Benchmark DAC...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Αν δεν κάνω λάθος, είναι αυτό στην φωτογραφία.

- Έχετε ακούσει τίποτα για το εν λόγω dac?

Κάποιου του ξέφυγε ότι πρόκειται για giant killer!!!
Θα είμασταν υπόχρεοι αν μας έδινε τις ακουστικές του εντυπώσεις :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χαρακτηριστικά:

2-channel, 24bit, 192-kHz D-to-A conversion
All sample rates playback with a 52-kHz analog bandwidth.
THD+N = -106 dB (0.0005%) measured at -0 dBFS, any sample rate, any test frequency, with any degree of input jitter!
116 dB signal-to-noise ratio @52 kHz, A weighted
AES/EBU (XLR & Coax) and S/PDIF (XLR, Coax, & Toslink) inputs
Digital input source-selection switch
Balanced, low-Z XLR outputs
+29 dBu output level capability
Unbalanced RCA outputs
Variable or preset output level controls, switch selectable
Direct connection to powered monitors
Built-in Benchmark HPA-2, a high-output, ultra-clean headphone amplifier with dual outputs jacks
Total jitter immunity via UltraLock™ technology!
Phase Accurate D-to-A conversion across any number of channels
1 power, 2 error indicating LEDs
Internal low-radiation toroidal power supply
International 115-230 input voltage range
Automatic De-emphasis for 44.1, 48, 88.2, and 96 kHz when Pre-emphasis bit is set
Milled aluminum front panel
1/2 wide, 1RU chassis
Rack mount kit available
CE Compliant

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
ίσως το απόλυτο best buy στα DAC, με ενθουσιώδεις από παντού (stereophile, 6moons κλπ κλπ). Εισάγετε και στην Ελλάδα με τιμή 990€ από την Location Sound

δειτε εδώ κι εδώ για περισσότερες πληροφορίες...

όσοι έχουν ένα καλό transport και θέλουν έναν καλό ήχο με μικρό κόστος ας ακούσουν το συγκεκριμένο DAC.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ο Gio ειναι τεμπελχανας ολκης!

Παντως οντως εχει παθει την πλακα του με το Benchmark DAC

Αυριο θα προσπαθησω να τον πεισω με λεπτους τροπους-πανω χερι κατω χερι-να γραψει δυο λογια.

Αλλα νομιζω πως ο Δημητρης Χ. ξερει περισσοτερα απο ολους μας...

Reaction score
1
Κι εμένα θα μ' ενδιέφεραν πολύ εμπειρίες/γνώμες απο ανθρώπους που το έχουν ή το έχουν ακούσει εκτεταμένα. Τα reviews από το εξωτερικό, τόσο των επαγγελματιών όσο και των απλών audiophiles, είναι κατά 95% διθυραμβικά. Σπάνια βλέπει κανείς τέτοια ομοφωνία.
Σίγουρα μπορεί να το ακούσει κάποιος στη Location Sound, το θέμα όμως είναι αν το δίνουν για δοκιμή στο σπίτι, με το transport του καθενός. Μόνο έτσι έχει νόημα. Ξέρετε τίποτα επ' αυτού;

Reaction score
1
Το συγκεκριμένο DAC, είχα την τύχη να το έχω σπίτι για καμιά 10αριά ημέρες, έπειτα από την ευγενή παραχώρηση του από τον Έλληνα αντιπρόσωπο κύριο Θέμη Ζαφειρόπουλο, της Location Sound.

Δεν θέλω να γράψω πολλά πράγματα για τα όσα άκουσα, γιατί κάποια στιγμή θα ήθελα να τα έγραφα σε ένα in-depth review στο περιοδικό, αν φυσικά είχα την τύχη να το ξαναέπερνα για μερικές ημέρες, καθώς είχα αφήσει μερικές από τις δυνατότητες του, εντελώς ανεξερεύνητες.

Όμως, αυτό που θα μπορούσα να πω εκ του ασφαλούς, είναι πως το συγκεκριμένο μηχάνημα, είναι ένα από τα τρία καλύτερα DAC ανεξαρτήτου τιμής που έχω ακούσει στη ζωή μου. Τα άλλα δύο είναι το Audio Synthesis DAX Decade και το άλλο είναι το Audio Research DAC-2 με το Reference Stage Upgrade της Great Northern Sound.

Υ.Γ.: Το συγκεκριμένο διαμάντι είναι και προενισχυτής και μάλιστα πολύ πολύ καλός.

Gio

Reaction score
185
Tο συγκεκριμενο dac δειχνει οντως, οτι ειναι μια εξαιρετικη περιπτωση. Στο συστημα που το ακουσαμε, αντικατεστησε προ και dac πολλαπλασιας κατηγοριας τιμης και ακουστηκε αμεσως εμφανως καλυτερα. Δεν το εχω ακουσει εκτεταμενα,περιπου τρεις ωρες μονο, αλλα θα το κανω συντομα γιατι σκεφτομαι να το αγορασω.Αυτο σημαινει φιλε Ανδρεα, οτι οποτε το θελησεις μπορεις να το παρεις στο σπιτι να το ακουσεις και εσυ.

Υ.Γ.
Ανδρεα μην ξεχασεις να με παρεις τηλεφωνο το Σαββατο.
Εχουμε αγωνα την αλλη μερα.

Gio

Reaction score
185
Βεβαια ξεχασα να πω, οτι ο πρωτος που ακουσα να λεει πολυ καλα λογια γι αυτο το μηχανακι ηταν, ο Νικολας ο Κορακακης. Και μαλιστα σε ανυποπτο χρονο, οταν δεν το ηξερε σχεδον κανενας. Νικολα νασαι καλα, να μας ξετρυπωνεις παντα τετοια λαβρακια

Reaction score
3
Υπάρχει και άλλο ένα επαγγελματικό dac με το 1/5 της τιμής,το behringer.
To έχει ακούσει κανένας,μόνο του ή ακόμη καλύτερα σε αντιπαράθεση με το συγκεκριμένο?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Δυστυχώς δεν το έχω ακούσει αν και θα το ήθελα πάρα πολύ...

Η τιμή του behringer είναι 152€ και δεν είναι μόνο DAC αλλά και ADC. Νομίζω όμως ότι το behringer απευθεύνεται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό απ' ότι το Benchmark...

Reaction score
0
Ελπίζω ο Ανδρέας στον οποίο αναφέρεσε να είμαι εγώ. Όσον αφορά το τηλέφωνο ή την συνάντηση το Σάββατο, μια μέρα πρίν τον αγώνα, δεν δουλεύει βλ. παιχίδι με ΟΦΗ. Θέλει την μέρα του αγώνα και για να είμαι ακριβής το έχω δοκιμάσει μόνο για την Ευρώπη.

Αναφορικά με το Benchmark θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να το δοκιμάσω, οπότε όταν υπάρχει η δυνατότητα απλά ενημέρωσέμε.

Reaction score
5
Φίλοι μου
μπορώ να σας δώσω την προσωπική μου άποψη μιά και το αγόρασα την προηγούμενη Παρασκευή. Το άκουσα στο σπίτι ενός φίλου που το πήρε ενώ ήταν κάτοχος ενός player και DAC της Musical Fidelity τα δε ηχεία ProAc 3.8 . Η διαφορα με εντυπωσίασε αρκετά ώστε να το πάρω απόφαση και εγώ. Πριν προσανατολιζόμουν στην αγορά ενός καλού player αλλά αυτή η λύση μου δίνει την δυνατότητα πολλών διαφορετικών επιλογών.Το προηγούμενο Σάββατο το πηρά και πήγα σε γνωστό κατάστημα όπου ακούσαμε το set πολλών ευρώ με ηχεία τα 802D. O ήχος του συστήματος ήταν πολύ καλός το δε κόστος σημαντικό.Κρατώντας τα 802 και τον τελικό βάζουμε το benchmark σε ρόλο προ και DAC σύνδεση balanced με transport το Sony 777 η δε σύνδεσή τους με οπτική ίνα !!!!!!!!! Ο ήχος στα αυτιά μου όπως και των άλλων δύο στη παρέα θεωρήθηκε καλύτερος κυρίως όσον αφορά την ταχύτητα του χαμηλού και την καθαρότητα των μεσαίων. Στο σπίτι μου τώρα ηχεία 802Ν,τελικός Theta Dreadnaght II σύνδεση balanced με το γνωστό Bencmark και σύνδεση coaxial στο Denon 3910 σε ρόλο transport.Το απότελεσμα και εδώ ανάλογο με ήχο ταχύ,ζωηρό με πολύ καλή περιγραφή. Δεν ξέρω έαν είναι το καλύτερο στην κατηγορία του αλλά το αποτέλεσμα μου αρέσει και αυτό είναι που μετράει. Σαφώς ο χρόνος χρήσης είναι μικρός αλλά οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι αυτές

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τα Stello έχουν καλή φήμη στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω να υπάρχουν στην Ελλάδα...

μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω Ανδρέα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88