Def's home theater

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Μια χαρα λύση είναι, απλα δες το μανιουαλ καθε μοντέλου για να δεις απο ποιες εισόδους βγάζει έξοδο στις έξτρα ζώνες.
Σωστός ο melinoΒασίλης.

Λες ότι είναι καλή λύση αυτή ή παπαριές λέω;
Προσωπικά , θα προτιμούσα ξεχωριστό σύστημα.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Νίκο θα προτιμούσες ξεχωριστό σύστημα λόγω ευκολίας ή για καθαρά λόγος ποιότητας ήχου;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.074
Αν δεν έχεις περίεργες απαιτήσεις από το δικάναλο προτείνω τα ενεργά M-audio Μ3-8 τα οποία έχω εδώ και μερικές βδομάδες και νομίζω ότι παίζουν πάρα πολύ καλά. Με ένα καλό dac δίπλα τους, ή από την κάρτα ήχου του υπολογιστή, έχεις ξεμπερδέψει με το δικάναλο. Βέβαια προτείνονται και για το home cinema όπως τα έχω και εγώ. Για τα λεφτά τους είναι killer. Επίσης υπάρχουν και τα λίγο πιο μικρά με 6ιντσο γούφερ M3-6 που είναι ακόμη πιο φθηνά και θα κάνουν και αυτά τη δουλειά άνετα εφόσον παντρευτούν σωστά με ένα subwoofer.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Οπότε αν τελικά βάλω δύο ξεχωριστά συστήματα τί κάνω σε αυτήν την περίπτωση με ενισχυτές;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.213
Οπότε αν τελικά βάλω δύο ξεχωριστά συστήματα τί κάνω σε αυτήν την περίπτωση με ενισχυτές;
Αν πας στα (πολύ καλά) M-audio, δεν χρειάζεται να ψάξεις για ενισχυτή, αφού είναι ενεργά.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Thanks, θα πάω να κάνω μια έρευνα αγοράς να δω τι υπάρχει τριγύρω πρώτα, και βλέπουμε.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Λοιπόν επανέρχομαι καθώς πρέπει να δώσω οδηγίες στον κατασκευαστή για τί καλώδια θα περάσει πού.

Το σχέδιο του home cinema όπως έχει καταλήξει αυτή τη στιγμή είναι αυτό:

Untitled-1.jpg

Η Οθόνη δηλαδή στον αριστερό τοίχο, ο προβολέας δεξιά εκεί που είναι το (p) , ο καναπές λίγο πιο μπροστά, και πίσω του έχω αφήσει χώρο για κανένα έπιπλο.

Τώρα, το θέμα που έχω είναι: η απόσταση του προβολέα από τον αριστερό τοίχο (την οθόνη δηλαδή) θα είναι περίπου 4,1 μέτρα. Μπορείτε να με βοηθήσετε με το throw distance που κάτι δεν πιάνω; Πχ για τον Sony VPL-HW40ES παίρνω αυτό το σχεδιάγραμμα από το projector central:

1.jpg

Το οποίο λέει ότι στα 4,1 μέτρα θα μου δώσει 110 ίντσες σε 16:9, ΑΛΛΑ με zoom 1.29x που λέει πάνω αριστερά. Αν βάλω το zoom στο 0, μου λέει ότι παίρνω μόνο 85 ίντσες. Αν το βάλω το ζουμ στο 1.6 (που είναι το μέγιστο), δίνει λέει 137 ίντσες.

Τι στο καλό είναι αυτό το zoom και με ποιο zoom πρέπει να κάνω τους υπολογισμούς μου; :o:oops:

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.320
Δάκη σου λέει ότι από την απόσταση 4,1 μέτρα μπορεί να δείξει ο sony HW40 85'' έως 137''

Αν βάλεις άλλο μοντέλο θα σου δείξει για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν βάλεις βιντεοπροβολέα χωρίς zoom δεν θα σου έχει αυτή τη μέτρηση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.213
Μην τρελαίνεσαι. Απλά, ο προβολέας από αυτή την απόσταση μπορεί να ανοίξει από 85 έως 137 ίντσες.

Καλιμπραρισμένος όμως θα δίνει σωστό φως για 110-120 ίντσες, που είναι και το σωστό μέγεθος οθόνης για την απόσταση θέασης που έχεις.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αγουροξυπνημένοι :D

Άρα το zoom να το βάζω πάντα στη μέση περίπου για να έχω την "ιδανική" περίπτωση για κάθε βιντεοπροβολέα?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.213
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αγουροξυπνημένοι :D

Άρα το zoom να το βάζω πάντα στη μέση περίπου για να έχω την "ιδανική" περίπτωση για κάθε βιντεοπροβολέα?
Όχι ακριβώς. Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις...

Ιδανικά πρώτα επιλέγεις το μέγεθος της οθόνης που θέλεις, ανάλογα με την απόσταση θέασης. Με βάση αυτό το μέγεθος βλέπεις από ποιά μέχρι ποιά απόσταση μπορεί να τοποθετηθεί ο προβολέας σου. Αν χρειαστεί να ανοίξεις τέρμα το zoom (προφανώς δεν ισχύει στη δική σου περίπτωση) υπάρχει ο κινδυνος να βλέπεις και τις παραμορφώσεις του φακού. Με τελείως κλειστό zoom χάνεις φως.

Εσύ έπεσες στην ιδανική περίπτωση να πέφτει ο 40 στη μέση του zoom, κι εκεί να δίνει 20fl, που μετά από καλιμπράρισμα θα δώσει γύρω στα 15-16 fl στις 110", που είναι και το ιδανικό. Ακόμα και με την πτώση της λάμπας λογικά δεν θα πάει κάτω από τα 12 fl.

Κοινώς, άραξε και απόλαυσέ τον. :D

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.213
Ο "μαγαζάτοράς σου" έχει $3700 τον Sony και $3800 τον Epson 9200. Ελπίζω να μην επιλέξεις τον Sony. :wink:

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Είναι μυστήριος γενικά, τον Sony μου είπε ότι θα μου τον δώσει 2900. Οι τιμές που έχει στο σάιτ μου φαίνεται είναι στα όρια της φαντασίας, δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιο μαγαζί να βάζει τιμές ότι νάναι στο σάιτ του.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.320
Τον epson πόσο στον δίνει;

Και λίγο ακριβότερος να είναι μη διστάσεις.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag