Crown xls 1502 problem

Reaction score
6.233
Καλησπέρα σε ολους. Σημερα είπα να μαζεύω στο σαλόνι σιγά σιγά για χειμωνα. Μετακομησα λοιπόν τον υπολογιστή από το δωμάτιο και συνδεσα το hdmi από την κάρτα γραφικών στον pre pro μου. Μόλις τα αναψα άρχισα να ακούω από το κεντρικό ηχείο και το σαμπ παράσιτα. Αμέσως το έσβησα και άρχισα να κάνω δοκιμες. Αν βάλω xlr στο κεντρικο και αποσύνδεσω το σαμπ παίζει μια χαρά. Μόλις όμως συνδέσω rca πάνω στον crown είτε στο κεντρικό είτε στο σαμπ αμέσως αρχίζουν τα παράσιτα ξανά. Το πρόβλημα είναι ότι ο pre pro μου δεν έχει balanced έξοδο για σαμπ οπότε το rca είναι μονοδρομος. Ακόμα και ανταπτορα δοκίμασα δεν αλλάζει κάτι. Επίσης το hdmi του υπολογιστή είτε είναι συνδεδεμένο στον pre είτε στην τηλεόραση είναι το ίδιο. Πάλι κάνει παρασιτα. Έψαξα λίγο στο νερό και μάλλον πρόκειται για ground loop που είναι γνωστό θέμα με τους crown... Το θέμα είναι πως θα το λυσω. Η μία λύση είναι να βγάλω τη γείωση από τον crown αλλά δε νομίζω να είναι και ότι πιο σωστό. Το σπίτι είναι παλιό και η εγκατάσταση είναι αμφίβολο σε τι κατάσταση είναι. Υπαρχει κάποια άλλη λυση;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.195
Καλησπέρα σε ολους. Σημερα είπα να μαζεύω στο σαλόνι σιγά σιγά για χειμωνα. Μετακομησα λοιπόν τον υπολογιστή από το δωμάτιο και συνδεσα το hdmi από την κάρτα γραφικών στον pre pro μου. Μόλις τα αναψα άρχισα να ακούω από το κεντρικό ηχείο και το σαμπ παράσιτα. Αμέσως το έσβησα και άρχισα να κάνω δοκιμες. Αν βάλω xlr στο κεντρικο και αποσύνδεσω το σαμπ παίζει μια χαρά. Μόλις όμως συνδέσω rca πάνω στον crown είτε στο κεντρικό είτε στο σαμπ αμέσως αρχίζουν τα παράσιτα ξανά. Το πρόβλημα είναι ότι ο pre pro μου δεν έχει balanced έξοδο για σαμπ οπότε το rca είναι μονοδρομος. Ακόμα και ανταπτορα δοκίμασα δεν αλλάζει κάτι. Επίσης το hdmi του υπολογιστή είτε είναι συνδεδεμένο στον pre είτε στην τηλεόραση είναι το ίδιο. Πάλι κάνει παρασιτα. Έψαξα λίγο στο νερό και μάλλον πρόκειται για ground loop που είναι γνωστό θέμα με τους crown... Το θέμα είναι πως θα το λυσω. Η μία λύση είναι να βγάλω τη γείωση από τον crown αλλά δε νομίζω να είναι και ότι πιο σωστό. Το σπίτι είναι παλιό και η εγκατάσταση είναι αμφίβολο σε τι κατάσταση είναι. Υπαρχει κάποια άλλη λυση;
Στείλε στον @Georgesod να σου πει τι είχε κάνει...δεν θυμάμαι

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
6.233
ποιον pre/pro εχεις ;
Yamaha cxa5000
Mε 30 εβρουλάκια θα σου πω τι έκανα. Στείλε λεφτά στο [email protected]

Νταχάρ ωραία φωτό ρε. Από το 1 είναι η από το 2? :gotcha:
Δε γίνεται δυστυχώς αυτό. Ο πίνακας δεν έχει άλλη θέση και όλες οι πρίζες στο σαλόνι πάνε στην ίδια ασφαλεια. Το δοκίμασα σε άλλη πρίζα και δεν άλλαξε κάτι .
Καμία μαγκιά στο rca να του κόψω τη γειωση;

Reaction score
4.327
Σε μένα έπαιζε κανονικά ο 7012 από usb αλλά μόλις έβαζα το hdmi από την κάρτα γραφικών πάνω του άρχιζαν τα παράσιτα. Έχω 2 xls τελικούς. Αν έπαιζα τον 7012 με τα τελικά του στάδια στα ηχεία χωρίς τους crown όλα καλά. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Τραβώντας για το pc καλώδιο από άλλη πρίζα και έχοντας πολυκάναλο και τελικούς μόνο στο ίδιο πολύμπριζο λύθηκε το θέμα. Άκρα του τάφου σιωπή

Reaction score
6.233
Σε μένα έπαιζε κανονικά ο 7012 από usb αλλά μόλις έβαζα το hdmi από την κάρτα γραφικών πάνω του άρχιζαν τα παράσιτα. Έχω 2 xls τελικούς. Αν έπαιζα τον 7012 με τα τελικά του στάδια στα ηχεία χωρίς τους crown όλα καλά. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Τραβώντας για το pc καλώδιο από άλλη πρίζα και έχοντας πολυκάναλο και τελικούς μόνο στο ίδιο πολύμπριζο λύθηκε το θέμα. Άκρα του τάφου σιωπή
Η άλλη πρίζα είναι σε άλλη ασφάλεια;

daharis666

Moderator
Reaction score
83.195
αν ενώσεις με ένα καλωδιάκι προ-crown με τις βίδες από το σασί δεν σταματά?
[DOUBLEPOST=1538328580][/DOUBLEPOST]
Skouliki Θεοχάρη τον 5000 έχω και γώ.:lolsign:
ε μα ναι....για τον 5000 μιλάω και εγώ...:D
δεν την γλιτώνεις
ώρα να πας σε άτμος

ο Άλεξ πσάχνει μόνο την χαι ενδ πχοιότητα...δεν ασχολείται με τζιβιτζιλίκια :party:
[DOUBLEPOST=1538328635][/DOUBLEPOST]
Νομίζω ναι
συνήθως όχι όταν είναι εντός δωματίου...
αλλά δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει

Reaction score
6.233
αν ενώσεις με ένα καλωδιάκι προ-crown με τις βίδες από το σασί δεν σταματά?
[DOUBLEPOST=1538328580][/DOUBLEPOST]
ε μα ναι....για τον 5000 μιλάω και εγώ...:D
δεν την γλιτώνεις
ώρα να πας σε άτμος

ο Άλεξ πσάχνει μόνο την χαι ενδ πχοιότητα...δεν ασχολείται με τζιβιτζιλίκια :party:
[DOUBLEPOST=1538328635][/DOUBLEPOST]
συνήθως όχι όταν είναι εντός δωματίου...
αλλά δεν χάνει κάτι να δοκιμάσει
Τι να κάνω το καλωδιακι;

daharis666

Moderator
Reaction score
83.195
Τι να κάνω το καλωδιακι;
ξεβίδωσε ελαφρά μία βίδα από τον προ και μία από τον crown...βάλε ένα καλωδιάκι ότι να ναι(ένωσε προ-crown δηλαδή)... και σφίξε ξανά τις βίδες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo