Couriers

Reaction score
16.646
Μα σοβαρα τώρα πως θα κάνεις αγωγή σε μεταφορέα τη στιγμή που ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ;
Δεν έχεις καμία απολύτως εμπορική σχέση με τον μεταφορέα, μηδέν τίποτα δεν έχεις πληρώσεις φραγκο στον μεταφορέα.
Η μόνη εμπορική σχέση που έχεις είναι με τον πωλητή.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει περαιτέρω εξήγηση αυτό.
Τα υπόλοιπα που λες δεν είναι προβλήματα που απασχολούν τον παραλήπτη. Είναι θέματα του πωλητή.
Εγώ δεν θα γίνω διεκπεραιωτής του καταστήματος.
Πληρώνω για ένα προϊόν και μια υπηρεσία τον πωλητή, αν ένα από τα δύο αστοχήσει δεν θα το φτιάξω με χρήση δικού μου χρόνου/χρήματος.

Reaction score
1.852
Πάμε πάλι από την αρχή.

Η σύρε φέρε κούριερ έχει 200 καταστήματα. Τα ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. Οπότε το κατάστημα ΔΕΝ έχει πρόβλημα με τη διακίνηση διότι με τον ένα η άλλο τρόπο το δέμα θα παραδοθεί και θα βγάλει πολύ περισσότερα από ότι οι επιστροφές στα λίγα χάλια courier.

Τώρα στεκόμαστε στα χάλια courier. Εσύ γράφεις ότι είσαι πελάτης του καταστήματος. Πως ακριβώς είσαι όταν παραγγέλνεις με αντικαταβολή; Πως τον δεσμεύεις; Με το mail επιβεβαίωσης; Στοιχειοθετείται απάτη με ένα μόνο mail; Όχι φυσικά. Ο νόμος λέει πως η απάτη έχει να κάνει με υλικά αγαθά. Δηλαδή να του έχεις δώσει χρήμα και να μη σου δώσει το είδος που παραγγείλεις. Το σκέτο mail που λέει ότι σου έστειλε το δέμα σου δεν νομίζω να στέκει νομικά.

Όταν όμως έχεις ήδη πληρώσει μπορείς να τρέξεις το κατάστημα και την courier που δεν σου το έχουν παραδώσει. Και ένας σωστός σύλλογος καταναλωτή μπορεί να κάνει θαύματα. Αλλά να έχει στα χέρια του χειροπιαστη απάτη.

Τώρα αφού δε θες να διορθωθεί με δικά σου χρήματα καλά κάνεις. Σου επαναλαμβάνω όμως ότι υπάρχουν μερικές εκατοντάδες γραφεία courier που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και από εκεί ΔΕΝ χάνει ο αποστολέας. Οπότε τα καταστήματα θα κερδίζουν και εσύ θα ταλαιπωρήσαι. Μια χαρά λοιπόν.

Reaction score
16.646
Πως ακριβώς είσαι όταν παραγγέλνεις με αντικαταβολή; Πως τον δεσμεύεις; Με το mail επιβεβαίωσης; Στοιχειοθετείται απάτη με ένα μόνο mail; Όχι φυσικά.
Μα γιατί να με ενδιαφέρει να στοιχειοθετήσω κατηγορία;;;;; Είναι απλό ήρθε; Πληρώνω. Δεν ήρθε δεν πληρώνω. Τι άλλο να εξηγήσω ; Δεν με ενδιαφέρει να στείλω εξώδικα πουθενά.

Όταν όμως έχεις ήδη πληρώσει μπορείς να τρέξεις το κατάστημα και την courier που δεν σου το έχουν παραδώσει. Και ένας σωστός σύλλογος καταναλωτή μπορεί να κάνει θαύματα. Αλλά να έχει στα χέρια του χειροπιαστη απάτη.
Γιατί να φτάσω μέχρι εκεί;;;; Γιατί;;;; Δεν θέλω να κυνηγήσω κανέναν δεν με ενδιαφέρει πως το λένε. Ήρθε πληρώνω δεν ήρθε δεν πληρώνω πάω αλλού.
Σου επαναλαμβάνω όμως ότι υπάρχουν μερικές εκατοντάδες γραφεία courier που κάνουν σωστά τη δουλειά τους
Φυσικά και υπάρχουν.

Οπότε τα καταστήματα θα κερδίζουν και εσύ θα ταλαιπωρήσαι.
Α. Καλά κάνουν
Β. Καμιά ταλαιπωρία απολύτως . Κλικ εντ φοργκετ

Όταν δεν έχω δυνατότητα αντικαταβολής πχ εξωτερικό τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά , παράδοση με DHL η ups το πολύ σε 5 εργάσιμες από οπουδήποτε στην ΕΕ.
Ελλάδα χωρίς αντικαταβολή συνήθως έχει paypal κλικ εντ φοργκετ επίσης . Με μεταφορική δεν επικοινωνώ δεν ασχολούμαι.

Reaction score
1.852
Αγαπητέ μου έτσι συντηρείς το τέρας. Και δεν είναι προσωπικό το θέμα. Γι'αυτό έγραψα για καταναλωτική συνείδηση. Όταν παραγγέλνουμε 2-3 φορές το ίδιο πράγμα για να έχουμε επιλογή courier ο βλάκας ιδιοκτήτης θα τρίβει τα χέρια του με τον αυξημένο όγκο και πάλι δε θα διακινεί. Την ίδια στιγμή το μικρό μαγαζί χάνει πωλήσεις διότι το προϊόν το έστειλε σε εσένα και όχι στον άλλο που θα παραλάβει. Και αυτό για να το παίζεις τιμωρός με τα χρήματα άλλου.

Και το έγραψα και χτες. Δεν είναι όλοι χάλια για να αλλάξει όλη η εταιρεία διανομή. Από τη στιγμή που η σύρε φέρε courier παραδίδει είναι μια χαρά. Οι ευθύνες στο τοπικό κατάστημα καθώς είναι franchise.

spylab

We wellcome chechen Peace Corps
Moderator
Reaction score
27.503
Προσωπικα μονο ακτικαταβολη , παραλαβη με καρτα σε συγκεκριμενο συμφωνημενο διωρο .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
167.566
Members
37.230
Νεότερο μέλος
Ant. Sarlamis