- Reaction score
- 10
Όχι με Cary δεν τα έχω ακούσει αλλά τα έχω ακούσει με 5-6 άλλους λαμπάτους και μη, το καθένα. Επίσης ξέρω πολύ καλά τον ήχο της Cary! :126:CARY VERITY-CARY HORNING
Όχι με Cary δεν τα έχω ακούσει αλλά τα έχω ακούσει με 5-6 άλλους λαμπάτους και μη, το καθένα. Επίσης ξέρω πολύ καλά τον ήχο της Cary! :126:CARY VERITY-CARY HORNING
Kαι όλοι με 805?!?!? :116:ηρεμειστε βρε και οι πεντε λαμπακηδες ειμαστε, εταβ, διαβολικαλ, οντιοαιλουρος, βατσαρ και εμουα.
Εξαλου οταν παντρευεσαι πετας τις εγκυκλοπαιδιες.Η γυναικα σου θα τα ξαιρει ολα.Φιλε ETAV αν δεν μαλωσουμε δεν μας παει καλα η ημερα - με τι να μαλωσουμε με την γυναικα; οτι και αδικο ναχει θα βγει απο πανω. Την συμβουλη μου στην ειπα - πηγαινε και ακουσε. Αυτο που για τους αλλους ειναι το καλυτερο ηχειο στον κοσμο, για σενα μπορει να ειναι το χειροτερο.
Για το MONTANA EPS2 τι γνωμη εχετε ?Όχι με Cary δεν τα έχω ακούσει αλλά τα έχω ακούσει με 5-6 άλλους λαμπάτους και μη, το καθένα. Επίσης ξέρω πολύ καλά τον ήχο της Cary! :126:
ο αιλουρος φτιαχνει τα δικα του και εχει και 845, ο Βατσαρ ειναι ποουσπουλης, οπως κι εγω στα Αναλυσις, αλλα εχω και τις 805 για τα μπελλα λουνα οπως οι δυο υπολοιποι.Kαι όλοι με 805?!?!?
αντε Σταυρο και συμμετειχα στην κατασκευη :139: :142: :131:Συντομα και με 813![]()
κι εχασα επεισοδια με το συναχωμααντε να ακουσουμε το τερας
Eυχαριστω για τα ωραια που εχετε γραψει ποιο πανω !!!Ίσως λίγο παρακινδυνευμένο αυτό που σκέφτομαι, αλλά νομίζω ότι ο όρος που παραβλέπουμε είναι ο damping factor.
Έχω την πεποίθηση ότι τα δύο αυτά μηχανήματα είναι ασύμβατα ως προς τη συγκεκριμένη παράμετρο, δηλαδή ούτε ο Cary ως SE φημίζεται για τον υψηλό συντελεστή απόσβεσης που αποδίδει ούτε τα Spendor με τις proprietary μονάδες και τα όχι τόσο απλά crossovers τους φημίζονται για την ανάδειξη τελικών με λίγα "παρθένα" βατ.
Κι εγώ μάλλον τα ηχεία θα κρατούσα και θα πειραματιζόμουν είτε με vintage transistors σαν αυτά που είχαν περελάσει σε παλαιότερο νήμα αυτού του φόρουμ, ή με κάποιο μεγάλο mosfet σαν τα GamuT, ή με -φευ- class D! Παλιότερα, δεν θα απέκλεια και κάποιον θηριώδη class A, αλλά πλέον δεν... ψήνομαι.
Νομίζω ότι τα SP100 δεν απαιτούν κάποια λύση τόσο εξωτική όσο ο 805AE και το "δείχνουν" με αυτόν τον τρόπο. Σε αυτό συνίσται άλλωστε και η φήμη του εύκολου ηχείου που έχουν αποκτήσει, αλλά και εκεί οφείλεται το είναι τόσο δημοφιλή, αφού μπορούν να αναδείξουν ένα αξιοπρεπές transistor χρωματίζοντάς το στα σημεία όπου είναι λεπτό-αδύναμο, την ίδια στιγμή που αυτό συντελεί στον επαρκή έλεγχο τον όχι και τόσο ευκίνητων μονάδων τους και αντιπαρέρχεται την πολυπλοκότητα του crossover τους.
Το ίδιο transistor, λ.χ., θα ακουγόταν ενδεχομένως πεζό με ένα πολύ ουδέτερο ηχείο, θα ήταν ανεπαρκές για την οδήγηση ενός πάνελ και κάπως "απότομο" για ένα μονόδρομο υψηλής ευαισθησίας.
Συμπέρασμα, χωρίς δογματισμό και αφορισμούς, ότι μάλλον θα είναι δύσκολη η συμβίωση. Συν το ότι με τo ίδιο κεφάλαιο που θα κόστιζε ένα ασημένιο σύρμα θα μπορούσες να πειραματιστείς με κάποια αρχαία πλην αξιόλογα SS ενισχυτικά ή και με class D - αν υπάρχει και λαμπατο ή/και αναλογικό front end ακόμα καλύτερα.