BENQ W30000 LED Home Cinema 1080p Projector

Reaction score
1
Απάντηση: BENQ W30000 LED Home Cinema 1080p Projector

τα συμπερασματα που βγαζω απο την αγγλικη μεταφραση πιο πανω ειναι οτι εχουν εντυπωσιαστει σχεδον στα παντα σε σημειο να λενε οτι τα LED πιθανον να αντικαταστησουν τις λαμπες, εκτος απο τη φωτεινοτητα, πραγμα οχι πολυ σημαντικο για μενα που βλεπω CRT
αλλα σημαντικο μαλλον για αλλους.......

Δημήτρη μου, αν οι Γερμανοί λένε την αλήθεια και ο Vivitek αποδίδει από 500 έως 600 ANSI Lumens φωτεινότητα καλιμπραρισμένος, το φως του ισοδυναμει ουσιαστικά με αυτό του JVC HD750, άρα είναι σε κάθε περίπτωση υπεραρκετό για κάδρα μέχρι 100 ίντσες, ειδικά σε χώρους που είναι κάπως προσεγμένοι και δεν θυμίζουν φυσικά νοσοκομεία. :142:

Επίσης, μην ξεχνάς, ότι τα LED συνοδεύει η υπόσχεση της μηδενικής σχεδόν πτώσης της φωτεινότητας καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους, δηλαδή τις 20.000 ώρες λειτουργίας! :111: :126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Στο ίδιο φόρουμ γίνεται αναφορά και για την αναμενόμενη τιμή του benq: γύρω στα 7,000$. Χαμηλή μου ακούγεται, αλλά αν όντως ισχύει, τότε το μηχανάκι θα γίνει best seller. Ίδωμεν.
Αν η τιμη αυτη ειναι αληθινη θα εχουμε...επανασταση:111:

NIX

Reaction score
0

Η ουσια ειναι να βγουν δυο-τρια μοντελα στην αγορα,για να μπει το νερο στ`αυλακι.
Ειναι 100% σιγουρο πως τα LED θα ειναι καλυτερα απο τις λαμπες πυρακτωσεως.

Μπορει,μαλλον ειναι σιγουρο και αυτο,οι πρωτες υλοποιησεις να μας αφησουν ελαφρως ανικανοποιητους.Αυτη ειναι παντα η αρχη καθε νεας τεχνολογιας.

Ειναι δεδομενο πως,σιγα-σιγα ωριμαζοντας η τεχνολογια τα οποια προβληματα θα παρακαμφθούν και η εικονα που θα απολαμβανουμε απο το προβολεα μας θα ειναι πολυ καλυτερη απο αυτη που εχουμε σημερα με τις λαμπες πυρακτωσεως.

Reaction score
2

Να προσθέσω απλώς για να έχουμε ολόκληρο το καρέ των μετρήσεων ότι το ansi contrast του μηχανήματος, σύμφωνα με τους Γερμανούς, κυμαίνεται στο 600:1.

Reaction score
2

Παρακάτω το ποστ του Alan Couger που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται εκνευριστικά πλούσιος, δοκιμάζοντας και συγκρίνοντας στο δικό του χώρο έναν led προβολέα που ουσιαστικά δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά με τον γνώριμο rs-20 και δηλώνοντας άκρως εντυπωσιασμένος με τα χρώματα του πρώτου που τα παρομοιάζει με νωπή ελαιογραφία!

A lot of speculation here from people who have not spent time with this.

I will leave the mechanical descriptions to those who's technical savvy we respect such as Ekkehart who is obviously very excited for this technology as am I. Ive only had a limited demo.

There are two things LED gives us unique to UHP beside extended lamp life. A very wide color gamut and a very thick rich image. I am very impressed with this saturation that looks like an oil painting. All other displays looks very thin, watered down in comparison.

Regarding the extended color gamut...The blu-ray HellBoy 2.
In one chapter there is a green robe. I say green because that is how you see it on the respected RS20. With LED this robe had many shades of color, cyan and blue highlights clearly visible yet missing from the RS. Returning to the RS I tried everything to bring out these colors including lower gamma with increased color saturation. All that did was give me an image ( using Toms words ) that was truly ghastly. Returning the RS20 back to normal ( ISF spec ) this same scene now looked boring and lifeless
These colors while muted on current projectors did not look unnatural on the LED, the color pallet appeared closer to film.

After experiencing this there is no way I would pay anyone certified to come in to my home and dial out those colors but I expect those who calibrate for a living will need to refine their sales pitch to allow the destruction to such a seductive image .

10 bit color will always be welcomed but LED will make living with 8bit
all the more tolerable.

If at some point LED can deliver hi on/off along with this saturation and once the price drops you will see many CRTs ( UHP digital's for that matter ) thrown to the landfill.
The technology may be new but it will surely stir the pot. For Home Cinema other then large screens both UHP & Xenon are in trouble.

Reaction score
2

Αν η τιμη αυτη ειναι αληθινη θα εχουμε...επανασταση:111:

Την τιμή την παραθέτω με πάσα επιφύλαξη, δεδομένου ότι ουσιαστικά προέρχεται από την αναφορά ενός μεμονωμένου μέλους του AVS, ο οποίος σε ερώτηση που έκανε σε ανθρώπους της Benq στο περίπτερο της έκθεσης Infocomm, έλαβε την αντίστοιχη απάντηση. Μάλιστα, το πρωτότυπο της έκθεσης, όπως αναφέρει ο ίδιος, δε διέθετε καν εξωτερικό κουτί, ούτε ήταν σε λειτουργία, κάτι που μάλλον φανερώνει ότι το μηχάνημα θέλει ακόμα αρκετούς μήνες μέχρι να βγει στην αγορά. Αν πάντως ισχύει, πιθανολογώ ότι θα έχει χειρότερο φακό και ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τον διπλάσιας τιμής Vivitek.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Regarding the extended color gamut...The blu-ray HellBoy 2.
In one chapter there is a green robe. I say green because that is how you see it on the respected RS20. With LED this robe had many shades of color, cyan and blue highlights clearly visible yet missing from the RS. Returning to the RS I tried everything to bring out these colors including lower gamma with increased color saturation. All that did was give me an image ( using Toms words ) that was truly ghastly. Returning the RS20 back to normal ( ISF spec ) this same scene now looked boring and lifeless
These colors while muted on current projectors did not look unnatural on the LED, the color pallet appeared closer to film.

.
Με δυσκολια κρατω τα...σαλια μου:111::112:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Την τιμή την παραθέτω με πάσα επιφύλαξη, δεδομένου ότι ουσιαστικά προέρχεται από την αναφορά ενός μεμονωμένου μέλους του AVS, ο οποίος σε ερώτηση που έκανε σε ανθρώπους της Benq στο περίπτερο της έκθεσης Infocomm, έλαβε την αντίστοιχη απάντηση. Μάλιστα, το πρωτότυπο της έκθεσης, όπως αναφέρει ο ίδιος, δε διέθετε καν εξωτερικό κουτί, ούτε ήταν σε λειτουργία, κάτι που μάλλον φανερώνει ότι το μηχάνημα θέλει ακόμα αρκετούς μήνες μέχρι να βγει στην αγορά. Αν πάντως ισχύει, πιθανολογώ ότι θα έχει χειρότερο φακό και ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τον διπλάσιας τιμής Vivitek.
Και παλι Stergios, η διαφορα τιμης ειναι τεραστια σε σχεση με οσα
αλλα μοντελα γνωριζουμε μεχρι σημερα οποτε αξιζει να περιμενουμε
και να δουμε.
Τουλαχιστον να δουμε...:144:

Reaction score
2

Άλλη μια άκρως ενθουσιώδης παρουσίαση του μοντέλου της Vivitek από το Trusted Reviews.

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/07/28/Vivitek-H9080FD-LED-DLP-Projector/p1

Αν και εδώ δεν συνοδεύεται από νούμερα, υπάρχουν μπόλικα εγκωμιαστικά σχόλια του reviewer σχετικά με την ποιότητα εικόνας του μηχανήματος. Σταχυολογώ μερικά:

Basically, the H9080FD delivers the most sensational contrast performance I've seen from any projector aside from - perhaps! - SIM2's C3X 1080. And that projector costs more than 20 grand…

At one end of the contrast 'spectrum', the H9080FD delivers stunning black levels deep enough to at least rival and possibly outgun the class-leading black levels of JVC's top-level D-ILA projectors. What's more, these rich, deep, yet also natural and detail-packed blacks can be delivered without calling in the optional Dynamic Iris system, ensuring that the image looks perfectly stable at all times.

At the bright end of the contrast spectrum, meanwhile, the projector proves it can produce some remarkably pure, clean and bright peak whites. And it can do this even within the same frame as the pitch blacks we've already mentioned.

Again, this facility to deliver high bright points right next to deep black points reminds us of JVC's D-ILA technology. But crucially the H9080FD manages to deliver this cinematic treat with much more apparent brightness than the JVC models. This means that a) the image looks more dynamic, and b) the H9080FD should be able to drive a considerably larger screen than JVC's still-outstanding efforts.

Another area where the H9080FD scores over even JVC's mighty D-ILA models is colour response. Saturations are markedly richer and more dynamic, yet this is achieved without compromising a remarkable sense of tonal naturalism and subtlety. I was hugely impressed, too, by the balance of the projector's colour palette, with no particular tones looking over-dominant.

Και καταλήγει:

Verdict

Any doubts I may have had about LED's potential as a true home cinema technology have been comprehensively trounced by the H9080FD. It's a truly spectacular projector that can produce the sort of picture quality you never want to turn off. In fact, so good is this LED lighting debut that it's hard to imagine how the technology could be improved for its next generation. Perhaps the best way I can convey just how good the H9080FD is, though, is by saying that even though it costs £10,995, in my book it's actually something of a bargain.

Με λίγα λόγια για τους μη αγγλομαθείς, ο συντάκτης του κειμένου θεωρεί ότι το μηχάνημα παίζει εκπληκτικά, δε μπορεί να φανταστεί τι χρήζει βελτίωσης σε μια επόμενη φουρνιά και το θεωρεί πραγματική ευκαιρία για τα χρήματα που κοστίζει (που δεν είναι και λίγα!). Το πράγμα αρχίζει και αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι μιλάμε ουσιαστικά για μοντέλο πρώτης γενιάς.

Reaction score
1

Με λίγα λόγια για τους μη αγγλομαθείς, ο συντάκτης του κειμένου θεωρεί ότι το μηχάνημα παίζει εκπληκτικά, δε μπορεί να φανταστεί τι χρήζει βελτίωσης σε μια επόμενη φουρνιά και το θεωρεί πραγματική ευκαιρία για τα χρήματα που κοστίζει (που δεν είναι και λίγα!). Το πράγμα αρχίζει και αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι μιλάμε ουσιαστικά για μοντέλο πρώτης γενιάς.

Τι να το κάνεις Στέργιέ μου, φάτε μάτια ψάρια! :137:

Ο μόνος τρόπος που φαίνεται να υπάρχει για να δούμε τον νέο Vivitek από κοντά, είναι να αρχίσουμε να κάνουμε έρανο στα μέλη του φόρουμ, μπας και καταφέρουμε να μαζέψουμε 20.000 ευρώ! :111:

Αχ, βρε Σκαφάτε... :141:

Reaction score
1

Και ο Νικόλας (Zoglair) κάνει κολπάκια με το προφίλ μου!... :116: :111:

Ή το βλέπω μονάχα εγώ; :137:

Ο Νικόλας είναι ικανός για όλα... :142:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.771

Και ο Νικόλας (Zoglair) κάνει κολπάκια με το προφίλ μου!...

Ή το βλέπω μονάχα εγώ;

Ο Νικόλας είναι ικανός για όλα...
Εγώ δεν βλέπω τίποτα:121:

Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Πρέπει να τρελάθηκες Παναγιώτη!

Θα είπες πάω στο νευρολόγο, μόνο εγώ βλέπω το ''Mister Pattern'':142:

Reaction score
1

Εγώ δεν βλέπω τίποτα

Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Θα είπες πάω στο νευρολόγο, μόνο εγώ βλέπω το ''Mister Pattern''

Τον έχει φοβηθεί το μάτι μου τον Zoglair, Ζορζ!

Ότι θέλει μπορεί να κάνει, πριν δύο χρόνια περίπου είχε πάει και είχε γράψει ένα μήνυμα με τα δικά μου στοιχεία, που φαινόταν δηλαδή ότι το έγραψα εγώ!

Χιουμοριστικό βεβαίως, αλλά όταν το είδα κόντεψα να πάθω έμφραγμα από τα γέλια!...

Reaction score
1

Εγώ δεν βλέπω τίποτα

Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Θα είπες πάω στο νευρολόγο, μόνο εγώ βλέπω το ''Mister Pattern'':142:

Τον έχει φοβηθεί το μάτι μου τον Zoglair, Ζορζ! :137:

Ότι θέλει μπορεί να κάνει, πριν δύο χρόνια περίπου είχε πάει και είχε γράψει ένα μήνυμα με τα δικά μου στοιχεία, που φαινόταν δηλαδή ότι το έγραψα εγώ! :111:

Χιουμοριστικό βεβαίως, αλλά όταν το είδα κόντεψα να πάθω έμφραγμα από τα γέλια!... :204:

Reaction score
1

Αλλά πάνω από όλα, ο περιορισμός με τις τέσσερις φατσούλες που μας έχει επιβάλλει, μου σπάει τα νεύρααααααααααααααα! :137: :143:

Σβήσε τώρα φίλτατε Νικόλα το διπλό άχρηστο μήνυμά μου... :126:

Reaction score
2

Τι να το κάνεις Στέργιέ μου, φάτε μάτια ψάρια! :137:

Ο μόνος τρόπος που φαίνεται να υπάρχει για να δούμε τον νέο Vivitek από κοντά, είναι να αρχίσουμε να κάνουμε έρανο στα μέλη του φόρουμ, μπας και καταφέρουμε να μαζέψουμε 20.000 ευρώ! :111:

Απ' ότι φαίνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Benq θα είναι μια σαφώς πιο προσιτή περίπτωση, βγαίνοντας σε τιμή ανταγωνιστική με τον Jvc 750 και έχοντας αντίστοιχες προδιαγραφές τουλάχιστον με τον Vivitek 6080 (έστω και αν για να κυκλοφορήσει όσο το δυνατόν φθηνότερα, μάλλον θα κάνει συμβιβασμούς στο φακό και στην ποιότητα κατασκευής). Λογικά, αν διατεθεί μαζικά στην αγορά σε 8-9 μήνες από τώρα, όλοι θα μιλάνε για αυτόν και τα πρώτα κομμάτια του μοντέλου θα φεύγουν σα ζεστά ψωμάκια. Προσωπικά, το όνομα Benq με ψιλοχαλάει και μου βγάζει μια oemμίλα, αλλά η πλειονότητα του απλού κόσμου δεν πρόκειται να έχει κολλήματα τέτοιου είδους.

Μερικά περαιτέρω σχόλια για τον Vivitek, ο οποίος, κατά τα φαινόμενα, θα είναι και η "μήτρα" για τα πρώτα μηχανήματα που θα κυκλοφορήσουν. Υπάρχουν δυο κωδικοί του μοντέλου (6080 και 9080), με μόνη εμφανή διαφορά μεταξύ τους τη μεγαλύτερη ονομαστική φωτεινότητα του δεύτερου. Σύμφωνα με το Γερμανό συντάκτη του Cine4Home, η οπτική μηχανή του προβολέα είναι σχεδίαση της Delta και ακριβώς ίδια με του Planar 8150, με μόνες διαφορές τη νέα φωτεινή πηγή και την ανυπαρξία μηχανικής ίριδας. Το Dynamic Black φαίνεται να υλοποιείται τόσο με αναλογική, όσο και με ψηφιακή διαμόρφωση πλάτους παλμού των τριχρωματικών led. Η μέγιστη ωφέλιμη δυναμική αντίθεση (χωρίς δηλαδή ουσιαστικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας) είναι στο 10:000:1, αρκετά κάτω δηλαδή από τα τωρινά μοντέλα της Jvc, με σαφώς, όμως, μεγαλύτερη ορατή φωτεινότητα (αν και οι αναφορές στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι μάλλον αντιφατικές, δεδομένου ότι ο τύπος του Trusted Reviews αναφέρει ότι το μαύρο του Vivitek επί της οθόνης είναι ίδιο ή και ελαφρώς καλύτερο του Jvc και χειρότερο μόνο του Lumis). Το 100.000:1, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι απλώς ένα μαρκετινίστικο τρικ και αναφέρεται μόνο σε πλήρως μαύρη οθόνη, δεδομένου ότι το μηχάνημα έχει μεν τη δυνατότητα να σβήσει εντελώς τα led, στην πράξη, όμως, αυτό συνοδεύεται από όλα τα μειονεκτήματα της ρύθμισης μιας δυναμικής ίριδας στο μάξιμουμ (χρωματικές αλλοιώσεις, εμφάνιση τεχνουργημάτων, "φουσκώματα" και απότομες εναλλαγές και αυξομειώσεις της φωτεινότητας), καθιστώντας αυτήν την επιλογή ουσιαστικά άχρηστη για ρεαλιστικές συνθήκες θέασης. Τέλος, όλες οι πρώτες μαρτυρίες συμφωνούν ότι η εικόνα ενός led προβολέα έχει μια πιο πυκνή υφή και μια πιο φιλμική αίσθηση, ενώ τα χρώματα του είναι πολύ ανώτερα απ' οτιδήποτε υπάρχει σήμερα σε λάμπα (ακόμα και xenon), με το χρωματικό κορεσμό να ξεπερνά για πρώτη φορά τα βαθιά, πυκνά και πλούσια χρώματα ενός crt προβολέα και να υπολείπεται στο σημερινό περιβάλλον μόνο των εξωπραγματικών χρωματικών επιδόσεων μιας laser-lit τηλεόρασης, όπως της Mitsubishi Laservue που στην κυριολεξία σπάει όλα τα κοντέρ σε μετρήσεις χρωματικού τριγώνου.

Υ.Γ. Το εγχειρίδιο οδηγιών του Vivitek 9080 ως πρώτο υλικό για ανάγνωση μπορεί κανείς να το βρει στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.vivitek.com.cn/common/download.ashx?id=9

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Εγω κρατάω πολύ μικρό καλάθι για BenQ.
Τόσο μικρό που χωράει ένα κεράσι μόνο!

Δεν λέω φθηνά μηχανήματα, τίμια, όπως θέλετε πείτε τα αλλά εγώ δεν γουστάρω προβολέα που να περιμένω το Upgrade για να παίξει σοβαρα λές και είναι WDTV ή να τα αποσείρει άρων-άρων πριν καλά κυκλοφορήσουν.

Τελευταία βελτίωσε τη ποιότητα κατασκευής και υλικών, μπράβο τους, αλλά έχουν δουλειά ακόμη. Δεν με νοιάζει να περιμένω να βγεί led απο ένα κατασκευαστή που οταν "τα δώσω" να ξέρω τι αγοράζω ρε παιδί μου.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εγώ πάλι γιατί δεν ενθουσιάζομαι τόσο? κάτι δεν μου κάθεται καλά! μήπως οι εταιρίες μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε? νομίζω ότι πολλοί θα απογοητευθούν!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag