Best love songs

Reaction score
17.810
Απάντηση: Best love songs

SMURF & PERRY---- LOVIN' YOU

JARED EVAN - "In Love With You"

Last edited by a moderator:

Reaction score
17.810

Asaf Avidan - Small Cahange Girl :442:

She can make the birds and bees
Get down on their little knees
She can whisper to the breeze

She's just small cahange girl..
But she's a world to me

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Monika - Yes I Do

[YOUTUBE]Fu636IBU2N0[/YOUTUBE]
:107:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Annie Lennox - Why?

[YOUTUBE]1vP-bONWw38[/YOUTUBE]
:442:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Δεν είναι το song, love...Το video όμως είναι looooooooooooove!!!!!!!!!:442:
To αγαπημένο μου σημείο είναι εκεί που αυτή κόβει τα κρεμμύδια!:105:

Shakira - La tortura

[YOUTUBE]Dsp_8Lm1eSk[/YOUTUBE]

...Ay amor me duele tanto
Me duele tanto
Que te fueras sin decir a donde
Ay amor, fue una tortura perderte...:602:

Reaction score
17.810

Mina - I GIARDINI DI MARZO

"Perche non parli?". Che anno e? Che giorno e? Questo e il tempo di vivere con te!

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Smiley - Love is for free feat. Pacha Man

[YOUTUBE]McU7bF7zU0Y[/YOUTUBE]

Reaction score
1.560
Ας ξεκινησω και εγω με μερικα τραγουδακια που εχω αγαπησει

Επομενο που το χορευα στο γυμνασιο

Αλλο ενα εξισου πολυ ομορφο τραγουδι

Αλλο ενα απο τα παλια

Enjoy

Reaction score
856
I'm a fool to want you

Πασίγνωστο στάνταρντ των 50ς, γραμμένο από τους Τζόελ Χέρον και Τζακ Βολφ, με την συνεπικουρία του ίδιου του Φράνκι, σε μία άσχημη -από όλες τις πλευρές- περίοδο της ζωής του. Πανθομολογείται ότι το κομμάτι γράφηκε για τον έρωτα της ζωής του, την Άβα Γκάρντνερ...

Τον έρωτα της ζωής του ... η βασική ( ; ) αυτή έκφανση του βίου μας, θα σκάσει, δεν το αντέχει, αν δεν συνοδεύεται από την υπερβολή, την υπερβατική φουσκάλα, την προσδοκία ότι αυτή την φορά μπήκε γκολάρα στο γάμα, με ανάποδο ψαλίδι βρε πούστη μου.

Έχω ξαναγράψει για την διαχρονική έφεση του είδους μας να εκστομίζει απιθανότητες, τις οποίες όσο η εμπειρία περισσότερο καταδεικνύει ως απατηλές και ανέφικτες, τόσο το θυμικό λατρεύει να τις επαναλαμβάνει, ανικανοποίητο και σαλεμένο, εξεγερμένο και αλλοπρόσαλλο, ντοπαρισμένο από την βέβαιη μελλοντική διάψευση του, η οποία προσδίδει όμως (η κουφάλα) ακόμη μεγαλύτερη προσδοκία προσωρινής απόλαυσης .

Που καταλήγουμε ;;; Μα, συνηθέστατα, στην αυτο-λύπηση, ...pity me I need you... τραγουδάει ο ημίθεος, ... φαντάσου αφού αυτός αυτολοιδωρείται, μαδημένος λασπόμουργος, σκασμένος φθηνοσοβάς σε ερειπωμένο σπίτι, σπασμένο καυλόσπυρο, με το μισό πύον ακόμη μέσα, φαντάσου αφού αυτός γίνεται έτσι, τι να πούμε και μεις ...

Έχει ενδιαφέρον να συγκριθούν οι δύο κορυφαίες ερμηνείες, αυτή του Σινάτρα από το 1951 (έκανε άλλη μία πιο λουσάτη το 1957, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να κοιτάξει κατάματα την αρχική) και της Billie, από το 1958, λίγους μήνες πριν τον θάνατο της, καραβοτσακισμένη σε μουχλο-κολυμπήθρες/μουράγια, αδύναμη να συντηρήσει τον μύθο της φωνής της αλλά και τον ίδιο της τον καρα-γαμημένο ψυχισμό. Η θεά Μπίλι, που όσο τεράστια υπήρξε σαν ερμηνεύτρια, τόσο δευτεράτζα υπήρξε σαν γκόμενα, αφήνοντας τον κάθε ψυχανώμαλο κατ' εξακολούθηση να ασελγεί με το μυαλό της, όπως τα 10χρονα κωλόπαιδα-τοτέμ σε παρατημένα κουταβάκια δίπλα σε σκουπιδαριά...

Και όμως, η Μπίλι είναι πολύ γενναιότερη ερμηνευτικά, ακόμη και ένα love you όλο και όλο που γράφεται στο αρχικό κείμενο το παραλείπει... αναγνωρίζει τις συνεχόμενες ήττες, την σκατά-τακτική, το ''μας πήραν και τα σώβρακα''... το αναγνωρίζει και αποφασίζει την ύστατη στιγμή να δείξει λίγη υπερηφάνεια, κουφάλες θα μείνει και κάτι μόνο για μένα να πάρω μαζί μου...

Στο μόνο σημείο που προτιμώ τον Φράνκι, είναι το pity me I need you κάπου στο 2.19 του κομματιού... εκεί δείχνει γιατί ήταν ο ένας, ανασύροντας από μέσα μας ξεφτισμένες απελπισμένες Κυριακές, όπως αυτές που κάθε αξιοπρεπής, wanna-be μοιραίος ψευτο-ερωτιδεύς οφείλει να κρυφοσυλλέγει στο πουγγί του ...

[YOUTUBE]qkxzbzl2zKs&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Reaction score
856

Η Μπίλι υπογράφει την υπεύθυνη δήλωση αποδοχής και παραλαμβάνει το πιστοποιητικό ηλιθιότητας, αποφασισμένη ότι ''ήταν ως εδώ'' ... δεν τραγουδά καν την φράση ''take me back I love you'' ενώ απλώς προφέρει το ''pity me i need you'' ... σίγουρα είναι ''ως εδώ'' δεν γουστάρει άλλα νταλαβέρια ... θα προτιμήσει να την πονά η απόσταση και η απουσία ...

Ο Φρανκ θέλει και άλλο... δεν του έφθασε το μέχρι τώρα, δεν έχει ξεμπερδέψει ... απλά προφέρει τους αρχικούς στίχους και πραγματικά τραγουδάει μόνο το τετράστιχο που ή Μπίλι ουσιαστικά αποφεύγει ... προτιμάει να τον πονά η παρουσία ...

Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν πιο αντιδιαμετρικές ερμηνείες και αυτό είναι η ουσία της υποθέσεως ...

Γαμώτο, την πάτησα, δεν υπάρχει πλέον η Σινάτρεια του 51... άντε, να η του 1957

[YOUTUBE]cda60KHpDC0[/YOUTUBE]

Reaction score
856

Λυπάμαι που σας πρήζω σήμερα, αλλά έκανα μία αναδρομή σε κάποια αγαπημένα μου κομμάτια, για τα οποία έχω γράψει κάποια πράγματα και εκτιμώ ότι ίσως τα μέλη βρουν κάποιο ενδιαφέρον...

If you could read my mind.. love

…. Όταν η ζωή φθάνει να ορίζεται ως συρραφή υποχρεώσεων …..

….. Όταν ανθρωποποιτοί θεσμοί προσπαθούν να ρυθμίσουν / χαλιναγωγήσουν τα θεμελιώδη ‘’θέλω’’ της φύσης μας ……..

…. Όταν παρακολουθούμε την ίδια μας την ζωή απ’ έξω, σαν σε κινηματογράφο, και φυλάμε τις παρεμβάσεις μόνον για τα επουσιώδη, προσποιούμενοι ότι τα ουσιώδη δεν αγγίζονται, ή αδυνατούμε πια να τα επηρεάσουμε, γιατί δεν βαριέσαι, πάλι στα ίδια θα ‘ρθουμε, ....

…. Άσε που χρειάζεται και ο (πρώην σύντροφος / αγαπημένος /εραστής …. και νυν ) συνδιαχειριστής της στυγνής καθημερινότητας, … είναι βαρύ το φορτίο της … μόνο που η διαχείριση της ρουτίνας θα οδηγήσει μία ώρα αρχύτερα στην απαξίωση του άλλου, στο κροσσάρισμα της γνωστής γραμμής αγάπης/ μίσους, στην αποξήρανση και της τελευταίας σταγόνας τρυφερότητος ….

…. Όταν αποδεχόμεθα ως φυσιολογική εξέλιξη την σταδιακή αποκτήνωση, την μετάλλαξη σε σαρκίο που αυτό-εντέλλεται την καταβαράθρωση του …..

…. Όταν, όταν όταν ….. έτσι ………

…. Καλά που υπάρχει και η τέχνη, στην περίπτωση μας η μουσική, η αγαπημένη μας μουσική, έστω και ένα τραγούδι, που εφόσον οι παράγοντες συγκλίνουν και οι συνθήκες ευδοκιμήσουν, θα επιτρέψει μέσα από απλούς ίσως στίχους, από εύκολη ίσως μελωδία και κύρια μέσα από μία συγκλονιστική ερμηνεία, ….θα επιτρέψει λοιπόν την έλευση έστω και μίας μικρούλας στιγμής διαύγειας, θα πλημμυρίσει τον νου με κάτασπρο αδυσώπητο φως όπου τίποτε δεν μπορεί να κρυφθεί ….. ξαφνικά δεν θα μπορείς να προσποιηθείς ότι κοιτάς απ’ έξω, δυστυχώς είσαι μέσα, καταλαβαίνεις, αισθάνεσαι ….. όχι δικέ μου…. τα δάκρυα δεν είναι λυτρωτικά, ρίξε όσα θέλεις ….. νομίζεις ότι είναι η διέξοδος του καθαρού, άσπιλου, αμόλυντου πόνου….. nope, είναι απλά η συνειδητοποίηση της παγίδας, είναι ο σπαραγμός για τον χαμένο χρόνο …. όχι, όχι αυτόν που πέρασε …. αλλά αυτόν που θα ‘ρθεί …..

… Η συγκλονιστική ερμηνεία που λέγαμε είναι του Johnny Cash, από τον τελευταίο δίσκο του, …. πριν μας αφήσει για να πάει να τα πει και κατ’ ιδίαν στην Τζουν …..

[YOUTUBE]lukJAutj4jo&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
856

File it under fun from the past ...

Τι έχουμε εδώ ; Ένα από τα καλύτερα τρία (εννοείται κατά την γνώμη μου) ερωτικά τραγούδια της τελευταίας 20ετίας και ένα από τα καλύτερα 10 όλων των εποχών της λαϊκής μουσικής ... ελάχιστης αναγνώρισης έτυχε, ακόμη στο youtube υπάρχει μετά βίας μία έκδοση του ...

...όμως πρόκειται για ένα κομμάτι που διαθέτει στον υπέρτατο βαθμό την χαρακτηριστικότερη ιδιότητα της μουσικής, το ταξίδεμα σε κλάσματα δευτερολέπτων σε άλλους χωροχρόνους....

Σε ξεχασμένα δωμάτια, σε παράφωνα κασσετοφωνάκια, σε βλέμματα μπουγάδες που ξέπλυναν ολόκληρα βαριά φθινόπωρα από τους πρόωρα γερμένους ώμους μας , εξώπορτες, εξώπορτες πολλές εξώπορτες, σε λέξεις που πάγωσαν στον αέρα και δεν βρισκόταν πρόχειρη κάποια πετονιά να τις αγκιστρώσουμε, να τις μαζέψουμε πάλι πίσω ...

Η ερμηνεία της Μάριαν συμπυκνώνει όλη την καριολίαση, την πίκρα, την στυφοστοματίλα της πορείας της, ιδανική μάνα και πόρνη, για να παρατάς και να σε παρατάει, πρωθιέρεια της μνήμης όσων τους φερθήκαμε όπως δεν τους άξιζε ...

Οι στίχοι τρανή απόδειξη ότι το συγκλονιστικό είναι παιδί και αποπαίδι των πλέον απλών υλικών :
File it under fun from the past ...
I could have been a contender, a contender for your love
I could have given you everything If I only knew how, only knew how ...

[YOUTUBE]vZMlVfQBuoo&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.292
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale