DAC MAGIC + EGREAT M31B

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το Egreat 31B ΔΕΝ παιζει σωστα τα flac αλλα και τα mp3; Συνδεσα αποψε το Dac Magic (Campridge) με ...λαχταρα να παρω καλυτερο ηχο μεσω αυτου απο το Egreat, και πληρης απογοητευση! Επαιζαν, αλλα τελειως χαλια, παραμορφωμενα σαν υπερκορεσμενο! Ειχα μια ιδεα περι κακης αποδοσης του Egreat με τα mp3, αλλα εδω εχει ξεφυγει εντελως! Ειναι ετσι;, ή θελει καμια ρυθμιση το egreat για να παιξει σωστα; σημειωτεον οτι στις ρυθμισεις ηχου ειτε analog ειτε digital, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Βεβαιως με το cd player το Dac λαμπει!

Reaction score
20
Απάντηση: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Είπα να σου πω μια Καλησπέρα Ευάγγελε!
Και καλή δύναμη...! :137:
(Ιδέα δεν έχω για το πρόβλημα...)

:605:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Re: Απάντηση: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Είπα να σου πω μια Καλησπέρα Ευάγγελε!
Και καλή δύναμη...! :137:
(Ιδέα δεν έχω για το πρόβλημα...)

:605:
...σπερααα:605:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Mήπως έχεις αλλάξει ρύθμιση στην ένταση του ψηφιακού volume που έχει το egreat;Κανονικά πρέπει να είναι στο τέρμα(δλδ να παρακάμπτεται).

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Mήπως έχεις αλλάξει ρύθμιση στην ένταση του ψηφιακού volume που έχει το egreat;Κανονικά πρέπει να είναι στο τέρμα(δλδ να παρακάμπτεται).
Ενταση στο Egreat; Που ειναι;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εννοειται απο το τηλεκοντρολ κι οχι απο το μενου (που δεν εχει!). Το δοκιμαζω και σας λεω

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Λοιπον, παιζοντας το ιδιο τραγουδι (mp3) απο στικακι (οχι απο εξωτ σκληρο) ακουσθηκε μια χαρα (μεσω Ντακ παντα). Το τραγουδι ειναι αντιγραμμενο απο τον ιδιο σκληρο απο οπου παιζει χαλια. Χαμηλωνοντας την ενταση ηχου απο το Εγκρητ δεν ακουγεται τιποτα. Αρα...τι;

Reaction score
20
Απάντηση: Re: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Λοιπον, παιζοντας το ιδιο τραγουδι (mp3) απο στικακι (οχι απο εξωτ σκληρο) ακουσθηκε μια χαρα (μεσω Ντακ παντα). Το τραγουδι ειναι αντιγραμμενο απο τον ιδιο σκληρο απο οπου παιζει χαλια. Χαμηλωνοντας την ενταση ηχου απο το Εγκρητ δεν ακουγεται τιποτα. Αρα...τι;
Οσο χαμηλότερη η ένταση που ρυθμίζεται ψηφιακά τόσο πιο "χάλια" ο ήχος.
Αυτοί που φημίζονται για σωστή ρύθμιση της έντασης ψηφιακά είναι ο Weiss, η Esoteric και η dCS...
Oι υπόλοιποι... (αν και θα πρέπει να υπάρχουν και φτηνές και καλές λύσεις...)

Δεν γνωρίζω το EGREAT, αλλά έχω κάνει το εξής πείραμα και τα αποτελέσματα είναι εύκολα ακουστά!!!
Ρυθμίζοντας την ένταση από το foobar προς το DAC MAGIC και προς τον τελικό,
δηλ χωρίς προενισχυτή στην μέση,
όσο πιο χαμηλά είναι η ένταση στο foobar τόσο πιο πολύ ακούγεται ο ήχος όπως ακριβώς τον περιέγραψες:
"Επαιζαν, αλλα τελειως χαλια, παραμορφωμενα σαν υπερκορεσμενο!"

Αν βάλεις στο Max την ένταση του foobar (και τότε θα πρέπει να βάλεις προενισχυτή γιατί το DAC MAGIC έχει σταθερή έξοδο)
και ρυθμίσεις την ένταση από τον προενισχυτή δεν πρέπει να ακούς όπως περιγράφεις ότι ακούς, αυτό είδα εγώ στο σύστημά μου!
Αλλιώς... δεν ηγνωρίζω κάτι άλλο να σου είπω... :203:
Καλημέρα Ευάγγελε!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Καλημερα niklaus
Δεν παιζω μεσω πι-σιου αλλα απ΄ευθειας απο το Εγκρητ (εξωτ σκληρος-εγκρητ-οπτικη-ντακ-οπτικη-ενισχυτη), οποτε ...

Reaction score
20
Απάντηση: Re: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Καλημερα niklaus
Δεν παιζω μεσω πι-σιου αλλα απ΄ευθειας απο το Εγκρητ (εξωτ σκληρος-εγκρητ-οπτικη-ντακ-οπτικη-ενισχυτη), οποτε ...
Το κατάλαβα Ευάγγελε, απλά προσπαθώ να βοηθήσω μήπως η λύση στο πρόβλημα
είναι αυτό που είπε ο Γιώργος...
(επειδή ο ήχος που δεν σου αρέσει είναι ο ίδιος που άκουσα κι εγώ όταν ρύθμιζα την ένταση από το ψηφιακό player...)
Mακάρι να ήξερα κάτι καλύτερο να σε βοηθήσω...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Re: Απάντηση: Re: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Το κατάλαβα Ευάγγελε, απλά προσπαθώ να βοηθήσω μήπως η λύση στο πρόβλημα
είναι αυτό που είπε ο Γιώργος...
(επειδή ο ήχος που δεν σου αρέσει είναι ο ίδιος που άκουσα κι εγώ όταν ρύθμιζα την ένταση από το ψηφιακό player...)
Mακάρι να ήξερα κάτι καλύτερο να σε βοηθήσω...
Δυστυχως δεν ειναι αυτη η λυση, γιατι μηδενιζοντας την ενταση, εξαφανιζεται εντελως ο ηχος. Το κακο ειναι οτι εχω και το WD live, αλλα αυτο δεν εχει εξοδο για τιβι (ωστε να βλεπεις τον καταλογο), εχει μονο hdmi, και δεν ξερω αν παιζει...φλακ*. Θελει ψαξιμο, ή...;

*Παιζει - δοκιμη το απογευμα!

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Δυστυχως δεν ειναι αυτη η λυση, γιατι μηδενιζοντας την ενταση, εξαφανιζεται εντελως ο ηχος. Το κακο ειναι οτι εχω και το WD live, αλλα αυτο δεν εχει εξοδο για τιβι (ωστε να βλεπεις τον καταλογο), εχει μονο hdmi, και δεν ξερω αν παιζει...φλακ*. Θελει ψαξιμο, ή...;
*Παιζει - δοκιμη το απογευμα!
Aπό αυτό που λες φαίνεται να έχει δίκιο ο Γιώργος
(που σου λέει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνεις,
δηλ να βάλεις την ένταση στο μάξιμουμ και να την ρυθμίζεις μέσω προενισχυτή,
που απ'ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις στο σύστημά σου...)
Το ίδιο ακριβώς σου είπα ότι ακουσα κι εγώ στο πείραμα που περιέγραψα παραπάνω...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Aπό αυτό που λες φαίνεται να έχει δίκιο ο Γιώργος
(που σου λέει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνεις,
δηλ να βάλεις την ένταση στο μάξιμουμ και να την ρυθμίζεις μέσω προενισχυτή,
που απ'ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις στο σύστημά σου...)
Το ίδιο ακριβώς σου είπα ότι ακουσα κι εγώ στο πείραμα που περιέγραψα παραπάνω...
Το ρυθμιστικο εντασης του ενισχυτη δεν κανει την ιδια δουλεια με αυτο του προενισχυτης τι διαφορα εχει; (ο πολυκαναλος εχει προενισχυση για τελικο). ΑΛΛΑ οσο ανοιγω την ενταση του Εγκρητ τοσο αυξανεται η παραμορφωση (μπουμαρισμα κλπ)

Reaction score
54

Νίκο ,σοβαρά τώρα (και στο κατάλληλο νήμα-στο άλλο αν παρεξήγησες, μπορούμε να το επιλύσουμε-αν και έγραψα κάτι σχετικά), να πάρω ή να μην πάρω το dac magic?
Ποιές οι εντυπώσεις σου / σας;
Το έχεις συνδέσει ποτέ σε cd ή dvd player?

Reaction score
4

Συνδεεις την οπτικη εξοδο του egreat στη οπτικη εισοδο του dac, και την αναλογικη εξοδο του dac σε μια εισοδο του ενισχυτη. Το volume του egreat πρεπει να ειναι στο 0 (πρεπει να εχει απο -15 μεχρι +15), και θα ρυθμιζεις την ενταση απο τον ενισχυτη .Δεν πρεπει να εχεις καμια παραμορφωση.

Reaction score
20

Νίκο ,σοβαρά τώρα (και στο κατάλληλο νήμα-στο άλλο αν παρεξήγησες, μπορούμε να το επιλύσουμε-αν και έγραψα κάτι σχετικά), να πάρω ή να μην πάρω το dac magic?
Ποιές οι εντυπώσεις σου / σας;
Το έχεις συνδέσει ποτέ σε cd ή dvd player?
To καλύτερο είναι να το ακούσεις πρώτα στον χώρο σου
και με τα συνοδά μηχανήματά σου
...
http://www.cambridgeaudio.com/product_reviews.php?PID=320&Title=Reviews
http://www.hifivision.com/articles-guides/12990-stereophiles-recommended-list-2010-a.html

:126:

Reaction score
20

Το ρυθμιστικο εντασης του ενισχυτη δεν κανει την ιδια δουλεια με αυτο του προενισχυτης τι διαφορα εχει; (ο πολυκαναλος εχει προενισχυση για τελικο). ΑΛΛΑ οσο ανοιγω την ενταση του Εγκρητ τοσο αυξανεται η παραμορφωση (μπουμαρισμα κλπ)
Ευάγγελε, για να μην σε μπερδεύω και νιώθω άσχημα
(άσε που έχω μπερδευτεί κι εγώ... :138: )
να αφήσω να ασχοληθεί κάποιος που ξέρει και έχει δουλέψει το EGREAT...
Η ρύθμιση της έντασης μπορεί να είναι αναλογική (στους γνωστούς ολοκληρωμένους ή προ)
ή ψηφιακή (σε players pc πχ foobar ή στο EGREAT ή σε εξωτερικά DAC...)...
Αλλο το αποτέλεσμα της αναλογικής και άλλο της ψηφιακής...
Θα σου τα εξηγήσουν πολύ καλύτερα ο Γιώργος ή ο ΚώσταςΕΑR...

Reaction score
54

Νίκο σε ευχαριστώ, δύσκολο να το ακούσω πριν το πάρω, αλλά τα λινκς είναι πολύ κατατοπιστικά και όταν σύσσωμος ο τύπος επαινεί μια συσκευή που δεν κοστίζει όσο ένα χέρι και ένα πόδι (που λένε και οι Άγγλοι) σημαίνει ότι είναι πολύ καλή. Ευχαριστώ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Συνδεεις την οπτικη εξοδο του egreat στη οπτικη εισοδο του dac, και την αναλογικη εξοδο του dac σε μια εισοδο του ενισχυτη. Το volume του egreat πρεπει να ειναι στο 0 (πρεπει να εχει απο -15 μεχρι +15), και θα ρυθμιζεις την ενταση απο τον ενισχυτη .Δεν πρεπει να εχεις καμια παραμορφωση.
Μα ετσι μηδενιζει ΟΛΗ η ενταση, και το ρυθμιστικο του ενισχυτη δεν κανει τιποτα (και πως να κανει αφου δεν εχει σημα;). Αλλα γιατι την αναλογικη εξοδο του ντακ; αφου συστηνεται η ψηφιακη (οπτικη κυριως)

Γιαννη, με σιντι που επαιξα το ντακ, πραγματι αλλαζει ο ηχος. Το ποσο ομως δεν μπορεσα να το εκτιμησω γιατι δεν εκανα συγκριτικο τεστ (με και ανευ ντακ). Αλλα ενα σιντι που εχω για τεσταρισμα φωνης ("Αντικατοπτρισμοι" Χατζηδακι -Καγιαλογλου) επαιξε ΥΠΕΡΟΧΑ (και λιγοστεψε κατα πολυ ενα ενοχλητικο "σ" της φωνης). Πιο πολλες εντυπωσεις αργοτερα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος