Class A, Class AB, ή Class D? Το αιώνιο flame...ε...ερώτημα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.886
Διάβασα την παρακάτω άποψη, την οποία μεταφέρω αυτούσια:

"Ακροατες οι οποιοι δεν ειχαν ποτε πραγματικες εμπειριες απο ταξη Α η ταξη ΑΒ ειναι πολυ πιθανον να ακουσουν τετοια μηχανηματα και να τα θεωρησουν ως κατι αξιολογο ...Στην πορεια εαν τους δωθει η ευκαιρια στο κοντινο μελλον να ακουσουν απο καποιο στοιχειoδως σοβαρο μηχανημα σε ταξη Α η ταξη ΑΒ η εμπειρια θα ειναι jaw dropping...Αντιστοιχου επιπεδου CD με βινυλιο .
Κατα την αποψη μου επισης η ταξη D θελει το λιγοτερο 10 χρονια δουλειας ακομα για να αρχισει να πλησιαζει ηχητικα τις ταξεις Α και ΑΒ . Αγωνας ο οποιος θα ειναι φυσικα αδικος και ανισος γιατι οσο περνανε τα χρονια θα μειωνονται σταθερα και οι πιθανοτητες ο ακροατης να εχει ικανη εμπειρια απο ταξη Α και ταξη ΑΒ ωστε να μπορεσει να κανει την επιλογη του .
Μην ξεχναμε οτι η γεννηση της ταξης D ειχε σαν κυριο σκοπο το best bang for buck που σημαινει οσο το δυνατον μεγαλυτερη ισχυς σε χαμηλο φορτιο ( λιγα Ω ) με το μικροτερο δυνατον βαρος και καταναλωση ρευματος οροι που στο hifi hi end ειναι παγερα αδιαφοροι ακομα και σημερα ."

Μπορούμε να αφήσουμε έξω προς το παρόν το "ποιός" και να μείνουμε στο "διά ταύτα".

Αν ο φίλος αναγνωρίσει τα γραπτά του, ας παρέμβει ελεύθερα. Εγώ μια απορία είχα/έχω. :D

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
Μου αρέσει ότι έχει υπολογίσει και το πόσο θέλουν ακόμη. 10ετια plus. Jaw dropping :D

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.620

"Ακροατες οι οποιοι δεν ειχαν ποτε πραγματικες εμπειριες απο ταξη Α η ταξη ΑΒ ειναι πολυ πιθανον να ακουσουν τετοια μηχανηματα και να τα θεωρησουν ως κατι αξιολογο ...Στην πορεια εαν τους δωθει η ευκαιρια στο κοντινο μελλον να ακουσουν απο καποιο στοιχειoδως σοβαρο μηχανημα σε ταξη Α η ταξη ΑΒ η εμπειρια θα ειναι jaw dropping...Αντιστοιχου επιπεδου CD με βινυλιο .
Κατα την αποψη μου επισης η ταξη D θελει το λιγοτερο 10 χρονια δουλειας ακομα για να αρχισει να πλησιαζει ηχητικα τις ταξεις Α και ΑΒ . Αγωνας ο οποιος θα ειναι φυσικα αδικος και ανισος γιατι οσο περνανε τα χρονια θα μειωνονται σταθερα και οι πιθανοτητες ο ακροατης να εχει ικανη εμπειρια απο ταξη Α και ταξη ΑΒ ωστε να μπορεσει να κανει την επιλογη του .
Μην ξεχναμε οτι η γεννηση της ταξης D ειχε σαν κυριο σκοπο το best bang for buck που σημαινει οσο το δυνατον μεγαλυτερη ισχυς σε χαμηλο φορτιο ( λιγα Ω ) με το μικροτερο δυνατον βαρος και καταναλωση ρευματος οροι που στο hifi hi end ειναι παγερα αδιαφοροι ακομα και σημερα ."

Μπορούμε να αφήσουμε έξω προς το παρόν το "ποιός" και να μείνουμε στο "διά ταύτα".

Αν ο φίλος αναγνωρίσει τα γραπτά του, ας παρέμβει ελεύθερα. Εγώ μια απορία είχα/έχω. :D
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη σημασία του επίθετου "ηχητικά" στην πιο πάνω πρόταση; Τι ακριβώς "ηχητικό" των ενισχυτών τάξης Α προσπαθούν να πλησιάσουν οι ενισχυτές τάξης D;

Μήπως είναι σαν το άλλο το - αμίμητο - "μουσικά watts"; Διότι, τελευταία φορά που έλεγξα, το watt είναι μονάδα μέτρησης ισχύος. Ούτε μουσικό είναι, ούτε άμουσο είναι, ούτε γλυκόηχο είναι, ούτε υγρές μεσαίες έχει, ούτε τίποτα.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Η υλοποίηση μετρά κατά τη γνώμη μου και όχι η τάξη λειτουργίας.
Καλά, μέτρια, κακά μηχανήματα υπάρχουν σε όλες τις τάξεις λειτουργίας.

Επίσης, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι οπαδοί της τάδε ή της δείνα τάξης (αν υπάρχουν τέτοιοι) απαξιώνουν όλες τις υπόλοιπες αναζητώντας κάποιου είδους επιβεβαίωση (από ποιον άραγε?).

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.089

Κατι ξέρεις, κατι ξέρεις.
Eeeeeeee

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
Χωρίς καν να το ψάξω, η γραφή μου θυμίζει έναν εμμέσως διαφημιζόμενο ηλεκτρονικό που γράφει και εδώ.

Reaction score
209
Και εγώ που δεν έχω ακόμα ακούσει class D αλλά μόνο class A και ΑΒ να τα βάψω μαύρα!. Κατ' αρχήν τα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν στην αρχή δεν ευσταθούν ! υπάρχει σοβαρός audiophile που δεν έχει ακούσει τάξη Α και ΑΒ (τουλάχιστον) και έχει ακούσει μόνο class D? Δεύτερον και το αυτονόητο υπάρχουν πολυ καλές υλοποιήσεις σε όλες τις κλάσεις τις οποίες κάποιος που σέβεται την ιδιότητα του θα πρέπει να επιδιώκει να ακούσει. Και τρίτον τι θα λέγατε για κάποιον που ακούει απο αναλογική πηγή (πχ Thorens) με phono stage και class D ενισχυτή? που κατατάσσεται? για αυτόν τον λόγο είμαι ενάντια στα στερεότυπα ...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
με το μικροτερο δυνατον βαρος και καταναλωση ρευματος οροι που στο hifi hi end ειναι παγερα αδιαφοροι ακομα και σημερα .
Πότε γράφτηκε αυτό?
Πλησιάζει ο καιρός που ενισχυτής με κατανάλωση ρεύματος πάνω απο 0,5 watt στο stand by, δεν θα μπορεί πουληθεί σε καμιά αγορά.

alexis

Reaction score
33.089
Πότε γράφτηκε αυτό?
Πλησιάζει ο καιρός που ενισχυτής με κατανάλωση ρεύματος πάνω απο 0,5 watt στο stand by, δεν θα μπορεί πουληθεί σε καμιά αγορά.
Καλα μην παίρνεις και όρκο.
Ο Anthem που έχω στο stand by είναι στα 60watt.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Πλησιάζει έγραψε. Αλλά ήδη ισχύει.

On 6 January 2010 the European Commission (EC) Regulation No 1275/2008 came into force. The regulations mandate that from 6 January 2010 "off mode" and standby power for electrical and electronic household and office equipment shall not exceed 1W, "standby plus" power (providing information or status display in addition to possible reactivation function) shall not exceed 2W. Equipment must where appropriate provide off mode and/or standby mode when the equipment is connected to the mains power source. These figures were halved on 6 January 2013.

https://www.wikiwand.com/en/Standby_power

Reaction score
62
[DOUBLEPOST=1474483993][/DOUBLEPOST]Θα αρχίσουν οι μεν να πείθουν τους δε ποιος ειναι ο καλύτερος......... κατι τέτοια διαβάζω και ανατριχιαζω!!!!!

Last edited:

alexis

Reaction score
33.089
Δεν έλεγα για class D αποκλειστικά.
Ο MRX 710 που έχω στο stand by καταναλώνει 60watt. Τόσα βγάζει ο μετρητής κατανάλωσης που τον έβαλα επάνω.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.620
Πλησιάζει έγραψε. Αλλά ήδη ισχύει.

On 6 January 2010 the European Commission (EC) Regulation No 1275/2008 came into force. The regulations mandate that from 6 January 2010 "off mode" and standby power for electrical and electronic household and office equipment shall not exceed 1W, "standby plus" power (providing information or status display in addition to possible reactivation function) shall not exceed 2W. Equipment must where appropriate provide off mode and/or standby mode when the equipment is connected to the mains power source. These figures were halved on 6 January 2013.

https://www.wikiwand.com/en/Standby_power
Ο λόγος για τον οποίο καταργήθηκε, μεταξύ άλλων, το Lyngdorf RP-1 κι ο αντίστοιχος προενισχυτής.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Δεν έλεγα για class D αποκλειστικά.
Ο MRX 710 που έχω στο stand by καταναλώνει 60watt. Τόσα βγάζει ο μετρητής κατανάλωσης που τον έβαλα επάνω.
Κάποιο λάθος έχεις κάνει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.083
Members
38.527
Νεότερο μέλος