Crash test Focal 1027be vs Sonus Faber Venere 3.0

Reaction score
1.469
Ειδικα ειναι απο τα ηχεια με χαρακτηρα,...συγκεκριμενο

Για αυτο και θα τα εβαζα στην κατηγορια ηχεια love or hated λογω αυτου του συγκεκριμένου χαρακτηρα τους και του ηχοχρώματος τους

Τα μεγαλα ειδικα ηχειαρες αντε γεια...:D
Και με λαμπες και με mola mola και με οτι θες

Reaction score
1.391
Το sonus faber ΔΕΝ ειναι κινεζικο Δημητρακη. Ολοκληρο εργοστασιο εφτιαξαν εκει και με επιβλεψη ΤΩΝ Ιταλων κατασκευαζονται, κι οχι με του μαστρο Χοτσιμινχ (βιετναμεζος ηταν αυτος!), αυτων των ιδιων που στην Ιταλια κανουν τις μεγαλες σειρες. Εκει δεν ειναι κινεζικα αφου τα αφεντικα ειναι Κινεζοι; Εξ αλλου το οτι κινεζικες εταιρειες κατεχουν το μισο hifi k hiend, σημαινει οτι η ποιοτητα τους ειναι η απαξιωμενη, λογω παρελθοντος, κινεζικη;

Αλεξ ....τελικα σου αρεσαν ε; και που να τα ακουσεις με τα νεα;)
Λάκη κατασκευάζονται εκεί και φυσικά δεν γνωρίζω ποιος επιβλέπει κ τι εθνικότητας είναι...
Αλλά αυτό κ μονο για μένα το κάνει υπερτιμημένο στα χρήματα που ζητάει..
Και αν θέλουμε να κάνουμε τεστ εδω μεταξύ Φοκαλ είναι αστείο γιατί θεωρώ άλλης καρηγοριας τα 2 ηχεία..
Με το cremonaM. οκ.. Έχει ζουμί...
Η focal είναι πάντα value for money κ η S.F. ζητάει πολλά...

T

Tadakis

Guest
υπερτιμημένο? Ε όχι δα! Η SF γενικά ζητάει πολλά (ασχέτως αν τα αξίζει η όχι) αλλά η Venere σειρα είναι εντελώς down the earth.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Λάκη κατασκευάζονται εκεί και φυσικά δεν γνωρίζω ποιος επιβλέπει κ τι εθνικότητας είναι...
Αλλά αυτό κ μονο για μένα το κάνει υπερτιμημένο στα χρήματα που ζητάει..
Και αν θέλουμε να κάνουμε τεστ εδω μεταξύ Φοκαλ είναι αστείο γιατί θεωρώ άλλης καρηγοριας τα 2 ηχεία..
Με το cremonaM. οκ.. Έχει ζουμί...
Η focal είναι πάντα value for money κ η S.F. ζητάει πολλά...
Κατ ' αρχας το 1028be ειναι διπλασιας σχεδον τιμης απο το venere 3.0, ολη αυτη η διαφορα ειναι υπερ της ...ποιοτητας ή υπερ των οικονομικων της εταιρειας, λογω ευρωπαικης κατασκευης; Μαλλον το δευτερο, ενα τουλαχιστον 40%.Μηπως υπαρχει διαφορα τιμολογησης και λογω διαφορετικης προωθησης των εταιρειων εδω; εναν αντιπροσωπο και μοναδικο ουσιαστικα πωλητη η sonus faber, εναν μεν κυριο αντιπροσωπο η focal αλλα με αρκετους μεταπωλητε, οποτε κι αλλη επιβαρυνση στην τιμη. Τιμολογιακως ...ισοφαρισαμε, αρα το...vfm δεν δικαιολογειται.
Για πες μου, υπαρχει ηχητικη συγκριση μεταξυ του olympica II που ακουσες στον Νικο και του 1028, που ειναι περιπου στην ιδια οικονομικη κλαση; με υπερτιμημενο ομως το sf λογω κατασκευης και εμφανισης, καμια σχεση με τα focal, ετσι;;
Ηχητικως τωρα, στο μονο που θεωρω ανωτερο το focal ειναι στο τουιτερ βηρυλιου, που ομως ΔΕΝ παει σε ολα τα αυτια (στα δικα μου παει;)). Ο ηχος του venere εινα ΠΟΛΥ πιο μουσικος, εθιστικος, ξεκουραστος για ακροαση ωρων σε χαμηλη και οση θελεις ενταση, ισως ΟΧΙ ακριβης με αυστηρους hifi ορους, μα ετσι θελουν τον ηχο τους (ουτε της focal βεβαιως ειναι). Του 1028 απο αυτο που ακουσα σε σενα και στο καταστημα (οχι για ωρες ομως) εντυπωσιαζει με την αναλυση του ψηλα (ειπα γιατι), μα δεν ξερω αν μετα απο 4 ωρες με την μεση ενταση στα 90db, θα εχεις ή οχι πονοκεφαλο ή θα θελεις κι αλλο (οπως μου συνεβαινε οταν ειχα τον hegel 360, που δυστυχως δεν στεριωσε εδω μεσα). Μπορει ...hiendικως τα focal να ειναι πιο "ορθα" μα ακουστικως δε νομιζω. Ολα αυτα βεβαια με την εμπειρια ακροασης 1,5 ετους με τα sf και λιγων ωρων με τα 1028.

Αν θεωρεις υπερτιμημενο οτιδηποτε κατασκευαζεται ανατολικα, τι να πουμε τοτε για τις ...σανιδες των εγγλεζων που ειναι πανακριβες;

Last edited:

Reaction score
1.391
Το Olympica σαφώς ειναι καλύτερο.. Ναι το άκουσα... Αλλά και με 2.000 παραπάνω..
Κ κατασκευασμένο Ιταλία αν δε κάνω λάθος..
Το 1028 που δεν εχω πια ήταν για να παίζει όλη μέρα χωρίς κόπωση..
Αλλά για να γεμίσει σωστά ήθελε 300 βατ.
Και έτσι το έπαιζα κ γω...
Όλα αυτά είναι περί ορέξεως όμως κ με μεγάλη "αναλογικότητα" στα υπόλοιπα μηχανάκια του συστήματος..
[DOUBLEPOST=1507274570][/DOUBLEPOST]Όσο για τα αγγλικά σανίδια συμφωνώ..

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.454
Ποια είναι τα αγγλικά σανίδια ρε παιδιά; Για πείτε και σε εμάς να μάθουμε.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το Olympica σαφώς ειναι καλύτερο.. Ναι το άκουσα... Αλλά και με 2.000 παραπάνω..
Κ κατασκευασμένο Ιταλία αν δε κάνω λάθος..
Το 1028 που δεν εχω πια ήταν για να παίζει όλη μέρα χωρίς κόπωση..
Αλλά για να γεμίσει σωστά ήθελε 300 βατ.
Και έτσι το έπαιζα κ γω...
Όλα αυτά είναι περί ορέξεως όμως κ με μεγάλη "αναλογικότητα" στα υπόλοιπα μηχανάκια του συστήματος..
[DOUBLEPOST=1507274570][/DOUBLEPOST]Όσο για τα αγγλικά σανίδια συμφωνώ..
Και το focal στη Γαλλια δεν γινεται; τα +2000€ ειναι στη φιγουρα ασφαλως!
Δεν ξερω αν το 1028 ειναι για ολη μερα, δεν μου εδωσε τετοια εντυπωση...
Περι ορεξεως βεβαιως, γι "αναλογικοτητα" ομως αν χρειαζοντα ακριβη υποστηριξη απο πισω, αστα να πανε. Τα καημενα τα venere με δναν Croft του 1000ρικου ξεφαντωσαν!

T

Tadakis

Guest
Συγκρίνεις τώρα ένα αναλυτικό ηχείο με ένα μουσικό;

Και για να λεμε τα πράγματα σωστά:

- Και τα δυο ειναι απαιτητικά στην οδήγηση!
- Και τα δυο ειναι ηχεια εντυπωσιασμού. Με διαφορετικό τρόπο το καθένα και με έντονο τρόπο το καθένα.

Τι συγκρίνετε;;

Reaction score
1.391
Δηλ το φοκαλ δεν ειναι μουσικό?
Για να μην κάνω κ ερώτηση τι θεωρείτε μουσικό....
Καθώς επίσης επειδή τα σονους θεωρούνται μουσικά δε σημαίνει πως οτι μοντέλο βγάλει είναι κ τέτοιο..
[DOUBLEPOST=1507277816][/DOUBLEPOST]
Και το focal στη Γαλλια δεν γινεται; τα +2000€ ειναι στη φιγουρα ασφαλως!
Δεν ξερω αν το 1028 ειναι για ολη μερα, δεν μου εδωσε τετοια εντυπωση...
Περι ορεξεως βεβαιως, γι "αναλογικοτητα" ομως αν χρειαζοντα ακριβη υποστηριξη απο πισω, αστα να πανε. Τα καημενα τα venere με δναν Croft του 1000ρικου ξεφαντωσαν!
Βρε Λάκη τα σονους έχουν 2000 παραπάνω..
[DOUBLEPOST=1507277893][/DOUBLEPOST]Για τα Olympica του Νίκου μιλάμε

wizzy

Reaction score
22.454
Οι... ψαροκασσελες που λενε καποιοι κουμπαρε, αδιαβαστο σε πιανω

Απο ηχο ομως... φρεγατες:)
Δεν είμαι καθόλου αδιάβαστος. Γνωρίζω 3-4 Αγγλικές εταιρίες κατασκευής ηχείων και θα ήθελα να μάθω εάν με τον όρο "αγγλικά σανίδια" εννοείται όλες οι κάποιες από αυτές.

Το πρόβλημά μου είναι η γενίκευση, σε περίπτωση που δεν έγινα αντιληπτός.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.144
Και για .. ριξτε μια ματια στα Audio Solutions 80, τα μικρα , πολυ οικονομικα.
Οχι επειδη πηρα τα μεγαλυτερα, αλλα ετσι για τη φαση...
Ακουστε τα κιολας, και το συζηταμε μετα..
Ασε που τα Focal εχουν κ αλλες, πιο ιδιαιτερες απαιτησεις στην οδηγηση τους.

Reaction score
1.391
Και για .. ριξτε μια ματια στα Audio Solutions 80, τα μικρα , πολυ οικονομικα.
Οχι επειδη πηρα τα μεγαλυτερα, αλλα ετσι για τη φαση...
Ακουστε τα κιολας, και το συζηταμε μετα..
Ασε που τα Focal εχουν κ αλλες, πιο ιδιαιτερες απαιτησεις στην οδηγηση τους.
Εσύ πήρες μεγάλα κ μεις να κοιτάξουμε τα μικρά? Πριτς...
Εμείς θα πάρουμε τα ποιό μεγάλα απο τα δικά σου
[DOUBLEPOST=1507286456][/DOUBLEPOST]

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Δεν είμαι καθόλου αδιάβαστος. Γνωρίζω 3-4 Αγγλικές εταιρίες κατασκευής ηχείων και θα ήθελα να μάθω εάν με τον όρο "αγγλικά σανίδια" εννοείται όλες οι κάποιες από αυτές.

Το πρόβλημά μου είναι η γενίκευση, σε περίπτωση που δεν έγινα αντιληπτός.
Γιωργη, "αδιαβαστος" εννοω σε οσα γραφονται εδω μεσα, πχ αναζητησε περι Harbeth να δεις τι λεγεται.
Προσωπικα δεν εχω ακουσει, μα ψηνομαι οχι μονο να ακουσω μα και να...αλλαξοπιστησω αν ισχυουν τα περι ποιοτητας ηχου (μετα δοκιμης εννοειται)
[DOUBLEPOST=1507289496][/DOUBLEPOST]
Δηλ το φοκαλ δεν ειναι μουσικό?
Για να μην κάνω κ ερώτηση τι θεωρείτε μουσικό....
Καθώς επίσης επειδή τα σονους θεωρούνται μουσικά δε σημαίνει πως οτι μοντέλο βγάλει είναι κ τέτοιο..
[DOUBLEPOST=1507277816][/DOUBLEPOST]
Βρε Λάκη τα σονους έχουν 2000 παραπάνω..
[DOUBLEPOST=1507277893][/DOUBLEPOST]Για τα Olympica του Νίκου μιλάμε
Ολα ...μουσικη παιζουν, το θεμα ειναι τι θα μας καθησει εις τα ωτα μας!
Καμια εταιρια δεν βγαζει παρομοιες σειρες ηχειων. Αν εβγαζε θα εχανε τεραστιο μεγεθος αγορας.
Ειπαμε γιατι εχουν 2000+ - φιγουρα!

Panoramious μετα τα focal o Top. πηρε ...κουδουνιστρες - για αλλο σκοπο::):):):)

• Like
Reactions: PPG

wizzy

Reaction score
22.454
Γιωργη, "αδιαβαστος" εννοω σε οσα γραφονται εδω μεσα, πχ αναζητησε περι Harbeth να δεις τι λεγεται.
Προσωπικα δεν εχω ακουσει, μα ψηνομαι οχι μονο να ακουσω μα και να...αλλαξοπιστησω αν ισχυουν τα περι ποιοτητας ηχου (μετα δοκιμης εννοειται)
Ναι ρε μεγάλε, κατάλαβα εξαρχής ότι αναφέρεστε στα Harbeth, αλλά όταν γράφετε (ο ένας και συμφωνεί ο άλλος) για "πανάκριβα αγγλικά σανίδια", η "λάσπη" πιάνει όλες τις αγγλικές εταιρίες, όχι μόνο την Harbeth. Για αυτό έγραψα πιο πάνω ότι με ενοχλεί η γενίκευση - όχι η αναφορά σε μία, συγκεκριμένη εταιρία.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
E, ας πουμε και για την Spendor τοτε που απλες κατασκευες, τυπου...BBC, τις χρεωνει οσο θελει!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss