DIY Tab Tension ...!

Reaction score
364
ενα καρο πατεντες δε λεω ευρηματικες, μισο- μασκιν ,στο κατω ακρο δε μπορουσες να βαλεις μια μαυρη λουριδα που νομιζω ειναι και το ποιο ευκολο και θα χανοντουσαν οι κατω ζαρες απο το καδρο?
Σωστά, ένα κάρο πατέντες. Πολλή φασαρία για το (σχεδόν) τίποτα. Σταθερή οθόνη - τοίχος. Το τέλειο και χωρίς όλους αυτούς τους παιδεμούς.

Κάτω masking δεν μπορώ να βάλω και θα εξηγήσω γιατί: Πολλές φορές οι υπότιτλοι είναι εκτός ενεργούς εικόνας και όπως έγραψα βλέπω διαφορετικά φορμά που δεν έχουν σταθερό ύψος. Στο σύστημα προβολής με τον CRT μου σταθερό είναι το πλάτος της οθόνης. Το ύψος ενεργής εικόνας αλλάζει ανάλογα με τις ταινίες. Άρα θα έπρεπε να φτιάξω κάτι αντίστοιχο με το πάνω δηλ. μεταβλητό ή μετακινούμενο κάθετα κάτω masking. Το να έβαφα μαύρο ένα τμήμα στο κάτω μέρος του πανιού απλά δεν εφαρμόζεται. Πως να γίνει κάτι τέτοιο αφού το πανί είναι πτυσόμενο και κλειδώνει μονο στο τέρμα κατέβασμα; Δηλ. δεν μπορώ να κατεβάσω και να σταματήσω όπου θέλω την οθόνη. Αν ήταν έτσι τότε ναι, θα έβαφα ένα τμήμα μαύρο στο κάτω και θα ανεβοκατέβαζα χειροκίνητα το πάνω masking.

Σε σταθερή ή σε τοίχο θα έβαζα πάνω και κάτω μαύρο από π.χ. κοντραπλακέ πλάκες βαμμένες μαύρες κινούμενες καθέτως σε οδηγούς.

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.

Reaction score
9
Έξυπνη λύση αλλα θέλει λίγο ταλαιπωρία στο βάλε βγάλε νομίζω.
Δεν εχω καταλάβει ο βραχίονας πτυσσόμενος , πίσω απο την οθόνη τι χρειάζεται ?

Γιατί δεν μπορει να σταματήσει σε συγκεκριμένο ύψος η οθόνη ?
Εχει σπάσει κάποιος μηχανισμός ?

Reaction score
364
Έξυπνη λύση αλλα θέλει λίγο ταλαιπωρία στο βάλε βγάλε νομίζω.
Δεν εχω καταλάβει ο βραχίονας πτυσσόμενος , πίσω απο την οθόνη τι χρειάζεται ?
Όντως είναι ταλαιπωρία. Πολλές φορές τα βαριέμαι και προτιμώ να πάω για ύπνο:lazy:

Ο βραχίονας είναι για να τεντώνει καθέτως η οθόνη στο τέρμα άνοιγμα. Κλειδώνει όταν ανοίξει ολόκληρη και λόγω των ελατηρίων μαζέματος υποτίθεται ότι τεντώνει κάθετα (και όντως κάθετα τεντώνει ικανοποιητικά). Δεν μπορεί να σταματήσει σε ενδιάμεσες θέσεις και να παραμείνει εκεί. Δεν έχει μηχανισμό που να επιτρέπει να σταματήσει σε ότι ύψος θέλεις, μόνο τα ελατήρια που τη μαζεύουν πάνω. Είναι ή τέρμα ανοικτή ή εντελώς μαζεμένη. Αν τη κατεβάσεις και σταματήσεις λίγο πριν κλειδώσει το μπράτσο και την αφήσεις, θα ...εκτοξευτεί προς τα πάνω. Είναι από τα μοντέλα 4:3 που προορίζονταν κυρίως για σχολικές εφαρμογές ή προβολή slides και σίγουρα όχι για home cinema. Την αγόρασα μέσω φίλου από Αμερική γιατί ήταν (εκεί) πολύ φθηνή η Da-Lite αυτή και ήθελα μόνο το 1,5 gain πανί να ξεμοντάρω για να έφτιαχνα σταθερή σε dedicated χώρο που δυστυχώς δεν προχώρησε. Έτσι τη χρησιμοποίησα ως είχε στο σπίτι.

Last edited:

Reaction score
6.661
ναι τωρα ειδα το σταθερο κλειδωμα, τουλαχιστον θα ειχες στο 16.9 το "απολυτο καδρο" , τελοςπαντων κατασκευη σταθερης εχω κανει εγω απλα οταν θες καποιες διαστασεις και πανω δεν υπαρχει σε κοντρα πλακε μονοκομματο αλλα μπορεις σε mdf 10mm, το πως καθεται στο καθε χωρο και γουστα ,ειναι σχετικο, εγω τη θεωρω ηδη ως εργο τεχνης :Dκαι δεν την κρυβω.

Reaction score
364
ναι τωρα ειδα το σταθερο κλειδωμα, τουλαχιστον θα ειχες στο 16.9 το "απολυτο καδρο" , τελοςπαντων κατασκευη σταθερης εχω κανει εγω απλα οταν θες καποιες διαστασεις και πανω δεν υπαρχει σε κοντρα πλακε μονοκομματο αλλα μπορεις σε mdf 10mm, το πως καθεται στο καθε χωρο και γουστα ,ειναι σχετικο, εγω τη θεωρω ηδη ως εργο τεχνης :Dκαι δεν την κρυβω.
καμιά φωτογραφία να τη δούμε;

Reaction score
6.661
να τονισω αφορμη ηταν οι κατασκευες profi και Μελιδη , καποιες φωτογραφιες σταδιων σβηστηκαν απο δικο μου λαθος, νεωτερες μετα καποιων μαγειρεματων στο κατω μερος..;)
http://www.avsite.gr/forum/threads/soco-clock.136680/
110' 16.9 mdf 10mm βαμμενο με νερου ανοιχτογκρι,τελαρο απο σουηδικο 10cm ντυμενο με βελουδο ελαστικο και καρφωμα αυτου οχι κολληση.

Reaction score
364
Μπράβο σου. Πολλή προσωπική εργασία.
Είδες άμα πιάνουν τα χέρια σου;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.121