Best love songs

Reaction score
856
Απάντηση: Best love songs

Είμαστε οι απώλειες μας.

Το τραγούδι αυτό είναι το γλυκόπικρο μούδιασμα, κάθε φορά που κάτι μας αναγκάζει να συνειδητοποιήσουμε την παραπάνω αλήθεια. Είναι τα βουβά βλέμματα, οι φλεβίτσες που μανιασμένα κτυπούν -σε αόρατα κατά την χαρτογράφηση των προσώπων μας σημεία-, στην φευγαλέα ανάμνηση. Είναι οι σπονδές σε κάποια παράνομα και αγχωμένα σφιχταγκαλιάσματα, σε κάποια απογεύματα που η μνήμη ακόμη επιμένει να αρχειοθετεί στον υποφάκελο ''Θαύματα''. Είναι το ξέφτισμα των αμφιβολιών υπέρ της επιλογής να υποδυθούμε στιγμιαία τους μικρούς θεούς, είναι το αυθόρμητο σιχτίρισμα των διόδων που αναμένεται να σφραγίσουν.

[YOUTUBE]6yF_iQu4im8[/YOUTUBE]

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Είμαστε οι απώλειες μας.

Το τραγούδι αυτό είναι το γλυκόπικρο μούδιασμα, κάθε φορά που κάτι μας αναγκάζει να συνειδητοποιήσουμε την παραπάνω αλήθεια. Είναι τα βουβά βλέμματα, οι φλεβίτσες που μανιασμένα κτυπούν -σε αόρατα κατά την χαρτογράφηση των προσώπων μας σημεία-, στην φευγαλέα ανάμνηση. Είναι οι σπονδές σε κάποια παράνομα και αγχωμένα σφιχταγκαλιάσματα, σε κάποια απογεύματα που η μνήμη ακόμη επιμένει να αρχειοθετεί στον υποφάκελο ''Θαύματα''. Είναι το ξέφτισμα των αμφιβολιών υπέρ της επιλογής να υποδυθούμε στιγμιαία τους μικρούς θεούς, είναι το αυθόρμητο σιχτίρισμα των διόδων που αναμένεται να σφραγίσουν.

δεν ξερεις τι φλεβα χτυπησες αυτη τη στιγμη. Ευχαριστω :446:

Reaction score
856

Έλα Παντελή, να αφιερώσω και ένα για την πάρτη σου ... είμαι σίγουρος ότι σ΄αρέσουν αυτοί οι τύποι :

[YOUTUBE]zoVB5yMlYh4&feature=related[/YOUTUBE]

δεν είναι ότι πρέπει για να κόβεις φλέβες ;

Reaction score
856

Βασικά γράφω εδώ που είναι πιασσάρικο το νήμα, για να σας προτρέψω/τσιγκλήσω, whatever, να δείτε και καμμιά παρουσίαση μου στην κλασσική, που πατάνε τρεις κι' ο κούκος ... και οι μουσικές να μην σας αρέσουν εκεί, τα κείμενα έχουν την πλάκα τους ...

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Εγώ σε διαβάζω εξ' αρχής, ούτως η άλλως!
Ας πει κανένας άλλος...:116:

Reaction score
17.810

Έλα Παντελή, να αφιερώσω και ένα για την πάρτη σου ... είμαι σίγουρος ότι σ΄αρέσουν αυτοί οι τύποι :

Tετοια kομματια και παρομοια οπως π.χ. των The Walkabouts,εδω στη Γερμανια μου τα λενε 'πεθαμενατζιδικα'!:204:

Τωρα καταλαβα το γιατι...

Reaction score
17.810

Βασικά γράφω εδώ που είναι πιασσάρικο το νήμα, για να σας προτρέψω/τσιγκλήσω, whatever, να δείτε και καμμιά παρουσίαση μου στην κλασσική, που πατάνε τρεις κι' ο κούκος ... και οι μουσικές να μην σας αρέσουν εκεί, τα κείμενα έχουν την πλάκα τους ...
:114:

Κι εσυ, αλλα και ο αγαπητος μου Δαμιανος γραφετε υπεροχα στην κλασικη μουσικη!:624:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Tετοια kομματια και παρομοια οπως π.χ. των The Walkabouts,εδω στη Γερμανια μου τα λενε 'πεθαμενατζιδικα'!

Τωρα καταλαβα το γιατι...
Σπυρο, τη χτυπησες τη φλεβα με τα γραφωμενα σου αλλα με κομματια σαν κι αυτο ειναι να την κοβω οντως..

Τετοια κομματια ειναι να τα βαλεις σε καποιον που ειναι πχ καβαλημενος σε ενα μπαλκονι ετοιμος να φουνταρει στο κενο, ετσι για να το σιγουρεψεις :142:

Reaction score
856

... θα επαναφέρω ένα παλαιότερο κλισέ μου : ''...η μουσική δεν πολυ-αξίζει εάν δεν είναι θλιμμένη... ο ρόλος της είναι να βοηθά στο να βλέπουμε τον Γολγοθά και να αγαλλιάζουμε ... ''

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

... θα επαναφέρω ένα παλαιότερο κλισέ μου : ''...η μουσική δεν πολυ-αξίζει εάν δεν είναι θλιμμένη... ο ρόλος της είναι να βοηθά στο να βλέπουμε τον Γολγοθά και να αγαλλιάζουμε ... ''

συμφωνω απολυτα, αναλογιζομενος τις μουσικες που ακουω, κατα 80% ειναι σε τετοιο υφος κ διαθεση.

Reaction score
856

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μεγάλα ερωτικά κομμάτια λαϊκής μουσικής και να μην αναφερθούμε στα αντίστοιχα που περιλαμβάνονται στο ευρέως καλούμενο great american songbook ... εξαιρετικά περιεκτικό άρθρο για το 'είδος' εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Great_American_Songbook ... κομμάτια που πέραν της καταγωγής τους έχουν ενσωματωθεί πλέον στην διεθνή κουλτούρα, κυρίως λόγω Χόλλυγουντ...
... κομμάτια από συνθέτες κολοσσούς με αστείρευτη παραγωγή που ευτύχησαν να βρουν και ιδανικούς ερμηνευτές για να διαιωνίσουν την φήμη τους ...

....προσωπικός αγαπημένος μου συνθέτης, πρώτος μεταξύ ίσων, ο ανυπέρβλητος Cole Porter ("Night and Day", "I've Got You Under My Skin", "Begin the Beguine", "Let's Do It, Let's Fall in Love", "What Is This Thing Called Love?", "Too Darn Hot", "Love for Sale", "You're the Top", "Just One of Those Things", "All of You", "I Get a Kick Out of You", "Ev'ry Time We Say Goodbye", "In the Still of the Night", "It's De-Lovely", "My Heart Belongs to Daddy", "I Concentrate on You", "You'd Be So Nice to Come Home To", "So in Love" κλπ. κλπ. )...

.. όσο για ερμηνευτή, παρότι του έφερνα δυσκολίες, παρότι δεν τον πήγαινα, παρότι δεν του 'καθόμουνα' (συμβαίνει συνήθως σε μένα με αυτούς που είναι υπερβολικά λαοφιλείς) τελικά δεν μπόρεσα να μην υποκλιθώ στον ερμηνευτή Φρανκ Σινάτρα... ο τύπος έχει ερμηνεύσει το σύνολο σχεδόν των τραγουδιών που αναφέρονται στο βικι-άρθρο και συνηθέστατα, ήταν η ερμηνεία του που σφράγιζε οριστικά το τραγούδι.... μία κατά βάθος σκατοκουφάλα, που όμως κατάφερνε ταυτόχρονα να εκφράζει τους υπτίως, προσθίως, κλπ. κολυμβούντες στο στυφό κουρκούτι της χυλόπιττας, αλλά και αυτούς που σκάλισαν εκατοντάδες γραμμούλες στην λαβή του κολτ τους, .... αυτούς που προτίμησαν να ιδιωτεύσουν από τον φόβο των συναισθηματικών συνεπειών, τους ενεργούς και ανενεργούς, τους θρασείς και τους φοβισμένους, .... όλους τέλος πάντων... πως το έκανε ο πούστης θα σας γελάσω... το έκανε όμως ... και ξέρετε γιατί ; γιατί σε έπειθε ότι κάθε λεξούλα από τα τραγούδια αυτά, τον αφορούσε προσωπικά, ότι η ''υπόθεση'', το 'σενάριο' των εκάστοτε στίχων ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου γι' αυτόν ...
ο μόνος ερμηνευτής που κατ' ουσίαν ενεδύθη όλους τους αρχαίους και σύγχρονους ρόλους που αφορούν στο ανδρικό ρεπερτόριο και τις μυριάδες εκφάνσεις αυτού του βασανισμένου είδους του ζωικού βασιλείου ...

[YOUTUBE]1hDaKfWLq48&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
17.810

Xavier Naidoo - Ich kenne nichts (das so schoen ist wie du)-- Δεν γνωριζω να υπαρχει κατι ομορφοτερο απο σενα...:442::442:

You know they say
In every mans life, there comes a time
When you got struck by the arrow of cupid
By the love of God, or the beauty by a woman
Yes, sometimes this love, brings thunder into your life
And it brings the storm, sing about it

Xavier Ν.:

There is more to love like this
Love is more then just a kiss
Will we take you to that step
Will we do more than just connect
And will you, bring the thunder in my life
And the fire in my eyes
Cause then there, will be days of pleasure and
Everything far will be so near

I have never felt thunder (thunder)
And lightning (lightning) like this
I have never been strucked by (strucked by)
A wonder (a wonder) like this

:624:

Last edited by a moderator:

Reaction score
17.810

Damien Rice - 9 crimes

Angus & Julia Stone - All of me

Last edited by a moderator:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος