Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Αν υπήρχε infraction κοτσανολογίας δεν θα προλάβαινες να τα μετρήσεις.

:204::204::204:

Πως τα συνδιαζεις ετσι ρε .....πεθανα.....:112:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Μιχαλη ........
Το καλυτερο που μπορεις να κανεις για το καλο ολων μας ειναι να πατησεις το παρακατω link.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=67903

.
:204::204:

ααα....δεν πατε καλα βραδιατικα...!!!!

δεν ξερω πως θα κοιμηθω.....:137:

Reaction score
0
Θα είμαι σύντομος μια και είναι γεγονός πως ανάλυσα διεξοδικά τις απόψεις μου και ο νοών νοείτω.

Θα κλείσω λοιπόν με τα λόγια ενός μεγάλου άνδρα.

“You can fool some of the people all the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all the time”.

(Abraham Lincoln)

Reaction score
15.548

Θα είμαι σύντομος μια και είναι γεγονός πως ανάλυσα διεξοδικά τις απόψεις μου και ο νοών νοείτω.

Θα κλείσω λοιπόν με τα λόγια ενός μεγάλου άνδρα.

“You can fool some of the people all the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all the time”.

(Abraham Lincoln)
Aυτη ειναι η σωστη......

You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

ουτε copy/paste δεν μπορεις να κανεις...:112::116:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Περαν των διαφορων....για πες μου.....

το φωτομετρο που πηρες πως το βλεπεις...καλο?

γιατι σκεφτομαι να παρω και εγω ενα.....:112:

Reaction score
11.765
Ευχαριστώ για τα λινκς που παρέθεσες. Τα διάβασα με προσοχή αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάπου αυτό που υποστηρίζεις.

Πέραν των άλλων πρέπει να τονίσω πως σε μία εικόνα η ένα πλάνο που επικρατούν προφανώς οι ίδιοι φωτισμοί, ο ένας με το 500/1 ansi θα δείξει 498 διαφορετικά γκρι και ο άλλος με τα 250/1 τα μισά ακριβώς.
Μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Που το διάβασες αυτό; Ποιες γραπτές αναφορές σε βοήθησαν να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα; Τα νούμερα είναι αυθαίρετα;

Reaction score
1
Οι αριθμοί προκύπτουν μέσω διαστημικής εξίσωσης, που λέγεται mmene. Η μαθηματική της βάση δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από το homo sapiens, γι αυτό και τη δεχόμαστε ως έχει.

Η χρήση της είναι απλή και η εφαρμογή της καθολική. Δέχεται δύο ορίσματα και επιστρέφει ότι θέλουμε:

Παράδειγμα #1

Θέλουμε να βρούμε το μέσο όρο δύο ακεραίων, έστω του 16 και του 8:

mmene(16,8) = 10

Παράδειγμα #2

Θέλουμε να βρούμε το πλήθος των όρων αριθμητικής προόδου με όρια το 500 και το 1, και με άγνωστο ω:

mmene(500,1) = 498

Παράδειγμα #3

Θέλουμε να συγκρίνουμε δύο προβολείς, έστω X και Υ και να βρούμε τον καλύτερο:

mmene(X,Y) = 83

...και ούτω καθεξής.

Reaction score
0
Eπειδή η δουλειά του Zoglair είναι για τα μπάζα....

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=44800

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος :cool_11:

Ο κανονισμός του avsite προβλέπει μπανάρισμα για Admin ?

Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν μπορούσε να πιστέψει την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη:

"Εμείς βάλαμε το αυτογκόλ και από την μεριά μας χάσαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες...."

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τα λινκς που παρέθεσες. Τα διάβασα με προσοχή αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάπου αυτό που υποστηρίζεις.

Μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Που το διάβασες αυτό; Ποιες γραπτές αναφορές σε βοήθησαν να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα; Τα νούμερα είναι αυθαίρετα;
Σαφώς τα νούμερα είναι αυθαίρετα σαν παράδειγμα, και θεωρώ πως 0=Λευκό και 500=Μαύρο, άρα 498 γκρί. Το γεγονός παραμένει πως άν στον ένα διακρίνουμε σε ένα πατερνάκι που δημιουργήσαμε με τον Calman pattern generator τον οριακό αριθμό γκρί που μπορούμε να ξεχωρήσουμε, έστω 100, στον άλλο θα είναι 50.

Reaction score
0
Θέλουμε να βρούμε το μέσο όρο δύο ακεραίων, έστω του 16 και του 8:

mmene(16,8) = 10

...και ούτω καθεξής.
Εγώ έγραψα

Ο ένας λεει 16 ό άλλος 7-8. Άρα μία τιμή ανάμεσα (όχι μέσος όρος άλλα κάτι λιγότερο πιο κοντά στο ΤΗΧ είναι η τιμή αυτή και πέστην όπως θες.

Για αυτό μη με παραπληροφορείς για τα γραπτά μου.:112:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Περαν των διαφορων....για πες μου.....

το φωτομετρο που πηρες πως το βλεπεις...καλο?

γιατι σκεφτομαι να παρω και εγω ενα.....:112:
Θα σου κάνω εγώ ένα δώρο που θα είναι σούπερπ@π@ροΜ@λ@....φωτόμετρο. :105:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Contrast ratio αλήθειες και μπλόφες.

Θα σου κάνω εγώ ένα δώρο που θα είναι σούπερπ@π@ροΜ@λ@....φωτόμετρο. :105:
αυτο το σούπερπ@π@ροΜ@λ@.... δεν το καταλαβα....:112:
για κανε επεξηγηση....

δεν μου ειπες τελικα....ειναι καλο...?

Reaction score
0
0=Λευκό και 500=Μαύρο, άρα 498 γκρί.

Από όσα γράφω στο τέλος της σελίδας είναι προφανές όντως πως δεν ξέρω ο κακομοίρης τι εστί 0 IRE και 100 IRE.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=74368&page=2

Αλλά αναγνωρίζω, για να μη σε κουράζω, πως όσα έγραψα είναι Π@παρ@λογίες, είχα ταπεινά κίνητρα παπ@ραπληροφόρησης και είμαι κακ@σχετος.

Καλώ δε όσους τα διάβασαν να τα διαγράψουν από την μνήμη τους, για να μη μολυνθούν από τον ιό της π@παρ@λογίας και της ασχετοσύνης.

ΗΜΑΡΤΟΝ

Reaction score
0
Ένας προβολέας (DLP) χρησιμοποιήθηκε ως backlight. Εάν η μέγιστη αντίθεση της εικόνας backlight είναι c1: 1, και η μέγιστη αντίθεση του LCD πάνελ, με το οποίο συνδιάστηκε, είναι c2: 1, το θεωρητικό contrast ratio του όλου συστήματος είναι (c1•c2): 1.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και πειραματικά και δεν είναι μπλόφα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

...είναι προφανές όντως πως δεν ξέρω ο κακομοίρης τι εστί 0 IRE και 100 IRE.
Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου, καθώς πράγματι ο όρος IRE αναφέρεται σε ποσοστιαίο εύρος μεταβολής της τάσης αναλογικών σημάτων.

Οι σωστοί όροι εδώ είναι 0% και 100% και δεν έχουν να κάνουν με τάσεις, αλλά με APL (Average Picture Level).

Reaction score
0
Μέθοδος 2 μέτρησης του contrast ratio.

Μία απλή και με αρκετή προσέγγιση μέθοδος για την μέτρηση του contrast ratio είναι με την χρησιμοποίηση μιας SLR φωτογραφικής κάμερας.

Με σταθερά iso π.χ 1600 και σταθερό διάφραγμα της μηχανής, π.χ 5,6 μετράμε το χρόνο έκθεσης για το μαύρο καρέ, ας πούμε πως είναι 1 /1. Μετά μεταβάλλοντας τον χρόνο έκθεσης φωτομετρούμε για το λευκό καρέ, έστω πως τον βρίσκουμε 1/128, δηλ. 7 EV διαφορά. Αυτό αντιστοιχεί σε 7 στόπ διαφορά. Άρα CR 128/1.

Άν η κάμερα έχει και υποδιαιρέσεις 1/3 του στόπ βγάζουμε ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σημ. Οι αριθμοί που χρησιμοποίησα είναι ενδεικτικοί και η μέθοδος δεν είναι ακριβείας, αλλά μας δίνει μία κατά προσέγγιση τάξη μεγέθους, αν δεν διαθέτουμε φωτόμετρο.

Reaction score
15.548

Πέραν των άλλων πρέπει να τονίσω πως σε μία εικόνα η ένα πλάνο που επικρατούν προφανώς οι ίδιοι φωτισμοί, ο ένας με το 500/1 ansi θα δείξει 498 διαφορετικά γκρι και ο άλλος με τα 250/1 τα μισά ακριβώς. Θα πνίγει δηλαδή την εικόνα και με αλχημείες ( δυναμική ίριδα), θα προσπαθεί να μπαλώσει τις εγγενείς αδυναμίες του πάνελ.
Μονο απο αυτο που διαβασα τωρα.....:111:
Και απορω πως δεν το ειδα(δεν το διαβασα):133:

mmene....
...εισαι εκτος εικονας και δεν μπορεις να την κατανοησεις.:112:

Το γραφω μαλακά.....:126:

καλο ειναι να ξεκινησεις απο την αρχη
...και οπως σου ειπε ο ΝΙΧ ξεκινα απο ..

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=67903

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv