CD Players - Μύθοι και πραγματικότητες...

Reaction score
1
Re: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Αποτελεί πλέον προσφιλή τακτική, η χρησιμοποίηση μίας φαινομενικά σωστής παρατήρησης ώστε να εξάχθεί ένα τελείως λανθασμένο συμπέρασμα.

Πολύ σωστά λοιπόν, τα κινούμενα μέρη του μηχανισμού ανάγνωσης οφείλουν να έχουν ελάχιστο βάρος προς όφελος της αδράνειας.

Αλλά το αυξημένο βάρος των κατασκευών αυτών, όπως κι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου γνωρίζει, προκύπτει:

α. από το σασί,
β. από το τμήμα τροφοδοσίας, όπου the sky is the limit...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Αποτελεί πλέον προσφιλή τακτική, η χρησιμοποίηση μίας φαινομενικά σωστής παρατήρησης ώστε να εξάχθεί ένα τελείως λανθασμένο συμπέρασμα.

Πολύ σωστά λοιπόν, τα κινούμενα μέρη του μηχανισμού ανάγνωσης οφείλουν να έχουν ελάχιστο βάρος προς όφελος της αδράνειας.

Αλλά το αυξημένο βάρος των κατασκευών αυτών, όπως κι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου γνωρίζει, προκύπτει:

α. από το σασί,
β. από το τμήμα τροφοδοσίας, όπου the sky is the limit...
...and the blue sky is the Coyas limit :crazy_3:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Όπως νομίζετε. Το ήξερα από την αρχή ότι μιλάω στον τοίχο. Δεν υπάρχει λόγος να χάνω το χρόνο μου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Όπως νομίζετε. Το ήξερα από την αρχή ότι μιλάω στον τοίχο. Δεν υπάρχει λόγος να χάνω το χρόνο μου...
Έλα εδώ τοίχος, over.:crazy_3:
Σιγά τον πολύτιμο χρόνο, τίποτα τσίπουρα θα έχεις να ρουφήξεις πάλι. :happy_9:

Δεν υπάρχει (προφανής) λόγος, γιατί ο μηχανισμός ανάγνωσης πρέπει να είναι ελαφρύς, όπως πχ ένα CD ROM, το αντίθετο θα έλεγα...

Εξαρτάται όμως από την υλοποίηση. Αν είναι ελαφρύς - σκέτο - , θα παίζει 100% χάλια, που σημαίνει ότι αν βγάλεις από την μηχανή της esoteric το transport και βιδώσεις με πισόβιδες ένα CD ROM, θα παίξει σαν bluesky. :happy_8:

Αν βγάλεις από το meridian ή το δικό μου transport τον οδηγό ανάγνωσης και βάλεις κάτι άλλο, μπορεί να μην καταλάβει και τίποτα, αναλόγως της χρήσης...

Reaction score
0

I've been thinking about doing this for quite sometime because there are enormous amount of questions about "Which transport should I use". I can go on and on about the superiority of TEAC Esoteric VRDS-NEO but it is much better if you see it for your self.

So here it is:

Here are pictures of transports for comparison purposes:

VRDS-NEO with Philips transport

VRDS-NEO with Pioneer transport

VRDS-NEO with Denon transport

VRDS-NEO with Denon, Philips and Pioneer transports stacked next to it

It would be difficult to pull out a Sony SACD transport but rest assured that it looks very similar to the transports on the left side of the VRDS-NEO. This excludes the Sony nice and heavy transports in their first generation SACD players - SCD-1 and SCD-777ES.

The Philips transport above is used in many Philips SACD/DVD players and also in the EMM Labs CDSD transport. Now Philips has a newer one which EMM uses in the newer CDSD. Its size is even smaller and entirely made out of plastic. As far as I know, Musical Fidelity and Krell are also using this one but they may have switched to Sony transport which looks pretty much the same.

The Pioneer transport is used in all Pioneer universal players, many Marantz universal players as well as the $6K Ayre 5cxe player. I think McCormack uses it too. There is a modified version of it in Esoteric DV-50.

The Denon is used in all Denon universal players and in the new McIntosh universal player.

I always refer to the VRDS-NEO as "light years advancement", but it might actually be even more.

The conclusion is yours.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ρε σεις, μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την μπατανόβουρτσα... :mad_1:

Ο οδηγός ανάγνωσης είναι ένα μέρος μόνον του συνολικού transport και είναι ένα μπιχλιμπίδι κυριολεκτικά, που κοστίζει μονοψήφιο αριθμό euro στην χειρότερη των περιπτώσεων. Στο σύνολό του, το transport είναι άλλο πράμα - και δεν αναφέρομαι σε σασιά και τροφοδοσίες, αλλά σε μια ολοκληρωμένη συσκευή όπως είναι πχ ένα CD ROM, με συρτάρια, βάσεις κλπ.

Reaction score
1

Ωραία η παρατήρηση του Magellan, αλλά τις φωτό δε βλέπω..

Μιάς και αναφέρθηκε η Meridian, να θυμίσω την τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της ανάγνωσης που επέλεξαν οι μηχανικοί της (σε αντιδιαστολή με αυτήν της Esoteric π.χ.).

Αντί για πανάκριβες ιδιοκατασκευές τύπου VRDS, που διαβάζουν μία φορά (και καλή) το περιεχόμενο, οι Άγγλοι χρησιμοποιούν κοινού τύπου (DVD ROM υπολογιστή-καλή ώρα BlueSky) transport, που διαβάζει πολλές φορές το περιεχόμενο..

Και πως ξέρουν ποιά ανάγνωση είναι η σωστή? Έλα μου ντε..

Reaction score
1

Έχω την εντύπωση ότι η ταχύτητα των DVD-ROM οδηγών περιορίζεται με custom firmware των (σοβαρών τουλάχιστον) κατασκευαστών σε x8 το πολύ..

Αν είναι ίδιοι οι οδηγοί? Τουλάχιστον για το G08 η Meridian χρησιμοποιεί οδηγό της TEAC.

Δεν ξέρω τι χρησιμοποιεί η Bluesky, αλλά επειδή το άκουσα και ως transport (παίζει ελεεινά) αμφιβάλλω..

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ελπίζω να τα κατάφερα αυτή τη φορά να ανεβάσω τη φωτογραφία

Μπράβο!

Αριστερά στη σειρά, βλέπουμε τους διαφορετικούς οδηγούς ανάγνωσης, που πουλιούνται από μικρά κίτρινα ανθρωπάκια με το κιλό, με τα οποία κατασκευάζεται οτιδήποτε διαβάζει cd σε αυτόν τον πλανήτη, είτε είναι audio είτε είναι data. Η ίδια η teac δεν φτιάχνει τέτοιους μηχανισμούς, (στο tascam μου επίσης, ο μηχανισμός είναι sony). Δεξιά βλέπουμε ένα άλλο πράγμα, ένα ολοκληρωμένο (και πολύ βαρύ στην περίπτωσή μας) transport που διαβάσει καλά audio cd με μονή ταχύτητα. Στην θέση αυτού βάλτε ένα cd rom και ακούστε...

Καμία σχέση...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ωραία η παρατήρηση του Magellan, αλλά τις φωτό δε βλέπω..

Μιάς και αναφέρθηκε η Meridian, να θυμίσω την τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της ανάγνωσης που επέλεξαν οι μηχανικοί της (σε αντιδιαστολή με αυτήν της Esoteric π.χ.).

Αντί για πανάκριβες ιδιοκατασκευές τύπου VRDS, που διαβάζουν μία φορά (και καλή) το περιεχόμενο, οι Άγγλοι χρησιμοποιούν κοινού τύπου (DVD ROM υπολογιστή-καλή ώρα BlueSky) transport, που διαβάζει πολλές φορές το περιεχόμενο..

Και πως ξέρουν ποιά ανάγνωση είναι η σωστή? Έλα μου ντε..
Αυτό υπονοούσα κι εγώ φίλε μου με τα προηγούμενα παραδείγματα... :cool_4:
Και οι δύο όμως, ακολουθούν μια συγκεκριμένη κατασκευαστική λογική. Δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Μόνο με... τύχη δεν παίρνουμε καλό ήχο.

Reaction score
12
Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Tι εγινε βρε παιδια λιγες ωρες αφησα το θεμα και ακονισατε τα μαχαιρια σας να φαγωθειτε???Αν ειναι δυνατον!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Να κάποιοι οδηγοί της sony, μερικοί εκ των οποίων βρίσκονται στα εντόσθια πολύ πολύ ακριβών μηχανών:

Μιλάμε για τρελά λεφτά. Και... 3€. :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Να και το κορυφαίο transport CD PRO2 της philips:

Μέσα του υπάρχει κάτι σαν αυτό:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Και ιδού το ίδιο transport της philips σε ένα player της audio research:

Σαν να έγινε λίγο πιο βαρύ... :happy_9:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Παίρνουν τις περισσότερο ίδιες ανάμεσα σε 20 περίπου διαβάσματα. Το DVD rom που φοράει η Μeridian είναι ίδιο με του BS;
Μια παρατηρηση ..... αν λοιπον διαβαζει 20φορες με 20χ ταχυτητα ενα προβληματικο σημειο , ποτε δεν θα "αρμεξει" :mad_3: τα σωστα data , ουτε θα "αντιληφθει" οτι προκειται για προβληματικο σημειο του δισκου , ωστε ισως να μειωσει την ταχυτητα αναγνωσης και να αυξησει την ακριβεια αναγνωσης .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Μια παρατηρηση ..... αν λοιπον διαβαζει 20φορες με 20χ ταχυτητα ενα προβληματικο σημειο , ποτε δεν θα "αρμεξει" τα σωστα data , ουτε θα "αντιληφθει" οτι προκειται για προβληματικο σημειο του δισκου , ωστε ισως να μειωσει την ταχυτητα αναγνωσης και να αυξησει την ακριβεια αναγνωσης .
Δεν δουλεύει έτσι το πράμα, είναι πολύ πιο περίπλοκο. Ο παραπάνω τρόπος ανάγνωσης δουλεύει πάρα πολύ καλά, καλύτερα από τον απλό και δεν χρειάζεται και τις υποδομές του, ήτοι τα "βαριά" transport. Είναι θέμα s/w...

Τα έχουμε συζητήσει αυτά.:cool_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Δεν το σπαμε το θεμα ;; Κακως συνεχιζεται κατω απο τον ....μπλε κομητη !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp