CD from MP3, ομαδικό test...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Ρένο αν θέλεις σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις

το cd που σου έστειλε ο Νικος;

Επειδή οι "επανεγκαταστάσεις ηθικού λογισμικού" είναι

βαριές κουβέντες δώσε μου την δυνατότητα να το ακούσω

και εγώ προσωπικά και θα το ελέγξω όσον αφορά στην εγγραφή του

με τον πιο κατάλληλο τρόπο !

Μην ξεχνάς ότι η κόρη μου παίρνει πτυχίο στην πληροφορική

και τηλεπικοινωνίες από το πανεπιστήμιο της Αθήνας

και ένα μέρος της παρέας της ασχολείται σε προπτυχιακό

και μεταπτυχιακό επίπεδο με τα θέματα του λογισμικού

συμπίεσης και παρέμβασης σε σήματα "ήχου" και όχι μόνο !

Αν έχεις δίκιο θα το αναφέρω ευθέως !

Αν όχι τότε θα αποκατασταθεί μια αλήθεια που τώρα αμφισβητείται

από εσένα .....
Βασιλη η "επανεγκατασταση ηθικου λογισμικου" αφορα τις μετα το τεστ ειρωνειες και οχι πιθανη λαθροχειρια στο συγκεκριμενο δισκακι .

Ο ηλεκτρονικος σοφτγουερικος ελεγχος δεν αποδεικνυει τιποτα αφου η μπορει να εχει γινει καλη "δουλεια" η απλα να υπαρχουν διαφορες που οφειλονται σε εξωγενεις παραγοντες .

Θα προτεινα να κανεις ακουστικη εκτιμηση των δυο κομματιων αν παρουσιαζουν δηλαδη μεταξυ τους ακουστες διαφορες .
Επισης ισως χρειαζεται και το cd του συνφορουμιτη Regunus που επισης αντιληφθηκε διαφορες στα αυθεντικα κομματια .

Reaction score
4
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Δεν ξέρω πόσα από αυτά που λέτε οι συμμετέχοντες είναι πλάκα και πόσα σοβαρά αλλά νομίζω ότι υπάρχει λύση για το θέμα.
Μπορεί κάποιος από την αντίθετη με εσένα πλευρά να έρθει στο σύστημα σου και να διαλέγει το Νο1 και Νο5 τυχαία και εσύ μόνο ακούγοντας να διαλέγεις ποιο είναι από τις διαφορές που έχεις εντοπίσει. Αν επαναλήφθεί με επιτυχία 5 φορές ας ούμε θα έχεις δίκιο !
Φιλική πρόταση είναι ;-)
..
Ως συμπερασμα .....τα δυο "αυθεντικα" κατα Τσαρουχα κομματια δεν ειναι ιδια και το αναγνωρισθεν υπ εμου Νο1 ειναι το αυθεντικο και το Νο5 ειναι κατωτερο αυτου .
...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946
Re: Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

:rei::rei::rei:
Ε, λοιπόν, ας κάνουμε ένα άλλο τεστ:
- Ας πάρουμε μία ηχογράφηση ενός κομματιού, κοινά αποδεκτού.
- Ας το επεξεργαστεί ο Ανδρέας, είτε μόνος του, είτε με ΕΝΑΝ (μόνο) "βοηθό".
- Ας γραφτούν πέντε διαφορετικά δισκάκια, με διαφορετική θέση των κομματιών.
- Ας δοθούν τα ακριβή στοιχεία σε έναν...συμβολαιογράφο (!). :mrgreen:
- Ας μαζευτούμε, όσοι θέλουμε/μπορούμε, σε έναν "χώρο" κοινά αποδεκτό.
- Ας "δούμε" τι θα...ακούσουμε". :crazy_4:

Έπειτα...ας "πλακωθούμε"...:mad_4: :mad_4: :mad_4:

Για να θέσουμε το θέμα επί σοβαρής βάσεως, συμπληρώνω την πρόταση του Σταύρου:

- Να επιλέξουμε ημέρα και ώρα με συγκεκριμένες συνθήκες γεωμετρικής σχέσης του Τριγώνου των Βερμούδων με τον αστερισμό του Ταύρου.
- Η τάση τη ΔΕΗ να είναι μέσα στο φάσμα μεταξύ 229,9999998 και 230,000001 Volt.
- Να μη φυσάει Νοτιάς, γιατί θα βγει πολύ υγρή η μεσαία.
- Να μη φυσάει Βοριάς, γιατί θα ξηράνει τα πρίμα.
- Να μην έχετε φάει σκόρδο, γιατί θα βρωμάτε.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Παντως εχει πλακα ...

απο την μια καλεισαι να βρεις διαφορες ενω γινεται η μεγιστη προσπαθεια να μην τις βρεις

και απο την αλλη αν εξω απο τα πλαισια αυτης της προσπαθειας εντοπισεις διαφορες γινεται η μεγιστη προσπαθεια να σε βγαλουν και τρελλο !!

Τελικα οταν βρηκα το σωστο Νο1 δεν ημουν κουφος και οταν θεωρω το Νο5 υποδεεστερο κουφαθηκα ;;

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Για να θέσουμε το θέμα επί σοβαρής βάσεως, συμπληρώνω την πρόταση του Σταύρου:

- Να επιλέξουμε ημέρα και ώρα με συγκεκριμένες συνθήκες γεωμετρικής σχέσης του Τριγώνου των Βερμούδων με τον αστερισμό του Ταύρου.
- Η τάση τη ΔΕΗ να είναι μέσα στο φάσμα μεταξύ 229,9999998 και 230,000001 Volt.
- Να μη φυσάει Νοτιάς, γιατί θα βγει πολύ υγρή η μεσαία.
- Να μη φυσάει Βοριάς, γιατί θα ξηράνει τα πρίμα.
- Να μην έχετε φάει σκόεδο, γιατί θα βρωμάτε.
Και, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, να μην έχουμε φάει φασόλια (=περδοκαψύλια) :cool_11::cool_11::cool_11:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Τελικα οταν βρηκα το σωστο Νο1 δεν ημουν κουφος και οταν θεωρω το Νο5 υποδεεστερο κουφαθηκα ;;
Όταν βρήκες το Νο1 ήσουν τυχερός αλλά η τύχη σου σε άφησε κάπου στα μισά του track 4... :cool_11:

Reaction score
19

Ο ηλεκτρονικος σοφτγουερικος ελεγχος δεν αποδεικνυει τιποτα αφου η μπορει να εχει γινει καλη "δουλεια" η απλα να υπαρχουν διαφορες που οφειλονται σε εξωγενεις παραγοντες .
Φίλε μου, αν ελέγξεις δύο ψηφιακά αρχεία bit προς bit και είναι ίδια, τότε είναι ίδια. Δε μιλάμε για φασματική ανάλυση ή τίποτα τέτοιο. Αν ένα αρχείο είναι 101010 και ένα άλλο 101010 τότε είναι ίδια.

Συνεπώς, ο σωστός σοφτγουερικός έλεγχος αποδεικνύει αυτό που θες να μάθεις.

Reaction score
313

...Τελικα οταν βρηκα το σωστο Νο1 δεν ημουν κουφος και οταν θεωρω το Νο5 υποδεεστερο κουφαθηκα ;;...
Όχι, βέβαια.
Εδώ, όμως, εισέρχεται ο παράγοντας "τύχη", μιας και το δεύτερο αρχικό κομμάτι, δεν το βρήκες.

Ωστόσο, ακόμη και αν δεχτούμε πως, για κάποιο λόγο, τα δύο κομμάτια ακούγονται διαφορετικά, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα άλλο τεστ:

- να δοκιμάσεις και τα άλλα δισκάκια, που έχουν σε διαφορετική θέση τα κομμάτια (εννοείται, χωρίς να γνωρίζεις ποια δισκάκια είναι αυτά, οπότε, θα χρειαστεί και ένας "βοηθός" που θα κάνει τις αλλαγές των δίσκων).

Αν καταφέρεις να εντοπίσεις, σε αυτά τα δισκάκια, ποια κομμάτια είναι τα αρχικά και ποια είναι τα αντίγραφα, πιστεύω πως θα δικαιωθείς πανηγυρικά. :happy_4:

Reaction score
5
Βασικά εγώ κατάλαβα από την όλη ιστορία ο καθένας μου ακούει διαφορετικα. δεν ξερω. μπορεί και η διαφορές αναμεσα στα 2 γνήσια κομμάτια να ειναι καθαρα ψυχολογικές και τίποτε άλλο.

Τα κομμάτια τα άκουσα στο αυτοκίνητό μου (όπου έχω και το "αξιόλογο" ηχοσύστημα) και πολλά μπορεί να επαιξαν τον ρολο τους κατα τον διαχωρισμό των δύο γνησιων κομματιών. από εξωτερικούς θορύβους μέχρι και το ύψος του κεφαλιού μου.

Υπ'όψιν (γι'αυτούς που γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατή στον Φωκίωνα αυτή τη στιγμή) καθομουν στο πίσω κάθισμα και είχα το κεφάλι μου στο χώρισμα των καθισμάτων οδηγού-συνοδηγού για να ακούσω το CD...

Reaction score
13
Αν υποθεσουμε οτι το "αυθεντικο" Νο5 κατα Τσαρουχα ειναι πραγματι αυθεντικο ....

Ρενο ο τροπος που σου ειπα δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ πιθανοτητα αποτυχιας. Εχεις στα χερια σου δυο ΨΗΦΙΑΚΑ αρχεια με δισεκατομυρια εναλλαγες HI σε LO. Εστω και μια διαφορα να υπαρχει σε ενα BIT θα προκυψει διαφορετικο Check sum, εστω και κατα ενα ψηφιο.
Το Check sum που υπαρχει δυο φορες (αρα ειναι το προερχομενο απο CD) στο δικο μου δισκακι ειναι : 536A1716 (ξαναγραφω 536Α1716). Δεν ειναι απαραιτητο οτι και στο δικο σου θα ειναι αυτο, ομως κανονικα θα πρεπει να ειναι ιδιο μεταξυ των δυο δικων σου αρχειων

Εαν δεν εμπιστευεσαι αυτο που σου λεω ρωτα και αλλα ατομα της εμπιστοσυνης σου.
Εαν δεν το κανεις θα εισαι αδικος προς το εαυτο σου.
Το αποτελεσμα αυτης της ερευνας κρατα το για σενα.

Ολα τα υπολοιπα δεν με αφορουν.

Οσον αφορα τα απαξιωτικα σχολια στις δυνατοτητες μου να βρω η οχι ενα προγραμμα απο μερικους ειρωνες εχω να παρατηρησω οτι οι ιδιοι χρειαζονται επειγοντως format και επανεγκατασταση ηθικου λογισμικου .
:prof:

Juf

Reaction score
0
H δική μου εμπειρία ήταν η εξής: Ομολογώ ότι δεν έκατσα να ξεψειρίσω με 10άδες ακροάσεις το CD και άκουσα μια φορά μόνο το πρώτο λεπτό από κάθε track. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή μου φάνηκε ότι οι διαφορές ήταν μικρές (τουλάχιστον στο σύστημα μου και στα αυτιά μου αν θέλετε). Τόσο μικρές που σε βάζουν στην χαρακτηριστική σκέψη ότι τις φαντάζεσαι κάτι το οποίο προκύπτει από την αβεβαιότητα. Από αυτό και μόνο, θεωρώ ότι το τεστάκι είχε πολύ ενδιαφέρον και βοηθά για χρήσιμα συμπεράσματα σε όλους όσους συμμετείχαν.

Μερικές παρατηρήσεις μόνο:
1. Είναι πιθανό σε ένα "monitor" σύστημα τα πράγματα να ήταν πιο ξεκάθαρα και το δικό μου δεν είναι τέτοιο (aka sonus faber).
2. Προφανώς τα αποτελέσματα δεν αφορούν γενικότερα το mp3 αλλά μόνο κάποια "καλά" codecs. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά σε πάρα πολύ καλό συμπιεσμένο ήχο.
3. Η ηχογράφηση ήταν λίγο παραπλανητική αν μου επιτρέπετε και με αυτό εννοώ ότι είχε αρκετό θόρυβο. Αυτό κατά την γνώμη μου είχε σαν αποτέλεσμα ότι επέλεξα (μαζί με κάποιους άλλους απ' ότι είδα αλλά και με την παρέα που ήταν σπίτι όταν το ακούγαμε) την χειρότερη μετατροπή. Προφανώς η πτώχευση του υλικού (όσο αμελητέα και αν είναι) εξαφάνιζε και τον θόρυβο με αποτέλεσμα η αρμονία στις συγχορδίες των forte να είναι πιο ανάγλυφη παρότι πιο φτωχή. Οι πλουσιότερες αρμονικές αν η ηχογράφηση δεν τις ευννοεί φαίνονται συνήθως σαν βρωμιά. Για να μη μιλήσω για τις ελάχιστες αποκλίσεις τόνου που συνήθως έχουν τα πνευστά και "βρωμίζουν" τον αρμονικό πλούτο ακόμα και σε ζωντανές εμφανίσεις σε πολύ καλούς χώρους (μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα aka καλοκουρδισμένη πνευστοί ακούγεται από πλευράς πληρότητας ήχου εξωφρενικά καλύτερα).
4. Το παραπάνω δεν το λέω για να δικαιολογηθώ ούτε για να αμφισβητήσω το τεστ. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να αυτοπροσδιοριστούμε :smoking: . Ωστόσο θα με ενδιέφερε η άποψη των "τεχνικών" αν αυτό που λέω μπορεί να ισχύει ή είναι μούφα τελείως.

ΥΓ. Είμαι σχετικά κουφός αλλά όχι και τόσο. Οι διαφορές ήχου δύο οργάνων με ελάχιστες κατασκευαστικές διαφορές που σε κάποιους φαίνονται απαρατήρητες τις καταλαβαίνω μια χαρά.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Έτσι όπως τα λέει ο Μιχάλης είναι με το Checksum.

Ό,τι ρυθμίσεις κι αν κάνεις στο lame (για να αποφύγεις την αναγνώριση με software) δεν υπάρχει περίπτωση το αρχείο που θα προκύψει απο τη μετατροπή να είναι bit-με-bit ίδιο με το αυθεντικό. Νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι αυτό. Άρα, το checksum θα είναι διαφορετικό.

[Για να είμαστε ακριβείς, το να έχεις δύο διαφορετικά αρχεία και να σου βγάλουν το ίδιο checksum είναι θεωρητικά δυνατό (βλ. collisions) αλλά πρακτικά είναι αδύνατον και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει επί τούτου]

Όποιος ενδιαφέρεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω ας διαβάσει περί "hash functions". Αν μπορώ να προτείνω μία πηγή, οι καταχωρήσεις στη Wikipedia σε ό,τι έχει να κάνει με κρυπτογραφία, είναι εξαιρετικές.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Μπορείς για μια φορά να συνειδητοποιήσεις ότι λες κοτσάνες ολκής και να ακούσεις μερικούς πιο έμπειρους και πιο γνώστες από εσένα? Σταμάτα επιτέλους να κρύβεσαι πίσω από την αερολογία που έχεις χτίσει γύρω από τον ήχο. Γελάει ο κόσμος, χαϊεντάδες και μη.

Έλεος σταμάτα...:crazy_1:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...επέλεξα (μαζί με κάποιους άλλους απ' ότι είδα αλλά και με την παρέα που ήταν σπίτι όταν το ακούγαμε) την χειρότερη μετατροπή...
Δεν είναι περίεργο από ότι βλέπεις (και ότι δεν βλέπεις)... :cool_4:

Reaction score
13

Μπορείς για μια φορά να συνειδητοποιήσεις ότι λες κοτσάνες ολκής και να ακούσεις μερικούς πιο έμπειρους και πιο γνώστες από εσένα?

Μπορει να λεει οτι λεει ωστοσο βρηκε ενα απο τα "καλα" κομματια και γι αυτο δεν υπαρχει αμφιβολια. Σημαινει οτι κατι ακουει παραπανω απο μενα ας πουμε, και αρκετους αλλους. :cool_4: ( Εκτος απο τον Νικολας-φρ που δεν εχει τα καταλληλα μεσα )

Σταμάτα επιτέλους να κρύβεσαι πίσω από την αερολογία που έχεις χτίσει γύρω από τον ήχο. Γελάει ο κόσμος, χαϊεντάδες και μη.

"Ο κοσμος" δεν ειναι παντα ασφαλες κριτηριο.
Να θυμισω την ιστορια με τα ρουχα του Βασιληα.

Έλεος σταμάτα...

Βλεπω οτι και συ δεν πας πισω απο Τεστοστερονη :crazy_3:
Καλυτερα να ασχοληθουμε με το γιατι στατιστικα αρεσε καλυτερα το τρις περασμενο απο την μηχανη του κυιμα.
Τι προκυπτει αραγε απ' αυτο ?
:smoking:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Μπορει να λεει οτι λεει ωστοσο βρηκε ενα απο τα "καλα" κομματια και γι αυτο δεν υπαρχει αμφιβολια. Σημαινει οτι κατι ακουει παραπανω απο μενα ας πουμε, και αρκετους αλλους.
Ναι, ακούει... φωνές. :cool_11:
Τι πάει να πει "βρήκε ένα από τα καλά"? Το άλλο τι είχε πυρετό? Άσε ρε Μιχάλη...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Καλυτερα να ασχοληθουμε με το γιατι στατιστικα αρεσε καλυτερα το τρις περασμενο απο την μηχανη του κυιμα.
Τι προκυπτει αραγε απ' αυτο ?
ΑΥΤΟ είναι το βασικό ερώτημα και το έχω ξαναθέσει.
Το test έχει ξαναγίνει σε ανύποπτο χρόνο και με άλλο ακροατήριο. Όλοι προτίμησαν το χειρότερο. Τι διάολο γίνεται δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς... :crazy_1:

Reaction score
5
εμένα πάντως σε κανένα δεν μου άρεσε η φωνή της τραγουδίστριας... απαπα... καθόλου όμως... ποια ειπαμε οτι τραγουδάει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos