Crash test Focal 1027be vs Sonus Faber Venere 3.0

Reaction score
1.391
Ναι ρε μεγάλε, κατάλαβα εξαρχής ότι αναφέρεστε στα Harbeth, αλλά όταν γράφετε (ο ένας και συμφωνεί ο άλλος) για "πανάκριβα αγγλικά σανίδια", η "λάσπη" πιάνει όλες τις αγγλικές εταιρίες, όχι μόνο την Harbeth. Για αυτό έγραψα πιο πάνω ότι με ενοχλεί η γενίκευση - όχι η αναφορά σε μία, συγκεκριμένη εταιρία.
Και γιατί σε ενοχλεί η γενίκευση?
Προσωπικά το πήρες?
Εμένα ας πούμε από πάντα δε μου άρεσαν τα b&w.. όποιο κ αν άκουσα.. Και μιλάω για σειρές 800 οχι αυτά που πουλάει ο κοτσοβολος
[DOUBLEPOST=1507293358][/DOUBLEPOST]
E, ας πουμε και για την Spendor τοτε που απλες κατασκευες, τυπου...BBC, τις χρεωνει οσο θελει!
Γιατί η Harbeth τι χρεώνει...?
Τα μικρά μοντέλα τσικι τσικι και τα μεγάλα μπουμ μπουμ...
Οι μεσαίες όμως καλές δε λέω...

Reaction score
12
παντωσ εγω αυτο που εχω να πω ειναι με τα sf venere 2.5 και με εναν unico 50w επαιζαν μουσικη
με τον hehel h 100 παιζουν απιστευα καλα

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ναι ρε μεγάλε, κατάλαβα εξαρχής ότι αναφέρεστε στα Harbeth, αλλά όταν γράφετε (ο ένας και συμφωνεί ο άλλος) για "πανάκριβα αγγλικά σανίδια", η "λάσπη" πιάνει όλες τις αγγλικές εταιρίες, όχι μόνο την Harbeth. Για αυτό έγραψα πιο πάνω ότι με ενοχλεί η γενίκευση - όχι η αναφορά σε μία, συγκεκριμένη εταιρία.
..Wizzy κοιτα να μας δωσεις το διπλο αυριο στο Γα-σι-πι, μπας και περασουμε ρε φιλε..

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.454
E, ας πουμε και για την Spendor τοτε που απλες κατασκευες, τυπου...BBC, τις χρεωνει οσο θελει!
Μάλιστα. 2 αγγλικές εταιρίες που παράγουν "σανίδια". ΟΚ. Συνεχίζουμε.

Και γιατί σε ενοχλεί η γενίκευση?
Προσωπικά το πήρες?
Εμένα ας πούμε από πάντα δε μου άρεσαν τα b&w.. όποιο κ αν άκουσα.. Και μιλάω για σειρές 800 οχι αυτά που πουλάει ο κοτσοβολος
Τίποτα δεν πήρα προσωπικά. Το να μην σου αρέσει μία σειρά ηχείων μιας εταιρίας, είναι θεμιτό. Γούστα είναι αυτά. Το να κακολογείς όλες τις παρόμοιου αντικειμένου εταιρείες από την χώρα καταγωγής της πρώτης, επειδή δεν σου άρεσε εκείνη η μία σειρά, ε, λυπάμαι, όπως και να το δεις, δεν είναι σωστό.

Και στο κάτω κάτω, έχω δικαίωμα να με ενοχλεί η οποιαδήποτε γενίκευση σωστά;

Συνεχίστε, δεν θα επανέλθω.

..Wizzy κοιτα να μας δωσεις το διπλο αυριο στο Γα-σι-πι, μπας και περασουμε ρε φιλε..
Φιλαράκι, αν ήταν στο χέρι μου, η Ελλάδα θα είχε περάσει ήδη! Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι και λίγο "εγωιστές", υπολογίζω ότι αύριο θα βγουν "με το μαχαίρι στα δόντια" κι η Ελλάδα θα "φτύσει αίμα" για το διπλό - εάν το πάρει...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Δεν παραγουν σανιδια, απλως οι κατασκευες τους υπερτιμολογουνται ενω ειναι παμθηνες σε υλικα

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Δεν παραγουν σανιδια, απλως οι κατασκευες τους υπερτιμολογουνται ενω ειναι παμθηνες σε υλικα
Ισχύει αυτό σε πολλές εγγλέζικες σειρές δυστυχώς. Η υπερκοστολόγηση δηλαδή, δε λέμε ότι είναι ΓΤΠΚ, αλλά ότι θα ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ αγορές στο 1/3 της τιμής τους... Στις τιμές που ζητούν τώρα είναι απλά άθλιο vfm...
Από την άλλη υπάρχουν και ένα σωρό ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ σε κάθε κατηγορία τιμής χωρίς να είναι σανίδια, που το μόνο που ζητάνε είναι να είσαι φίλος του εταιρικού ηχοχρώματος... :)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Η Harbeth λίγο πριν λανσάρει το Monitor 40.2 πωλούσε τη ναυαρχίδα της 40.1 περί τα 7.500 ευρώ. Επαναλαμβάνω, τη ναυαρχίδα της.

Άλλες ναυαρχίδες άλλων εταιρειών και εκτός Γηραιάς Αλβιώνας που τιμολογούνται 100, 200, ακόμα και 500 χιλιάδες ευρώ δικαιολογούν το κόστος τους;

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Άλλες ναυαρχίδες άλλων εταιρειών και εκτός Γηραιάς Αλβιώνας που τιμολογούνται 100, 200, ακόμα και 500 χιλιάδες ευρώ δικαιολογούν το κόστος τους;
Όχι βέβαια! Είναι όμως και λίγο κόντρες για μικρά παιδιά! Δηλαδή πολλές από αυτές τις ναυ-αρχίδες, δεν τις έχει αγοράσει ποτέ κανείς! ;) Είναι όμως τζάμπα διαφήμιση! Τις φτιάχνουμε, βάζουμε κι ένα ταμπελάκι με μια τιμή και μας συζητάει ο κόσμος ανέξοδα! (Κάπως το λένε αυτό στα οικονομικά, αλλά δε μού'ρχεται τώρα. Όποιος το ξέρει ας μου το θυμίσει.)
Υπάρχει και Μπουγκάτι Χείρων κάμπριο με 2000 άλογα και 3-4 εκατομύρια τιμή. Την αγοράσανε πολλοί; Η ύπαρξή της όμως κάνει την Βειρόν με τα μόλις 1000 αλογάκια να "πουλάει σαν τρελή", τουλάχιστον στους πλούσιους μπαμπάδες και "μπαμπάδες" στας ΗΠΑ. Το άλλο πρωί βέβαια τις μαζεύει ο γερανός μια γωνιά πιο πέρα...
Στο θέμα μας τώρα, αυτά είναι το τοπ μου! Άμα κάνουν για το πέρσοναλ στούντιο της μαντόνας, της ριχάνας και πολλών άλλων αναλόγου βεληνεκούς καλλιτεχνών, ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ και για μένα!:p
Βέβαια πιο κάτω έχει κάτι ναυαρχίδες της Β&Ο, της JBL (everest), και ακόμα ακόμα και της λαοπλάνας ATC...
Δεν λέω ότι τα σούπερ χλ5+, η τα Μ40.2 είναι για προσάναμμα στο μπάρμπεκιου, παίζουν εξαίσια φωνές, κιθάρες, κλπ σε ρεαλιστικές στάθμες.
Όμως θέλω να ακούω συμφωνικές σε sacd, παλιό καλό ρόκ σε LP σε περίπου ρεαλιστικές στάθμες επίσης, και οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν...:( Γι' αυτό η αυστηρά προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πλήρωνα το κατά Χάρβεθ bbc ηχόχρωμα μέχρι του ενός τρίτου της τιμής του...:(
Δεν θα διάλεγα ποτέ αυτό έναντι αυτού...:oops:
(Προσωπικές απόψεις εκφράζω είπαμε, μη βαράτε...;):o)

Reaction score
1.391
Η Harbeth λίγο πριν λανσάρει το Monitor 40.2 πωλούσε τη ναυαρχίδα της 40.1 περί τα 7.500 ευρώ. Επαναλαμβάνω, τη ναυαρχίδα της.

Συγκρίνεις το 40.1 με το μεγάλο MBL ? Η με το ουτοπία? Μήπως με το Αλεξάνδρεια?...
Κάπου έχεις βιαστεί να απαντήσεις.. :)

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Συγκρίνεις το 40.1 με το μεγάλο MBL ? Η με το ουτοπία? Μήπως με το Αλεξάνδρεια?...
Κάπου έχεις βιαστεί να απαντήσεις.. :)
Συγκρίνω ναυαρχίδες καταξιωμένων εταιρειών του χώρου πράγμα εν μέρει θεμιτό παρά τη χαώδη διαφορά στις τιμές.
Σίγουρα η ακουστή διαφορά τους θα είναι μικρότερης αξίας από τα 200 - 400 χιλιάρικα που τις χωρίζουν.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
η ακουστή διαφορά τους θα είναι μικρότερης αξίας από τα 200 - 400 χιλιάρικα που τις χωρίζουν
Σίγουρα ! :):drinks: Δες το όμως κι έτσι: δε με ενοχλεί η τιμή της Γκράντε Ουτοπίας ας πούμε. Υπάρχει για να αποδίδει σε χώρους 100-120 τ.μ. την ίδια (τουλάχιστον :D) ποιότητα που αποδίδουν στα δικά μου 4Χ5=20 τ.μ. τα ενεργά 40άρια, η κάποια Proac, η τα Harbeth M30.x βρε αδερφέ... ;)
Όπως δε μου λείπει το να πηγαίνω στο περίπτερο για τσιγάρα με τη Μπουγκάτι που λέγαμε, άλλο τόσο δε μου λείπουν και τα Γκράντε Ουτοπία απ' το καθιστικό μου...:D Όποιος τα θέλει και μπορεί, ας τα πάρει...:)

Συγκρίνω ναυαρχίδες καταξιωμένων εταιρειών του χώρου
Αυτό το "καταξιωμένες εταιρείες", στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπάρχει μόνο στο μυαλό μας... 8-) Περιλαμβάνει βιομηχανίες και βιοτεχνίες!;)
Πχ, η φόκαλ και η μπι&ντάμπλεγιου είναι (φαίνονται) βιομηχανίες...
Κάτι άλλες, ας μην πούμε ονόματα (αν και δεν είναι ντροπή), είναι μάλλον βιοτεχνίες... Και στις μεν και στις δε, ΓΝΩΣΗ υπάρχει άφθονη, μόνο τα πολυτεχνεία της Κίνας βγάζουν κανα δυό εκατομμύρια ηλεκτρονικούς μηχανικούς το χρόνο...
:) Και παίρνει που λές φωτιά η μπαταρία του Galaxy 7.5 κι ανατινάζεται, και χάνει στο χρηματιστήριο η Σάμσουνγκ 15 δις...
Και τι λέει ο γίγαντας;:p Θα μας μπιπ-μπιπ τα @@!! :D:o
Και δίνει άλλα 8,5 (μόνο) δις κι αγοράζει τη Harman International (το μισό αμερικάνικο hi-fi δηλαδή...).
Όχι ότι τραβούσε κανα ζόρι ν' αγοράσει και το άλλο μισό...:D Δεν ήθελε να κάνει τόσους εχθρούς εν μια νυκτί μάλλον...;)

Πρόσεξε τώρα: Διαβάζω ότι η ΑΠΠΛΕ τραβάει κάτι ζόρια με το i-phone 8 που αυτοδιαλύεται τις πρώτες τρεις ημέρες κατά τας γραφάς...:fuckyou:
Χώρια που δε μάθαμε αν το αγοράσαν πιο πολλοί απ' αυτούς που τους διαλύθηκε...:D

Φαντάσου τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα να θέλει να εμφανίσει κέρδη στις τράπεζες μετόχους της...8-) Ποιά Focal, ποιά B&W, ποιά Sonus Faber, και ποιά Clearaudio :gotcha: μου λες... :)
Όπως κατεβάζω εγώ κι εσύ ένα κεφτεδάκι...:p

Το vfm πάντως είναι άλλη ιστορία... Εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο μια βιομηχανία και πολύ λιγότερο μια βιοτεχνία :oops:, αν μου δηλώσουν και οι δυό: "ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ !" :(;)

Reaction score
42
Καλημέρα παίδες. Βλέπω πως το κυρίως θέμα του thread το ξεχάσαμε! Πάντως εγώ ως newbie μαθαίνω πολλά από τις συζητήσεις σας!

Reaction score
17
ενταξει φιλε μου απλα ρωτησα.με συγχωρεις.

ε αμα δεν εχουν σημασια τα ενισχυτικα τοτε ενταξει.παω πασο.
[DOUBLEPOST=1507194515][/DOUBLEPOST]

ενταξει φιλε μου απλα ρωτησα.με συγχωρεις.

ε αμα δεν εχουν σημασια τα ενισχυτικα τοτε ενταξει.παω πασο.
[DOUBLEPOST=1507194515][/DOUBLEPOST]

τα 100watt ειναι λιγα γι αυτα τα ηχεια φιλε μου.
τα 100watt ειναι λιγα γι αυτα τα ηχεια φιλε μου.
αχ...το ξερω αλλα τι να κανω, τα εχω σε σχετικα μικρο χωρο...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Καλημέρα παίδες. Βλέπω πως το κυρίως θέμα του thread το ξεχάσαμε! Πάντως εγώ ως newbie μαθαίνω πολλά από τις συζητήσεις σας!
Περιμενε, οπου ναναι θα μπουν τα ενεργα στην κουβεντα;)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.426
Να μπω και εγώ στην κουβέντα, ή δεν με παίρνει?

Και εγώ βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την συζήτηση.

Βέβαια ξέρετε τα βίτσια μου σχετικά με το κομμάτι ηχείο. Από απόψεως κόστους, κοντά σε αυτό το ποσό, .... αντέχω: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=3428#!prettyPhoto[3428]/0/

Ο τρόπος που απολαμβάνω την μουσική (με τα δικά μου) είναι: Μουσικά αρχεία με ελάχιστο αριθμό μουσικών οργάνων, φωνητικά, τζαζ, easy rock, και γενικά κομμάτια μέχρι τα μέσα της 10ετιας 80.

Βίτσιο: Ακρόαση πάντα σε πολύ χαμηλές εντάσεις (πάρα πολύ μιλάμε)...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss