Clamp!!!

Reaction score
2
Διαβάζωντας ολο το νήμα το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι ο peter εχει την πιό σωστή γνώμη
περί clamps

και κάτι άλλο
με ενα κακκό πικάπ δεν πρόκειται να ακούσεις διαφορές
βάζοντας απλά ενα clamp

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Reaction score
2.197
Re: Απάντηση: Clamp!!!

Γιαννακη , φιλε μου, εχω αυτο

απ την εποχη που εβγαζα τριχες και το χαιρομουν.

Το ξαναδοκιμασα

αλλα δεν ακουσα κατι διαφορετικο.
Μαλλον κουφαθηκα.
Καλά βρε, κοτζάμ υπερσυντονιστής, δε τον ξεσκονίζεις το δίσκο πριν τον βάλεις να παίξει??:143::143:

Reaction score
5.863
Απάντηση: Clamp!!!

Γιαννακη , φιλε μου, εχω αυτο

απ την εποχη που εβγαζα τριχες και το χαιρομουν.

Το ξαναδοκιμασα

αλλα δεν ακουσα κατι διαφορετικο.
Μαλλον κουφαθηκα.
Nικολα καθαριζουμε ποτε-ποτε κανα δισκο!!:136:
Παντως με αλλαγη του αρχικου ματ,με ματ φελλου και με το clamp http://www.hifix.co.uk/graphics/pics/large/13165.jpg που μου προτεινε o συμφορουμιτης petermeni βρηκα αλλαγη,οχι μεγαλη,αλλα ηταν αισθητη στον ηχο.
Με μια ερευνα που εκανα στο νετ,βρηκα clamp 20 ευρω εως :131:
Δεν μπορω να καταλαβω ποιες ειναι οι διαφορες τους για να εχουν τετοιες τιμες!!!
[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aRGxLrlOGrk&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/aRGxLrlOGrk&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.564

ρε συ στο βίντεο ο δίσκος με το κλαμπ(ατσίμπαλο) είναι στον αέρα! απίθανο κόλπο!:138::135::138::137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.564

Παντως με αλλαγη του αρχικου ματ,με ματ φελλου και με το clamp http://www.hifix.co.uk/graphics/pics/large/13165.jpg που μου προτεινε o συμφορουμιτης petermeni βρηκα αλλαγη,οχι μεγαλη,αλλα ηταν αισθητη στον ηχο.
αλήθεια, μπορείς να μας περιγράψεις την αλλαγή που παρατήρησες στον ήχο ΜΟΝΟ από το κλαπμ?

Reaction score
5.863

Kωστα η μικρη διαφορα που βρηκα συμφωνα με τα αυτια μου βεβαια,ηταν λιγο πιο σφιχτο μπασο.
Tιποτα παραπανω!

Reaction score
2
Ωχχ! Αυτό το τελευταίο τώρα ήταν υπονοούμενο?:143:

Οχι βέβαια ,για ποιόν λόγο??

απλά σκέφτομαι αν μπορεί να με σώσει το clamp σε ενα πικάπ

το κακκό πικάπ ΙΣΩΣ ακουστεί λίγο διαφορετικό.
το καλό πικάπ απλά δεν χρειάζεται το clamp
το να παραμυθιαζόμαστε γιά τα clamps του τύπου αυτό είναι καλό ή εκείνο καλυτερο
θα έλεγα οτι ειναι απλά βλά@εια
αν δεν καταλάβουμαι ολοι μας οτι
το θέμα πικάπ δεν είναι τόσο εύκολο οσο πιστεύουμαι
το οτι υπάρχουν πικάπ με κοστος μερικών χιλιάδων ευρώ
χωρίς clamp δεν σας βάζει σε υποψείες???

Reaction score
2
Αφού πήρε καινούρια κεφαλή (Benz mc20E2h, τρελή διαφορά από την Goldring) και έπαιξε αρκετό καιρό και χάρηκε σαν μικρό παιδί, τώρα ο πατέρας μου άρχισε να τρώγεται να πάρει ένα clamp. Ρώτησε από εδώ, ρώτησε από εκεί, κοίταξε στο ίντερνετ (google και e-bay μη φανταστείτε και τίποτα τρελό, με τους υπολογιστές άλλωστε, δεν...). Ρώτησε και στην αντιπροσωπεία της Thorens και του είπαν οτι η μαμά εταιρία έχει το Stabiliser το οποίο όμως κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου όσο και η κεφαλή (130 ευρά!!!) και κάπου εκεί άρχισε να ζαλίζεται. Τώρα σκέφτεται να παραγγείλει σε έναν φίλο του που δουλεύει σε μηχανουργείο να του κάνει ένα αυτός στον τόρνο, αλλά και κατά πόσο είναι όντως χρήσιμο. Εδώ λοιπόν μπαίνει η γνώμη σας την οποία και ζητάω!!
1) Είναι απαραίτητο το clamp; Ακόμη και σε πικάπ που δεν είναι φτιαγμένα για κάτι τέτοιο; (πιο συγκεκριμένα, το δικό μας, το 320, αφενός έχει ανάρτηση, ή οποία δεν ξέρω ακριβώς πως θα επηρεαστεί από την συνύρπαξή της με το κλαμπ, αλλά αφετέρου δεν ξέρω και κατά πόσο το πηγάδι και η ανάρτηση, αλλά και το μοτέρ σηκώνουν μισό και κιλό (550γρ ζυγίζει το κλαμπ της "μαμας") παραπάνω από τις προδιαγραφές. Επισης η "ισοπέδωση" του δίσκου γίνεται μόνο με το βάρος ή και με σύσφιξη; Αν απαιτείται και συσφιξη πως θα επιτευχθεί στο δικό μας πικαπ το οποίο δεν φαίνεται να έχει κάποια υποδοχή για να υποδεχθεί το κλαμπ;)
2) Έχει κανείς να προτείνει κάποιο κλαμπ του εμπορίου σε πιο λογική τιμή;(συγνώμη αλλά 130 ευρω για ένα στρογγυλό βαρίδι;;; Έλεος!!!Εκτός και αν κρύβει και καμια τρελή τεχνολογία και δεν το ξέρω!)
3) Μπορώ να φτιάξω (ή έστω ο τορναδόρος!!) μόνος μου ένα κλαμπ εξίσου καλό με του εμπορίου (σε άμεση συνέχεια της παραπάνω ερώτησης), ή κρύβουν καμμιά ιδιαίτερη τεχνολογία που τα κάνει καλύτερα από ένα απλό στρογγυλό κομμάτι αλουμινίου; Σε αυτήν την περίπτωση τι θα έπρεπε πιστεύετε να προσέξω; Πχ από τι υλικό, τι βάρος, τι σχήμα, τι μπορώ να κάνω για να σφίγγει το δίσκο και να τον πατάει αλύπητα πάνω στο πλατώ κτλ.;

μόλις διάβασα το νήμα σου
αλήθεια γιά πιό λόγο έβαλες το θέμα???
Υπάρχει περίπτωση με οσα λές να αξίζει η αγορά ενός clamp γιά το πικάπ που λές???

Και γιά να γίνω κακκός
ο πατέρας σου αφου έχει λύσει ολα τα άλλα προβήματα περι ήχου ..
αποφάσισε να ασχοληθεί και με τα clamps!!!!!!!
αν και βέβαι έχει ξεχάσει το πλατώ

τι να πώ τώρα??????

απλά
μην τον ανακατευεις με το σπορ
γιατί είναι δύσκολο - δαπανηρό
και δεν το κατέχει .

Reaction score
28
Υπάρχει περίπτωση με οσα λές να αξίζει η αγορά ενός clamp γιά το πικάπ που λές???

Και γιά να γίνω κακκός

τι να πώ τώρα??????

απλά
και δεν το κατέχει .
οπ εδω τα χαλαμε ,δηλ.εγω που ειμαι 57 απο την εποχη του70-80
και με τα thorens μου τι δεν ξερω?:101:

sorry 57 ημουν περυσι τωρα ειμαι 58 !! αλλα ροκαρω ακομη (συν τοις αλλοις)

Reaction score
2.197

Και γιά να γίνω κακκός

τι να πώ τώρα??????

απλά
και δεν το κατέχει .
Λυπάμαι, αλλά από ότι βλέπω μάλλον έχεις χάσει το νόημα... Έτσι όπως το βλέπω εγώ, και είμαι σίγουρος ότι έτσι το βλέπει και ο πατέρας μου, αυτό που έχει αξία είναι να ασχολείσαι και να χαίρεσαι με τα παιχνίδια σου. Εν προκειμένω να βάζεις τους δίσκους που έχεις μαζέψει σε δεκαετίες και να τους χαίρεσαι, όσο παίζουν σε κάτι το οποίο γεμίζει τις αισθήσεις σου. Το αν δεν ικανοποιεί μια αυτιστική ανάγκη για ένα "τέλειο ήχο" και για "διαρκή βελτίωση" δεν είναι κριτήριο για να του πω να παρατήσει το χόμπι, ή να τον πείσω να ξοδέψει το εφάπαξ του για να μπορεί να περηφανεύεται για το σύστημά του σε δικτυακούς και μη γνωστούς, ή να προτρέπει αγνώστους να πετάνε τα μηχανήματά τους από το παράθυρο.

Παρεμπιπτόντως, το σπορ είναι δύσκολο και δαπανηρό, όταν το μέσο και όχι η ουσία γίνεται αυτοσκοπός. Και αυτός που δεν το κατέχει (όπως εγώ και ο πατέρας μου, που σίγουρα δεν το κατέχουμε στο βαθμό που φαίνεται να το κατέχεις εσύ, και το λέω φυσικά χωρίς ίχνος ειρωνείας) δεν πρόκειται να το μάθει ή να καταφέρει να το κατανοήσει όσο οι γκουρού του αντικειμένου, έχουν τέτοια στάση στους αδαείς οι οποίοι δεν το παίζουν γνώστες αλλά αποτείνονται σε αυτούς για να μάθουν. Κανείς δε γεννήθηκε με τη γνώση μέσα του.

Τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω για τον κόπο που έκανες να διαβάσεις το θέμα και να απαντήσεις σε αυτό. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι μου έγραψες αυτό που πραγματικά θεωρείς καλύτερο και με τις καλύτερες των προθέσεων. Αλλά ειλικρινά, πολύ φοβάμαι, όπως έγραψα και στην αρχή, ότι κάπου στην πορεία έχεις χάσει το νόημα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Η δική μου πρόταση είναι πως δεν υπάρχει λόγος χρήσης clamb που να στηρίζεται στο βάρος τη στιγμή που υπάρχουν αυτά που σφίγγουν επάνω στον άξονα.

Υπάρχει πρόβλημα με πρόωρες φθορές στο πηγάδι.

Reaction score
2.248

Ο PeterMeni έχει δίκιο. Καλό είναι να αποφεύγονται τα βαριά clamps και ιδικά σε πλατό με αναρτήσεις και να τα χρησιμοποιούμε όταν η κατάσταση το απαιτεί (πχ όταν το βινύλιο δεν "κάθεται" καλά στο πλατό.

Υπάρχουν και τα πολύ πολύ ελαφρά clamps στην αγορά όπως αυτό στην photo που ναι μεν σφίγγουν στον άξονα αλλά για να εφαρμόσουν ασκείς μία κάθετη δύναμη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.564

νομίζω πάντως πως πολύ φασαρία γίνεται για το τίποτα.

ή αλλιώς: όλα τα'χε η μαργιωρή, ο φερετζές της έλλειπε....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

νομίζω πάντως πως πολύ φασαρία γίνεται για το τίποτα.

ή αλλιώς: όλα τα'χε η μαργιωρή, ο φερετζές της έλλειπε....
Οπως λέει κι ο Κώστας. Ολα εξαρτώνται από τη Μαργιωρή.

Αν η Μαργιωρή είναι πολύ παιδί, τότε το καλό ρούχο θα δείξει απάνου της (αλλά κι αυτή, αν βάλει χειμωνιάτικα και σκάει ο τζίτζικας έξω, θα ιδρώσει...)
Αν είναι μάπα το καρπούζι, ότι και να της φορέσεις...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab