Chord Hugo M Scaler.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Chord Electronics Hugo M Scaler upsampling digital processor

https://www.stereophile.com/content/chord-electronics-hugo-m-scaler-upsampling-digital-processor

https://www.stereophile.com/content...ler-upsampling-digital-processor-measurements

και τα σχόλια έχουν ενδιαφέρον. Όπως αυτό:

Remember, you can play with this using SoX...

The beauty with modern digital audio and computer audio is that much can be done as a hobbyist without much expense.

Remember that digital filtering can be done in software including through your own Raspberry Pi 3/4 streamer; there's enough processing power to get the job done upsampling to 384kHz or even 768kHz depending on the capabilities of your DAC.

If you have PiCorePlayer, here's a post from back in 2017 where you can play with this stuff for way less than the asking price - settings for Chord-like, Meridian-like, MQA-like, even NOS-like:
Καλησπέρα ΙΝΑΝ και σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο θέμα. Κάποιες από αυτές τις κριτικές που μου έδωσες τις είχα διαβάσει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Υπάρχουν και άλλες βέβαια που δεν κρατάνε καμιά επιφύλαξη - εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά πάρτε το! - έτσι λένε. Γ' αυτό και έγραψα παραπάνω ότι δε δίνω ιδιαίτερη σημασία, προτιμώ να διαβάζω τις απόψεις των χρηστών, ή όσων με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο έχουν κάποια εμπειρία με αυτό.

πάρχει και το HQPlayer

The filtering algorithm in HQPlayer (sinc 1M linear phase, 15th order noise shaping) comes pretty darn close to M Scaler WTA1 (sinc 1M linear phase, 11th order noise shaping). There is no monopoly on mathematics or good implementation. And i get real-time HQPlayer performance (PCM -> PCM) on my i3 NUC with lots of headroom.
Ήξερα ότι προτείνουν κάποια προγράμματα (players), με τα οποία μπορεί κάποιος να πειραματιστεί με το upscaling. Ναι, αξίζει κάποιος να το κάνει αυτό, ιδιαίτερα με free εκδόσεις προκειμένου να διαπιστώσει εάν και κατά πόσο τον ικανοποιεί η χρηστικότητα και κυρίως η απόδοσή των. Παρ'ότι διαθέτω NUC i7, δε μου είναι εύκολο αυτό λόγω μηδενικής εμπειρίας, αλλά και πίστης γενικότερα ότι πολλά πράγματα πρέπει να αφήνονται στους ειδικούς.
Αυτό που πιστεύω ότι θα ήταν ασφαλέστερο για τον υποψήφιο αγοραστή είναι να το δει και να το ακούσει. και μάλιστα με Dac της ίδιας εταιρίας.
Η εξέλιξη αυτού του νήματος κάτι μου θυμίζει!!
 

Μηνύματα
2.353
Reaction score
4.916
Πάντως οι απόψεις των χρηστών έχουν bias. Ως γνωστόν, όλοι μας λέμε τα καλύτερα λόγια για το σύστημά μας (μεχρι να πάρουμε κάτι άλλο και να λέμε τα ίδια!)
Νομίζω μόνο οι αντικειμενικές μετρήσεις έχουν αξία και ενδεχομένως τα group test πάλι με μετρήσεις.
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Πόσο κοστίζει το chord αυτό?
Με τιμές εξωτερικού, από 3.800 ευρώ και πάνω.
Όσο κι αν κοστίζει πάντως κάνε κάποιες δοκιμές πρώτα με δωρεάν ή φθηνά μέσα. Δε σου λέω πως είναι ίδια τα αποτελέσματα με αυτά του chord αλλά αν για παράδειγμα δεν ακούσεις διαφορές ίσως να μη σου χρειάζεται όχι ακριβή αλλά ούτε και φθηνή συσκευή. Δες το ποστ του ΙΝΑΝ. Και το roon κάνει upsampling και υπάρχουν διάφορες συζητήσεις στο φόρουμ του.
Συμφωνώ. θα προσπαθήσω να το κάνω, δε μπορώ όμως να εγγυηθώ για τα αποτελέσματα του εγχειρήματος! Ας γίνει η επιλογή και αγορά του Dac πρώτα, πιστεύω πολύ πολύ σύντομα και βλέπουμε. Η παραπάνω ενασχόληση μπορεί να περιμένει.
Μπορείς επίσης να κάνεις ένα άλλο τεστ, να δεις κατά πόσο τα υψηλής δειγματοληψίας αρχεία σου "αρέσουν". Αγόρασε κάποιο άλμπουμ 24/192 από γνωστό ιστότοπο
Ήδη έχω ξεχωρίσει κάποια Album, όχι πολλά από εδώ σε διάφορες αναλύσεις, και DSD, ώστε να τα ακούσω, ελπίζω να εντοπίσω πράγματα, μιας και το υπάρχον DAC δεν μπορεί να υποστηρίξει DSD αρχεία
Εγώ για παράδειγμα δεν ακούω, ακόμα και το mp3 δεν έχει στα αυτιά μου διαφορά τέτοια από το flac που να με κάνει να το αποφεύγω.
Εγώ φίλε, έτσι όπως είμαι τώρα, μπορώ να εντοπίσω το 320, από το 44,1 (Spoti - Tidal.). Όχι όμως σε σημείο που να μη μπορώ να ακούσω το πρώτο. Συμφωνώ με σένα. Δε γνωρίζω εάν με την προμήθεια ενός καλού Dac αυτή η διαφορά θα αυξηθεί. Το ελπίζω, δε θα είναι καθόλου, μα καθόλου φθηνό.
Όπως είπε και ο naskar όλα είναι θέμα ηχογράφησης, αν είναι καλή ναι θα ακουστεί ίσως καλύτερα σε υψηλής ανάλυσης μάστερ αλλιώς ό,τι κι αν κάνεις δεν έχει νόημα.
Έχει δίκαιο ο Νασος σαφώς. Το θέμα είναι εάν αυτό που περιγράφει μπορεί να βελτιωθεί. Το M Scaler, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, και υπό συκεκριμένες προϋποθέσεις το κάνει. Το κάνει πράγματι;
Πάντως οι απόψεις των χρηστών έχουν bias. Ως γνωστόν, όλοι μας λέμε τα καλύτερα λόγια για το σύστημά μας (μεχρι να πάρουμε κάτι άλλο και να λέμε τα ίδια!)
Γειά σου Σπύρο. Νομίζω γενικά έτσι συμπεριφορόμαστε. Υπάρχουν και εξαιρέσεις όμως, τις έχω δει, και εδώ στο Forum.
Νομίζω μόνο οι αντικειμενικές μετρήσεις έχουν αξία και ενδεχομένως τα group test πάλι με μετρήσεις.
Το έχω πει και άλλη φορά, φυσικά και πιστεύω στις μετρήσεις και προσπαθώ όσο μπορώ να τις κατανοήσω. σε πολλές περιπτώσεις ζητώ και βοήθεια από ανθρώπους που γνωρίζω ότι ...γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.

Θες από υπερεξασφάλιση, θες από τη γενική μου θεώρηση που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να δώσω τόσα πολλά χρήματα χωρίς να το δώ και να το ακούσω, και βέβαια το μεγάλο ερώτημα στο οποίο δε βρήκα ασφαλή απάντηση, ούτε εδώ, ούτε και στα μεγάλα Forum του εξωτερικού: ότι μετράει λίγο χειρότερα (πρόσεξε τη διατύπωση που κάνω), θα αποδώσει και λίγο χειρότερα; ΄Η το αντίστροφο; Δε μπορώ Σπύρο να λειτουργήσω έτσι. Βέβαια γνωρίζω ότι με την μόνιμη επεδίωξη της σιγουριάς δεν κερδίζεις όλες της μάχες. Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να παίρνεις και ρίσκα. Αυτό το αξιολογείς, εάν και πόση δόση ρίσκου αξίζει η κάθε προσπάθεια!
 

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Σε πληροφορώ λοιπόν οτι ουδεμία διαφορά ακούω είτε επιλέξω 44.1 είτε 768 είτε οποιαδήποτε απο τις υπόλοιπες δειγματοληψίες ανεξαρτήτως πηγής, cd-αρχεία υψηλής ανάλυσης-spotify-tidal-jazz radio κλπ,παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται από τους reviewers (κουφός δεν είμαι,αποκαλυπτικό σύστημα διαθέτω).
Νάσο μια απάντηση σ' αυτό θα μπορούσε να είναι η παρακάτω:

* Why might you ask do I need to have sample rates of 768khz when CD and hi-res formats at 44.1khz and 192khz is all I need and any upscaling can’t improve the original file? A VHS video can’t be made better by transferring it to HD, right? Well this question does not actually have a valid premise since much of the quality gains in using the Hugo M Scaler with compatible Chord DACs is derived due to use of the 1million tap length filter of the BLU mark 2 and Hugo M Scaler and the effect this filter has on ‘transients’ in music.

* Δε σημαίνει βέβαια ότι την υιοθετώ..
 


Μηνύματα
1.668
Reaction score
1.504
Nα, αυτες τις αμαρτιες ειδε να συζητατε ο Θεός και μας εστειλε τον κορωνοιο για να καταστρψει την ανθρωποτητα! Βεβηλοι και του hi end και του hifi! Upscaling αρα παει το αγνο παρθενο σημα και τιμες που ο χαιφιντελιατας θα τις εδινε για subs και dsp :p

Ειναι λιγο "καπως" το προιον.
 

ifievadam

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
509
Reaction score
356
Οταν σε ενα "πρωτευον" στοιχειο (= περιεχομενο 44.1) προσπαθεις να προσθεσεις "δευτερευοντα" (δηλ κανεις ...upscalling), τοτε το αποτελεσμα θα ειναι εντελως ψευτικο. Πιθανως "γυαλισμενο" εντυπωσιακα, μα ψευτικο εναντι της πραγματικοτητας (του 44.1). Δεν θα πω "πεταμενα λεφτα" μονο και μονο χαριν του εμποριου που καπως πρεπει να επιζησει. Αφου ομως απο τα αναλογικα (ψαχνοντας ειδα οτι εχεις αξιοζήλευτο πικαπ και phono), πας στα αμιγως ψηφιακα, προτιμησε ενα αριστο cdplayer και αγορασε μια καλη συλλογη cds. Κερδος θα εχεις...
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
μόλις ενημερώθηκα ότι ο κύριος Τεγοπουλος δεν είναι πλέον μέλος. Όποτε δεν θα απαντήσει και στα μελλοντικά μνμ του θέματος.
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.442
Reaction score
15.129
άσχετο αλλά.... εμμονή κι αυτή η cord να κάνει τις συσκευές της (εξωτερικά) σα φτηνό video game που συνδέεται με scart στην τηλεόραση....

(εντάξει γούστα είναι αυτά και μάλλον αδιάφορα...)
 

Μηνύματα
2.118
Reaction score
3.628
Nα, αυτες τις αμαρτιες ειδε να συζητατε ο Θεός και μας εστειλε τον κορωνοιο για να καταστρψει την ανθρωποτητα! Βεβηλοι και του hi end και του hifi! Upscaling αρα παει το αγνο παρθενο σημα και τιμες που ο χαιφιντελιατας θα τις εδινε για subs και dsp :p

Ειναι λιγο "καπως" το προιον.


Δηλαδη διαφωνω...
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.563
Μηνύματα
2.865.664
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top