Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495
Απάντηση: Re: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Αυτο μου αρέσει πιο πολυ να κάνω εαν θα είχα φωτογραφική. Σαν χόμπυ. Τώρα αν μιλάς για διάθεση αν φανταστώ τον εαυτό μου και κρινω απο αυτον εαν θα επαιρνα ενα σετακι τετοιο μπορει να μην κοιμομουνα απο την λαχταρα να ρθει απο παραγγελια και να αρχισω να το δουλευω. Φαντάζομαι πως ολοι σας θα εχετε νιωσει κατι τετοιο ειτε ειναι με φωτογραφικη ειτε ειναι με ενισχυτη ειτε με ηχεια η οτιδηποτε αλλο αρεσει στον καθενα μας.
Η μέχρι τώρα εμπειρία σου από φωτογραφικές ποια είναι; Δεν έχει νόημα να πάρεις πανάκριβο εξοπλισμό εάν δεν έχεις δοκιμάσει πρώτα τουλάχιστον τα βασικά.

Reaction score
0
Απο ελαχιστες εως μηδαμηνες. απλα εχω παρει την πρωτη μου φωτογραφικη προπερισυ. olumpous fe -20 ειναι. οσο για τα πουλια και στο εναμιση μετρο να ειναι ειναι πολυ μακρια. να μην μιλησω για θορυβο αν ανεβασω iso. Οταν παω να τραβηξω μια φωτο μου φαινονται ολα πολυ μακρια για ζοομ απλα ξεχασε το. Για macro καλυτερη ειναι

Reaction score
0
Μην μου πειτε γιατι ολυμπους παντα μου αρεσαν οι φωτογραφιες απο ολυμπους απο αναλογικο φιλμ. Θεμα γουστου.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495
Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Δοκίμασε πρώτα μια βασική slr, κατά προτίμηση ένα διπλό κιτ, πριν πάρεις ο,τιδήποτε. Διπλά κιτ είναι αυτά με έναν 18-55 και έναν 55-250 για τις Canon/Nikon. Σε Oly μια 620 με τον 14-42 και τον 70-300 είναι όντως καλή περίπτωση. Και Pentax καλές είναι. Sony δεν θα έπαιρνα, έχει λάθος προσέγγιση στο κεφάλαιο εικόνα.
Εάν δεις ότι τα καταφέρνεις με αυτά και βγάλεις μερικές καλές στη θεματολογία που θέλεις αλλά διαπιστώσεις ότι σε τραβάει πίσω ο εξοπλισμός σου, τότε ξανασυζητάμε εδώ για τι και πώς.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Δοκίμασε πρώτα μια βασική slr, κατά προτίμηση ένα διπλό κιτ, πριν πάρεις ο,τιδήποτε. Διπλά κιτ είναι αυτά με έναν 18-55 και έναν 55-250 για τις Canon/Nikon. Σε Oly μια 620 με τον 14-42 και τον 70-300 είναι όντως καλή περίπτωση. Και Pentax καλές είναι. Sony δεν θα έπαιρνα, έχει λάθος προσέγγιση στο κεφάλαιο εικόνα.
Εάν δεις ότι τα καταφέρνεις με αυτά και βγάλεις μερικές καλές στη θεματολογία που θέλεις αλλά διαπιστώσεις ότι σε τραβάει πίσω ο εξοπλισμός σου, τότε ξανασυζητάμε εδώ για τι και πώς.
Υπάρχει περιπτωση με αυτον τον εξοπλισμο να εχω αξιοπρεπες ζοομ η τα πουλια θα φαίνονται σαν τελειες μεσα στο φοντο.

Reaction score
0

Υπάρχει περιπτωση με αυτον τον εξοπλισμο να εχω αξιοπρεπες ζοομ η τα πουλια θα φαίνονται σαν τελειες μεσα στο φοντο.
και αν ναι υπαρχει κανεισ με παρομοιο εξοπλισμο να δημοσιευσει καμια φωτο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774

όχι βρε, μια χαρά θα φαίνονται, μη σκας!

ο 70-300 ισοδυναμεί με 140-600 και θα έρχονται όλα κοντά σου!

όταν θα αρχίσεις να κοιτάς πίξελ, βέλε το χέρι στην τσέπη...

Reaction score
0

όχι βρε, μια χαρά θα φαίνονται, μη σκας!

ο 70-300 ισοδυναμεί με 140-600 και θα έρχονται όλα κοντά σου!

όταν θα αρχίσεις να κοιτάς πίξελ, βέλε το χέρι στην τσέπη...
για την ολυμπους ψήνομαι αγρια.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495
Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Σαν εστιακό μήκος μια χαρά θα είναι. Απλά μην περιμένεις να πιάνεις πουλιά σε πτήση έτσι με τη μία. Το AF μπορεί να κυνηγάει λιγάκι, το ξεφοντάρισμα θα υστερεί λιγάκι αλλά με αρκετές δοκιμές και καλή διάθεση, θα πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Α, και τα ποδαράκια τα δουλεύουμε, δεν μένουμε στην ίδια θέση με το ζουμ ως προέκταση του ματιού μας. Εάν θέλουμε να δούμε πιο μακρυά παίρνουμε κυάλια όχι φωτογραφική.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774
Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

για την ολυμπους ψήνομαι αγρια.
η πιο φτηνή επιλογή είναι, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

αν το δεις σοβαρά αργότερα, οτιδήποτε και να πάρεις, θα κοστίζει πολύ περισσότερο.

οι μάρκες, όλες καλές είναι, μη σκας. οπτικά καλά υπάρχουν σε όλες τις μάρκες. διάβασε, μάθε, δοκίμασε, και θα δεις τι σου ταιριάζει.

εμένα ας πούμε, μου ταιριάζει η νίκον, αλλά πιο φτηνή επιλογή βρήκα την ολύμπους και ψιλοκόλλησα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αλλάζω μάρκα αν μου γυρίσει το μυαλό.

στο κάτω κάτω της γραφής, οι μάρκες και τα προϊόντα τους είναι απλά ένα μέσο για να καταφέρεις αυτό που θες. δυστυχώς, αν δε δοκιμάσεις, αν δε το ζήσεις, δε ξέρεις τι θες, κι ας νομίζεις πως ξέρεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon ή Nikon ή Olympus ή Pentax ?

Σαν εστιακό μήκος μια χαρά θα είναι. Απλά μην περιμένεις να πιάνεις πουλιά σε πτήση έτσι με τη μία. Το AF μπορεί να κυνηγάει λιγάκι, το ξεφοντάρισμα θα υστερεί λιγάκι αλλά με αρκετές δοκιμές και καλή διάθεση, θα πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Α, και τα ποδαράκια τα δουλεύουμε, δεν μένουμε στην ίδια θέση με το ζουμ ως προέκταση του ματιού μας. Εάν θέλουμε να δούμε πιο μακρυά παίρνουμε κυάλια όχι φωτογραφική.
Επειδή είσαι έτοιμος να μου πεις να ανεβαίνω και στα δένδρα σε πρόλαβα :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774

γίνε φωτογραφο-ράμπος. στολή παραλλαγής, φούμο στα μούτρα, λάσπη παντού, 17 ώρες ακίνητος ανάμεσα στις καλαμιές στην όχθη, με τα πόδια να μουλιάζουν στο νερό, πασαλειμμένος με αντικουνουπική λοσιόν με φυσικό άρωμα, και επιτέλους, η φωτό που πάντα επιθυμούσες:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113

να κι άλλα δυό πλιά: (κι από κάτω τους ο διάσημος φωτογράφος κύριος Κοτσίδης μας, σε πόζα φωτομοντέλου, από τον οποίο ζητώ και συγνώμη για την θολερότητα της εν λόγω φωτό, αλλά ο καπνός από την ψησταριά του πρόεδρου των βλαμμένων, δε παλεύεται με κανένα φακό....)

Αχαχαχαχαχαχαχ δεν την ειχα δει αυτην !!!!:142::142::142:

Reaction score
33
To F2.8 αφήνει διπλάσιο φώς να μπει στην μηχανή από το F4.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βγάλεις φωτογραφία με χαμηλότερο φωτισμό.
Επίσης το F2 δίνει μικρότερο βάθος πεδίου από ότι το F4.

Δεν έχει νόημα η καθαρότητα...

Reaction score
0
εαν μπαινει περισοτερο φως ισως κατεβαζοντας λιγο το iso να παρεις καθαροτερη φωτο απο θορυβο

Reaction score
33
εαν μπαινει περισοτερο φως ισως κατεβαζοντας λιγο το iso να παρεις καθαροτερη φωτο απο θορυβο
Σε οριακές συνθήκες ναι... αλλά στην ουσία όχι.
Το να κατεβάσεις το ISO από 200 στο 100 δεν λέει τίποτε...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113
ε ενταξει chris αυτο που λες εχει καποια βαση αλλα σε μεγαλα μεγεθη εκτυπωσης πχ ανω του 30χ45 - 50χ70 - 70χ100 φαινεται πεντακαθαρα.
και οχι μονο στον θορυβο αλλα και στην υφη της εικονας, στο χρωμα, το κοντραστ, την ευκρινεια κ.α.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.495

Στη μηχανή μου τα iso100-200-400 δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις ακόμη και εάν κολλήσεις τη μούρη σου στην οθόνη. Εξαιρούνται πραγματικά μεγάλες εκθέσεις (>30 δευτ.) όπου τα 100 έχουν κάποια διαφορά από τα 400.
Σε τόσο χαμηλές ευαισθησίες (όπου μπορεί ασφαλώς να εμφανιστεί θόρυβος στα σκιερά ειδικά εάν υποεκτεθούν, σε όλες ανεξαιρέτως τις μηχανές, ακόμη και στη Nikon D3s) περισσότερο παίζει ρόλο, για την απουσία θορύβου, η σωστή έκθεση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo