λειτουργίας-κατασκευής) ;
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να στήσει κανείς 2 πικάπ ιδίου κοστολογίου το ένα να είναι DD και το άλλο BD και όντας όλων των άλλων συνιστωσών ίδιων η ανάλογων, να βγει ασφαλές συμπέρασμα.

Συγκριτικά συμπεράσματα στο θέμα αυτό νομίζω προκύπτουν από μια μακροχρόνια διαδικασία που εμπεριέχει και το τι τελικά επικρατεί μεταξύ των κατασκευαστών και της αγοράς εν γένει... εκτός βεβαίως κάποιας θεωρητικής προσέγγισης, που κι αυτή είναι ανατρέψιμη...

Reaction score
4

....
Συγκριτικά συμπεράσματα στο θέμα αυτό νομίζω προκύπτουν από μια μακροχρόνια διαδικασία που εμπεριέχει και το τι τελικά επικρατεί μεταξύ των κατασκευαστών και της αγοράς εν γένει... εκτός βεβαίως κάποιας θεωρητικής προσέγγισης, που κι αυτή είναι ανατρέψιμη...
Οκ ευχαριστώ.

Οπότε είναι μικρής->ασήμαντης διαφοράς σε ότι έχει να κάνει με το πως ακούγεται, ε ;
Απορώ τι ψάχνετε σε αυτό το θέμα όμως....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Οκ ευχαριστώ.

Οπότε είναι μικρής->ασήμαντης διαφοράς σε ότι έχει να κάνει με το πως ακούγεται, ε ;
Απορώ τι ψάχνετε σε αυτό το θέμα όμως....
Οχι, δεν είπα αυτό. Μπορεί η ηχητική διαφορά να είναι σημαντική, απλά δεν μπορώ προσωπικά εγώ να στο αποδείξω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss