Classe... την ακούσαμε!



ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Παιδια ειναι απιστευτο.
Παρακολουθω το θεμα εχοντας την μεγαλη μου κορη στα γονατα μου και η οποια εκανε τις ακολουθες παρατηρησεις:

"Αυτος με το μπουκλωτο μαλλι εχει πολυ πλακα!":happy_5: :happy_5: :happy_5:
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ή μαλλί με μπούκλα, ή καθόλου μαλλί. Μια μέση λύση δεν υπήρχε... :happy_9:

 

Attachments





Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Και λίγες αναμνηστικές για όσους έμειναν για τα ξεκοιλιάσματα (άντε γιατί πεινάμε...:happy_9:).







p.s. Σαν παιδιά μου είστε ρε... "happy_1"
 

Attachments



Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Το φωτομοντέλο της B&W!
Βασίλη σε ευχαριστούμε, πάντα τέτοια! :bravo::bravo:


 

Attachments


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Φωτογραφίες από την απερίγραπτη μασασούρα δεν πήραμε, διότι με τον φόβο ότι θα του φάνε το φαγητό, κανείς δεν ήθελε να σταματήσει για να αποθανατίσει το τραπέζι... :cool_11::crazy_10:
 

Μηνύματα
1.102
Reaction score
0
Ωραία πράγματα παιδιά. Πάντα τέτοια.
Σχόλια ως προς τι ακούσατε ???

υγ: κ επειδή τους περισσότερους δεν τους ξέρω/ξέρουμε, να βάζατε ίσως τίτλους ποιός είναι ποιός ??????
 




Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Επί των ακροάσεων λοιπόν.
Το σύστημα αποτελείται από αυτά που περιγράφουμε εδώ

Ευθαρσώς και με λίγα λόγια, θα σας πω ότι καλώς ή κακώς, εγώ δεν έχω ξανακούσει έτσι τα 802.

Οι νέοι μονομπλόκ, δείχνουν να είναι φτιαγμένοι γι αυτά και για πρώτη φορά, δεν μου έλλειπε εντελώς τίποτα. Οι ενισχυτές, είχαν ικανό ρεύμα για να τυραννήσουν επαρκώς τα γούφερ, να τα οδηγήσουν με τεράστιες αλλά απόλυτα ελεγχόμενες διαδρομές. Η ταχύτητα και τα δυναμικά ήταν άκρως υποδειγματικά, ενώ η ατάκα ήταν κορυφαία. Το ηχείο ήταν κυριολεκτικά ένα ποδήλατο που κάποιος το πήγαινε τρέχοντας. Νομίζω ότι βγήκε στο φως ο μόνιτορ χαρακτήρας των 802D όμως με μια διαφορά. Για εμένα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, ότι οι μονομπλόκ διαθέτουν και ικανή φινέτσα για να οδηγήσουν σωστά τα διαμαντένια τουίτερ και να δώσουν τις αέρινες υψηλές που μπορούν όπως αποδεικνύεται αυτά να βγάλουν.

Το ηχείο δεν συγχωρεί τίποτα. Η ηχογράφηση έρχεται με μιας εμπρός σου και από ένας ακροατής που προσπαθείς με δυσκολία να βγάλεις συμπέρασμα, γίνεσαι αναγνώστης ενός πολύ εύκολου διηγήματος για μικρά παιδιά. Ακόμη και ο ακροατής με την μικρότερη εμπειρία, είναι σε θέση να διακρίνει με ευκολία όλες τις λεπτομέρειες, να καταλάβει επαρκώς αυτό που θέλει η μουσική να του πει. Και το σημαντικότερο, όλα αυτά χωρίς ποτέ να κουραστεί.

Μερικά μικρά προβλήματα στο στήσιμο, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στον χώρο, έκαναν κατά περίπτωση το χαμηλό να ξεφεύγει από το ιδανικό, κάτι που όμως διορθώνεται εύκολα, ειδικά αν αυτός που επιμελείται του χώρου είναι ο Βασίλης Χουρμουζιάδης...

Σε γενικές γραμμές, προσωπικά έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις, (τόσο για το σύστημα αυτούσιο, όσο και σε σχέση με...), κάτι που είπα και στον Βασίλη δευτερόλεπτα αφού άκουσα τις πρώτες νότες, πριν ακόμη μπει οποιοσδήποτε στην αίθουσα.

- Όμως δεν μπορώ να μείνω εδώ...
 

Μηνύματα
925
Reaction score
0
Απάντηση: Classe... την ακούσαμε!

Όσες φορές άκουσα τα 802 στον Βασίλη (με τον μικρό τον Classe) κάτι μου έλειπε. Είμαι σίγουρος πως με τα μονομπλόκια ακούσατε το ηχείο όπως παραγματικά του αξίζει. Η μόνη μου μικροένσταση είναι με το player της Classe που νομίζω ότι είναι λίγο "στεγνό". Βέβαια αυτά είναι γούστα ατομικά και μόνο.
Χίλια μπράβο παιδιά (μακάρι να μπορούσα να ανέβω) και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Βασίλη.
Βασίλη να με περιμένεις μες στον Ιούνιο
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
- Όμως δεν μπορώ να μείνω εδώ...
Δεν μπορώ να μην αναφέρω μερικά άλλα θέματα...

Ξέρετε πολλούς που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε όλα όσα είδατε στις φωτογραφίες σε δύο ενισχυτές αξίας 12.000€ και ένα σύστημα συνολικής αξίας αρκετά πάνω από 30.000€?...

Εντελώς απρογραμμάτιστα, έγινε test των συστημάτων προστασίας των ενισχυτών, τους ανοίξαμε, κάναμε ότι μας ήρθε στο κεφάλι. Προφανώς ο αγαπητός Βασίλης δεν είναι ένας τρελός που δεν υπολογίζει το κόστος των ενισχυτικών. Είναι δεδομένο ότι ξέρει πολύ καλά το προϊόν και έχει εμπιστοσύνη σε αυτό.

"
Οφείλει να μην πάθει απολύτως τίποτα" είπε ο Βασίλης, και όχι μόνον δεν εμπόδισε αλλά παρότρυνε τον δόκτορα να βραχυκυκλώσει τις εξόδους του κάθε μονομπλόκ. Και φέρε κι ένα κατσαβίδι να δούμε τα ενδότερα...

Αυτή είναι λοιπόν η ορθή αντιμετώπιση σε ένα προϊόν τόσων χιλιάδων ευρώ και ταυτόχρονα αυτή είναι η ορθή αντιμετώπιση ενός ανθρώπου του χώρου...

Τα σέβη μου...




 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
Λοιπόν, πέραν των φωτογραφιών, θα ήθελα να πω δυο-τρία πράγματα, όσον αφορά αυτή την παρουσίαση. Όσον αφορά τα ηχεία, για πολλοστή φορά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι η κεφαλή της σειράς 800 αποτελεί μια από τις δυο-τρεις κορυφαίες λύσεις που παρέχει σήμερα η βιομηχανία ηλεκτρονικών, και αυτό όχι άδικα, και βεβαίως έναντι αναλόγου τιμήματος. Αυτή κεφαλή μεσαίων – υψηλών, σε συνδυασμό με την εξαίσια καμπίνα των χαμηλών είναι νομίζω τα βασικά αίτια, για τα οποία η κορυφαία σειρά της B&W έχει τον ήχο που έχει, αλλά και τη φήμη, καθώς επίσης και τις πωλήσεις.

Πέραν των ηχείων, οι ενεργές συσκευές της επίδειξης είναι νεοφερμένες στη γκάμα της Classé. Το player αναγνωρίζει δίσκους διαφόρων ειδών, και αυτό που μας ενδιέφερε κυρίως ήταν το κλασικό CD. Ο οδηγός του προέρχεται από την Teac, και δέχεται το δίσκο από σχισμή. Δεν είναι ο πιο γρήγορος οδηγός της αγοράς, αλλά αυτό μπορεί και να οφείλεται στο ότι είμαι καλομαθημένος με γρήγορους οδηγούς. Το μηχανικό τμήμα της συσκευής ελέγχεται από οθόνης αφής, κάτι που συμβαίνει και για τον προενισχυτή. Όσον αφορά τις δυνατότητες σύνδεσης, το player είναι πλήρως διαφορικής τοπολογίας, αλλά δίνει αναλογικό και ψηφιακό σήμα και σε μονοτελή μορφή.

Το ίδιο ισχύει και για τα ενισχυτικά, τα οποία βέβαια διαθέτουν και μονοτελείς εισόδους, αλλά με διαφορικό σήμα είναι στο στοιχείο τους. Αυτή η σύνδεση χρησιμοποιήθηκε και στις ακροάσεις.

Αναφορικά με την εμφάνισή τους, αυτή η κυρτή πρόσοψη που χαρακτηρίζει τις μηχανές της Classé εδώ και αρκετά χρόνια, νομίζω πως δεν αφήνει περιθώρια για χαμηλό WAF.

Από ηχητικής πλευράς, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, και αυτό από πολλές πλευρές. Κατά πρώτον, το σύστημα είναι δεκτικό των πάντων, είναι σε θέση να αποδώσει τις ιδιαιτερότητες κάθε εγγραφής. Προσωπικά, δεν νομίζω πως υπάρχει στην αγορά δίσκος ποιοτικής στάθμης ανώτερης από αυτές τις μηχανές, και αυτό βέβαια, συμβαίνει και με αρκετές άλλες. Το πλέον εντυπωσιακό του πράγματος είναι το γεγονός, ότι τα ηχεία αργούν πολύ να παρουσιάσουν, όχι σημεία κόπωσης, αλλά προβλήματα τονικότητας. Η στάθμη πρέπει να ανέλθει πολύ, ώστε το ηχείο να αρχίσει να «φωνάζει», και είναι πραγματικά δύσκολο να βρει κανείς ηχεία έστω αυτής της τιμής, που να διατηρούν μεγάλο μέρος της απόκρισής τους και σε υψηλές στάθμες. Βέβαια, βασικός υπεύθυνος είναι αυτό το καταπληκτικό μεγάφωνο μεσαίων της σειράς 800.

Μέσα σε χρονικό διάστημα 4 ωρών περίπου, ακούσαμε σχεδόν τα πάντα, από λαμπάτο βινύλιο γραμμένο σε CD και ψηφιακό βινύλιο που γύρισε στα πάτρια εδάφη, μέχρι hip hop, και από new age κομμάτια μέχρι κλασική ορχήστρα. Μετά από όλα αυτά, η βασική διαπίστωσή μου είναι ότι αυτά τα ηχεία μπορούν να παίξουν τα πάντα σωστά, αρκεί να είναι η ηχογράφηση σωστή. Ίσως αυτό να ακούγεται λίγο ισωπεδωτικό, υπό την έννοιαν ότι είναι πολύ της μόδας στο high end, πολλές συσκευές να παρουσιάζονται ως προϊόν μιας –και καλά- συγκεκριμένης «άποψης» του κατασκευαστή, οδηγώντας στην πλάνη της εξειδίκευσης: αν θες εσωτερικότητα πάρε αυτό, αν θες εξωτερικότητα πάρε το άλλο, αυτό είναι καλό στα χάλκινα, το άλλο είναι πολύ γλυκό για να παίξει ροκ, και άλλα τέτοια. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε κάποιος να εντάξει τις μηχανές του ομίλου B&W σε αυτή τη λογική. Προσωπικά, έχω την πεπεοίθηση ότι αυτές οι μηχανές, σε αυτό το τιμολογιακό επίπεδο, ξεπερνούν το θέμα της "άποψης". Για να εκτιμήσει κανείς τις αρετές τους, την τεχνική τους αρτιότητα, θα πρέπει να μην έχει τέτοιες προκαταλήψεις, αλλά να αντιμετωπίζει το θέμα με καθαρό μυαλό.

Πέραν αυτών, θα ήθελα να σας πω και ορισμένα ακόμη πράγματα. Παρακολουθώντας τον ελληνικό ειδικό τύπο για χρονικό διάστημα υπέρ των 30 ετών, αλλά και τον αγγλόφωνο τύπο, όχι όμως τακτικά, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις, όπου παρουσιάσθηκε ένας ενισχυτής με ρητή αναφορά στο σύστημα προστασίας του, εάν διέθετε τέτοιο, και όποτε αυτό συνέβαινε, γινόταν μάλλον από σπόντα. Σχεδόν όλοι οι ενισχυτές στερεάς κατάστασης που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι εξοπλισμένοι με ειδικό κύκλωμα προστασίας, το οποίο κάνει μια πολύ απλή δουλειά: αποσυνδέει τα ηχεία από την έξοδο, εάν ανιχνεύσει υπερβολικό ρεύμα, (δηλαδή βραχυκύκλωμα), ή συνεχές ρεύμα. Το σύστημα προστασίας αντιμετωπιζόταν πάντοτε υπό το κράτος της απαίτησης «μην αγγίζετε, δεν θα μας κάνετε εσείς κάρβουνο τον ενισχυτή». Έτσι, ανεξαρτήτως ηχητικής ποιότητας και τιμής, το τονίζω αυτό, ο αγοραστής είναι αδύνατο να γνωρίζει εκ των προτέρων, αν ο ενισχυτής που προτίθεται να αγοράσει, θα του συγχωρήσει το λάθος μιας σύνδεσης, ή την ατυχία να καταστραφεί κάποιος ημιαγωγός εξόδου. Άλλωστε, πολλοί θα έχετε διαβάσει την αλγεινή περιπέτεια του παιδιού από την Κρήτη, σε παραδιπλανό θέμα.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις, εχθές το απόγευμα ρώτησα πήρα το θάρρος να ρωτήσω το Βασίλη, αν θα συναινεί να κάνουμε αυτό το πείραμα. Επαναλαμβάνω, η προστασία οφείλει να λειτουργεί, ανεξαρτήτως τιμής, αλλ’ εν προκειμένω, όταν κάποιος καλείται να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 12.000€, πέραν όλων των άλλων, δικαιούται να αγοράσει μια μηχανή που θα του συγχωρεί και τα λάθη, και τις ατυχίες. Βέβαια, ο Βασίλης δεν είναι κανένας τυχαίος, καθώς είναι και ενημερωμένος για τα προϊόντα που πουλάει, αλλά είναι και διαβασμένος. Όμως, είχε όλη την ευχέρεια να αρνηθεί, ή έστω να πει, «κάτσε πρώτα να πάρω τηλέφωνο το αφεντικό, δεν είναι και λίγο να ζητάς να βραχυκυκλώσεις ένα ενισχυτή που κάνει έξι χιλιάρικα». Βασικά, ούτε αυτό δεν έκανε, αλλ’ απεναντίας έψαξε αμέσως να βρει κανένα καλώδιο, για να κάνουμε το πείραμα. Έτσι, λοιπόν, ίσως για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ναι, ενώ το σύστημα βρισκόταν σε λειτουργία και έπαιζε μουσική σε ικανή στάθμη, με τα ηχεία συνδεδεμένα, βραχυκύκλωσα την έξοδό του τελικού στο αριστερό κανάλι, με ένα κομμάτι καλώδιο. Ο ενισχυτής δεν έπαθε το παραμικρό, και απλώς έθεσε σε λειτουργία το σύστημα προστασίας, χωρίς να ακουστεί ούτε τσικ από το ηχείο, χωρίς να προκληθεί η παραμικρή βλάβη. Αμέσως μετά, βραχυκύκλωσα και τον τελικό του δεξιού καναλιού, οπότε το σύστημα περιήλθε σε πλήρη σιγή. Οι ενισχυτές επανήλθαν σε κανονική λειτουργία αφού πρώτα ετέθησαν εκτός λειτουργίας, κάτι που προφανώς απαιτείται από το firmware του ενσωματωμένου ελεγκτή.

Συνελόντι ειπείν, εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε αυτόν τον μονομπλοκ τελικό ενισχυτή, αξίζει να γνωρίζετε ότι εκτός της εξαιρετικής ηχητικής ποιότητάς του και της ικανότητας οδήγησης που έχει, ο ενισχυτής αυτός είναι και άρτια κατασκευασμένος, κάτι που αφορά και το σύστημα προστασίας του, το οποίο δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα, αλλά λειτουργεί κανονικά. Το δοκιμάσαμε.

Βασίλη, ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και την υπομονή.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.446
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top