DIY Tube Amp - Help needed

Reaction score
2
Καλησπερα

Εδω και πολυ καιρο με τρωει ο κ...ς μου για σπιτικο λαμπατο ενισχυτη. Ημουν αναμεσα σε 2καναλο λαμπατο audio και σε λαμπατο για κιθαρα. Αν και για το 2ο εχω βρει παρα πολλα εκτενεστατα αρθρα για νιουμπηδες, αποφασισα να παω σε δικαναλο. Δεν εχω βρει ομως πολλα πραγματα...

Ψαχνω σχεδια, προτασεις και γνωμες λοιπον. Απαιτησεις? Μιας και θα ειναι η πρωτη μου τοσο μεγαλη κατασκευη (εχω φτιαξει κανα δυο πεταλακια για την κιθαρα κατα καιρους, και γενικοτερα πιανουν τα χερια μου) δεν ψαχνω κατι τραγικο, τοσο σε μεγεθος οσο και σε αποδοση. Απλα κατι αξιοπρεπες, κυριως για την εμπειρια. Budget σχετικα περιορισμενο... Επισης να πω οτι τα μονα ηχεια/πειραματοζωα διαθεσιμα ειναι τα Klipsch Forte II.

Σας ακουω :cool_3:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Μμμμ, προτείνω τη λάμπα με τη μεγαλύτερη κλίμακα ολοκλήρωσης. Δε λέω ακόμα ποια είναι, έτσι για το σασπένς του πράγματος. Πάντως, με 99dB ευαισθησία, με μια ΚΤ88 ή δύο EL84 ανά κανάλι θα είσαι οκ.

Reaction score
13
Καλησπερα

Ψαχνω σχεδια, προτασεις και γνωμες λοιπον. Απαιτησεις? Μιας και θα ειναι η πρωτη μου τοσο μεγαλη κατασκευη (εχω φτιαξει κανα δυο πεταλακια για την κιθαρα κατα καιρους, και γενικοτερα πιανουν τα χερια μου) δεν ψαχνω κατι τραγικο, τοσο σε μεγεθος οσο και σε αποδοση. Απλα κατι αξιοπρεπες, κυριως για την εμπειρια. Budget σχετικα περιορισμενο...

Πανω ή κατω απο 1000 Ε συνολικα ?

Επισης να πω οτι τα μονα ηχεια/πειραματοζωα διαθεσιμα ειναι τα Klipsch Forte II.

Με αυτα τα Ηχεια, κατι γυρω στα 15-25 Βαττ θα κανει μια χαρα. Για λογους κοστους δεν θα πρεπει να ειναι Single Ended Triode ή γενικα Single Ended. Ενα PushPull 2x EL84/channel (15 Watt) ή 2x EL34/channel με αυτοπολωση (20-25 Watt) το βλεπω σαν πιθανοτερη λυση. Αναλογα απο το ποσον που μπορεις/θελεις να δαπανησεις εχεις δυνατοτητα να φτιαξεις εως και πολυ ποιοτικο Ενισχυτη. Ως γνωστον δεν υπαρχει οριο προς τα πανω.
Επισης στην περιπτωση σου παιζει σαφως η λυση ενος καλου ΚΙΤ με τις παραπανω λυχνιες, που θα σε απαλλαξει απο μια σειρα περιπετειες και μπελαδες.
Δες αυτο και τα ξαναλεμε
http://www.Audiocraftworks.gr/gr/pages/prods/ampskits/ul40s2.htm

Σας ακουω :cool_3:
:smoking:

Reaction score
2
Δυστυχως αρκετα κατω απο 1000 ευρω.

Ωραιο το κιτακι αλλα και τα ~1200 ευρω που ζηταει ειναι way-off budget... Μην ξεχναμε οτι ειναι ο πρωτος ενισχυτης, οποτε δεν θελω να δωσω ενα καρο λεφτα για να πειραματιστω και μονο.

Reaction score
13
Δυστυχως αρκετα κατω απο 1000 ευρω.

Ωραιο το κιτακι αλλα και τα ~1200 ευρω που ζηταει ειναι way-off budget... Μην ξεχναμε οτι ειναι ο πρωτος ενισχυτης, οποτε δεν θελω να δωσω ενα καρο λεφτα για να πειραματιστω και μονο.
Kαλως. Εχω να σου προτεινω διαφορες λυσεις προς το πιο οικονομικο αλλα πρεπει να γινεις συγκεκριμενπς στο θεμα του Budget, για να μην χρειαζεται να μαντευουμε.
Εαν δεν θελεις να το αναφερεις δημοσια στειλε ΡΜ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: DIY Tube Amp - Help needed

Έχει και ένα Accuphase ενισχυτή ο μπαγάσας αλλά δεν το λέει! :happy_8:
Τον λαμπάτο τον θέλει περισσότερο για να ξεκινήσει τις κατασκευές αλλά κι επειδή θέλει να ακούσει λάμπα, αν κατάλαβα καλά.

Πες βρε Σταύρο ένα max budget να μπορούν να σε βοηθήσουν καλύτερα οι γνωρίζοντες.. :cool_4:

Reaction score
2
Οπως πολυ σωστα καταλαβε ο Κωστας δεν θελω να φτιαξω ενα killer machine αλλα να πειραματιστω κ να εγκληματιστω με τον ηχο της λαμπας κ τις ιδιαιτεροτητες της, και μετα βλεπουμε τι θα ακολουθησει. Γι αυτο το λογο δεν θελω να δωσω παραπανω απο 300-400€ συνολικα. Και απο e-bay ψωνιζουμε κομματια αμα λαχει :cool_4:

Σας ευχαριστω ολους. :cool_3:

Reaction score
13
Οπως πολυ σωστα καταλαβε ο Κωστας δεν θελω να φτιαξω ενα killer machine αλλα να πειραματιστω κ να εγκληματιστω με τον ηχο της λαμπας κ τις ιδιαιτεροτητες της, και μετα βλεπουμε τι θα ακολουθησει. Γι αυτο το λογο δεν θελω να δωσω παραπανω απο 300-400 συνολικα. Και απο e-bay ψωνιζουμε κομματια αμα λαχει :cool_4:

Σας ευχαριστω ολους. :cool_3:
Σε αυτα τα χρηματα το σοφοτερο ισως θα ηταν να πας σε ενα καλο προενισχυτη μαλλον που θα εχει ΚΑΙ σοβαρη χρηστικη αξια εκτος της εννοιας της γνωριμιας/ασκησης που αναφερεις. Ειναι λιγα κατα την γνωμη μου για ενα αξιοπρεπη, εστω και μικρο, οπως προδιαγραφεις, λαμπατο Ενισχυτη.
Βεβαια παντα υπαρχουν λυσεις για Ενισχυτη ακομη και σε αυτο το Budget, αλλα φοβαμαι οτι εσυ ο ιδιος δεν θα θελεις να ακολουθησεις τετοιες λυσεις, καθως θα συνεπαγονται σημαντικους συμβιβασμους με κριτηρια Hi Fi - Hi End.
Στειλε ΡΜ για περισσοτερα.
Οταν λες κομματια απο Ebay εννοεις εξαρτηματα ή συσκευες ?
Εαν θελεις ετοιμο ολοκαινουργιο στερεοφωνικο Λαμπατο ενισχυτη με 2x EL34 / 35Watt στο καναλι με λιγα παραπανω απ' οσα λες εχω συγκεκριμενη προταση.

Reaction score
13
Μμμμ, προτείνω τη λάμπα με τη μεγαλύτερη κλίμακα ολοκλήρωσης. Δε λέω ακόμα ποια είναι, έτσι για το σασπένς του πράγματος.
Ελα πες τωρα ...
Το "μεγαλυτερη κλιμακα ολοκληρωσης" πως το εννοεις ?
Δεν πιστευω να το πας στο σεξουαλικο. :crazy_3:

Reaction score
2
Λεω για εξαρτηματα απο ebay, παιζουν πολυ καλες τιμες.

Αν ειναι ετσι τα πραγματα μαλλον τοτε θα παω σε μικρο mono ενισχυτη για κιθαρα, κατι σαν αυτον, η σε κατι λιγο πιο μεγαλο σαν αυτον, με ενα ή δυο σταδια προενισχυσης (clean + lead).

You've got PM :cool_4:

Reaction score
13
Λεω για εξαρτηματα απο ebay, παιζουν πολυ καλες τιμες.

Αν ειναι ετσι τα πραγματα μαλλον τοτε θα παω σε μικρο mono ενισχυτη για κιθαρα, κατι σαν αυτον, η σε κατι λιγο πιο μεγαλο σαν αυτον, με ενα ή δυο σταδια προενισχυσης (clean + lead).

You've got PM :cool_4:
Μια χαρα ενισχυτακια.
Σημειο προσοχης τα εξοδα διεκπεραιωσης εγγραφων και εκτελωνισμου, εαν το φερεις απο Αμερικη ή γενικα εκτος ΕΟΚ. Μινιμουμ 120 Ε. Μινιμουμ σημαινει οτι μπορει να παει ΠΟΛΥ παραπανω. Πριν κανεις την κινηση ρωτησε (πχ στην FEDEX) να μαθεις τι παιζει.

Εχεις ΡΜ

Reaction score
2
Αν με πιασει η βαρεμαρα μου, σιγουρα ο πρωτος κυκλοφορει σε ετοιμο κιτ στα 250$ περιπου. αλλα για τετοιο δεμα απο Αμερικα, ακομα και με USPS ειναι λιγο αυτοκτονια να το φερω.

Και αφου και για τους 2 υπαρχουν εκτενεστατα σχεδια και layouts για n00bs σαν τον υποφαινομενο, μαλλον ολα θα αγοραστουν απο μαγαζια (μαγαζι μαλλον) εντος του νομου Αττικης.

Και συ εχεις PM :happy_9:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Ελα πες τωρα ...
Το "μεγαλυτερη κλιμακα ολοκληρωσης" πως το εννοεις ?
Δεν πιστευω να το πας στο σεξουαλικο. :crazy_3:
Όοοοχι, εννοώ μια οδηγήτρια και δύο push-pull σε μια λάμπα, (μια τρίοδος και δύο πέντοδοι). Αλλά δυσεύρετη...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Σταύρο, μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να σκαρώσω ένα ενισχυτάκι των 5W, οπότε αν μπορείς να περιμένεις... Εννοείται με λίγα λεφτά, μη μου βγει και το όνομα στο κουρμπέτι...

Reaction score
2
Σσσσσςςς... Να η ευκαιρια σου να γινεις hi-end κατασκευαστης και να ρουφας αφειδως και ασυστολως τα λεφτα απο τον κοσμακη! Hi-Kogias FTW!

Reaction score
13
Όοοοχι, εννοώ μια οδηγήτρια και δύο push-pull σε μια λάμπα, (μια τρίοδος και δύο πέντοδοι). Αλλά δυσεύρετη...
Ηθελα ναξερα γιατι μαζοχιζεσαι.
Eκει που χωραει μια tPP, χωρανε το ιδιο καλα δυο tP, που υπαρχουν μπολικες. Εκτος και αν εχεις τις tPP ηδη st.by.
Βεβαια ειναι και το θεμα της ιδιαιτεροτητας = Hi End οπως λες αλλου. Για τον χαβαλε μπορεις να χρησιμοποιησεις για σασσι κουτακι κονσερβας και να τρελλανεις κοσμο. Για monoblocks δυο κουτακια κονσερβας. Εγω βαζω μεγαφωνακια σε κουτια του Νεσκαφε. :crazy_3:
Καλη επιτυχια και στειλε φωτο.

Reaction score
2
Λοιπον.

Τελικα θα παλεψω εναν 20W PP για κιθαρα, με πιθανοτατα 2 σταδια προενισχυσης, ενα καθαρο κ ενα πιο βρωμικο. 2 x 6L6 + 1 x 12AX7 στον Poweramp, και απο 2 x 12ΑΧ7 σε καθε καναλι προενισχυσης. Βρηκα και σπονσορα, ολα κομπλε! Απο βδομαδα παω να παρω υλικα και αρχιζω κατασκευες. I'll keep the tread posted.

Να ευχαριστησω πολυ τον Μιχαλη για την πολυτιμη βοηθεια του.

Reaction score
2
Τα χοντρα-χοντρα αγοραστηκαν (εκτος απο τους μετασχηματιστες). Μενουνε τα ψιλα. Προς το παρον σειρα εχει το σουλουπωμα του σασι και η προεργασια.

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης