diy : Ηχειο αναφορας

Reaction score
2.566
Λοιπόν θα διαφωνήσω μαζί σου στο ότι μια έρευνα είναι άνευ ουσίας. Πάντα κάτι καλό αφήνει.
Όσον αφορά στα <<έτοιμα>> και δοκιμασμένα, δεν είναι όλοι της ίδιας λογικής.
Πολλοί αρέσκονται να έχουν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό στο σπίτι τους και όχι άλλη μία από τα ίδια που τα παραγγέλνεις και κάνεις απλά το μοντάρισμα.
Η χαρά της δημιουργίας, ακόμα και κάτι μέτριου αλλά μοναδικού, δεν συγκρίνεται με το φαγητό που σου φέρνει ο ντελιβεράς με το παπάκι και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις από τον κατάλογο και να σηκώσεις το τηλέφωνο!
Οκ, αν κάποιος ικανοποιείται μόνο με τη χαρά της δημιουργίας πάω πάσο, εγώ θέλω και άριστο αποτέλεσμα αλλιώς θεωρώ τον κόπο μου σχεδόν χαμένο...

Reaction score
488
Λοιπόν θα διαφωνήσω μαζί σου στο ότι μια έρευνα είναι άνευ ουσίας. Πάντα κάτι καλό αφήνει.
Όσον αφορά στα <<έτοιμα>> και δοκιμασμένα, δεν είναι όλοι της ίδιας λογικής.
Πολλοί αρέσκονται να έχουν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό στο σπίτι τους και όχι άλλη μία από τα ίδια που τα παραγγέλνεις και κάνεις απλά το μοντάρισμα.
Η χαρά της δημιουργίας, ακόμα και κάτι μέτριου αλλά μοναδικού, δεν συγκρίνεται με το φαγητό που σου φέρνει ο ντελιβεράς με το παπάκι και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις από τον κατάλογο και να σηκώσεις το τηλέφωνο!
Συμφωνω ! και οχι μονο , η χαρα της δημιουργιας σε συνδιασμο με την γνωση φερνει περισσοτερη γνωση , ικανοποιηση και εαν συνδιαστει με την επιμονη και υπομονη παντα καλα αποτελεσματα φερνει στο τελος .

Last edited:

Reaction score
677
Οκ ρε παιδιά,κι άντε το φτιάξαμε κι αποκτήσαμε την γνώση...
Τι θα την κάνουμε μετά,ηχειάδες θα γίνουμε;
Είμαι ο πρώτος που επικροτεί την δημιουργία και όντως είναι αλλιώς να έχεις κάτι από τα χέρια σου,αλλά στην τελική η φάση της δημιουργίας θα περάσει και το αποτέλεσμα θα μετρήσει...
Ναι σε όποιον να φτιάξει λοιπόν,αλλά με σιδερένια καθοδήγηση,πρήξιμο αυτών που ξέρουν 5 πράγματα και σιγουριά για το αποτέλεσμα.(Μη πάει και χαμένος ο κόπος και το χρήμα...)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Οκ, αν κάποιος ικανοποιείται μόνο με τη χαρά της δημιουργίας πάω πάσο, εγώ θέλω και άριστο αποτέλεσμα αλλιώς θεωρώ τον κόπο μου σχεδόν χαμένο...
Αν ένας αθλητής προπονηθεί σκληρά, αποκτήσει μια εξαιρετική φυσική κατάσταση, υγεία καθώς και ήθος, αλλά δεν κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο έχει χάσει το χρόνο του?
Σαφέστατα και όχι.

Άσε που με τη σοβαρή δουλειά, την επιμονή και κάποιες συμβουλές από εμπειρότερους σαφώς και το αποτέλεσμα θα είναι άριστο.,

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Οκ ρε παιδιά,κι άντε το φτιάξαμε κι αποκτήσαμε την γνώση...
Τι θα την κάνουμε μετά,ηχειάδες θα γίνουμε;
Είμαι ο πρώτος που επικροτεί την δημιουργία και όντως είναι αλλιώς να έχεις κάτι από τα χέρια σου,αλλά στην τελική η φάση της δημιουργίας θα περάσει και το αποτέλεσμα θα μετρήσει...
Ναι σε όποιον να φτιάξει λοιπόν,αλλά με σιδερένια καθοδήγηση,πρήξιμο αυτών που ξέρουν 5 πράγματα και σιγουριά για το αποτέλεσμα.(Μη πάει και χαμένος ο κόπος και το χρήμα...)
Σωκράτη ρεαλιστικά δεν θα φτιαχτεί ποτέ αυτό που συζητάμε. Οι λόγοι πολλοί...
Αυτοί που ήδη γνωρίζουν δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν γιατί δεν θα ωφεληθούν αλλά αντίθετα θα δαπανήσουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν δεν ρισκάρουν να συνεισφέρουν σε κάτι απρόβλεπτο.
Άσε που αποκλείεται να βρεθεί χρηματοδότης μιας τέτοιας κίνησης.

Reaction score
677
Σωκράτη ρεαλιστικά δεν θα φτιαχτεί ποτέ αυτό που συζητάμε. Οι λόγοι πολλοί...
Αυτοί που ήδη γνωρίζουν δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν γιατί δεν θα ωφεληθούν αλλά αντίθετα θα δαπανήσουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν δεν ρισκάρουν να συνεισφέρουν σε κάτι απρόβλεπτο.
Άσε που αποκλείεται να βρεθεί χρηματοδότης μιας τέτοιας κίνησης.
+1
Εγώ βέβαια δεν μιλάω αποκλειστικά για την ομαδική προσπάθεια,μιλάω και για τις ατομικές.

Reaction score
2.566
Αν ένας αθλητής προπονηθεί σκληρά, αποκτήσει μια εξαιρετική φυσική κατάσταση, υγεία καθώς και ήθος, αλλά δεν κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο έχει χάσει το χρόνο του?
...βασικά οκ θα στο πω αλλιώς...προτιμάς να έχεις ένα σχετικά καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει εκ σχεδιασμού μόνος σου ή ένα πάρα πολύ καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει πάλι μόνος σου, αλλά βασισμένος σε σχέδια άλλου? Αν προτιμάς το πρώτο πάω πάσο, εγώ προτιμώ το δεύτερο...γιατί υποτίθεται υπάρχει και κάποιος τελικός σκοπός κι αυτός δεν είναι άλλος από την απόλαυση της μουσικής μέσω της κατασκευής αυτής...κι έχω την αίσθηση ότι αυτοί που θα επιλέξουν το 2ο θα την απολαμβάνουν περισσότερο, άρα θα είναι πιο κοντά στην πραγματοποίηση του αρχικού σκοπού τους...

Last edited:

Reaction score
1.789
Καταρχην να θυμισω σε καποιους οτι εδω ειναι η ιερη κατηγορια της diy!!!!!! Οποιος δεν συμφωνει απλα ας σεβαστει καποιους που προσπαθουν καθε μερα ασταματητα να κανουν πραξη πραγματα που αλλοι απλα ουτε εχουν την γνωση , αλλα κυριος δεν τολμουν. Καποιοι καποτε ξεκινησαν απο αυτη την κατηγορια .Τωρα αν ειδανε οτι δενμπορουν ας κατσουν απλα να βλεπουν τις προσπαθιες ανθρωπων με ορεξη , αλλα και πισμα ,να εφαρμοζουν τους κανονες στην πραξη και οχι απλα να αμπελοφιλοσοφουν!

Reaction score
313
Ένα δεν καταλαβαίνω: γιατί όχι ενεργό;
Όταν αναζητάς το...εχμμμ..."απόλυτο", γιατί να μη χρησιμοποιήσεις όλα τα διαθέσιμα μέσα;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Αρκεί να έχεις την επίγνωση του εγχειρήματος και να μην νομίζεις οτι έσκισες την B&W ας πούμε ;)

Reaction score
1.789
Όταν αναζητάς το...εχμμμ..."απόλυτο", γιατί να μη χρησιμοποιήσεις όλα τα διαθέσιμα μέσα;
Γιατι Σταυρο η σχεδιαση ενος παθητικου κρος θελει πολυ γνωση, αλλα και τεχνη.

Reaction score
2.566
Eννοείται ότι πρέπει να έιναι ενεργό...αν είναι να μπουν από την αρχή περιορισμοί, ακόμα και στα βασικά, δεν θα πάμε πουθενά...

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
...βασικά οκ θα στο πω αλλιώς...προτιμάς να έχεις ένα σχετικά καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει εκ σχεδιασμού μόνος σου ή ένα πάρα πολύ καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει πάλι μόνος σου, αλλά βασισμένος σε σχέδια άλλου? Αν προτιμάς το πρώτο πάω πάσο, εγώ προτιμώ το δεύτερο...γιατί υποτίθεται υπάρχει και κάποιος τελικός σκοπός κι αυτός δεν είναι άλλος από την απόλαυση της μουσικής μέσω της κατασκευής αυτής...κι έχω την αίσθηση ότι αυτοί που θα επιλέξουν το 2ο θα την απολαμβάνουν περισσότερο, άρα θα είναι πιο κοντά στην πραγματοποίηση του αρχικού σκοπού τους...
Το αν είναι κάτι που έφτιαξα μόνος μου <<σχετικά καλό>>, <<καλό>> ή <<πολύ καλό>> δεν το γνωρίζεις αλλά το υποθέτεις και βγάζεις βολικά συμπεράσματα.
Επίσης έχουμε διαφορετική άποψη στο τι σημαίνει <<φτιάχνω μόνος μου>>.
Πιστεύω πως είναι άλλο το φτιάχνω και άλλο το αντιγράφω κάτι που έφτιαξε κάποιος άλλος.

Reaction score
2.566
Το αν είναι κάτι που έφτιαξα μόνος μου <<σχετικά καλό>>, <<καλό>> ή <<πολύ καλό>> δεν το γνωρίζεις αλλά το υποθέτεις και βγάζεις βολικά συμπεράσματα.
Επίσης έχουμε διαφορετική άποψη στο τι σημαίνει <<φτιάχνω μόνος μου>>.
Πιστεύω πως είναι άλλο το φτιάχνω και άλλο το αντιγράφω κάτι που έφτιαξε κάποιος άλλος.
Καταρχήν δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά...ήμαρτον...τα άλλα δεν έχουν σημασία...

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Καταρχήν δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά...ήμαρτον...δεύτερον ποτέ δεν περηφανεύτηκα ότι έφτιαξα ηχείο εκ του μηδενός μόνος μου...τρίτον, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν το έφτιαξα μόνος μου, και τέλος, συγνώμη που μπορεί να φανεί cocky, αλλά είμαι 100% βέβαιος ότι παίζει πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε αυτοδημιούργητη εκ του μηδενός ιδιοκατασκευή χομπίστα στο avsite...πολύ απλά γιατί ο σχεδιαστής του δεν μπορεί να συγκριθεί με τον χομπίστα του avsite...
Τα παρακάτω είναι δικά σου λόγια, απευθυνόμενος στο μήνυμα μου οπότε σε εμένα προσωπικά αναφέρθηκες αν δεν κάνω λάθος.
...προτιμάς να έχεις ένα σχετικά καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει εκ σχεδιασμού μόνος σου...

Η ουσία του DIY είναι ακριβώς η ανάποδη από αυτό που έχεις κατά νου.
Δεν προτιμάμε το έτοιμο σιγουράκι του τάδε γκουρού αλλά βάζουμε τη δική μας υπογραφή και μεράκι και τολμάμε το διαφορετικό και ιδιαίτερο.
Τώρα αν δεν έρθει το τέλειο με τη μία σε βάθος χρόνου και με την απόκτηση εμπειριών θα έρθει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale