benq w 1070

Reaction score
15.548
Απάντηση: benq w 1070

κοιτα......

...εαν εχεις εναν προβολεα πολυ φωτεινο για 3D και θελεις να τον ηρεμησεις ωστε να δεις 2D πιο σωστα,δεν το βρισκω κακο

εξαλλου μπαινει και βγαινει ευκολα το φιλτρο....

απλα θελει καλο φιλτρακι...

Reaction score
15.548

απλα πρεπει να κανεις αλλες ρυθμισεις με το φιλτρο.....οι οποιες βεβαια μπαινουν στην μνημη και αυτες και εισαι οκ....

πιθανον το φιλτρο που αναφερεις Γιαννη δεν ειναι ουδετερο......αλλα για να ερθει καλυτερα το RGB level..δλδ κοβει καποιο χρωμα απο το RGB

εγω μιλαω για ουδετερο φιλτρο.

Reaction score
767
Απάντηση: Re: benq w 1070

γεια και χαρά και από μένα...

δε θέλω να χαλάσω το topic...
απλά θέλω να πω κάτι σχετικά με το cinema που έφτιαξα πρόσφατα και την εμπειρία μου μέχρι τώρα...

το budjet ήταν μέχρι 1700 ευρώ οθόνη+προβόλι...
ο χώρος ενιαίος-καθημερινός με απόσταση οθόνης-καναπε τα 3 m και οθόνης-προβολέα τα 3,5 m..

μετά απο ψάξιμο, επικοινωνία με τον "μετρ" του καλιμπραρίσματος απο το φόρουμ εδώ και σύμφωνα με τις αποστάσεις μου, η διάσταση οθόνης στην οποία έπρεπε να κινηθώ για σωστή προβολή ήταν οριακά οι 96 ίντσες...και λόγο των ανακλάσεων απο τους τοίχους, οθόνη με γκρι επίστρωση....κατέληξα σε μια σταθερή elite ezframe στις 92 ίντσες, για να προλάβω να την έχω και έγκαιρα για το καλιμπράρισμα που ακολουθούσε...

είπαμε οτι το budjet δυστυχώς ήταν περιορισμένο, οπότε βρήκα έναν μεταχειρισμένο benq 1200 σε υπεράριστη κατάσταση και καλή τιμή και δε το πολυσκέφτηκα...τον πήρα...

με το καλό ήρθε ο κ. Καστρούνης, στήσαμε (δλδ αυτός έστηνε και εγώ έκανα καφέδες:116:), καλιμπράραμε και βουαλά το πρώτο μου home cinema...και πάλι ευχαριστώ κ. Μανώλη μας :107:

αυτό που αντιλαμβάνομαι μέχρι τώρα είναι οτι βιάστικα στην επιλογή προβολέα μου φαίνεται...
πολύ καλή ευκρίνεια ο benq, ισορροπημένα χρώματα μετά το καλιμπράρισμα, καλή κίνηση, δεν βλέπω rainbow effect (στα μάτια μου τουλάχιστον)...αλλά...ένα μεγάλο αλλά...
αυτό το φως του δεν τιθασεύεται με τίποτα....η μικρή σχετικά οθόνη που έχω, και ο χώρος μου με άσπρο ταβάνι και μπεζ τοίχους τα κάνουν μπάχαλο....παρόλο που δουλεύει στο eco η λάμπα και η οθόνη έχει γκρι επίστρωση (ντάκσι δεν είναι stewart), μαύρο απλά δεν φαίνεται να υπάρχει (όχι οτι είχε και πολύ δηλαδή)...και εκτός αυτού, χαλάει την όλη κινηματογραφική αίσθηση όταν μια φωτεινή σκηνή παίζει στην οθόνη...αντιφεγγίζει το δωμάτιο...και λίγα λέω..

στο διαταυτα και πάντα κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι :
1ον- άλλη αίσθηση έχει ένα dedicated room....δύσκολα και με πολλές επεμβάσεις ένας καθημερινός χώρος θα σε κάνει να νιώσεις συμμέτοχος στην ταινία....εκτός αν βάψουμε όλους τους τοίχους μαύρους....αν μπορεί κάποιος εξ αρχής να φτιάξει, μη το σκεφτεί καθόλου...

2ον-γνωρίζοντας οτι το budjet των περισσοτέρων είναι περιορισμένο και δυστυχώς η επιλογή που αρχικά θα μετρήσει είναι κατά 90% η τιμή, ψάχτε το λίγο παραπάνω και μη βιαστήτε να πάρετε την α ή β ευκαιρία σε προβολέα που θα βρείτε μόνο και μόνο γιατί έχει λογική τιμή (καινούργιο ή μεταχειρισμένο)....προς Θεού μη παρεξηγηθώ.. ο προβολέας που πήρα δεν έχει πρόβλημα....απλά το λέω διότι οι περισσότεροι απο εμάς (όπως και εγώ), θα βλέπουν σε καθημερινό χώρο, με νορμάλ διαστάσεις θέασης (δλδ 3 εως 4 m-που αντιστοιχούν σε οθόνη βαριά 100 έως 110 ίντσες), στους οποίους δύσκολα παρεμβαίνεις...εγώ μαζεύω ήδη για να αλλάξω τον προβολέα...αν και δε ξέρω αν μόνο ένας λιγότερο φωτεινός προβολέας της τάξης των 3000 ευρώ θα μου δώσει αυτό που είπα πιο πάνω περί συμμετοχής στην ταινία....μάλλον όχι... αλλά δυστυχώς. το χώρο μου δεν μπορώ να τον αλλάξω...

οι παλαιότεροι εδώ ξέρουν να σας συμβουλέψουν περισσότερο....

αυτά τα ολίγα ήθελα να πω και ελπίζω να μην στεναχώρησα κανένα:102:

Reaction score
15.548

οπως τα λες ειναι .......

τα λεμε πολλες φορες και ειδικα εγω εχει μαλλιασει η γλωσσα μου.....εεεεεε το πληκτρολογιο ηθελα να πω

οπως εχω πει πολλες φορες....προβολεα περνουμε με σκοπο να καλυψουμε με φως καποια τετραγωνικα οθονης......εαν παμε πανω απο αυτο αρχιζουν τα προβληματα.
....λιγο ο χωρος,λιγο ο προβολεας,λιγο του οτι συνηθισαμε την εικονα και βλεπουμε τα οποια προβληματα,τοτε βλεπουμε τι επρεπε να παρουμε.....

γι'αυτο και οι παλαιοτεροι φωναζουν.....

το 2D θελει κοντα στα 13-14fl

Reaction score
767

οπως εχω πει πολλες φορες....προβολεα περνουμε με σκοπο να καλυψουμε με φως καποια τετραγωνικα οθονης......εαν παμε πανω απο αυτο αρχιζουν τα προβληματα.
....λιγο ο χωρος,λιγο ο προβολεας,λιγο του οτι συνηθισαμε την εικονα και βλεπουμε τα οποια προβληματα,τοτε βλεπουμε τι επρεπε να παρουμε.....

+1000 :116:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.462
Όλοι έχουμε κάνει λάθη, και θα ξανακάνουμε. Ο σκοπός είναι να μη χαλιόμαστε από λεπτομέρειες. Γιατί όταν οι περισσότεροι βλέπουν σε 37-40" από τα τρία μέτρα, εμείς με τους προβολείς είμαστε όλοι βασιλιάδες, είτε κοστίζουν 600€ είτε κοστίζουν 20.000€. :107:

Πιθανόν να χρειάζεται άλλος προβολέας, αλλά μη χάνεις την καθημερινή χαρά του να βλέπεις μιά ταινία! :126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.551

αντε .....μετα απο πολλα pm :116:

......θα στην χαρισω και εσενα......
Εγώ πάντως pm δεν έστειλα. :116:

ευκρινεια δεν ειναι το focus

ειναι πολλα μαζι....

το focus ειναι το τελευταιο που κοιταμε και σε πολλες περιπτωσεις δεν ασχολουμαστε ......
....απλα ειναι το πιο ευκολο απο ολες τις παραμετρους και το κανεις μπαμ-μπαμ στην αρχη......μεσα σε ενα λεπτο...
Κι εγώ μαζί σου, αλλά αν ο φακός είναι defocused, πώς θα κρίνουμε με βεβαιότητα όλα τα υπόλοιπα (ποιότητα φακού, οπτικών, συγκλίσεις κλπ)?

Reaction score
767

ναι Zizik..παρολαυτά που είπα, το "κοντέρ" του benq γράφει κανονικά μέρα παρα μέρα...:116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.551

Πολύ ο χώρος τελικά....

Αλλά, παρά τα όποια προβλήματα, είναι όπως τα λέει ο zizik: η μεγάλη εικόνα είναι κινηματογράφος. Λες ο Κεφάλας να μην βλέπει τα προβλήματα της εικόνας στις ελληνικές αίθουσες? Η αίσθηση υπερκαλύπτει τις αδυναμίες.

Reaction score
767

Η αίσθηση υπερκαλύπτει τις αδυναμίες.
σωστά...

θα ανεβάσω μόλις μπορέσω και φωτο απο το χώρο μου, στο ανάλογο topic...

το χρωστάω στον καλιμπράτορα άλλωστε...έπεσαν υπογραφές :426:

(μη φανταστείτε καμιά υπερπαραγωγή βέβαια)...

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.462
Μπράβο!

Αν δεν τα ανεβάσεις μέσα στην εβδομάδα θα σε μπανάρουμε! :116:

Reaction score
767

Αν δεν τα ανεβάσεις μέσα στην εβδομάδα θα σε μπανάρουμε! :116:
οκ..deal :135:

και συγνώμη στον κ. Κεφάλα για το offtopic...επιστροφή στον benq 1070...

Reaction score
15.548

Εγώ πάντως pm δεν έστειλα. :116:

Κι εγώ μαζί σου, αλλά αν ο φακός είναι defocused, πώς θα κρίνουμε με βεβαιότητα όλα τα υπόλοιπα (ποιότητα φακού, οπτικών, συγκλίσεις κλπ)?
θες να σου στειλω τα pm...?
δεν καρφωνω εγω...
μεσα σε ολους ειναι και συντονιστες :142:

καταρχην......οταν λεμε defocus δεν εννουμε να παμε στο αλλο ακρο.
....μιλαω για οριακο defocus....

η οχι καλη συγκλιση ειναι εμφανης με η χωρις focus

οσον αφορα τα οπτικα μπορεις να κανεις focus να δεις και μετα να το χαλασεις ενα κλικ :116:

μπορεις να βρεις παρα πολλες φωτο στο google που δειχνουν οτι μια κακη η οχι τοσο κακη συγκλιση τριων πανελ η χρωματικη αποκλιση ειναι χειροτερη απο ενα κλικ defocus

ετσι θα δεις,οτι ειναι καλυτερα ελαφρος defocus παρα κακη συγκλιση η χρωματικη αποκλιση

Reaction score
15.548

Πολύ ο χώρος τελικά....

Αλλά, παρά τα όποια προβλήματα, είναι όπως τα λέει ο zizik: η μεγάλη εικόνα είναι κινηματογράφος. Λες ο Κεφάλας να μην βλέπει τα προβλήματα της εικόνας στις ελληνικές αίθουσες? Η αίσθηση υπερκαλύπτει τις αδυναμίες.
οχι...ο Κεφαλας επειδη καθημερινα ασχολειται με την αντιθεση και τα χρωματα,τα εχει γραμμενα στα παλια του παπουτσια...

εγω κοιταω να υπαρχει ενα καλο σεναριο με καλες ερμηνειες και να διασκεδασω .......ανεκαθεν.

δεν παω κινηματογραφο για ποιοτητα.....αλλα να διασκεδασω και με ολα τα υπολοιπα που θα γινουν.

Reaction score
15.548

Τι να είναι αυτό το chromatic aberration?.
:204:

Αιτία: Σίγουρα θα σ' το αλλάξω σε Κουφάλας το Κεφάλας!

αυτο που εχει ο δικο σου
και του φαρμακοτριφτη :142:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.967

θες να σου στειλω τα pm...?
δεν καρφωνω εγω...μεσα σε ολους ειναι και συντονιστες :142:
:406:

:402:​

:414:​

Reaction score
15.548

είπαμε οτι το budjet δυστυχώς ήταν περιορισμένο, οπότε βρήκα έναν μεταχειρισμένο benq 1200 σε υπεράριστη κατάσταση και καλή τιμή και δε το πολυσκέφτηκα...τον πήρα...
o 1200 εχει λιγο καλυτερο μαυρο απο τον 1070 αλλα το μισο φως απο τον 1070

εαν ειχαν το ιδιο φως θα ειχε καλυτερο μαυρο ο 1070

ολα αυτα βεβαια με τα review του audiovideohd

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads