Celestial Harmony (...η μουσική των ουράνιων σφαιρών)

Reaction score
4.188
Ο Πυθαγόρας αναφέρονταν στην "αρμονία των σφαιρών" πως δλδ καθώς
οι πλανήτες περιστρέφονται,παράγουν διάφορους μουσικούς ήχους.
Πριν από 8 χρόνια, είχα γραψει σε 1 φόρουμ γιά την Αρμονία των Ουρανίων Σφαιρών και την προσπαθεια του Ιπποκράτη Δάκογλου να την αναβιώσει σε 1 cd (το οποίο και έχω ακόμα).
Δεν με ενθουσίασε το αποτέλεσμα καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ειναι ελάχιστα τα στοιχεία που έχουμε από την μουσική των Αρχαίων Ελλήνων και προγόνων μας.
Ισως να έμεινε και ημιτελής η προσπάθειά του αφού το κράτος ως συνήθως δεν στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.
Αντίστοιχη προσπάθεια έχει κάνει και ο Χριστόδουλος Χάλαρης σαν παραγωγός.
Και φυσικά, όλοι έχουμε ακούσει δουλειές του Γιάννη Ξενάκη. Δύσκολες, σκέτα μαθηματικά και λίγο απρόσιτες στο ευρύ αυτί του καθημερινού ανθρώπου.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας την εργασία του Δάκογλου, μου ήρθαν στην μνήμη ήχοι από τα λατρεμένα γκρούπς που όλοι εμείς οι νεώτεροι λατρεύαμε (και μας έλεγαν αλήτες, μαλλιάδες και γιεγιέδες). Pink Floyd, Tangerine Dream κλπ.
Εκεί κατάλαβα ότι οι "ξενοι" είναι "Ελληνες"
Γιατί Ελλην είναι το Φώς, η Φιλοσοφία, η Μουσική.
Γύρισε η εποχή (από τα 60's ακόμα) και οι "ξένοι" έγιναν πιό Ελληνες από τους Ελληνες που προτιμούν αποκλειστικά τα ανατολίτικα, τα σκυλάδικα και τα τσιφτετελοειδή.

Η δουλειά του Δάκογλου, μου θύμιζε και πολύ τον ήχο από 1 pc game που έπαιζα ένα διάστημα (το Fragile Allegiance). H μουσική υπόκρουση στο interface του game είναι απίστευτα ίδια (την βάζω κάτω απο το βίντεο του Δάκογλου).
Ειδικά από το 3:35 και μετά του βίντεο του Δάκογλου.

Συμμετέχω στο νήμα με το cd του Δάκογλου.
Περιττό να πώ ότι πραγματικά ταξίδεψα με τους Floyd και άπειρα άλλα συγκροτήματα που μπήκαν ή θα μπούν.

Η Ελλάδα υπάρχει στο μέλλον.

Ιπποκράτης Π. Δάκογλου - Pythagorean music of the spheres

Fragile Allegiance music (1997)

Last edited:

Reaction score
4.188
Πάντως και ο Lennon είχε δηλώσει "είμαι Ελλην" όταν είχε έρθει στην Ελλάδα το 1973 και στην εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού.
Ελλην είναι κατάσταση νού ;)

Reaction score
4.188
Βλέπω ότι μπαίνουν κομμάτια που έχουν θέμα τον ήλιο κλπ.
Αργησα να ποστάρω γιατί νόμιζα θα είναι μόνο ηλεκτρονικοδιαστημική μουσική.

The Pretty Things - The Sun

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.311
Members
38.539
Νεότερο μέλος