Canon EF 85 f1,8 USM

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522
Απάντηση: Canon EF 85 f1,8 USM

Για βαλε και την σελιδα....

Δεν θα ηταν πρακτικο να εχω εναν 170ρη f3,5 με περιπου 250Ε (Κενκο, ταμρον, μτχ κανον)...?
...τον οποίο θα χρειαζόταν να τον κλείσεις 2 στοπ για να έχεις απόδοση (εγγενείς αδυναμίες του φακού + υποβάθμιση από έναν 2πλασιαστή); Αφού εχεις τον 70-300 που κάνει καλύτερη δουλειά.

Η σελίδα που παρέλειψα ήταν αυτή, Bob Atkins
http://www.bobatkins.com/photography/reviews/canon_EF_70-300_II.html

Φαίνεται ότι χρησιμοποιεί τον φθηνό 1.4 της Τάμρον, όχι τον SP (που είναι άσπρος, πάει γάντι με τους λευκούς L)

Reaction score
174

Το απσαιζ που εκανε ειναι χαλια...δεν βγαινει συμπερασμα... το κροπ ομως με τον πολλαπλασιαστη ειναι καλο... (καλυτερο απο οτι βγαζει ο δικος μου 70-300 χωρις :103: ).

Τι ειναι η λουπα στο σκοπευτρο? Βοηθαει στο...τρεμουλο των χεριων?

Διαβαζω για τον 85ρη και μου τα μπερδευουν... ποια η διαφορα purple fringing και color aberation? Πασχει απο ενα απο τα δυο, νομιζω το πρωτο... σε τι συνθηκες θα το δω? (Για color aberation ξερω)....

Reaction score
2
βρε ηλια, μια χαρα ειναι ο φακος, μην το παραψαχνεις!!
εχει και ωραιο bokeh αποτι φενεται!
αυτος και το αδερφακι του ο 100αρης θεωρουνται οι καλυτερoι προσιτοι portrait φακοι της canon.

οσο για το τρεμουλο των χεριων, παντα οι αγκωνες ειναι καλο να ειναι κολλητα στο σωμα μας ωστε να δημιυργουν καλυτερη στηριξη στην μηχανη, και το ενα χερι να στηριζει τον φακο απο κατω. αλλιως μπορεις να ακουμπας το σωμα σου σε καποιο κοντινο αντικειμενο (επιπλο, τοιχο, κλπ.). επισης καλο ειναι να συνηθισεις να παιρνεις αναπνοες πριν το κλικ (εισπνοη - κλικ - εκπνοη). οπως καναμε στον στρατο στις βολες αν ξερεις :126:

να δες και εδω:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Τι να καίγεσαι, αφού τώρα τονε πήρες ούτως ή άλλως.
Χρησιμοποίησέ τον για αυτό που φτιάχτηκε, για πορτραίτα. Ένα σωστό γράψιμο από άποψη κόντραστ και οξύτητας στο κέντρο, και ένα απαλό φόντο, είναι τα ατού τέτοιων φακών. Σαν κοντός τηλεφακός μπορεί και να μη σου πει πολλά.

Reaction score
174

Ναι ρε γμτ... και δεν μπορω να βγω και εξω να τον δοκιμασω και εχω σκασει... με -3 και παγετό που να παω... και εχει θεματα γι αυτον τωρα... εχουν ετοιμασει εδω τα χριστουγεννιατικα σπιτακια στις πλατειες και ειναι οτι πρεπει για πορτραιτα δρομου και χωρις να σε στραβοκοιτανε...

Δε μου λες... κανα παρασολειγ να παρω ή θα με δυσκολευει με τον ογκο τζαμπα και βερεσε?

Επισης, εδω εχω ενα προβλημα ελλειψης ήλιου... γενικως επικρατει συνεχως (μα συνεχως) βαρια συνεφια, με αποτελεσμα οι φωτογραφιες να πασχουν απο κοντραστ. Θα βοηθησει στη συγκεκριμενη περιπτωση το hood? Κανενα κολπακι αλλο για το κοντραστ? Υπερεκθεση, υποεκθεση, κατι αλλο?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Παρασολέιγ πάρε, κατά κανόνα βοηθάει, έχει μεγάλο στοιχείο μπροστά αφύλακτο ο φακός. Και από άποψη προστασίας. Δεν είναι πολύ μεγάλο σε τέτοια μήκη, 4-5 εκατοστά βάθος έχει.
Η συννεφιά διαχέει τον φωτισμό και κάνει τα αποτελέσματα πιο επίπεδα, κόβοντας και το κόντραστ. Το τσιμπάς λιγάκι όταν ανοίγεις το raw.

Reaction score
174

Μαλιστα, οπως ειπε και ο Πετρος παραπανω δηλαδη...

Εχω τωρα και μια χαζη ερωτηση, αφου το γυρισαμε στα τεχνικα... οι μηχανες, στην φωτομετρηση σε σποτ, φωτομετρουν παντα απο το κεντρικο σημειο ή απο το εκαστοτε ενεργο εστιασης?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522

Στο κεντρικό, νομίζω. Όχι όλες βέβαια, οι επαγγελματικές (εάν μιλάμε για Canon) φωτομετρούν με βάση το σημείο εστίασης, οι λοιπές το λαμβάνουν υπόψη μόνο σε μέτρηση evaluative, όχι σποτ. Βέβαια μπορείς να εστιάσεις κάπου με το κεντρικό, να κλειδώσεις τη φωτομέτρηση (AE lock, * ) και να συνθέσεις ξανά το κάδρο.

Reaction score
174

Αυτη την επανασυνθεση θελω να γλιτωσω... αρα θεμα firmware ειναι? Μαλλον δεν απασχολει πολυ κοσμο και δεν ζητηθηκε σε χαμηλοτερες κατηγοριες...

Στην 5ρα σου εχεις αυτη την επιλογη?

Reaction score
11.750
Να επιβεβαιώσω και για ΝΙΚΟΝ, μετράνε στο ενεργό σημείο εστίασης από εποχής F5 και μετά.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.522
Απάντηση: Re: Canon EF 85 f1,8 USM

Να επιβεβαιώσω και για ΝΙΚΟΝ, μετράνε στο ενεργό σημείο εστίασης από εποχής F5 και μετά.
Σε ποια φωτομέτρηση όμως, σποτ ή evaluative;

Ηλία... και η 5ρα έτσι είναι νομίζω. Όταν λέω επαγγελματικές εννοούνται η σειρά 1 αυστηρώς.

Στο liveview εν τούτοις η φωτομέτρηση γίνεται με βάση το σημείο εστίασης, έχω παρατηρήσει, εννοώ το τετραγωνάκι που μετακινείς ανά το καρέ όπου θέλεις.

Reaction score
11.750
Re: Απάντηση: Canon EF 85 f1,8 USM

Εχω τωρα και μια χαζη ερωτηση, αφου το γυρισαμε στα τεχνικα... οι μηχανες, στην φωτομετρηση σε σποτ, φωτομετρουν παντα απο το κεντρικο σημειο ή απο το εκαστοτε ενεργο εστιασης?
Εφόσον η ερώτηση ρωτά για ΣΠΟΤ, απαντώ για σποτ.

Το "evaluative" της NIKON ονομάζεται MATRIX και είναι είτε 5 κομματιών είτε παραπάνω. Μέχρι τώρα έχω την εντύπωση ότι δεν λαμβάνει υπόψιν του το σημείο εστίασης αλλά όλα τα segments που είναι χωρισμένο το φωτόμετρο, ακολουθώντας δηλαδή διαφορετική προσέγγιση από τις "EOS-1N Series"

Δεν το ξέρω όμως με σιγουριά...

Reaction score
174

Πολυ καλο το σαιτ... πολλες πληροφοριες και καλογραμμενες.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef