- Reaction score
- 364
Σωστά, ένα κάρο πατέντες. Πολλή φασαρία για το (σχεδόν) τίποτα. Σταθερή οθόνη - τοίχος. Το τέλειο και χωρίς όλους αυτούς τους παιδεμούς.ενα καρο πατεντες δε λεω ευρηματικες, μισο- μασκιν ,στο κατω ακρο δε μπορουσες να βαλεις μια μαυρη λουριδα που νομιζω ειναι και το ποιο ευκολο και θα χανοντουσαν οι κατω ζαρες απο το καδρο?
Κάτω masking δεν μπορώ να βάλω και θα εξηγήσω γιατί: Πολλές φορές οι υπότιτλοι είναι εκτός ενεργούς εικόνας και όπως έγραψα βλέπω διαφορετικά φορμά που δεν έχουν σταθερό ύψος. Στο σύστημα προβολής με τον CRT μου σταθερό είναι το πλάτος της οθόνης. Το ύψος ενεργής εικόνας αλλάζει ανάλογα με τις ταινίες. Άρα θα έπρεπε να φτιάξω κάτι αντίστοιχο με το πάνω δηλ. μεταβλητό ή μετακινούμενο κάθετα κάτω masking. Το να έβαφα μαύρο ένα τμήμα στο κάτω μέρος του πανιού απλά δεν εφαρμόζεται. Πως να γίνει κάτι τέτοιο αφού το πανί είναι πτυσόμενο και κλειδώνει μονο στο τέρμα κατέβασμα; Δηλ. δεν μπορώ να κατεβάσω και να σταματήσω όπου θέλω την οθόνη. Αν ήταν έτσι τότε ναι, θα έβαφα ένα τμήμα μαύρο στο κάτω και θα ανεβοκατέβαζα χειροκίνητα το πάνω masking.
Σε σταθερή ή σε τοίχο θα έβαζα πάνω και κάτω μαύρο από π.χ. κοντραπλακέ πλάκες βαμμένες μαύρες κινούμενες καθέτως σε οδηγούς.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.