diy : Ηχειο αναφορας

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Σου διαφεύγει το γεγονός οτι δεν υπάρχει Ιθάκη ;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
ειχα την τυχη να εχω δει στο παρελθον πολλες diy υλοποιησεις που προσκυνησαν μπροστα τους πολυ μεγαλα brand !! Kατασκευασμενα απο ανθρωπους που αν διαβαζαν σημερα αυτα που γραφουν καποιοι απλα θα τους απαντουσαν οσα δεν φτανει η Αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
Αν μιλάς για λαμπάτες κατασκευές εντάξει.
αν μιλάς για ηχεία όνομα και διεύθυνση

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Αν μιλάς για λαμπάτες κατασκευές εντάξει.
αν μιλάς για ηχεία όνομα και διεύθυνση
Μάνο γνώμη μου είναι ότι στα ηχεία, πάντα υπό προϋποθέσεις, τα πράγματα είναι ευκολότερα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Οι λαμπάτες κατασκευές είναι βιοτεχνικές ούτως η άλλως .
Κάλλιστα λοιπόν ένας "Τακης" μπορεί να τους βάλλει τα γυαλιά (και το έχεις αποδείξει):thumbsup:
Αλλά στα ηχεία ........
όνομα και διεύθυνση παρακαλώ

Reaction score
27
[QUOTE post: 1799800, member: 13659"]Τα παρακάτω είναι δικά σου λόγια, απευθυνόμενος στο μήνυμα μου οπότε σε εμένα προσωπικά αναφέρθηκες αν δεν κάνω λάθος.
...προτιμάς να έχεις ένα σχετικά καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει εκ σχεδιασμού μόνος σου...

Η ουσία του DIY είναι ακριβώς η ανάποδη από αυτό που έχεις κατά νου.
Δεν προτιμάμε το έτοιμο σιγουράκι του τάδε γκουρού αλλά βάζουμε τη δική μας υπογραφή και μεράκι και τολμάμε το διαφορετικό και ιδιαίτερο.
Τώρα αν δεν έρθει το τέλειο με τη μία σε βάθος χρόνου και με την απόκτηση εμπειριών θα έρθει.[/QUOTE]
Σου διαφεύγει το γεγονός οτι δεν υπάρχει Ιθάκη ;)
Μανο, ακριβως εκει ειναι η ομορφια.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
προτιμάς να έχεις ένα σχετικά καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει εκ σχεδιασμού μόνος σου ή ένα πάρα πολύ καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει πάλι μόνος σου, αλλά βασισμένος σε σχέδια άλλου?
Επειδή τυχαίνει να έχω κάνει και τα δύο θα σου πω πως και τα δύο έχουν την ομορφιά τους.

Εξαιρετικό το σιγουράκι αλλά η ζωή θέλει και λίγο παιχνίδι, λίγο ρίσκο.

upload_2014-3-17_15-44-29.png

upload_2014-3-17_15-44-52.png

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Επ'αυτού διαφωνούμε πλήρως .:drinks:
Ανέφερε ένα αξιοπρεπές ηχείο του εμπορίου κάτω των 5000 ευρώ. Για παραπάνω πάμε μετά...

Reaction score
2.566
[QUOTE post: 1799800, member: 13659"]Τα παρακάτω είναι δικά σου λόγια, απευθυνόμενος στο μήνυμα μου οπότε σε εμένα προσωπικά αναφέρθηκες αν δεν κάνω λάθος.
...προτιμάς να έχεις ένα σχετικά καλό ηχείο που θα το έχεις φτιάξει εκ σχεδιασμού μόνος σου...

Η ουσία του DIY είναι ακριβώς η ανάποδη από αυτό που έχεις κατά νου.
Δεν προτιμάμε το έτοιμο σιγουράκι του τάδε γκουρού αλλά βάζουμε τη δική μας υπογραφή και μεράκι και τολμάμε το διαφορετικό και ιδιαίτερο.
Τώρα αν δεν έρθει το τέλειο με τη μία σε βάθος χρόνου και με την απόκτηση εμπειριών θα έρθει.
Μανο, ακριβως εκει ειναι η ομορφια.
Aν εκεί είναι η ομορφιά γιατί στο πρώτο ποστ ανοίγματος του θέματος γράφεις :

"...οι ειδήμονες του foroum, σχεδίαζαν ,ενα ηχείο αναφοράς, ανεξαρτήτως τιμής..."

Νομίζω πρέπει να κατασταλλάξετε τί θέλετε...ένα ηχείο αναφοράς ή να κάνετε τη πλάκα σας και να μάθετε και μερικά πράγματα στη διαδικασία...στη 2η περίπτωση, ναι, το ταξίδι έχει τη φάση του...στη 1η οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές για μαθητευόμενους μάγους... δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω...στην απίθανη περίπτωση που το όλο εγχείρημα προχωρήσει πάντως, κι αφού υπήρξε σχετική αντιπαράθεση, προσφέρω το δικό μου ηχείο που είναι diy αλλά γνωστού σχεδιαστή για να τα συγκρίνουμε στο τέλος μετρητικά και ακουστικά...με ότι διαθέτουμε εν πάση περιπτώση...

Last edited:

Reaction score
2.566
Επειδή τυχαίνει να έχω κάνει και τα δύο θα σου πω πως και τα δύο έχουν την ομορφιά τους.

Μου αρκεί το "εξαιρετικό το σιγουράκι" για να ακούω σωστά και καλά τη μουσική μου και από εκεί και πέρα αν έχω χρόνο και διάθεση πειραματίζομαι και με άλλα σχέδια για να μαθαίνω...αλλά αναφοράς θα θεωρούσα σε κάθε περίπτωση το πρώτο...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Ανέφερε ένα αξιοπρεπές ηχείο του εμπορίου κάτω των 5000 ευρώ. Για παραπάνω πάμε μετά...
Focal SM 9 με 5400 τιμή καταλόγου (και παίρνεις και τους ενισχυτές τζάμπα ).
DIYης αποκλείεται να φτιάξει ένα τέτοιο ηχείο κατά την γνώμη μου .

ΥΓ Linkwitz Orion αγορασμένο σαν κιτ

Last edited:

Reaction score
27
Αγαπητέ ep4nder. Κατ αρχάς,δεν συνηθιζω να κάνω πλάκα
όταν συζητάνε σοβαροί άνθρωποι,για σοβαρά ζητήματα.
Έπειτα , το οτι μπήκα στο φόρουμ,εκτός του οτι θέλω να γνωρίσω
αξιόλογους ,κατα τη γνώμη μου, ανθρώπους,πράγμα το οποίο επιδιώκω,
φυσικά και θέλω να μάθω,όχι μονο μερικά . . .πραγματα, αλλά όσο
περισσότερα μπορέσω.
Ελπιζω πως,ή όχι και τόσο κολακευτική για μένα άποψη σου,
να είναι ή μοναδική.
Φιλικά.

ΥΓ. Ο πληθυντικός της ευγενείας,επειδή εισήχθη,στην πατρίδα μας
επι Βαυαρών (παλι οι Γερμανοί...) δεν μου αρμόζει,παρ οτι το πιο πιθανόν είναι ,ηλικιακά να είμαι και ...πατέρας σου.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
""Μου αρκεί το "εξαιρετικό το σιγουράκι" για να ακούω σωστά και καλά τη μουσική μου και από εκεί και πέρα αν έχω χρόνο και διάθεση πειραματίζομαι και με άλλα σχέδια για να μαθαίνω...αλλά αναφοράς θα θεωρούσα σε κάθε περίπτωση το πρώτο...""

Συμφωνώ απόλυτα.

Απλά να προσθέσω πως τα λάθη και οι αποτυχίες είναι απαραίτητο μέρος μιας διαδικασίας που οδηγεί στην βελτίωση.

Reaction score
1.789

View attachment 32932

View attachment 32933
Xαρη για πες τιποτης για το οπεν μπαφλ!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Αγαπητέ thomas.seretis .
To β' πληθυντικό δεν ήταν της ευγενείας αλλά κυριολεκτικό .
Απευθύνθηκε σε όλη την DIY κοινότητα και όχι σε εσένα προσωπικά.
Η επιθυμία σου ,ασχέτως καλών προθέσεων, εξηγήθηκε από πλείονα του ενός μέλη οτι είναι σχεδόν ουτοπική .
Υπάρχουν βέβαια και οι φανατικοί DIYηδες που πιστεύουν στο εγχείρημα.Αλλά και μεταξύ αυτών υπάρχουν διαφορετικές οπτικές .
Οπότε ,όπως σου έγραψα, που είναι η Ιθάκη για να ψάξουμε τον δρόμο προς αυτήν ;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Focal SM 9 με 5400 τιμή καταλόγου (και παίρνεις και τους ενισχυτές τζάμπα ).
DIYης αποκλείεται να φτιάξει ένα τέτοιο ηχείο κατά την γνώμη μου .
Ξέρεις κάποια οικία που να έχει αυτό τη ηχείο ή, για να το θέσω διαφορετικά, κάποια νοικοκυρά που να το δεχτεί στο καθιστικό της?
Επιπλέον νομίζω πως συζητάμε για ηχεία σπιτιού και όχι ειδικών αποστολών, όπως η τοποθέτηση εγγύς πεδίου.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847
Είμαστε σε άλλο μήκος κύματος .
Αν μπαίνει στην εξίσωση η "νοικοκυρά" θα καταλήξουμε και ................"στις ακροάσεις του συνθέτη" :rolleyes:
Ας μείνει οτι απλά έχουμε διαφορετική άποψη .:drinks:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728