Build Your Dreams (BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.221
Δεν είναι όλα "ρόδινα" για την BYD..

sales decreased by over 30% in 2025 and fourth quarter sales decreased by over 50% year-over-year.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.979
Δεν είναι καθόλου απίθανο να περάσει μπροστά η Geely το 2026.

Η BYD έχει μείνει πίσω. Και στη φόρτιση, και στην μπαταρία, και στα υβριδικά.
Έχει επικεντρωθεί στο να βγάζει 30 - 40 μοντέλα ενώ οι άλλοι τρέχουν τεχνολογικά έχοντας 3-5-7 (άντε 10) μοντέλα.

Last edited:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Reaction score
3.345
Καλημέρα σε όλη τη παρέα
πρόκειται αρχες Μαρτίου να παραλάβω το BYD DOLPHIN με την μεγάλη μπαταρία στην έκδοση Design
το αυτοκίνητο όπως με έχουν ενημερώσει έρχεται με 2 καλώδια φόρτισης ένα για DC και ένα οικιακό για AC schucko.
Απο την εμπειρία σας προς τα που πρέπει να κινηθώ ως αναφορά τον σταθμό φόρτισης ?
να πάω σε wallbox (σιγουρα 22kw) ?
να τραβήξω μία απλή ενισχυμένη μπρίζα ?
κάτι άλλο ?
Να τονίσω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης κάπου αλλού εκτός απο τους δημόσιους φοριστες ( ας πούμε εργαασία ) .

έχω τριφασικό ρευμα

για πείτε ρε χαιεντάδες :)

alexis

Reaction score
33.979
BYD DOLPHIN με την μεγάλη μπαταρία
Γιατί έχει και άλλη; Μια είναι στα Dolphin. 60kWh.
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλει κάποιος 22kW AC οικιακή φόρτιση. Αφού δεν θα τα πάρει ποτέ;
Ακόμη και αν το υποστηρίζει το όχημα (το Dolphin δεν, όπως και κανένα BYD), θα το εκμεταλλευτή στους δημόσιους 22άριδες.

Να τονίσω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης κάπου αλλού εκτός απο τους δημόσιους φοριστες ( ας πούμε εργαασία )
Ώπα. Αφού συμβαίνει το παραπάνω πως θα γίνει το από κάτω; Χάνω κάτι;
να τραβήξω μία απλή ενισχυμένη μπρίζα ?
κάτι άλλο ?

Reaction score
3.345
η φόρτιση θα γίνεται κατά κύριο λόγο στην πιλοτή στο σπίτι .
ίσως δεν ήμουν σαφής.

alexis

Reaction score
33.979
Εξαρτάται από το πόσα χλμ κάνεις κάθε μέρα και πότε θα φορτίζεις.

Αν φορτίζεις μόνο βράδυ και μόνο με νυχτερινό τιμολόγιο οι ώρες περιορίζονται στις 3 το χειμώνα (02:00 - 05:00), και 2 το καλοκαίρι (02:00 - 04:00). Ανάλογα τα καθημερινά χλμ και την σύνδεση που έχεις (8kVa ή 25kVa), πρέπει να υπολογίσεις τι σε συμφέρει.

1) Απλό καλώδιο για 3,6kW;
2) Μονοφασικός στα 7,4kW;
3) Τριφασικός στα 11kW;

Δες πρώτα τι από αυτά τα 3 χρειάζεσαι και μετά τι θα βάλεις.

Last edited:

Reaction score
3.345
Δεν έχω νυχτερινό ρεύμα έχω σταθερό τιμολόγιο, οπότε δεν με δεσμεύει ο ώρα φόρτισης .
Παρολαυτά μέσω της εφαρμογής κατ΄ επιλογή θα φορτίζω μετά τις 12 έως τις 5 που το σπίτι δεν έχει κατανάλωση σε ρεύμα .

Χρειάζομαι πάντα την καλύτερη future proof επιλογή με το λιγότερο κόστος κτήσης και παράλληλα το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας .

κάτι σαν nc500 nilai purifi 8-)

Reaction score
3.345
25 kva

δεν υπάρχει σταθερότητα στα χιλιόμετρα ας πούμε το ελάχιστο 350 έως και 600 την εβδομάδα

alexis

Reaction score
33.979
25 kva

δεν υπάρχει σταθερότητα στα χιλιόμετρα ας πούμε το ελάχιστο 350 έως και 600 την εβδομάδα
Αυτό είναι 50km - 86km την ημέρα.
Βάλε σταθερό 11άρι αφού έχεις τριφασικό. Τον καλύτερο που μπορείς.

Ξέρω ότι θα φάω ξύλο πάλι, αλλά αυτή είναι η άποψη (για διάφορους λόγους).

Reaction score
26.365
δηλαδή μαξ 100χλμ τη μέρα , δηλαδή 20-22kwh ημερήσια κατανάλωση, νομίζω οτι και τα 11KW είναι υπερβολή αν μπεςι στην διαδικάσια να βάλεις πρίζα καθε δυο μέρες.

alexis

Reaction score
33.979
Συμφωνώ ότι είναι υπερβολή. Και με μονοφασικο 7άρι μια χαρά θα είναι, αλλά θα κουμπώνει, μάλλον, κάθε μέρα. Αφού θέλει future proof ας βάλει το μέγιστο.

Και οπωσδήποτε να βάλεις νυχτερινό.

Reaction score
3.345
εαν έχω καταλάβει σωστά με μία ενισχυμένη πρίζα είμαι οκ , αλλά εάν θέλω να φορτίζω πιο γρήγορα να πάρω ένα wallbox

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.557
Υπάρχουν φθηνοί 11 οπότε δεν βλέπω λόγο να βάλει κανείς μικρότερο.

alexis

Reaction score
33.979
Στα πόσα είναι ο φορτιστής που δίνουν; 3.6kW;

Αν δεν βάλεις νυχτερινό σου φτάνουν. Αν βάλεις όχι. Θες minimum 7.4kW.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.557
έχουμε κάποια δοκιμασμένη λύση ?
Μιά φίλη εδώ παρακάτου έβαλε Feyree πριν λίγους μήνες.
Έχει plug-in που φορτίζει με 11 και μου έλεγε ότι είναι πολύ ευχαριστημένη, με την ποιότητα κατασκευής και το app προγραμματισμού.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.779
εαν έχω καταλάβει σωστά με μία ενισχυμένη πρίζα είμαι οκ , αλλά εάν θέλω να φορτίζω πιο γρήγορα να πάρω ένα wallbox
Καθαρά θέμα χρημάτων είναι. Αν δεν έχει μεγάλο κόστος το wallbox (μαζί με ηλεκτρολόγο κλπ.) σε σχέση με την απλή σούκο (γιατί κι αυτή θέλει ηλεκτρολόγο και αλλαγές), γιατί όχι; Μπορεί σε κανονικές συνθήκες να μην χρειάζεται, αλλά αν χρειαστεί κάποια φορά γιατί να μην το έχεις;

Άσε που αυτό το "χρειάζεται" είναι σχετικό. Κι εγώ "θα μπορούσα" να το βάζω για φόρτιση κάθε μέρα, αλλά δεν το κάνω, σπαστικό είναι, μου αρέσει που μπορώ να το βάζω μια στο τόσο. Και που αν χρειαστεί (γιατί ξέχασα π.χ. να το βάλω χθες και αύριο έχω ταξίδι) μπορεί να φορτίσει φουλ και σε ένα βράδυ χωρίς να αγχώνομαι. Τώρα όσοι δεν το έχουν κάνει ποτέ μπορεί να σου δώσουν άλλη συμβουλή, δεν ξέρω.

Και αν ο 22άρης δεν έχει σημαντική διαφορά από τον 11άρη, επίσης γιατί να μην τον βάλεις; Ναι, δεν θα σου κάνει διαφορά τώρα, μπορεί να σου κάνει στο μέλλον. Ή έστω ψυχολογικά, γιατί μπορεί να σκέφτεσαι πως ένας 22άρης (που θα δουλεύει στο 50%) θα έχει μικρότερες πιθανότητες βλάβης. (FYI ρίχνοντας μια ματιά εδώ, η διαφορά μεταξύ 11 και 22 είναι κάτω από 20€)

Τέλος είπες για πυλωτή. Άρα μπαίνει στις απαιτήσεις και κάποιου είδους κάρτα/κλείδωμα; Ή δεν υπάρχει λόγος;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.322
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis