CAMBRIDGE AUDIO AZUR 840a v2

Reaction score
2
Mετά από τόσο καιρό και λόγω αδείας κάθησα επιτέλους να ακούσω μουσική. Θέλω τη γνώμη σας - εμπειρία σας.

Δεν είχα καθήσει να ασχοληθώ όταν πήρα τον ενισχυτή μεταχειρισμένο από πολύ καλό μέλος μας, αλλά τώρα ανησυχώ.

1) Ακόμα και να μην παίζει και να είναι στο ΟΝ ζεματάει πολύ από πάνω και με φοβίζει. Το έκανε όταν τον πήρα αλλά και τώρα που είναι καλοκαίρι περισσότερο.Το έχω βέβαια μέσα σε ράφι γραφείου.Οχι με ιδανικό αερισμό αλλά με άνοιγμα από πάνω πολύ μεγάλο.Μάλλον πρέπει και από πίσω να κάνω καμιά τρύπα.Βέβαια το δωμάτιο μόνιμα είναι με κλιματιστικό και κάνει σχεδόν κρύο. Έψαξα λίγο στο νετ και λένε και άλλοι οτι είαι γενικά ζεστός. Πρόβληματα δεν έχω...αλλά τον φοβάμαι.

2) Όταν ανεβάζω την ένταση του ήχου μετά από κάποιο σημείο κάνει διακοπές το ενα κανάλι , clipping κλπ. Φέρεται λίγο αλλόκοτα...πάλι διάβασα οτι είναι γνωστό φαινόμενο..αλλα στην V1.

Είναι δυνατόν ενας τόσο ονομαστός και ακριβώς ενισχυτής να έχει τόσο παιδικές ασθένειες;

Έχω ήδη ενημερώσει το φίλο πρώτα. Σε καμιά μα καμία περίπτωση δεν υπονοώ οτι έχω παράπονο, απλά μια που κάθομαι..να ακούσω καμιά γνώμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO AZUR 840a v2

Ολοι οι ενισχυτες καλε μου φιλε, ανεξαρτητως τιμης ειναι μηχανηματα. Ειναι λογικο να ζεσταινεται, ειδικα εαν δεν "αναπνεει" απο παντου, και ειδικα τωρα το καλοκαιρι. Βεβαιως ο ενισχυτης ειναι ιδιαζουσα περιπτωση μιας και ειναι Class D οποτε δεν μπορω να εκτιμησω εαν η θερμοκρασια που περιγραφεις ειναι νορμαλ. Ριξε μια ματια εδω http://avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_3.htm

Για το clipping και παλι περιεργο μου φαινεται, ενας ενισχυτης με τοσα αποθεματα ισχυος δεν μπορει αν κλιπαρει τοσο ευκολα. Στειλε ενα email στον κ. Σταματακο να σου πει τη δικη του εμπειρια απο τη δοκιμη και τις μετρησεις του ενισχυτη. Θα σου απαντησει και αν υπαρχει καποιος που θα ξερει σιγουρα το τεχνικο κομματι ειναι αυτος.

Ποια ηχεια οδηγεις με τον 840?

Reaction score
2

Ακριβώς το ίδιο θέμα....Magnat Quantum 603...(Με τι θα μπορούσα να τα αλλάξω)

Last edited by a moderator:

Reaction score
658

Αν γινεται ανοιξε ολη την πλατη στο ραφι που
ειναι ο ενισχυτης, ειχα παρομοια θεματα,
τωρα ειναι ανοιχτα κι απο τις δυο πλαινες
κι απο μπροστα-πισω φυσικα.
Αλλιως πας σε ρακ.

Reaction score
204

Το ποτενσιόμετρο του 840 είναι με ρελέδες (νομίζω). Ισως να υπάρχει κάποιο θέμα με αυτούς. Επισης έχει ένα περίεργο σύστημα προστασίας που ίσως ενεργοποιείται εσφαλμένα "βλέποντας κάτι λάθος" στη λειτουργία. Πάντως όταν είναι σε stand by mode αποκλείεται να ζεσταίνεται παρά μόνο το τμήμα που είναι ο μετασχηματιστής.

Reaction score
2

Το ποτενσιόμετρο του 840 είναι με ρελέδες (νομίζω). Ισως να υπάρχει κάποιο θέμα με αυτούς. Επισης έχει ένα περίεργο σύστημα προστασίας που ίσως ενεργοποιείται εσφαλμένα "βλέποντας κάτι λάθος" στη λειτουργία. Πάντως όταν είναι σε stand by mode αποκλείεται να ζεσταίνεται παρά μόνο το τμήμα που είναι ο μετασχηματιστής.
Το "πρόβλημα" είναι ίδιο με του βίντεο..για τη ζέστη κιόμως ζεματάει ακριβώς στη μέση...μα και ο προηγούμενος που είχα ο Β200Χ πάλι ζεματούσε.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Στο κεντρο ακριβως εχει το τροφοδοτικο του, γιαυτο ζεματαει. Οι densen ειναι και εντελως κλειστοι, αυτοι ειναι αλλη πονεμενη ιστορια. Λογαριθμικο ειναι το ποτενσιομετρο του 840, μαλλον δεν εχει σχεση. Μαλλον η προστασια μπαινει και κοβει τις ορεξεις του ενισχυτη για να μην γινει ζημια, μονο απο την αυξημενη θεμροκρασια η οποια δεν πεφτει γιατι με αυτες τις θερμοκρασιες περιβαλλοντος ειναι λογικο ο αερας να μην απαγει τη θερμοτητα απο τον ενισχυτη.
Το χειμωνα εχεις ιδιες θερμοκρασιες, κ αν ναι, σου κανει ακριβως τα ιδια κολπα?
Αν εχεις a/c στο δωματιο, βαλτο κανα μισαωρο να πεσει οσο γινεται η θερμοκρασια μεσα στο χωρο, και δοκιμασε ξανα τον ενισχυτη. Αν το κανει και υπο αυτες τις συνθηκες υπαρχει θεμα, αν δεις οτι λειτουργει ΟΚ, τοτε ξερεις οτι τα καλοκαιρια δεν ειναι η αγαπημενη του εποχη.

Y

Yiannis_B

Guest

...και γιατί τα κλείνουν τα μηχανήματα οι κατασκευαστές και βράζουν?....η ζωή των πυκνωτών μειώνεται σημαντικά...

...και να πεις ότι έχουν κινούμενα μέρη...άντε κανένα pot...σιγά τ’ αυγά....

...στα περισσότερα μηχανήματά μου τα καπάκια έχουν πάει να βρουν τον δημιουργό τους....και σε μερικά που ήμουν πιο επιεικής...έχει γίνει της γρίλιας το κάγκελο....

...εδώ είμαστε Αφρική....όχι Βόρειος Πόλος.....

http://www.chemi-con.com/u7002/life_ms.php

http://www.illinoiscapacitor.com/tech-center/life-calculators.aspx

Reaction score
28
Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO AZUR 840a v2

ενω εγω με τον yamaha as-2000 εχω το κεφαλι μου ησυχο ...........πρεπει να ζορισεις πολυ το <κτηνος> για να πω οτι ζεσταθηκε καπως ...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν ειναι κακο ενας ενισχυτης να ζεσταινεται, υπαρχουν ενισχυτες που δουλευουν σε υψηλες θερμοκρασιες λειτουργιας (60+ C, και παραπανω καποιοι ταξης Α). Το θεμα ειναι ενας ενισχυτης να μη ζεσταινεται περα απο το οριο θερμοκρασιας λειτουργιας του φτανοντας σε σημεια του να τον κλεινει η προστασια.

Reaction score
7.100

ειχε περασει απο τα χερια μου ενας ενισχυτης σε ταξη d πριν λιγο καιρο,συγκεκριμενα ο tangent exeo και ακομα και οταν λειτουργουσε σε χαμηλες εντασεις και εμ ευκολο ηχειο....ζεματαγε το καπακι του.Ανεμενομενο ομως γιατι το σασσι του δεν ειχε γριλιες και ουσιατικα επαιζε το ρολο ψυκτρας.Φυσικα τετοιες συσκευες τις βαζουμε σε ραφι με τουλαχιστον 15-20 εκατοστα αερα. Για το αλλο θεμα που γραφεις μαλλον καποιο προβλημα εχει ο ενισχυτης.

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: CAMBRIDGE AUDIO AZUR 840a v2

ενω εγω με τον yamaha as-2000 εχω το κεφαλι μου ησυχο ...........πρεπει να ζορισεις πολυ το <κτηνος> για να πω οτι ζεσταθηκε καπως ...
....τελικά τα SCM7 είναι δύσκολα φορτία...ο δικός μου Α-S2000 ζεματάει.......:145:

Y

Yiannis_B

Guest

Δεν ειναι κακο ενας ενισχυτης να ζεσταινεται, υπαρχουν ενισχυτες που δουλευουν σε υψηλες θερμοκρασιες λειτουργιας (60+ C, και παραπανω καποιοι ταξης Α). Το θεμα ειναι ενας ενισχυτης να μη ζεσταινεται περα απο το οριο θερμοκρασιας λειτουργιας του φτανοντας σε σημεια του να τον κλεινει η προστασια.
...Παντελή άλλο τα όρια λειτουργίας πέρα από τα οποία επεμβαίνει η προστασία, και άλλο η επιθυμητή μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας για αύξηση της αξιοπιστίας. Με 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, διπλασιάζεις τον χρόνο ζωής των πυκνωτών...

...επίσης...τι ορίζεις ως θερμοκρασία λειτουργίας? Δύο ενισχυτές μπορεί να έχουν παρόμοια θερμοκρασία ημιαγωγών (για σωστό ρεύμα ηρεμίας), αλλά τελείως διαφορετική θερμοκρασία αέρα στο εσωτερικό τους.....αυτός με την χαμηλότερη...θα ζήσει περισσότερο...(για την ίδια ποιότητα υλικών / πυκνωτών)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα 7αρια απ οτι ξερω δεν κατεβαινουν χαμηλα σε αντισταση και εχουν και αρκετα επιπεδη καμπυλη εμπεδησης, οποτε δυσκολα δεν ειναι. Μαλλον επειδη τα 81 μετρημενα db τους ειναι ο ορισμος της αναισθησιας, για να πετυχει καποιος καλες σταθμες δουλευει τον ενισχυτη πιο ψηλα και γιαυτο ζεσταινεται.

Y

Yiannis_B

Guest

Τα 7αρια απ οτι ξερω δεν κατεβαινουν χαμηλα σε αντισταση και εχουν και αρκετα επιπεδη καμπυλη εμπεδησης, οποτε δυσκολα δεν ειναι. Μαλλον επειδη τα 81 μετρημενα db τους ειναι ο ορισμος της αναισθησιας, για να πετυχει καποιος καλες σταθμες δουλευει τον ενισχυτη πιο ψηλα και γιαυτο ζεσταινεται.
...ναι έχεις δίκιο, είμαι και λίγο κουφός, το pot παίζει από 11 μέχρι 1...και το γουφεράκι είναι κάπως έτσι...:111:

:116:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...Παντελή άλλο τα όρια λειτουργίας πέρα από τα οποία επεμβαίνει η προστασία, και άλλο η επιθυμητή μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας για αύξηση της αξιοπιστίας. Με 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, διπλασιάζεις τον χρόνο ζωής των πυκνωτών...

...επίσης...τι ορίζεις ως θερμοκρασία λειτουργίας? Δύο ενισχυτές μπορεί να έχουν παρόμοια θερμοκρασία ημιαγωγών (για σωστό ρεύμα ηρεμίας), αλλά τελείως διαφορετική θερμοκρασία αέρα στο εσωτερικό τους.....αυτός με την χαμηλότερη...θα ζήσει περισσότερο...
Δεν λεμε κατι διαφορετικο. Σαφως και πρεπει να απαγεται η θερμοτητα. Για τις καμπυλες φθορας συναρτησει θερμοκρασιας πυκνωτων ακομα και ημιαγωγων , εχω γνωση απο τα εργαστηρια ηλεκτρονικων στο Πανεπιστημιο.

Οταν φτιαχνουν οι κατασκευαστες τους ενισχυτες, τους σχεδιαζουν να μην ξεπερνουν μια συγκεκριμμενη θερμοκρασια. Αυτη λεω θερμοκρασια λειτουργιας γιατι ειναι ο πιο δοκιμος ορος για να χρησιμοποιησω, οχι ο σωστοτερος.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...ναι έχεις δίκιο, είμαι και λίγο κουφός, το pot παίζει από 11 μέχρι 1.....
Δεν εισαι κουφος, το ιδιο ειχα παθει οταν δοκιμασα σπιτι τα 11, και τα Leema Xero, για να γεμισει ο χωρος των 17τμ, ηθελε γενναια δοση ισχυος απ το ποτενσιομετρο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv