DAC MAGIC + EGREAT M31B

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Re: Απάντηση: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Μπορεις να μας πεις αν ακους διαφορες παιζοντας τα flac με το dacmagic και κατ ευθειαν απο τις αναλογικες του egreat στον ενισχυτη? Δηλαδη αν το dacmagic βελτιωνει τον ηχο που ακους?
Εννοεις συγκριση Ντακ(με οπτικη), Ντακ (με αναλογικες rca) Εγκρητ (με οπτικη) και Εγκρητ (με αναλογικες rca) απ΄ευθειας στον ενισχυτη; Χμ, παμε για μεροκαματο δηλ:135: Το βραδακι Δημο. Και θα γινει με αρχειο wav

Reaction score
4
Απάντηση: DAC MAGIC + EGREAT M31B

Για να δουμε αν αξιζει τελικα η αγορα καποιου dac. Αναμενω αποτελεσματα ακροασης

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Για να δουμε αν αξιζει τελικα η αγορα καποιου dac. Αναμενω αποτελεσματα ακροασης
Για να το λενε τοσοι ειδικοι (και "ειδικοι") μαλλον αξιζει. Αποψε (μετα τα "Μυστκα της Εδεμ" - να αδειασει ο χωρος απο τα γυναικοπαιδα:135:) θα γινουν ακροασεις και μεσω cdp - και μονον με τα ιδια αρχεια εννοειται, ενα φωνητικο κι ενα πληρες "βαβουρας"!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Λοιπον εγινε το σχετικα συντομο τεστ Α-Β-Γ, οπου
Α=wav
B=flac
Γ=mp3(320)
με δυο κομματια (2Χ3 εγγραφες το καθενα=6) που ειναι τα:
(α) Αντικατοπτρισμοι -Μ. Χατζηδακι/Καγιαλογλου
(β) Time out - D. Brubeck quartet (Take five)

Το προβλημα ειναι οτι ο πολυκαναλος διαθετει το δικο του d/a (δειτε σχετικο μηνυμα μου) οποτε και ΧΩΡΙΣ το DAC επεμβαινει αυτο και επηρεαζει τον ολο ηχο. Δεν ξερω τι επιπτωσεις εχει ο διπλος επηρεασμος των d/a (DAC και ενισχυτη), αλλα πρεπει να πω οτι σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις συνδεσης και ακροασης ειδα ελαχιστες διαφορες. Βεβαια το εγγενες αρχειο (wav) ειχε ακουστη (ελαχιστα αλλα ακουστη) διαφορα με το mp3(320), ωστοσο η ποιοτητα του mp3 οχι μονο ειναι αποδεκτη αλλα ισως να συνισταται για σχετικα μικρομεσαιων απαιτησεων συστηματα. Απο την αλλη το flac πολυ πιο κοντα στο πρωτοτυπο, ισως και ομοιο, οποτε μπορει να αντικαταστησει πληρως αυτο. Εαν ομως δεν υπαρχει θεμα χωρου (σκληρου δισκου) τα wav προτεινονται. Η συμπιεση στα flac ηταν γυρω στο 60%, αλλα ουσιαστικα τιποτα δεν χανεται.
Να ξανατονισω και παλι, οτι λογω του ενσωματωμενου ντακ του ενισχυτη, οι διαφορες (με/χωρις DAC και ανεξαρτητως του τυπου συνδεσης αναλογικης/οπτικης) ηταν σχεδον μη ανιχνευσιμες (στα αυτια μου!). Καλο ειναι, εαν καποιος εχει την ορεξη να κανει το ιδιο τεστ με ενισχυτη χωρις d/a. Eγω απλα θα αναμενω τον νεο Harman Kardon 990 ο οποιος εχει (ΚΑΙ αυτος!) d/a αλλα νομιζω οτι απενεργοποιειται. Εαν διαπιστωσω οτι και παλι δεν υφιστανται διαφορες d/a -DAC, δεν θα υπαρχει και λογος να το εχω πια.
Επαναλαμβανω ολα αυτα συμφωνα και οπως ακουσθηκαν στα δικα μου (νεανικα:135:) αυτια - οποτε ισως σε αλλων να υφιστανται αλλη..."διαχειριση"!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ισως δεν γινεται κατανοητο απο το προηγουμενο μηνυμα μου, αλλα η ποιοτητα με τον d/ac του ενισχυτη ΔΕΝ υπολοιποταν σε τιποτα απο αυτη του DAC, οταν βεβαια επαιζε το Εγκρητ απ΄ευθειας στον ενισχυτη. Αλλα, ειπαμε τα περι...αυτιων:135:

Reaction score
4

Σαν να λες οτι το dac φαινεται κατα καποιο τροπο περιτο , τουλαχιστον στο συστημα σου.
Ειναι κατι που υποψιαζομουν, γιατι και εγω περιπου την ιδια εμπειρια ειχα παρεμβαλοντας ενα dac beresford 7510 στο δικο μου συστημα.Μηπως ολα αυτα γινονται για να αγοραζουμε συσκευες που στην ουσια δεν χρειαζονται?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Σαν να λες οτι το dac φαινεται κατα καποιο τροπο περιτο , τουλαχιστον στο συστημα σου.
Ειναι κατι που υποψιαζομουν, γιατι και εγω περιπου την ιδια εμπειρια ειχα παρεμβαλοντας ενα dac beresford 7510 στο δικο μου συστημα.Μηπως ολα αυτα γινονται για να αγοραζουμε συσκευες που στην ουσια δεν χρειαζονται?
Μαλλον πρεπει να μας διαφωτισει καποιος που δεν εχει ενισχυτη με ντακ (ο δικος σου εχει;)

Reaction score
4

Απο τα λιγα που ξερω οταν συνδεεις αναλογικα στον ενισχυτη σου παρακαμπτεται το dac του. Εγω εχω δικαναλο συστημα και παλι δεν εντοπισα ακουστες διαφορες. Τι να πω?
Ισως φταινε τα αυτια μας.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Απο τα λιγα που ξερω οταν συνδεεις αναλογικα στον ενισχυτη σου παρακαμπτεται το dac του. Εγω εχω δικαναλο συστημα και παλι δεν εντοπισα ακουστες διαφορες. Τι να πω?
Ισως φταινε τα αυτια μας.
Χμ...με οπτικη τον συνδεσα αποψε!

Reaction score
4

lakiss51 αναμεσα σε wav και flac λογικα δεν επρεπε να ακουσεις καμια απολυτως διαφορα, γιατι ειναι ακριβως η ιδια πληροφορια.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

lakiss51 αναμεσα σε wav και flac λογικα δεν επρεπε να ακουσεις καμια απολυτως διαφορα, γιατι ειναι ακριβως η ιδια πληροφορια.
Το θεμα δεν ειναι η διαφορα μεταξυ waw-flac, αλλα οτι δεν μπορεσα να ακουσω καμια (λιιιγο με το mp3) λογω ενσωματωμενου d/a του ενισχυτη!

Reaction score
4

Θα θεωρουσες περιττο δηλαδη το dacmagic στο συστημα σου?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Θα θεωρουσες περιττο δηλαδη το dacmagic στο συστημα σου?
Oπως ακουσα, ναι! Θα δοκιμασω και με τον αναμενομενο Harman Kardon 990, κι αν εχει την ιδια αποδοση, τοτε θα διατεθει στο κοινο!

Reaction score
4.419

Πρωτον το γουαβ με γουαβ ακουγονται απολυτως ιδια και για οτιδηποτε διαφορετικο παμε για μπλαιντ τεστ για να τελιωσουμε με ψυχολογικα προβληματα.

Δευτερον το ντακ εχει ουσιαστικη παρουσια στο συστημα. Εαν δεν ακουσει καποιος διαφορες σημαινει οτι καποιος κρικος στην αλυσιδα του, εχει ουσιαστικο προβλημα και κρυβει τις ακουστες διαφορες του ντακ. Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για το ματζικ σε σχεση με σιντι πλαιυερς του εως χιλιαρικου περιπου. Αυτο ειναι καρατσεκαρισμενο οχι μονο απο μενα αλλα και απο πολυ ακομη κοσμο εντος και εκτος Ελλαδος.

Reaction score
4.419

Πρωτον το γουαβ με γουαβ ακουγονται απολυτως ιδια και για οτιδηποτε διαφορετικο παμε για μπλαιντ τεστ για να τελιωσουμε με ψυχολογικα προβληματα.

Δευτερον το ντακ εχει ουσιαστικη παρουσια στο συστημα. Εαν δεν ακουσει καποιος διαφορες σημαινει οτι καποιος κρικος στην αλυσιδα του, εχει ουσιαστικο προβλημα και κρυβει τις ακουστες διαφορες του ντακ. Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για το ματζικ σε σχεση με σιντι πλαιυερς του εως χιλιαρικου περιπου. Αυτο ειναι καρατσεκαρισμενο οχι μονο απο μενα αλλα και απο πολυ ακομη κοσμο εντος και εκτος Ελλαδος.
Το γουαβ με φλακ.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μα γι΄αυτο το πηρα κι εγω, εμπιστευομενος ολα οσα γραφτηκαν και λεχθηκαν. Μηπως το προβλημα (ΜΟΥ) ειναι οτι ολα τα ακουσα μεσω Εγκρητ; ακομα και τα wav τα εγραψα σε στικακι και τα επαιξα μεσω αυτου και ΟΧΙ απο το σιντιπλεηερ. Λετε; αρα αυριο αλλη δοκιμη!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εγινε τελικα (με την ελευση του ενισχυτη Harman Kardon 990) η συγκριση αποδοσης με και χωρις Dac, και με υλικο ψηφιακα αρχεια υψηλης αναλυσης hd- flac - wav.
Εργαλεια τα Egreat 31B και Μede8er 500 (του αγαπητου Vastsar, τον οποιο θελω να ευχαριστησω και απο εδω για το τεραστιο μουσικο υλικο που μου εδωσε - θα ακουω και στην αλλη μου ζωη, οταν ξαναρθω:138:, σιγουρα!). Ως cdplayer χρησιμοποιηθηκε ενα dvdhd rec Panasonic eh 65, που σε τεστ του Hitech ειχε παρει καλες κριτικες και για τον ηχο, αλλα, ανεξαρτητα απο αυτο, εδω θα γινοταν συγκριση ακροασεων με και χωρις το dac magic. H συνδεση ηταν οπτικη και οχι coaxial (που λενε οτι εχει καλυτερη αποδοση).
Να διευκρινισω, και να αποκαταστησω μια αδικια, οτι για την κακη αποδοση του Egreat δεν εφταιγε το μηχανακι, αλλα τα χάλια κατεβασμενα flac και hd απο το Flacshare.net (αν τυχον κατεβασε κανεις αλλος απο εκει ας πει τις εντυπωσεις του).
Λοιπον, ειναι ακουστες οι διαφορες με ή χωρις το dac;
Μαλλον θα "κομισω γλαυκαν εις την Αθηναν" (εμενε και καμια;:135:), αλλα θα επιβεβαιωσω τους ...ειδικους: ΝΑΙ, υπαρχει και μαλιστα μεγαλη. Δεν ξερω εαν αυτη η διαφορα εχει τα επιθετα που της αποδιδουν οι...ριβιουερς, αλλα η βελτιωση ειναι θεαματικη. Τουλαχιστον την μετριοκαλοτητα των συσκευων που εχω την αναβαθμισε παρα πολυ, σε βαθμο ενθουσιασμου και, τελικα, ακουσα διαφορετικο, καλυτερο ηχο. Τωρα, εαν αυτος ο ηχος ειναι "κοντα στον αληθινο κλπ κλπ", λιγο με ενδιαφερει, οπως και τους περισσοτερους πιστευω, αφου η πιθανοτητα να εχουμε γνωρισει πιο "αληθινο" ηχο απο τα, κατα καιρους, μηχανηματα μας, ειναι ελαχιστη!
Συστηνω την αγορα μιας τετοιας συσκευης (Dac γενικως) σε κατοχο μετριουκαλου συστηματος; Ασφαλως! Με την προϋποθεση και τα ηχεια του να ειναι μεσαιοκαλης ταξης ωστε να νοιωσει την αισθητη διαφορα.
Η συγκριση ηταν με σχεδον ταυτοχρονη (με ή χωρις ντακ) ακροαση: ακουγα ενα μερος (μισο κομματι) με ντακ, αποσυνδεα την οπτικη απο το ντακ, συνεδεα αμεσως την πηγη και ακουγα το ιδιο μερος. Αμεσως παλι εκανα το αντιστροφο (δηλ ακουγα το ιδιο κομματι τρεις φορες ) οποτε η συγκριση ηταν αμεση και...κατανοητη. Δεν ξερω αν ειναι ο σωστος τροπος (και ποιος αλλος ειναι;), αλλα ετσι καταλαβα τις οποιες διαφορες.
Ηχητικες διαφορες μεταξυ των Egreat - Mede8er, δεν βρηκα ή δεν ενοιωσα, αλλα οπως λεει ο Βασιλης (Vastsar) που ειχε και τα δυο, το Egreat εχει πολυ καλυτερη εικονα (αυτο προς συγκριση των δυο συσκευων!).
Ως ηχεια εχω τα Mobile Fidelity oml-2 (διπλοκαλωδιωμενα, οπως συστηνει και ο κατασκευαστης) τα οποια αναδειχθηκαν με τον Harman Kardon (αδικουνται πολυ με τον πολυκαναλο - μεχρις...απογοητευσεως!).
Και το τελευταιο: ακουστες διαφορες μεταξυ wav (πρωτοτυπου) και flac, μην ψαχνετε δεν θα βρειτε. Σε συγκριση cd που ειχα και flac αρχειων, διαφορα...μηδεν. Διαφορες υπηρχαν μεταξυ wav και υψηλης αναλυσης hd - καταλαβατε υπερ ποιου! Οποτε εληξε και ο "πολεμος" - δι΄εμε!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Δηλαδη ησυχασες με τις αποριες σου(μεχρι νεωτερας,παντα υπαρχει νεωτερη)
Χαρηκα που συνεβαλα εστω και ελαχιστα στην Αγορα του HarmanKardon αφου σου εκατσε τοσο καλα οπως λες.Καλες ακροασεις λοιπον
Επισης χαρηκα που το dacMagic κανει διαφορα(το ιδιο εχουμε) και ετσι ακουσα κι εγω οταν το πρωτοεβαλα στο συστημα μου.

Reaction score
4.419

Βαγγελη επιβεβαιωσες τα επιβεβαιωμενα!

Καλο ειναι ομως να ξαναγραφονται, γιατι ξεχναμε ευκολα και γιατι υπαρχει και κοσμος που δεν εχει ακομη μπει σ αυτον τον κοσμο του ντακ και του φλακ.

Δυστυχως για μενα δεν εκανα συγκρισεις στα media player οσον αφορα τον ηχο. Παντως μεγαλο προβλημα το φιρμγουερ το mede8er. Θυμαμαι οτι οταν ειχα αγορασει το e-great m34b μετα το φιρμγουερ το μηχανακι μεταμορφωθηκε προς το καλλυτερο φυσικα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani