DEATH PROOF (2007)

Reaction score
59
DEATH PROOF (2007)

Ενα ακραίο σινεφιλικό παιχνίδι, θαυμαστά κατασκευασμένο, αλλά ενδιαφέρον για μάλλον μικρή μερίδα του κοινού είναι το «Death proof». Ο Κουέντιν Ταραντίνο μαζί με τον κολλητό του φίλο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ είχαν μια έξυπνη ιδέα. Να γυρίσουν δύο ταινίες, δύο b-movies σαν αυτά που προβάλλονταν σε διπλό πρόγραμμα στα λαϊκά σινεμά.

Ο ένας γύρισε μια περιπέτεια δράσης, το «Death proof», ο άλλος ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, το «Planet terror». Το κοινό τους λανσάρισμα στην Αμερική δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο εμπορικά, έτσι για την ευρωπαϊκή τους έξοδο, οι ταινίες χωρίστηκαν, μεγάλωσαν σε διάρκεια και έγινε μια προσπάθεια να «τονωθούν» σε ό,τι αφορά τη φήμη τους, με την παρουσία τους σε μεγάλα φεστιβάλ. Το «Death proof» μπήκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών, αν και είναι μια ταινία που μόνο φεστιβαλική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ το «Planet terror» θα είναι μάλλον στο πρόγραμμα της βενετσιάνικης Μόστρα που ανακοινώνεται σήμερα.

Το «Death proof» δεν είναι απλώς ένας φόρος τιμής στις δεύτερης κατηγορίας περιπέτειες, αλλά και στις κακές συνθήκες προβολής τους. Ετσι, ο Ταραντίνο, που δεν έχει μόνο γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει, αλλά είναι υπεύθυνος και για τη διεύθυνση της φωτογραφίας, έχει χρησιμοποιήσει κάθε τέχνασμα για να κάνει την ταινία του να δείχνει κακοπαιγμένη. Κουνημένη και χαραγμένη εικόνα, ασταθής ήχος, χρώμα που χάνεται και επιστρέφει στο κάδρο... Είναι σαν το «Death proof» να προβλήθηκε σε δεκάδες σινεμά πριν να καταλήξει στη δική μας προβολή.

Η ιστορία είναι εντελώς δευτερεύουσα στην ταινία, αφού τον πρώτο λόγο έχει η τεχνική. Ενας δολοφόνος γυναικών, ο κασκαντέρ Μάικ (Κερτ Ράσελ), παρακολουθεί παρέες νεαρών κοριτσιών, προσπαθώντας να τις παγιδέψει. Στην πρώτη από τις δύο «επιχειρήσεις» του, καταφέρνει να τους επιτεθεί, σε μια πολύ εντυπωσιακή σκηνή σύγκρουσης, με τσαλακωμένα αυτοκίνητα και διαμελισμένα πτώματα. Η δεύτερη παρέα όμως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και θα τον αντιμετωπίσει ως ίσος προς ίσο, σε μια μεγάλη και θεαματική καταδίωξη με αυτοκίνητα.

Κυκλοφορία: 05/11/2007 απο την ODEON

Reaction score
5
Αρρωστημένα φανταστικό!
Απαίσια διασκεδαστικό!
Αιματηρά αστείο!

100% Ταραντίνο!

a must-see!

Εγώ πάντως καταενθουσιάστηκα!

Reaction score
5
Re: Απάντηση: DEATH PROOF (2007)

Απιστευτη ταινια γνησιος Ταραντινο αν και με καπως αποτομο τελος... :smoking:
+1

αυτό το τέλος....
ήθελα να κρατησει κι άλλο η ταινια :happy_9::happy_9::respect:

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: DEATH PROOF (2007)

+1

αυτό το τέλος....
ήθελα να κρατησει κι άλλο η ταινια :happy_9::happy_9::respect:
εγώ πάλι όχι!!! :happy_8: :happy_8:

Πάντως να πώ και του στραβού το δίκιο, παρόλο που δεν μου αρέσει ο Ταραντίνο, το Death Proof είναι πολύ καλύτερο απο το Planet Terror του Ροντρίγκες. Πολύ καλύτερο!!

Reaction score
0
Εγω τώρα πάλι γιατί την βρήκα την χειρότερη ταινία του μέχρι σήμερα δεν ξέρω......με ξενέρωσε απίστευτα......

Reaction score
8
Απάντηση: DEATH PROOF (2007)

Συμφωνω με τους φιλους πιο πανω, αλλη μια cult ταινια απο τις
πιο αδυναμες ομως του αγαπημενου σκηνοθετη,διασκεδαστικη & συναμα αρρωστη,με πολλα αμορφα κοριτσια που τα κανουν ολα..
Το τελος μας ηρθε αποτομα..

Reaction score
0
Αδυναμη γενικα η ταινιουλα. Μας εχει συνηθισει και σε καλυτερες.

Σημα κατατεθεν βεβαια παντα, οι γυμνες πατουσες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis