CARY CAD 805AE με Spendor SP100

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.563
Απάντηση: CARY CAD 805AE με Spendor SP100

Προσωπικά το καλύτερο άκουσμα από τα Spendor SP100 το είχα με διακοπτικό ενισχυτή.

εν συντομία συμφωνώ απόλυτα με τον Kyriarxos.

Reaction score
8
Eυχαριστω για τα ωραια που εχετε γραψει ποιο πανω !!!
Θα ηθελα να μου λεγατε με τι ηχειο θα μπορεσει να συμβιωσει o Cary cad 805ae και να δοσει τιs χροιες του, εαν μπορειτε να μου πειτε ποια ηχεια συγκεκριμενα .
Η σειρά είναι ενδεικτική προσωπικής προτίμησης, ενώ οι αστερίσκοι σε παρένθεση υποδεικνύουν καταλληλότητα για SE οδήγηση:

(****) http://www.decware.com/newsite/Radials.htm

(***) Zingali Home Monitor 115, 215

(**) http://www.tannoy.com/ResidentialDetail.aspx?pid=133&sid=27
http://www.tannoy.com/ResidentialDetail.aspx?pid=175&sid=27

(***) Klipsch Heresy III, Cornwall III, Klipschorn

(***) WLM La Scala, Diva, Lyra & Gran Viola

(****) Cain & Cain Studio Series, Abby

(****) Loth-X Polaris, Aura, Ion Series

Έχεις πολλή δουλειά...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.935

Ο συνδιασμος αυτων των δυο ειναι δραματικος ,ο ηχος ειναι αχρωμος ,αοσμος ,αγευστος . Εχετε καμμια ιδεα τι μπορω να κανω ,τι πρεπει ν αλλαξω ?

The moment you got in the joint(percussion-horns)/I could see you are a man of distinction/a real big spender/
good looking/so refined/so let me tell you exactly what is on my mind/
so let me get back to point(p-h)/i don't pat my cup for everyone i seeeeeeeee(strings-h)/
Hey Big Spendoeeeeeeeeeeeeer!(s-h)/Speeeeeeeeeend a little time with me(horns)/...
Thanκ you "Sweet Charity ".Πάμε τώρα στο "All that Jazz"...Πέντε οι φάσεις της ναυτιλίας στο χαιενδικό ανεκπλήρωτο:άρνηση,θυμός.διαπραγμάτευση,απελπισία,συνειδητοποίηση.Σ'έναν ιδανικό κόσμο,δε θα χρειαζόταν να πληρώνουμε γιά να μάθουμε σε ποιά θα βρεθούμε.Τουλάχιστον αντ'αυτού,είμαστε σε θέση να μαθαίνουμε γιά να πληρώσουμε...

Reaction score
684

Ισως αξιζει να ακουσεις και τα Horning. Δε τα εχω ακουσει αλλα τα τυπακια στο audioexotics.hk ορκιζονται σε αυτα τα ηχεια για χρηση με Single Ended ενισχυτες τυπου Wavac...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: CARY CAD 805AE με Spendor SP100

Για τα hyperion 968 τι λετε ?
Τσεκαρε τα reviews στα www.stereotimes.com, www.6moons.com και στο Absolute Sound να παρεις μια ιδεα αλλα αν δεν τα ακουσεις με τους ενισχυτες σου οποιαδηποτε κινηση ειναι παρακινδυνευμενη μετα την προηγουμενη απογοητευση. Το ηχειο ειναι ευκολοδηγητο αλλα οι ενισχυτες σου δεν ειναι και ακριβως αυτο που ονομαζουμε τερατα...

http://6moons.com/audioreviews/hyperion5/968.html

http://www.avguide.com/review/hyperion-sound-design-hps-968-loudspeaker-0

Reaction score
10
Εγώ λέω να αφιερώσεις 6 μήνες με βόλτες σε μαγαζιά και μετά να αποφασίσεις μόνος σου.

Reaction score
1
Φιλε μου ο ενισχυτης σου δεν ειναι καμια ηλεκτροκολληση των 100 αμπερ ουτε κανενα παραξενος διακοπτικος για κοντρα ξουρισμα,,,απλα ειναι ενα πολυ πολυ καλοηχο μηχανημα ενισχυσης για να ακους μουσικη ....Παρε κανενα Ζingali απο την απλη σειρα να ακουσεις ανετα και να απολαυσεις.Ειχα πολλα Spendor κατα καιρους ,,και ειδικα το 100 θελει πραγμα πισω του για να βγαλει..:610:

Reaction score
4.250

Νομιζω οτι με τα μεγαλα Zingali (115 + 215) τα πραγματα δεν θα ειναι απλα για τον ενισχυτη σου. Τουλαχιστον συνομιλοντας με ανθρωπους που τα εχουνε μου ειπαν οτι ναι μεν παιζουν και 10 βαττ αλλα ειναι καλλυτερα αν εχουν μεγαλυτερους ενισχυτες (λυχνιας!). Ετσι θα συμφωνησω οτι σ αυτη την περιπτωση μαλλον ειναι καλλυτερα να πας σε καποιο μικρωτερο μοντελο. Κατα τα αλλα η λιστα του "κυριαρχου" με βρισκει συμφωνο. Απλα νομιζω οτι μπορουν να προστεθουν και τα υβριδικα της Martin Logan. Μπορεις να διαβασεις εκτιμησεις απο ανθρωπους που τα ακουσαν με μικρους ενισχυτες λυχνιες στο θεμα "συγκριτικα και δοκιμες μηχανηματων".

Reaction score
1
Εγώ λέω να αφιερώσεις 6 μήνες με βόλτες σε μαγαζιά και μετά να αποφασίσεις μόνος σου.
Εχεις δικιο φιλε μου !
Η αγορα του ηχειου ειναι πιο δυσκολο κι απο το γαμο .
Καλημερα σε ολους !

Reaction score
2

Παρακάλεσα ένα φίλο να ακούσουμε τα ενισχυτικά σας.

Εδώ να παρατηρήσω ότι, αλλάζει κατά πολύ η συμπεριφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα ανάλογα του προ-ενισχυτή και της πηγής που θα χρησιμοποιήσουμε (αναμενόμενο, καλό όμως να το αναφέρουμε συνέχεια).

Η ένταση ακρόασης, σε όλες τις περιπτώσεις ήταν στα 87db, άσχετα ευαισθησίας ηχείου, στα 2,8mt.
Η απόσταση των ηχείων ήταν 2,3mt.

Οι προ-ενισχυτές που χρησιμοποίησα ήταν:

Clearaudio Pre,
Hegel P4A mkII,
Symphonic line RG 3 mkIII.

Οι πηγές που χρησιμοποίησα ήταν:

Advance 203 mkII
Esoteric X 1 Limited Edition,
Hegel C4A mkII,
Leema Antila,
Marantz SA 7003

Ηχεία που χρησιμοποίησα ήταν:

Ascendo C 8 mkII
Kharma 2.1,
ProAc D 15,
Spendor 2/3,
Xavian 360

Ο χειρότερος συνδυασμός ήταν Clearaudio με Ascendo.
Ο καλύτερος συνδυασμός ήταν Symphonic line με ProAc D 15 ΚΑΙ Spendor 2/3…

Συμφωνώ με τον κύριο diabolical και τον κύριο sakis65, ηρεμήστε, ξεχωρίστε προτάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, κλείστε τα ραντεβού σας και ακούστε τις σε συνδυασμό με τους ενισχυτές σας.

Επιλέξτε μία ή δύο προτάσεις και ζητήστε να τις ακούσετε στο χώρο σας.

Έτσι θα γλυτώσετε ψυχική και οικονομική φθορά.

Reaction score
1
Σκεφτομαι προσωρινα να παρω ενα τρανζιστορατο τελικο να σπρωχνει το γουφερ του SP100 και ο CARY 805 να σπρωχνει τα μεσαια και τα υψηλα του sp100.
Ti τελικο τραντζιστορατο μου προτεινετε ?

Reaction score
684

Σκεφτομαι προσωρινα να παρω ενα τρανζιστορατο τελικο να σπρωχνει το γουφερ του SP100 και ο CARY 805 να σπρωχνει τα μεσαια και τα υψηλα του sp100.
καλο ειναι να κανεις διενισχυση με ομοιους ενισχυτες ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

Αυτόν.

Reaction score
4.250

Παντως αυτη η περιπτωση δεν ειναι τοσο απλη. Σκεψου με την ενταση τι θα κανεις. Οταν θα θελεις να ανεβαζεις η να κατεβαζεις εντασεις. Πρεπει να εισαι σιγουρος οτι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα δεν θα βαρεθεις και ξαναγυρισεις στον ιδιο παρονομαστη

Reaction score
141
νομιζω πως τωρα ειναι που τα εκανες εντελως σαλατα.

Reaction score
1
Με ολη αυτη τη συζητηση κατεληξα οτι πρεπει να παω να παρω τα SUMMIT .
Ξερει κανεις που μπορω να τα βρω σε καλη τιμη ? καινουργια η μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση.

Reaction score
4.250

Η επιλογη σου μου φαινεται καλη. Προβλημα οδηγησης δεν θα εχεις. Τα ηχεια θελουν μια αρκετα μεγαλη αποσταση απο τον πισω τοιχο, αν δεν κανω λαθος το δωματιο σου εχει μηκος γυρω στα 10 μ. οποτε κι αυτην την ιδιαιτεροτητα την ξεπερνας ευκολα. Τα ηχεια τα εισαγει η ADAMCO η οποια εχει ενα μεγαλο δικτυο διανομης και σχεδον ολα τα μεγαλα πολυκαταστηματα μπορουν να σου τα φερουν κατοπιν παραγγελιας. Η IHOEKFRASI που νομιζω διαφημιζεται στο σαιτ μας επισης τα εχει. Ενδεχομενως ο Βασιλης Τσαντουλης να ξερει κατι παραπανω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab