DIY Help (The End)

Reaction score
2
Ήρθε ο καιρός να αλλάξω πυκνωτές στον ολοκληρωμένο μου ενισχυτή και να τον τροποποιησω μερικώς.
Επειδή όμως έχω κάποες απορίες, θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν περισσότερα από μένα. :shock:
Για να μη σας ζαλίσω, θα θέσω τις ερωτήσεις μου σταδιακά.

1ον) Όσον αφορά το ξεμοντάρισμα και αναποδογύρισμα της πλακέτας, θα πρέπει τα mosfet να ξεβιδωθούν από την ψύκτρα ή να μείνουν βιδωμένα σε αυτήν και να ξεβιδωθεί και η ψύκτρα ενωμένη μαζί με την πλακέτα; Στην πρώτη περίπτωση, προκειμένου να ξαναβιδωθούν τα mosfet, χρειάζεται και κάποια θερμοαγώγιμη πάστα όπως στις CPU;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Re: DIY Help

Αλήθεια, μήπως είναι δυνατό να αποκολληθούν οι πυκνωτές χωρίς να ξεμοντάρεις την πλακέτα; Γιατί να είναι τόσο δύσκολο;

Reaction score
2

Κώστα, το τυπωμένο είναι από την κάτω μεριά της πλακέτας, ενώ από πάνω είναι τα εξαρτήματα.
Πώς ανεβαίνουν φωτογραφίες;

Reaction score
13

Για φωτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα site που κάνει hosting φωτογραφίες και μετά να πάρεις το link από εκείνο το site και να το φέρεις εδώ με την επιλογή "Insert Image".Δωρεάν sites για να κάνεις host τις φωτό είναι και το http://imageshack.us/

Τώρα όσο για το αν πρέπει να ξηλώσεις και το mosfet αυτό εξαρτάται (κατ εμέ) από την προσωπική εμπειρεία που έχεις με τα ηλεκτρονικά και τις επιδιωρθώσεις και από το πόσο χρόνο έχεις στην διάθεσή σου διότι αν ξηλώσεις τα mosfet από την ψήκτρα θα ταλαιπωρηθείς λίγο περισσότερο μετά στην επανατοποθέτηση.

Reaction score
2

Thanks JohnnyWalker

Πρόκειται για 8 mosfet, μάλλον θα αποφύγω να τα ξεμοντάρω ξεχωριστά!

2η ερώτηση: Ο Ολοκληρωμένος (MF A220) έχει pre out, αλλά όχι main in ώστε να χρησιμοποιηθει ως τελικός. Με ψάξιμο στο δίκτυο βρήκα πληροφορίες για τον Α2, ο οποίος μοιάζει αρκετά με τον δικό μου και πιστεύω ότι βρήκα που τελειώνει στην πλακέτα το στάδιο του προενισχυτή. Θα σιγουρευτώ όμως όταν αναποδογυρίσω την πλακέτα.
Σκέφτομαι να διακόψω το τυπωμένο στο σημείο σύνδεσης σταδίου προενίσχυσης και τελικού, να βάλω RCA θηλυκά στο κουτί ενωμένα με το σημείο εισόδου του τελικού, και να χρησιμοποιήσω εξωτερικό βραχυκυκλωτήρα (pre out - main in).

Τώρα η απορίες μου:

Από που θα πάρω τη γείωση στα RCA για την είσοδο του τελικού σταδίου; Από οποιοδήποτε σημείο του τυπωμένου; Από ένα κοντινό σημείο στην είσοδο του τελικού στην πλακέτα; Από ένα κοντινό σημείο στα RCA στο σασί; Από τα RCA των εισόδων (νομίζω έχουν κοινή γείωση). Από κάπου αλλού;

Τι καλώδιο θα χρησιμοποιήσω από τα RCA μέχρι το σημείο εισόδου του τελικού στο τυπωμένο; Ομοαξονικό ή απλό ηλεκτρολογικό δύο αγωγών για κάθε κανάλι;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Λοιπόν, Μάνο, όσον αφορά την πρόσβαση στις πίστες της πλακέτας, λογικά, θα πρέπει να είναι αφαιρετό και το πάτωμα του σασί, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στις κολλήσεις, για τυχόν επισκευές. Εάν όμως η πλακέτα είναι απλώς στερεωμένη σε ένα φύλλο λαμαρίνα, τότε φυσικά πρέπει να την ξεμοντάρεις και να την αναποδογυρίσεις.

Για να γίνει αυτό, η πλακέτα πρέπει να ελευθερωθεί από κάποια βασικά πράγματα. Απ’ ό,τι βλέπω, οι ακροδέκτες των τρανζίστορ εξόδου είναι κολλημένοι επιφανειακά επάνω σε δίδυμες τραβέρσες, οι οποίες με τη σειρά τους είναι κολλημένες στις πίστες. Πάρα πολύ βολική λύση για τυχόν αντικατάσταση κάποιου τρανζίστορ εξόδου. Βέβαια, αυτές οι 24 κολλήσεις δεν είναι και λίγες, αλλά ίσως προτιμότερες από το ξεβίδωμα. Τα τρανζίστορ εξόδου δεν είναι μονταρισμένα με θερμοαγώγιμη κρέμα αλλά με συνθετικά πατάκια, ειδικά για τη συγκεκριμένη συσκευασία (ΤΟ220). Εάν αποφασίσεις να ξεβιδώσεις τα τρανζίστορ, καλύτερα να αντικαταστήσεις τα πατάκια με καινούργια –άλλωστε, είναι πάμφθηνα. Φρόντισε να μην χάσεις τις ροδέλες από τις βίδες, γιατί είναι ειδικές για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, καθώς έχουν πατούρα ώστε να κεντράρουν τη βίδα, για να μην ακουμπήσει στην πλάτη του τρανζίστορ, που είναι ενεργός. Πάντως, δεν είναι κακή ιδέα να αντικαταστήσεις και αυτές τις ροδέλες με καινούργιες, αρκεί να είναι καλής ποιότητας, (και αυτές είναι πάμφθηνες σε απόλυτα μεγέθη). Αφού ξαναμοντάρεις τα τρανζίστορ και πριν εκκινήσεις τον ενισχυτή, πρέπει να δοκιμάσεις με το πολύμετρο την πλάτη καθενός από τα τρανζίστορ, ώστε να διαπιστώσεις ότι δεν έρχεται σε επαφή με το  ψυγείο.

Όμως, ο μεγάλος βραχνάς είναι τα βύσματα εισόδου, το ποτενσιόμετρο της στάθμης, που είναι κατ’ ευθείαν μονταρισμένο στην πλακέτα και βγαίνει στην πρόσοψη χωρίς ντίζα, καθώς και ο διακόπτης του εγγραφέα. Φυσικά, πρέπει να ξεμοντάρεις την πλακέτα, αφού ξεμοντάρεις αυτά τα εξαρτήματα από την πρόσοψη και το πίσω πάνελ. (Για να ξεκολλήσεις τα βύσματα, ούτε να το σκέφτεσαι)…

Εάν το ολοκληρωμένο προενίσχυσης είναι το ίδιο με αυτό του Α2 του φίλου μας του Ρώσου, πρόκειται για τετραπλό τελεστικό, κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο με αυτόν που φοράει και ο Α2, (MC34074 σε συσκευασία DIP14). Μια ασφαλής λύση είναι να συνδέσεις τη γείωση των βυσμάτων εισόδου του τελικού στη γείωση των εισόδων, δηλαδή σε οποιαδήποτε γείωση οποιουδήποτε από αυτά τα βύσματα. Από εκεί και μετά, το καλώδιο σήματος μπορεί να είναι ότι θέλεις, αλλά καλύτερα κάποιο μικρής διατομής ομοαξονικό, του οποίου όμως το μπλεντάζ θα είναι γειωμένο μόνο στη μια άκρη του.

Τέλος, εάν αντικαταστήσεις τους δύο μεγάλους πυκνωτές εξομάλυνσης, καλό είναι να αντικαταστήσεις και τους τέσσερις μικρότερους. Εάν αυξήσεις τις χωρητικότητες, έχε υπ’ όψιν ότι ενδέχεται η φόρτισή τους κατά την έναυση να καταστρέψει τη γέφυρα ανόρθωσης. Δεν είναι κακή ιδέα να την αντικαταστήσεις και αυτή με κάποια μεγαλύτερη. Εάν η γέφυρα υλοποιείται με διακριτές διόδους, άλλαξέ τες με γρήγορες, που να αντέχουν καμιά 40αριά αμπέρ. Τέλος, αφού το ολοκληρωμένο του προενισχυτή είναι σε βάση, πάρε και κανέναν άλλο τετραπλό τελεστικό, (TL074 και Σία), και παίξε, ή, αν έχεις χρόνο και όρεξη, φτιάξε και ένα πλακετάκι με τέσσερις OPA604. 

Reaction score
3.497

Ο Κώστας απάντησε στα περισσότερα ερωτήματα.

Το κακό είναι ότι δεν ξεβιδώνει η βάση του ενισχυτή για να αντικατασταθούν οι πυκνωτές τροφοδοσίας και ότι άλλο χρειαστεί.

Προσοχή στα ποδαράκια των Mosfets.  Είναι πολύ εύθραυστα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτά να λυγίσουν γιατι θα κοπούν από τη ρίζα.  Καλό είναι να ξεβιδωθεί όλη η πλακέτα μαζί με τις ψυκτρες αλλά ταυτόχρονα να σκεφτείς κάτι για να μην λυγίσουν οι ακροδέκτες (ποδαράκια) των Mosfets.  Μπορείς να περάσεις κάτω από την πλακέτα του ενισχυτή είτε ένα μεταλλικό φύλλο είτε ένα σκληρό κοντραπλακέ με σκοπό αυτό να υποβαστάζει την πλακέτα μαζί με τις ψύκτρες την ώρα που αυτή θε ξεβιδωθεί για να γυρίσει ανάποδα.

Πριν αλλάξεις τελεστικούς θέλει πολύ μεγαλη προσοχή να επιλέξεις όχι μόνο τους καλύτερους και τους πιο γρήγορους αλλά αυτούς που δεν θα ταλαντώνουν όταν θα τοποθετηθούν στο κύκλωμα.  Οι ακριβοί και γρήγοροι τελεστικοί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα είτε ταλάντωσης είτε αστάθειας είτε RF θορύβου.
Αν ο ενισχυτης σου περιλαμβάνει το στάδιο οδήγησης ή το στάδιο εξόδου μέσα στο feedback loop (ανάδραση) του τελεστικού, τότε θα έχεις τεράστια προβλήματα αστάθειας ειδικά όταν οι καινούργιοι τελεστικοί που σκέφτεσαι να τοποθετήσεις είναι πιο γρήγοροι απο αυτούς που ήδη έχεις.

Για μένα, αν δεν έχεις καλή γνώση των κυκλωμάτων του ενισχυτή σου, δεν πρέπει να αλλάξεις τελεστικούς. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε και παλμογράφο σε οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις.

Για πυκνωτές δες κάτι σε ELNA, Chemi-Con,  SIC-SAFCO, Rubicon.
Μπορείς να διπλασιάσεις και την χωριτικότητα άλλα όχι παραπάνω.

Γέφυρα ή διόδους ανόρθωσης να αλλάξεις έτσι κι αλλιώς. Μπορείς να βάλεις, αν θέλεις και  Ulta Fast Soft Recovery diodes.

Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και σταθεροποίηση πρέπει να γίνει στο στάδιο της τροφοδοσίας του προενισχυτικού σταδίου.
Ευχομαι η τροφοδοσία που έχει τώρα να  μην υλοποιέιται απλά με κάποιες  zener diodes, χωρίς regulators ή pass transistors σε κάποιο υποτυπώδες κύκλωμα με darlington transίstors.

Καλή αρχή. 
Πάντα να έχεις έτοιμο και έναn δεύτερο ενισχυτή για backup (???).

.

Reaction score
2

Λοιπόν...
Ποιο εύκολο μου φαίνεται να ξεβιδώσω προσεκτικά την ψύκτρα μαζί με την πλακέτα.

Για την καλωδίωση με κάλυψες πλήρως Κώστα.

Τελεστικούς δεν σκέφτομαι να αλλάξω καθότι θέλω να χρησιμοποιήσω εξωτερικό προενισχυτή. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκύψουν προβλήματα από την ανάδραση.

Γιώργο, όσον αφορά μάρκες ηλεκτρολυτικών μάντεψες και την επόμενη ερώτησή μου.
Μπορώ να βρω τους συγκεκριμένους στα συνήθη ηλεκτρονικάδικα (Κατούμας, Βενιέρης) ή κάπου αλλού στο κέντρο;

Γνωρίζετε τι είναι το εξάρτημα με την ψύκτρα ανάμεσα στους ηλεκτρολυτικούς; Μήπως η γέφυρα ανόρθωσης;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Μάνο, δεν θα προκύψουν προβλήματα ανάδρασης, το κύκλωμα έχει παντού πυκνωτές διέλευσης. Το μικρό ψυγείο πιθανότατα φιλοξενεί τα τρανζίστορ οδήγησης. Μια που θα κάνεις τον κόπο, άλλαξε όλους τους ηλεκτρολυτικούς του κυκλώματος, όλους, μην αφήσεις ούτε έναν παλιό. Βάλε κάτι από Elna ή Panasonic, ή κάτι άλλο αντίστοιχης τιμής. Όλα αυτά τα πυκνωτάκια μαζί δεν θα κοστίσουν πάνω από 40-50 ευρώ. (Ξέρεις, οι πυκνωτές είναι σαν την μπύρα, όσο πιο φρέσκοι, τόσο το καλύτερο, και μια που θα κάνεις τον κόπο να ξεμοντάρεις την πλακέτα…). Το ολοκληρωμένο το phono stage ποιο είναι; (Αν θέλεις, κάνε και ένα γενικό πλάνο του εσωτερικού του ενισχυτή).

Reaction score
3.497

Μάνος Μπράιλας said:
Λοιπόν...

Τελεστικούς δεν σκέφτομαι να αλλάξω καθότι θέλω να χρησιμοποιήσω εξωτερικό προενισχυτή. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκύψουν προβλήματα από την ανάδραση.

Μπορώ να βρω τους συγκεκριμένους στα συνήθη ηλεκτρονικάδικα (Κατούμας, Βενιέρης) ή κάπου αλλού στο κέντρο;

Γνωρίζετε τι είναι το εξάρτημα με την ψύκτρα ανάμεσα στους ηλεκτρολυτικούς; Μήπως η γέφυρα ανόρθωσης;
Μάνο, αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι η γέφυρα ανόρθωσης και ποια τα οδηγά transistors, εγώ θα έλεγα να μην χεριάσεις τον ενισχυτή από μόνος σου. Θα τον χαλάσεις. Αν δεν σε πειράζει, χέριασέ τον .
Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας όπως υψηλές θερμοκρασίες κ.λ.π. έχουν εγγυημένα χαρακτηριστικά για 10-15 χρόνια. Πρακτικά ένας ενισχυτής audio, που λειτουργεί κάτω από κανονικές συνθήκες, δεν χρειάζεται αλλαγή στους πυκνωτές . Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας ίσως και να χρειστεί.

Ο ενισχυτής σου είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί ως έχει για πολλά χρόνια.
Δεν θα βρεις audiophile υλικά στα ηλεκτρομάγαζα που αναφέρεις.

Το μοναδικό κατάστημα που γνωρίζω και φέρνει audiophile υλικά βρίσκεται στον Πειραιά και το κατάστημα λέγεται MTZ Audio. Ο υπεύθυνος του καταστήματος λέγεται Μανώλης Τζωρτζάκης.

Δες και στο site της MTZ Audio

http://www.diyaudio.gr/elna.htm

Reaction score
3.497

Δες τους ELNA LPO Series στα 63volts 10.000 μF.
Τι τάση έχει ο ενισχυτής σου ανά πολικότητα ?
Οι πυκνωτές που έχει από τη μαμά του τι τιμές (Volts ,μF) έχουν ?

Δες πρώτα αν χωράνε να τοποθετηθούν στην πλακέτα. Δες και την περίπτωση να βάλεις 2 πυκνωτές παράλληλα συνδεδεμένους μεταξύ τους. Δηλαδή 2 για το - και δύο για το + της τροφοδοσίας.

Reaction score
3.497

Mάνο, προσοχή με τα ρεύματα. Μην έχεις ποτέ τον ενισχυτή στην πρίζα ακόμα και όταν ο διακόπτης έναυσης είναι στη θέση off.

Το ρεύμα σκοτώνει..

Προσοχή ρε παιδάκι μου ...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793

g.kar said:
Μάνος Μπράιλας said:
Λοιπόν...

Μάνο, αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι η γέφυρα ανόρθωσης και ποια τα οδηγά transistors, εγώ θα έλεγα να μην χεριάσεις τον ενισχυτή από μόνος σου. Θα τον χαλάσεις. Αν δεν σε πειράζει, χέριασέ τον .
Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας όπως υψηλές θερμοκρασίες κ.λ.π. έχουν εγγυημένα χαρακτηριστικά για 10-15 χρόνια. Πρακτικά ένας ενισχυτής audio, που λειτουργεί κάτω από κανονικές συνθήκες, δεν χρειάζεται αλλαγή στους πυκνωτές . Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας ίσως και να χρειστεί.

Το μοναδικό κατάστημα που γνωρίζω και φέρνει audiophile υλικά βρίσκεται στον Πειραιά και το κατάστημα λέγεται MTZ Audio. Ο υπεύθυνος του καταστήματος λέγεται Μανώλης Τζωρτζάκης.

κινδυνεύεις να θεωρηθείς ύποπτος για διαφήμιση :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Reaction score
2

Κώστας Κόγιας said:
... Το ολοκληρωμένο το phono stage ποιο είναι; (Αν θέλεις, κάνε και ένα γενικό πλάνο του εσωτερικού του ενισχυτή).
Κώστα, από τις ήδη υπάρχουσες φωτο:

Μόλις μπορέσω και ξανανοίξω τον ενισχυτή θα σου απαντήσω για το ολοκληρωμένο. Προς το παρόν δύο μεγενθύσεις μήπως μπορέσεις να το καταλάβεις:

g.kar said:

Γιώργο,
Β΄Γυμνασίου (1979) έφτιαξα 3-4 λαμπάτους (τότε) ραδιοπομπούς FM με λάμπα 6146 (Sylvania 600 δρχ.απ'όσο θυμάμαι!) βλέποντας μόνο το σχέδιο.
Γέφυρα ανόρθωσης έχω αλλάξει σε καμμένο τροφοδοτικό, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ποτέ ψύκτρα σε τέτοια, αλλά ηλεκτρονικός δεν είμαι, οπότε δεν αποκλείω τίποτα. Για αυτό άλλωστε εκτιμώ και την ευπρόσδεκτη βοήθειά σας.
Από πρακτικά πάντως πιάνουν τα χέρια μου, μην ανησυχείς.
Βέβαια, καλά κάνεις και προειδοποιείς, εφόσον δεν έχουμε γνωριστεί (παρότι πολύ θα το ήθελα, όπως και με άλλα συγκεκριμένα μέλη του forum).

Από τις φωτό δεν διακρίνω γέφυρα, θα δείξει το επόμενο άνοιγμα.

g.kar said:
... Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας όπως υψηλές θερμοκρασίες κ.λ.π. έχουν εγγυημένα χαρακτηριστικά για 10-15 χρόνια. Πρακτικά ένας ενισχυτής audio, που λειτουργεί κάτω από κανονικές συνθήκες, δεν χρειάζεται αλλαγή στους πυκνωτές . Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας ίσως και να χρειστεί.

Ο ενισχυτής αφενός ζεσταίνεται αρκετά, αφετέρου παρατήρησα τελευταία ότι μετά την απενεργοποίησή του το ενδεικτικό LED θέλει 40-50 sec για να σβήσει τελείως. Μήπως αυτό δείχνει κάποια αδυναμία των πυκνωτών να αποδώσουν σωστά το ρεύμα;

Τον Μανώλη τον ξέρω από τότε που ήταν στον Βάλτερ, τον εμπιστεύομαι, αλλά πρέπει να διαθέσω αρκετό χρόνο λόγω απόστασης. Προκειμένου όμως να βρω σωστά υλικά θα τον επισκεφτώ.

g.kar said:
Δες τους ELNA LPO Series στα 63volts 10.000 μF.
Τι τάση έχει ο ενισχυτής σου ανά πολικότητα ?
Οι πυκνωτές που έχει από τη μαμά του τι τιμές (Volts ,μF) έχουν ?

Δες πρώτα αν χωράνε να τοποθετηθούν στην πλακέτα. Δες και την περίπτωση να βάλεις 2 πυκνωτές παράλληλα συνδεδεμένους μεταξύ τους. Δηλαδή 2 για το - και δύο για το + της τροφοδοσίας.

Ο ενισχυτής παίρνει +/- 42 V, όχι από δική μου μέτρηση, αλλά από συζήτηση στο diyaudio.com.
Οι μεγάλοι πυκνωτές είναι 10.000 μF/63 V και οι μικροί 3.300 μF/63V.
Μεγαλύτερης χωρητικότητας μεγάλοι ίσως να χωράνε, θα πάρω τον ενιχυτή παραμάσχαλα και θα δοκιμάσω.
Για τους μικρούς τώρα: έχω διαβάσει για κάποιους μικρούς που χρησιμοποιούνται για "γρήγορη" εκφόρτιση και δίνουν ταχύτητα στον ενισχυτή. Μήπως λοιπόν αυξάνοντας την χωρητικότητα και σε αυτούς χαλάσω τον ήχο; (Ξέρω, μια δοκιμή θα με πείσει!)

Reaction score
2

Ο αντιπρόσωπος πάντως μου είπε για αλλαγή με ίδιας χωρητικότητας, μάρκας Philips στους 105 C.
Έχω διαβάσει αντικρουόμενες γνώμεις, κάποιοι από diyaudio.com χρησιμοποιούν των 105 C σε ΜF, άλλος μου έχει πει ότι δεν προορίζονται για audio χρήση.

Και κάτι άλλο:
Έχω ακόμη μισό καρουλάκι καλάι 60/40 ....23 ετών. Λέτε να έχει πάθει κάτι; (δεν βρίσκω την ασημοκόλλησή μου)

Η σολντερίνη απαγορεύεται διά ροπάλου ή δεν πειράζει;

Reaction score
2

Ξέχασα...

Μάνος Μπράιλας said:
... Τελεστικούς δεν σκέφτομαι να αλλάξω καθότι θέλω να χρησιμοποιήσω εξωτερικό προενισχυτή. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκύψουν προβλήματα από την ανάδραση.
Κώστας Κόγιας said:
Μάνο, δεν θα προκύψουν προβλήματα ανάδρασης, το κύκλωμα έχει παντού πυκνωτές διέλευσης. ...
Με έφτιαξες, γιατί σχεδόν δεν κοιμήθηκα. Τσάμπα τον αγόρασα τον προενισχυτή;

Reaction score
3.497

Μάνο, μετά από αυτό που έγραψες για τους λαμπάτους της Β' Γυμνασίου , σε έχω τώρα απόλυτη εμπιστοσύνη.
Αφού επέζησες τότε, δεν πρόκειται ποτέ να πας από το ρεύμα.

Ο τελεστικός φαίνεται να είναι ο θρυλικός NE5532 της Philips.  Είναι ένας διπλός τελεστικός, πολύ αργός για τα σημερινά δεδομένα, αλλά ταυτόχρονα μουσικότατος, απλός και κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες, σταθερός.  Να φανταστείς η Musical Fidelity τον χρησιμοποιεί στην έξοδο ενός πανάκριβου DAC της που κοστίζει πάνω από 2.500 ευρώ.  Δεν πιστευω να το έκανε για οικονομία. Είχε άλλους λόγους.  Το συγκεκριμένο DAC είχε βέβαια και λαμπάτη έξοδο με nuvistors.

Για τα  υλικά, αν δεν θέλεις να μετακινηθείς από τη θέση σου, μπορείς να τα παραγγείλεις από κάποιο γνωστό ιντερνετομάγαζο του εξωτερικού.
Θα ανεβάσω και κάποια πολύ γνωστά ιντερνετικά μαγαζιά απ' όπου έχω αγοράσει κι εγώ ο ίδιος υλικά.

Reaction score
3.497

Γ. ΚΟΨ. said:
g.kar said:
Μάνος Μπράιλας said:
Λοιπόν...

κινδυνεύεις να θεωρηθείς ύποπτος για διαφήμιση :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
Δεν θα θεωρηθώ ύποπτος για διαφήμιση.

Δεν ανέβασα τιμές ούτε έχω πρόβλημα να απαντήσω ανοιχτά σε ένα ερώτημα που ετέθη από μέλος της κατηγορίας.

Θα μπορούσαν κάποιοι, που δεν με γνωρίζουν, να το θεωρήσουν διαφήμιση αν άνοιγα δικό μου θέμα στην κατηγορία και έλεγα :

" Παιδιά έπαθα πλάκα με τους πυκνωτές τους Χ, που ακόρασα από τον Ψ, με κόστος Ζ ευρώ για τους μικρούς και Ω ευρώ για τους μεγάλους ηλεκτρολυτικούς !!! Θα πάω να πάρω κι άλλους 20 για να αλλάξω και τους πυκνωτές στον τελικό μου !!! "

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis