Calibration αλά Plaiso

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration αλά Plaiso

Βαγγέλη μη μου μιλάς εμένα για εμπειρία ρε φίλε γιατί την τρώω στη μάπα κάθε μέρα...

Δεν ξέρω αν σου ακούγεται αδύνατο ή δυνατό. Πάντως έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και κατά την ταπεινή μου άποψη, εμείς δεν πρέπει εμμέσως να προκαταβάλουμε τον κόσμο για το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον εσύ, ένας επαγγελματίας πλέον του είδους. Επίσης το ότι υπάρχουν 2 ή 3 στην αγορά αυτή τη στιγμή (που νομίζω ότι είναι πολλοί παραπάνω), δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγουν άλλοι ή ότι δεν μπορούν να βγουν άλλοι. Εκτός κι αν μιλάμε για ρύθμιση διαστημόπλοιων και όχι προβολικών.

Άσε που μπορεί να συμβαίνει και αυτό που λέει ο Δημήτρης.

...
Νομίζω παρεξήγησες το νόημα των γραφομένων μου ή μπορεί να μην ήμουν κατανοητός.

Φυσικά και όποιος θέλει μπορεί να κάνει οτι θέλει.
Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να ευαγγελίζεται οτι είναι οτι θέλει.
Φυσικά όποιο καταστημα θέλει μπορεί να "ρυθμίζει" οτι θέλει.

Δεν νομίζω οτι προκαταβάλω κανένα αλλά στέκομαι στο γεγονός οτι η ρύθμιση δεν είναι ένα παιχνιδάκι που με ένα εργαλείο στο χέρι και ένα factory menu κάνεις τη δουλειά.
Και τη κάνεις και με άνοδο 70% στη ποιότητα

Προσωπικά εύχομαι να γίνουμε πολλοί.
Παρα πολλοί.
Αυτο θα σημαίνει οτι το αγοραστικο κοινο ζητάει τη ποιότητα στην επένδυση του. Θα κάνει επίσης ανταγωνιστικότερο το "επαγγελμα" αυξάνοντας τη ποιότητα στη παροχή.
Αλλα Νίκο μου δεν γίνεται σε μια μέρα.

Αλήθεια απο που συμπεραίνεις οτι είμαστε "πολλοί παραπάνω";
Με εκπλήσει η διαπίστωση σου, εκτός και αν μιλάς για κυρίους που απλά πειραματίζονται ή δεν έχουν δηλώσει την ιδιότητα τους και είναι φυσικό να τους γνωρίζουν κάποιοι κύκλοι αλλά οχι όλοι οι υπόλοιποι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration αλά Plaiso

Φυσικά και όποιος θέλει μπορεί να κάνει οτι θέλει.
Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να ευαγγελίζεται οτι είναι οτι θέλει.
Φυσικά όποιο καταστημα θέλει μπορεί να "ρυθμίζει" οτι θέλει.
Δεν νομίζω οτι προκαταβάλω κανένα...
Βαγγέλη, κατά την ταπεινή μου άποψη, ακόμη και η παράθεση ότι οι υπόλοιποι "ευαγγελίζονται" ή "ρυθμίζουν" όπως λες, (ενώ εσύ το κάνεις πραγματικά), είναι αδόκιμη έκφραση για επαγγελματία του χώρου. Όπως ήταν κι αυτή:
Σειρα έχει ο THX Κορασίδης και o ISF Expert. Αντε να κλέινουμε εμείς σιγα-σιγά.... :137:
Ώρες ώρες είναι σαν να ξεχνάς τι αντιμετώπισες εσύ στο ξεκίνημά σου.

...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Απάντηση: Calibration αλά Plaiso

Η ρύθμιση ενός μέσου απεικόνισης είναι βέβαια μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία, αλλά δε χρειάζεται να έχεις έδρα... Πυρηνικής Φυσικής στο Μετσόβιο :137: για να την κάνεις. Οποιοσδήποτε διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό κι έχει παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια (όχι μόνο για να μάθει, αλλά κυρίως για να πιστοποιηθεί), μπορεί να την κάνει και επαγγελματικά.

Ειδικά στις τηλεοράσεις (που είναι η υπηρεσία που κατ'αρχή προσφέρει το Πλαίσιο -πουθενά δε λέει για προβολείς) τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά: και η συσκευή είναι all-in-one -χωρίς οθόνες προβολής να περιπλέκουν τα πράγματα- και τα ρυθμιστικά είναι συνήθως πολύ λιγότερα και η στρυφνή λάμπα UHP συνήθως δεν υπάρχει. Ακόμα κι ένας μαθητευόμενος θα τις καταφέρει μια χαρά...

Ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, μόνο ως θετικό αποτιμώ το γεγονός ότι μια επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρονικών αυτού του μεγέθους, αρχίζει να προσφέρει μια τέτοια υπηρεσία: καιρός είναι να περάσει και στην κουλτούρα του Έλληνα καταναλωτή, η ιδέα ότι τα μέσα απεικόνισης θέλουν ρύθμιση, για να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Κι αν δε μπορεί να διαθέσει το απαιτούμενο ποσό για μια πλήρη επαγγελματική ρύθμιση, ας μάθει ότι μπορεί να διαθέσει 5 λεπτά -δε θέλει παραπάνω- για να κάνει τις βασικές ρυθμίσεις μόνος του. Δε χρειάζεται κανένα όργανο, απαιτούνται εντελώς στοιχειώδεις γνώσεις και αρκούν για να καλύψουν πολύ μεγάλο μέρος της απόστασης από το πλήρως αρρύθμιστο, στο "επαγγελματικά" ρυθμισμένο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Αν επαιρνα τωρα τ/ο απο το Πλαισιο ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ να μου την...καλιμπραρουν συμπεριλαμβανομενης της δαπανης στην τιμη αγορας!:137: Δηλ τι πουλανε; αδεια μπαουλα;:141:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

ok, σέβομαι τις απόψεις σας και ζητω συγνώμη όσους έθιξα.

Πίστεύω Νίκο οτι θα ήταν εύκολο να καταλάβουν οσοι με ξέρουν και οσοι έστω διάβασαν το μήνυμα οτι το σχόλιο περί ΤΗΧ Κορασίδη βασίστηκε στη πλάκα.
Αν κάποιοι παρεξηγήθηκαν....τους ζητω συγνώμη και λυπάμαι αν τους έθιξα με τον ένα ή άλλο τρόπο, στο ιδαίτερα νευραλγικό αλλά και επωφελές επαγγελμα της ρύθμισης οπτικών μέσων, για να επωφεληθώ ο ίδιος εκμεταλευόμενος τη τεράστια πελατεία.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Calibration αλά Plaiso

Αν επαιρνα τωρα τ/ο απο το Πλαισιο ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ να μου την...καλιμπραρουν συμπεριλαμβανομενης της δαπανης στην τιμη αγορας!:137: Δηλ τι πουλανε; αδεια μπαουλα;:141:
Γιατί δίνουν κάπου αλλού ρε συ το καλιμπράρισμα δωρεάν;

...

Reaction score
2.263
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Calibration αλά Plaiso

Γιατι Νίκο μου, απλά να ήξερες ΠΟΣΗ δουλειά και εμπειρία χρειάζεται για να κάνεις ένα σωστο Calibration ώστε να το πουλήσεις και να το διαφημίσεις, όπως το αντιλαμβάνομαι σήμερα μετα απο 6 χρόνια που ξεκίνησα, θα σου ήταν άμεσα αντιληπτό οτι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει εν μια νυκτί.

Τουλάχιστον οσο γνωρίζω μόνο ο Μ.Κ. προσφέρει επίσης εξαιρετικού επιπέδου εργασία, οπότε να παρουσιάστηκε ξάφνου κάποιος 3ος και να παρέχει και υψηλή υπηρεσία και για 70% αναβάθμιση στη ποιότητα μάλλον αδύνατο μου ακούγεται..... :137:
Με κάθε δυνατή ειλικρίνεια και δηλώνοντας την απόλυτη μου άγνοια και απειρία και επίσης με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και τη δουλειά σας εσείς όταν ξεκινήσατε δεν είσασταν άπειρος; Η λογική μου μου λέει οτι την πείρα σας την αποκτήσατε όσο καιρό δουλεύετε άρα δεν είναι λογικό κάποιος που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο να είναι αρκετά πιο άπειρος από εσάς; Χωρίς να ψάχνομαι για τηλεόραση ή προβολέα χαίρομαι που έστω και το πλαίσιο ξεκινάει κάτι τέτοιο ελπίζοντας οτι θα το ακολουθήσουν και άλλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και καθιερώνοντας έτσι μια τέτοια υπηρεσία και στην ελληνική αγορά, διευκολύνοντας - θέλω να πιστεύω - και όσους απο εμάς μακρυά από το κέντρο της Ελλάδας θα επιθυμούσαμε στο μέλλον τέτοιες υπηρεσίες. Άλλωστε έχω την αίσθηση οτι όσο και μικρή αγορά να είμαστε δυο άνθρωποι είναι λίγοι για να καλύψουν τα 11 εκατομύρια της χώρας ή ακόμη και τα 4 εκατομύρια των Αθηνών!

Reaction score
1.194

Μισό κιλό calibration και μια κάρτα pci usb2 παρακαλώ.

Αμα δε σ'αρεσ το 70τσ εκατό, ζήτα 30% εσύ, να σου βγεί και φτηνότερα!!!

Reaction score
3

Να επαναλάβω ότι μια απλή ρύθμιση contrast, brightness, sharpness και color μπορεί να την κάνει ο καθένας.
Το να την κάνει ορθά όμως δεν είναι τόσο εύκολο, ακόμα και για αυτές τις, όχι τόσο σύνθετες, ρυθμίσεις.
Τώρα εάν κάποιος νομίζει ότι ρυθμίζοντας μια συσκευή μπορεί να βελτιώσει την ποιότητά της κατά 70%, μάλλον ούτε με τα βασικά δεν έχει σχέση.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Με κάθε δυνατή ειλικρίνεια και δηλώνοντας την απόλυτη μου άγνοια και απειρία και επίσης με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και τη δουλειά σας εσείς όταν ξεκινήσατε δεν είσασταν άπειρος; Η λογική μου μου λέει οτι την πείρα σας την αποκτήσατε όσο καιρό δουλεύετε άρα δεν είναι λογικό κάποιος που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο να είναι αρκετά πιο άπειρος από εσάς; Χωρίς να ψάχνομαι για τηλεόραση ή προβολέα χαίρομαι που έστω και το πλαίσιο ξεκινάει κάτι τέτοιο ελπίζοντας οτι θα το ακολουθήσουν και άλλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και καθιερώνοντας έτσι μια τέτοια υπηρεσία και στην ελληνική αγορά, διευκολύνοντας - θέλω να πιστεύω - και όσους απο εμάς μακρυά από το κέντρο της Ελλάδας θα επιθυμούσαμε στο μέλλον τέτοιες υπηρεσίες. Άλλωστε έχω την αίσθηση οτι όσο και μικρή αγορά να είμαστε δυο άνθρωποι είναι λίγοι για να καλύψουν τα 11 εκατομύρια της χώρας ή ακόμη και τα 4 εκατομύρια των Αθηνών!
Ακριβώς όπως τα λές είναι κ.Notiskas.
Ακριβώς.

Όμως εδω δεν βγαίνει ένα άτομο, μια μονάδα, που λέει οτι ξεκινάει να κάνει ρυθμίσεις.
Βγαίνει ένα κατάστημα που καλείτε να παρέχει μια υπηρεσία πίσω απο την Ανωνυμία των υπαλλήλων του. Έχουν task να στείλουν δηλαδή ένα άγνωστο με μια κόκκινη φανέλα και με ένα νούμερο 11 για παράδειγμα όπως συνηθίζουν για να έρθει σπίτι κάποιου πελάτη και να κάνει καλιμπρέτιον αύξησης 70% των δυνατοτήτωνστης συσκευής;

Δίχως κάποια ενημέρωση τουλάχιστον για τις γνώσεις του ανθρώπου που θα κάνει την εργασία σε μια οικία;

Λιγες αποτυχημένες απόπειρες μπορεί και να τινάξει συθέμελα την όποια θετική παρουσιά και εργασία έχουμε δημιουργήσει στο χώρο όλο αυτά τα χρόνια.
Μακάρι να πάνε όλα καλά τα πράγματα, να είναι οργανωμένα, να έχουν ανθρώπους με γνώση και όρεξη για ξενύχτι και δυσκολίες ειδάλλως μονο κακό θα προσφέρουν.

Max, να σε ρωτήσω κάτι;
Ο 5000 δεν είναι αστροφυσική;
Μήπως πυρηνική για να βγεί το 70%;
Γιατι αν δεν είναι η ρύθμιση του 5000 case study, ποιά είναι;:142:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181

Όμως εδω δεν βγαίνει ένα άτομο, μια μονάδα, που λέει οτι ξεκινάει να κάνει ρυθμίσεις.
Βγαίνει ένα κατάστημα που καλείτε να παρέχει μια υπηρεσία πίσω απο την Ανωνυμία των υπαλλήλων του. Έχουν task να στείλουν δηλαδή ένα άγνωστο με μια κόκκινη φανέλα και με ένα νούμερο 11 για παράδειγμα όπως συνηθίζουν για να έρθει σπίτι κάποιου πελάτη και να κάνει καλιμπρέτιον αύξησης 70% των δυνατοτήτωνστης συσκευής;

Δίχως κάποια ενημέρωση τουλάχιστον για τις γνώσεις του ανθρώπου που θα κάνει την εργασία σε μια οικία;

Λιγες αποτυχημένες απόπειρες μπορεί και να τινάξει συθέμελα την όποια θετική παρουσιά και εργασία έχουμε δημιουργήσει στο χώρο όλο αυτά τα χρόνια.
Μακάρι να πάνε όλα καλά τα πράγματα, να είναι οργανωμένα, να έχουν ανθρώπους με γνώση και όρεξη για ξενύχτι και δυσκολίες ειδάλλως μονο κακό θα προσφέρουν.
Μη μασάς ρε συ! Το άνοιγμα μιας αγοράς, μόνο ευκαιρίες μπορεί να προσφέρει σ' αυτούς που έχουν τεχνογνωσία και όνομα στον τομέα. Η ανάπτυξη είναι που φέρνει το κέρδος, κι όχι το κράτημα μεριδίου μιας πολύ μικρής (έως περιθωριακής) αγοράς. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου, θα παρακαλούσα ν'αρχίσουν αύριο να πληρώνουν διαφήμιση στην τηλεόραση και να λένε "ρυθμίστε τώρα τον προβολέα σας!" :126:

Πιστεύω ότι τουλάχιστον το Πλαίσιο θα διατηρήσει ένα επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών, που δε θα είναι δυσφήμιση για τον κλάδο. Κι αν κάποιοι πελάτες του προτιμήσουν τη λύση-πακέτο για λόγους οικονομίας, οι δουλειές-φιλέτα που αφήνουν το μεγαλύτερο κέρδος, ποιον θα εμπιστευτούν για τη βέλτιστη δουλειά και τις πιο πρωτοποριακές υπηρεσίες; Τον πιτσιρικά με την κόκκινη μπλούζα ή τον επώνυμο επαγγελματία με την πολύχρονη παρουσία στο χώρο;

Max, να σε ρωτήσω κάτι;
Ο 5000 δεν είναι αστροφυσική;
Μήπως πυρηνική για να βγεί το 70%;
Γιατι αν δεν είναι η ρύθμιση του 5000 case study, ποιά είναι;:142:
Εγώ κάπως αλλιώς θα το έλεγα, αλλά μπορείς να το πεις κι έτσι. :142:
Πάντως mainstream προβολείς με τόσες δυνατότητες και περιπλοκότητα ρυθμίσεων, δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί. :140:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181

Ναι ρε σεις, αλλα 70%?:111:
Εξαρτάται πως το εννοεί το τμήμα μάρκετινγκ του Πλαισίου. Πάντως δε μου φαίνεται καθόλου περίεργη μια βελτίωση "70%" μετά από calibration: έστω ότι ξεκινάμε με σφάλμα dE=10 σε μια παράμετρο. Ρυθμίζοντας το ρίχνουμε σε dE=3, et voila 70% βελτίωση. :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Βγαίνει ένα κατάστημα που καλείτε να παρέχει μια υπηρεσία πίσω απο την Ανωνυμία των υπαλλήλων του.
Είναι όπως το δει κανείς. Εδώ δεν βγαίνει μια μονάδα που λέει ότι ξεκινάει να κάνει ρυθμίσεις. Βγαίνει μια πολύ σοβαρή και μεγάλη εταιρεία, εδραιωμένη στην αγορά, με πολλά εκατομμύρια τζίρο και χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες.

...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
μια αναλογη ερωτηση - απαντηση υπαρχει στο τρεχον htmag
και απαντα ο συντακτης
οτι μετα απο ενα καλιμπρεισον η εικονα δειχνει σωστα
δεν μπορει ο καλιμπρειτορ να κανει τον προβολεα να αποδωσει καλυτερα απο οτι μπορει
Να δειξει σωστα ναι
καλυτερα οχι

Reaction score
15.548

Η ρύθμιση ενός μέσου απεικόνισης είναι βέβαια μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία, αλλά δε χρειάζεται να έχεις έδρα... Πυρηνικής Φυσικής στο Μετσόβιο :137: για να την κάνεις. Οποιοσδήποτε διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό κι έχει παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια (όχι μόνο για να μάθει, αλλά κυρίως για να πιστοποιηθεί), μπορεί να την κάνει και επαγγελματικά.
Δημητριε διαφωνω....οπως επισης και με τον Νικο....και με οσους εχουν διαφορετικη αποψη απο του Βαγγου...

Εγω συμφωνω με τον Βαγγο....

Το καλιμπραρισμα ενος βιντεοπροβολεα γινετε μονο απο ανθρωπους οι οποιοι εχουν γνωσεις θεωρητικες και πρακτικες..... ........ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.....

Κανενας καλιμπρειτορ με οσα πιστοποιητικα και να παρει εαν δεν εχει εμπειρια θα κανει τους βιντεοπροβολεις μανταρα...:116:

Το θελετε η οχι ....σας αρεσει η δεν σας αρεσει,τα πραγματα ειναι οπως τα λεω και ας φενετε καπως οπως το λεω........

Αντριους...οταν λεει διαφορα στην ποιοτητα 70%..εννοει εαν παρετε αλλον προβολεα.....:137:

Reaction score
2.263

Ακριβώς όπως τα λές είναι κ.Notiskas.
Ακριβώς.

Το όνομα μου είναι Νότης( ελπίζω όχι αντίστοιχα με το "το όνομά μου είναι Σαμ"!!!!). Οφείλω να ομολογήσω οτι δεν το είχα σκεφτεί έτσι, οτι δηλαδή κινδυνευέι το όνομα που έχετε αποκτήσει στην αγορά τόσα χρόνια αν οι του πλαισίου κάνουν κακή δουλειά και είναι η αλήθεια οτι έχει μια ξεκάθαρη λογική. Απλά καλόπιστος ων θέλω να πιστεύω οτι όπως είπε και ο Νικος Τσαρουχάς το όνομα του πλαισίου είναι και αυτο αρκετά βαρύ και λογικά δεν θα κάνουν δουλειές του ποδαριού. Ίσως να είναι μια πιο απλή διαδικασία ρυθμίσεων από αυτή την οποία κάνετε εσείς και μια απλή βοήθεια σε ανθρώπους που θέλουν και αυτοί το σινεμά στο σπίτι τους χωρίς να έχουν ούτε τις γνώσεις που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από ένα φόρουμ όπως αυτό ούτε και την διάθεση, αλλά και ούτε και την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ένα επαγγελματία εγκαταστάτη όπως εσείς. Όσο για το 70% ίσως να είναι μια στις τηλεοράσεις τις οποίες δεν θέλουν να σπρώξουν (νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ, έχει πέσει στην αντίληψή μου στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών κάποιες τηλεοράσεις να έχουν πολύ ωραία εικόνα και κάποιες άλλες, συχνα και ακριβότερες να έχουν εικόνα αξιοσημείωτα άσχημη. Όσες φορές έπιασα το τηλεχειριστήριο μιας απο αυτές, ρυθμίσεις σκληρότητας ή φωτεινότητας και χρώματος ήταν "στο Θεό"!! Όχι φυσικά οτι κάτι τέτοιο είναι προς τιμήν τους...)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.214
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79