CRT κανένας άλλος;

Reaction score
15.548
Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

το χιουμορ ειναι ζωη......και στις πιο σοβαρες συζητησεις υπαρχει και πρεπει να υπαρχει....

το οτι πολλες φορες μπορει να ξεφευγει καπου ειναι γεγονος,αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κακο.

θα μπορουσατε οι CRTκηδες να εχετε τα θεματα σας και να τα λετε..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.226

Αυτός ο 12ιντσος Barco είναι 74Χ93 εκατοστά με ύψος 40 εκατοστά συν άλλα 30 στο πίσω μέρος εκείνο το κλουβί.
Και ζυγίζει 150 κιλά.
Δεν νομίζω ότι απευθύνεται πλέον σε χρήστες για οικιακή χρήση.
Αλλά πολύ θα ήθελα να δω πως παίζει.

Reaction score
31
Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Αυτός ο 12ιντσος Barco είναι 74Χ93 εκατοστά με ύψος 40 εκατοστά συν άλλα 30 στο πίσω μέρος εκείνο το κλουβί.
Και ζυγίζει 150 κιλά.
Δεν νομίζω ότι απευθύνεται πλέον σε χρήστες για οικιακή χρήση.
Αλλά πολύ θα ήθελα να δω πως παίζει.
Μιχάλη απλά βγάζει πιο πολύ φως για μεγαλύτερες οθόνες. Ούτε οι λυχνίες του, ούτε οι φακοί του προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στην ανάλυση της εικόνας. Είναι μηχανήματα που βγήκαν σε μια εποχή που οι φηφιακοί δεν είχαν τις απαραίτητες προδιαγραφές για simulation, πλάνητάρια και παρουσιάσεις.

Δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα παρακάτω φυλλάδια. Η ανάλυση είναι η ίδια, μόνο το μέγιστο μέγεθος προβαλόμενης εικόνας αλλάζει.

http://www.barco.com/~/media/Downloads/Spec sheets/2003/BarcoReality 909.pdf

http://www.barco.com/en/Specsheets/ae78d703-64dd-4c74-a3f5-2495976ae71a/barcoreality-912.pdf

Reaction score
15.548

αν δεν κανω λαθος εχει και μεγαλυτερη αναλυση ....δλδ κοντα στο 4k

και το φως χρειαζεται αν θελεις πολλες ιντσες.....

παιζει αραγε καπου ;

βεβαια στην εποχη του θα ηταν απλησιαστος οικονομικα..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.226

Πάντως αν είχα την δυνατότητα (σε χώρο και σε χρήμα) δεν θα έλεγα όχι σε έναν G90 ή κάποιο άλλο θηρίο σαν αυτό το 12ιντσο της Barco.
Έτσι για να κάνω συγκρίσεις με οτιδήποτε άλλο.
Αν και είμαι προκατειλημμένος με τον G90, δεν ξέρω γιατί αλλά τον θεωρώ κορυφαίο όλων κι ας μην τον έχω δει.
Ίσως φταίει η επιρροή του Θ. Σπίνουλα από την εποχή που έπαιρνα το χάϊτεκ και το διάβαζα.
Θυμάστε εκείνα τα τεστ με κάτι 7ιντσους Seleco και πηγή το Laserdisc ?

Reaction score
31
Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Μέχρι στιγμής ο G90 που έχει ο αδερφός του Δημήτρη του Ακριβού είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει στη ζωή μου σε βιντεοπροβολέα. Τρομερά φωτεινός, άπειρο contrast και μία αίσθηση βάθους της εικόνας που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις και να με πιστέψετε. Το είδα γύρω στο 2007-2008 που ακόμα ψάχναμε πηγές HD. Είχα πάρει μαζί μου το DVD player μου, Denon 2900 και τον scaler μου Lumagen Vision HDP. Συνδέσαμε το player με component στον scaler και με 5καναλο BNC στον G90. Βάλαμε DVD το Lost σε PAL και μας έπεσε το σαγώνι. Αυτό το βάθος πεδίου, που κυριολεκτικά ζαλιζόσουν με την κίνηση της κάμερας από το βάθος της εικόνας, δεν το έχω ξαναδεί με τίποτε άλλο! Το εντυπωσιακό είναι ότι ήταν τα δικά μου μηχανήματα και το μόνο που άλλαξε ήταν ο προβολέας. Ακόμα ονειρεύομαι να έχω κάποτε αυτή την εικόνα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Πώς Κώστα μου? εσύ δεν έχεις δει καλιμπραρισμένο CRT να παίζει HD υλικό! πόσο μάλλον όλοι οι υπόλοιποι,
αυτό που έχετε δει, είναι ακαλιμπράριστοι προβολείς να παίζουν μέσω component! στις εκθέσεις (κάποτε),
και στην PSA, για πλάκα 10 λεπτά!
Πες μου ποιος έχει δει υλικό 2k σε CRT? πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει, χωρίς να έχει ιδέα για το πως είναι μια εικόνα σε συγκεκριμένο μηχάνημα? γιατί καλή η πλάκα, αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε!!!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.226
Απάντηση: Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Μέχρι στιγμής ο G90 που έχει ο αδερφός του Δημήτρη του Ακριβού είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει στη ζωή μου σε βιντεοπροβολέα. Τρομερά φωτεινός, άπειρο contrast και μία αίσθηση βάθους της εικόνας που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις και να με πιστέψετε. Το είδα γύρω στο 2007-2008 που ακόμα ψάχναμε πηγές HD. Είχα πάρει μαζί μου το DVD player μου, Denon 2900 και τον scaler μου Lumagen Vision HDP. Συνδέσαμε το player με component στον scaler και με 5καναλο BNC στον G90. Βάλαμε DVD το Lost σε PAL και μας έπεσε το σαγώνι. Αυτό το βάθος πεδίου, που κυριολεκτικά ζαλιζόσουν με την κίνηση της κάμερας από το βάθος της εικόνας, δεν το έχω ξαναδεί με τίποτε άλλο! Το εντυπωσιακό είναι ότι ήταν τα δικά μου μηχανήματα και το μόνο που άλλαξε ήταν ο προβολέας. Ακόμα ονειρεύομαι να έχω κάποτε αυτή την εικόνα.
Nικόλα είχε αυτό punch που λέμε στην εικόνα του;

Reaction score
31
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Nικόλα είχε αυτό punch που λέμε στην εικόνα του;
Μιχάλη, με λόγια δεν περιγράφεται. ΠΟΛΥ φως, κορεσμένα χρώματα, και ανάγλυφη υφή ακόμα και σε DVD! Πρέπει οπωσδήποτε να κανονίσουμε άλλη μιά επίσκεψη στον αδερφό του Δημήτρη!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.226

Ακόμη κι από δω δείχνει ότι τα πάει πολύ καλά.

Ακόμη είναι πανάκριβοι γμτ.
Λοιπόν θα βάλω να δω καμιά παλιά ταινία στο Laserdisc μου.
Θα το ξεσκονίσω, θα το ξαραχνιάσω κι ελπίζω να δουλεύει ακόμη.
Να θυμηθώ τα παλιά.

Last edited by a moderator:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.226
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Να κι αυτό.
Δείτε το σχόλιο περί μαύρου.

Last edited by a moderator:

Reaction score
15.548

Πώς Κώστα μου? εσύ δεν έχεις δει καλιμπραρισμένο CRT να παίζει HD υλικό! πόσο μάλλον όλοι οι υπόλοιποι,
αυτό που έχετε δει, είναι ακαλιμπράριστοι προβολείς να παίζουν μέσω component! στις εκθέσεις (κάποτε),
και στην PSA, για πλάκα 10 λεπτά!
Πες μου ποιος έχει δει υλικό 2k σε CRT? πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει, χωρίς να έχει ιδέα για το πως είναι μια εικόνα σε συγκεκριμένο μηχάνημα? γιατί καλή η πλάκα, αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε!!!
ρε Μητσο(ακριβε)τι λεει ο Λιακος ;

τον ποτισες τιποτα ;:laugh:

αυτο που εχω δει εγω σε crt Λιακο μου εσυ ακομα δεν το εχεις δει......και μιλαμε για πριν 11 με 12 χρονια :biggrin:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Reaction score
3.085
Απάντηση: Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Θέλω να θυμίσω στους παλιότερους, υπερθεματίζοντας σε αυτά που περιγράφει ο Νίκος, ότι στην προ-HDDP (High Definition Digital Projection) εποχή, με πηγή ένα - ταπεινό για τα σημερινά δεδομένα - JVC HM-DH30000U D-VHS/D-Theater VCR, και με ενδιάμεσο επεξεργαστή/πολλαπλασιαστή έναν Vigatec Dune, στην παρουσίαση της Vigatec, που είχε οργανώσει το πάλαι-ποτέ κραταιό avforum.gr, στο σπίτι του Κώστα του Σκανδάλη, με το δικό του Sony G70 ως προβολικό, είχαμε όλοι οι παρόντες τότε αποκομίσει τίς ίδιες εντυπώσεις, με αυτές που περιγράφει ο Νίκος,

Όσοι ήταν παρόντες - δεν θυμάμαι αν ήταν και ο Νικόλας, τότε - είχαμε εκφραστεί με τις ίδιες λέξεις: "μας έπεσε το σαγώνι" λέγαμε.
-

Reaction score
15.548

δια του λογου το αληθες Λιακο μου ......δυστυχως δεν βρηκα το demo που ειδαμε..

καλα θυμομουν παντως..!!!:biggrin:

.....και οπως βλεπεις ουτε andreas.k βλεπουμε,ουτε avforums.gr

και με Marquee 9500 εχω δει .....με ιδιες συνθηκες.

εσυ εχει δει ; :tongue:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

δια του λογου το αληθες Λιακο μου ......δυστυχως δεν βρηκα το demo που ειδαμε..

καλα θυμομουν παντως..!!!:biggrin:

.....και οπως βλεπεις ουτε andreas.k βλεπουμε,ουτε avforums.gr

Αυτό απέχει πολύ, από ότι μπορείς να πάρεις σήμερα με έναν CRT! Κώστα με δουλεύεις νομίζω
βρε! επίσης θα ήθελα να πω ότι για όλες τις τεχνολογίες υπάρχουν fans, δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό!
Εδώ κοντεύουν να αποκτήσουν οι 1070 (που το ουράνιο τόξο σου δίνει μια και σε σακατεύει) ονόματα δεν λέμε!!! :roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
15.548

οχι,δεν σε δουλευω.......ειναι τα ιδια πραγματα με το σημερα για τους crt

να πω επισης οτι ο Marquee 9500 ηταν καλυτερα στημενος οβερολ...βεβαια το οτι ειναι 9" βοηθαει......
.....παντα με τις δυνατοτητες που μπορει να παιξει ενας CRT.

οβερολ ωραια αισθηση κινηματογραφικη....εννοειτε πως ο χωρος ηταν πισσα
αλλα μη ψαχνεις για λεπτομεριες....:sneaky:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis