DIY Tube Amp - Help needed

Reaction score
2
Ρε Μιχαλη (και λοιποι, φυσικα), μου λυνετε μια απορια που μου δημιουργηθηκε?

Αντι να καθομαι και να ψαχνω διαφορα ακυρα σχεδια στο net (για ππροενισχυση μιλαω), δεν μπορω να χρησιμοποιησω το κομματι της προενισχυσης ενος ενισχυτη που ηδη εχω ακουσει κ μου αρεσει? Πχ, Μarshall, Mesa, κλπ. Δεν νομιζω να χρειαζεται καποια αλλαγη στο τροφοδοτικο, ετσι?

Reaction score
13
Ρε Μιχαλη (και λοιποι, φυσικα), μου λυνετε μια απορια που μου δημιουργηθηκε?

Αντι να καθομαι και να ψαχνω διαφορα ακυρα σχεδια στο net (για ππροενισχυση μιλαω), δεν μπορω να χρησιμοποιησω το κομματι της προενισχυσης ενος ενισχυτη που ηδη εχω ακουσει κ μου αρεσει? Πχ, Μarshall, Mesa, κλπ. Δεν νομιζω να χρειαζεται καποια αλλαγη στο τροφοδοτικο, ετσι?
Γνωμη μου ειναι οτι τα παντα γινονται αρκει να ξερεις πως να το κανεις.
Ωστοσο οταν λες "εχω ακουσει και μου αρεσει" αναφερεσαι στο συνολο του Ενισχυτη - Μεγαφωνου - ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ κιθαρας. Με ποια λογικη χρεωνεις τον Ηχο εκεινο σε συγκεκριμενη βαθμιδα ?

Reaction score
2
Βρε συ, αυτο που εννοω στο ειχα πει και απο κοντα. Δεν εννοω τον ΙΔΙΟ ηχο, αλλα το συγκεκριμενο στυλ (πες το και trend αμα θες), Modern american hi-gain.

Παντως τις προσεχεις ημερες θα δοκιμασω μια συγκεκριμενη κιθαρα με μια συκγκεκριμενη καμπινα, και με 2-3 διαφορετικους ενισχυτες (μαζι και αυτον), και θα σου πω εντυπωσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: DIY Tube Amp - Help needed

Γεια σας και πάλι..
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα θα συνεχίσω αυτό εδώ!

Έφτασε λοιπόν η ώρα της κατασκευής του 2203 JCM800 Master Volume Lead, 100W head από εδώ

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν..:
Να προσπαθήσω το σχέδιο του έτους 1981 ή του 1988? (δεν έχω τις γνώσεις για να τα αξιολογήσω μόνο μου)

Το δεύτερο ερώτημα είναι : να προτιμήσω Svetlana ή Electroharmonix λυχνίες? (αν και η ρώσικη καταγωγή των πρώτων δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής :cool_1: )
Και τρίτο και τελευταίο είναι : Από που θα προμηθευτώ "ποιοτικούς" πυκνωτές/αντιστάσεις/βάσεις για τις λυχνίες κτλ κτλ...Ένα κατάστημα ηλεκτρονικών αρκεί?
Ευχαριστώ!

ΥΓ. Να προσθέσω οτι ο προυπολογισμός μου ανέρχεται στα 300€-350€!

Reaction score
2
Δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα και εμενα το budget μου τοσο ηταν, και τελικα κατεληξε περι τα 450 (μπορει και παραπανω) ευρω. Μανι-μανι, εαν αποφασισεις να βαλεις Svetlana λυχνιες (Winged C στις ισχυος) το μισο budget σου θα ειναι οι λυχνιες, και το αλλο μισο οι μετασχηματιστες τροφοδοσιας/εξοδου.

Τωρα οσον αφορα το σχεδιο, στου 81 δεν βγαζω καν ακρη σε μερικα εξαρτηματα :crazy_2:

Επισης εχε υπ' οψιν σου οτι φτιαχνεις ενισχυτη κιθαρας, και ουχι hi-end ενισχυτικο, οποτε οι πολυ καλοι και πολυ ποιοτικοι πυκνωτες πχ, ειναι πιθανον να κανουν τον ενισχυτη σου να αποκλινει λιγο απο τον αρχικο ηχητικο του στοχο. Στο συμπερασμα αυτο κατεληξα μετα απο συζητησεις με επαγγελατια κιθαριστα που ασχολειται με κατασκευες, και απο προσωπικη εμπειρια.

Reaction score
0

Καλά όταν λέω για "ποιοτικά" εξαρτήματα μη φανταστείς τπτ το hifιdελάτο...Μιλάω για αξιοπρεπή εξαρτήματα τα οποία να διακαιολογούν τη χρήση των Svetlana.
Σε τελική ανάλυση καλές λυχνίες μπορούν να μπουν και αργότερα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Re: Απάντηση: DIY Tube Amp - Help needed

Το δεύτερο ερώτημα είναι : να προτιμήσω Svetlana ή Electroharmonix λυχνίες?
Να σου πω! Κατεβαίνεις στην πιάτσα. Πας στου Κοντιζά, και λες "θέλω τέσσερις EL34". Όχι ματσαρισμένα ζευγάρια. Τέσσερις λάμπες, έτσι απλά. Αν σε ρωτήσουν τι μάρκα, ζήτα κάτι που να μην έχει σχέση ούτε με high end, ούτε κρυογέννεση, ούτε ματσάρισμα, ή άλλες τέτοιες τρίχες.

Reaction score
13

Γεια σας και πάλι..
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα θα συνεχίσω αυτό εδώ!

Έφτασε λοιπόν η ώρα της κατασκευής του 2203 JCM800 Master Volume Lead, 100W head από εδώ

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν..:
Να προσπαθήσω το σχέδιο του έτους 1981 ή του 1988? (δεν έχω τις γνώσεις για να τα αξιολογήσω μόνο μου)

ΔΕν εχουν μεγαλες διαφορες. Εγω θα σου ελεγα του 81 και μαλιστα το δευτερο απο τα σχεδια. Προσοχη το (κοινο) σταδιο Phase Splitter επαναλαμβανεται δευτερη φορα στο σχεδιο του τελικου. Εννοειτε οτι θα κατασκευαστει μια φορα.
Δηλαδη το συνολο των διπλοτριοδων ειναι x3 και των EL34 ειναι x4.

Το δεύτερο ερώτημα είναι : να προτιμήσω Svetlana ή Electroharmonix λυχνίες? (αν και η ρώσικη καταγωγή των πρώτων δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής :cool_1: )

Και οι μεν και οι δε ειναι Ρωσικες, οπως επισης και οι Sovtek. Απο πλευρας τιμης οι Svetlana ειναι λιγο ακριβοτερες, ακολουθουν οι ΕΗ, και φτηνοτερες ειναι οι Sovtek.

Και τρίτο και τελευταίο είναι : Από που θα προμηθευτώ "ποιοτικούς" πυκνωτές/αντιστάσεις/βάσεις για τις λυχνίες κτλ κτλ...Ένα κατάστημα ηλεκτρονικών αρκεί?
Ευχαριστώ!

Εγω τουλαχιστον ξερω αυτο
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/
H ρωτα τον spresv που ειναι πλεον γνωστος κατασκευαστης

ΥΓ. Να προσθέσω οτι ο προυπολογισμός μου ανέρχεται στα 300€-350€!
Να προσθεσεις ή καλυτερα αστο και πηγαινε σε τρανζιστορ.
:smoking:

Reaction score
0

Με καλύψατε...:cool_4:

κ.Σπέρτο δεν κατάλαβα τελικά ποιο σχέδιο μου προτείνετε.. :sad: :oops: :oops:

Όσο για το budget πόσο πιστευετε οτι θα έπρεπε να είναι?
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ebay βρήκα τις λυχνίες (ΕΗ 3x12AX7 και 4xEL34) στα 115€ σύνολο με μεταφορικά.Επίσης όπως είπα δεν χρειάζεται να μπουν πολύ καλές λυχνίες στην αρχή.Δλδ μπορώ να αρχίσω με κάτι βασικό και να μην χρειαστεί να φτιάξω άλλον ενισχυτή γα να βάλω καλύτερες?

Μετά,όπως μου είπε ο spresv, ακριβοί είναι και οι μετασχηματιστές.Γύρω στα 150€?
Τα υπόλοιπα εξαρτήματα (πυκνωτές,ποτενσιόμετρα,βάσεις,αντιστάσεις κτλ.) 100€?

Συν τα μικρά έξοδα (καλώδια κτλ) 50€

Πάμε στα 400€ Ε πιστεύω 50€ παραπάνω δεν θα μου είναι ιδιαίτερο πρόβλημα!
Ωστόσο συμφωνείτε εσείς με την μπακαλική μου?

Reaction score
13

.... δεν κατάλαβα τελικά ποιο σχέδιο μου προτείνετε.. :sad: :oops: :oops:
Aκριβως αυτο που παραπεμπεις. Εαν ειδες το σχεδιο αποτελειται απο ενα τμημα για τον τελικο με τις 4x EL34, και δυο εναλλακτικα σχεδια για προενισχυτη (81-88) εκ των οποιων το πρωτο περιλαμβανει δυο διαφορετικες βερσιον συν το Phase Splitter που υπαρχει επισης και σε ενα απο τα σχεδια του τελικου. Εαν μπερδευεσαι στειλε ΡΜ.
Το ιδιο θα σου ελεγα και για τα υπολοιπα. Το φορουμ δεν ειναι για συναλλαγες.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ebay βρήκα τις λυχνίες (ΕΗ 3x12AX7 και 4xEL34) στα 115€ σύνολο με μεταφορικά.
Δεν ειναι και καμμια τρομερη ευκαιρια. Νορμαλ τιμες Ελληνικης αγορας χωρις ΦΠΑ. Εαν δεν εχεις αμφιβολιες περι της καταστασης τους να τις παρεις.
Μιλας για καινουργιες φανταζομαι.

Επίσης όπως είπα δεν χρειάζεται να μπουν πολύ καλές λυχνίες στην αρχή.Δλδ μπορώ να αρχίσω με κάτι βασικό και να μην χρειαστεί να φτιάξω άλλον ενισχυτή γα να βάλω καλύτερες? Σαφως

Κυτταξε, εαν θελεις οικονομικη κατασκευη, μπορεις να βαλεις πλαστικα ποτανσιομετρα που θα αλλαξεις αργοτερα, φτηνα κουμπια, σασσι απο ενα φυλλο αλουμινιου που θα κοψεις, τρυπησεις και στραντζαρεις εσυ στο κουφωμα μιας πορτας. Εδω που τα λεμε αυτη ειναι η κυριλε λυση. Για πιο οικονομικα μπορεις να χρησιμοποιησεις σασσι απο γκαζοτενεκε λαδιου, ή κουτι απο λακερδα που θα βρεις πεταμενο εξω απο κανενα μπακαλικο. Βασεις λυχνιων δεν θες απαραιτητα κεραμικες. Βυσματα, ασφαλειοθηκες, διακοπτες οτι φτηνοτερο βρεις. Να γραψεις με μαρκαδορο στην προσοψη τα διαφορα control, να βρεις απο καποια παλια συσκευη ενα καλωδιο τροφοδοσιας, να κανεις το κυκλωμα με τις λιγοτερες δυνατες κοσσες ή στον αερα αμα τα ταιριαξεις εξυπνα.
Εγω μικρος φυλαγα την κολληση απο ξεκολλημενα εξαρτηματα και την ξαναχρησιμοποιουσα. Πηγαινα σχολειο με τα ποδια αντι να παρω λεωφορειο και γλυτωνα λιγες δρχ καθε ημερα, που τις αγοραζα εξαρτηματα, στου Γιαννακοπουλου στον Πειραια. Στην Εκτη Γυμνασιου δεν πηγα 6ημερη με τους υπολοιπους και πηρα ενα μεγαφωνο Philips 12ιντσο Full Range για κιθαρες. Μικροι παιζαμε Socrates, Deep Purple, και αλλα.
Γενικα μπορει κανεις να πετυχει εξαιρετικα χαμηλο κοστος, εαν το βαλει σκοπο του. Τα κυριλικια ειναι τριχες. Τα βασικα κομματια παντως ειναι το σασσι και οι μετ/στες.

Ελπιζω να σε καλυψα.
Καλη επιτυχια

Reaction score
13
Λοιπον Nick

Για να ξεμπερδεψουμε τα σχεδια τα βαζω εδω.
Ουσιαστικα στην παραπομπη σου υπαρχουν 2 σχεδια για προ και 2 για τελικους που στην πραγματικοτητα ειναι ιδια εαν εξαιρεσεις μια αρχικη εκδοση του προ.
Δεν υπαρχει καμμια βαθμιδα που να επαναλαμβανεται σε αυτα που θα δεις εδω. Ειναι πληρως υλοποιησιμα, με διαφορους βαθμους οικονομιας οπως σου εγραψα πριν.
Τα μονα εξαρτηματα που δεν περιγραφονται στα σχεδια ειναι οι μετ/στες. Ο εξοδου πρεπει να ειναι 100Watt, με 2.2ΚΩ απ' ακρη σ' ακρη στο πρωτευον, και 4 / 8Ω στο δευτερευον.
Ο τροφοδοσιας πρεπει να εχει
Πρωτευον : 220 v
Δευτερευον 1 : 320 V / 1 Amp
Δευτερευον 2 : 6.3 V / 7.5 Amp
Δευτερευον 3 : 35 V / 0.1 Amp

Στα παρακατω σχεδια υπαρχουν μερικα σημεια προσοχης.
Επισης εγω θα προτεινα μερικες αλλαγες στο τροφοδοτικο (μεγαλυτερους Ηλεκτρολυτικους και καταργηση του choke) και την προσθηκη μιας αντιστασης 10Ω / 1Watt / 1% στην καθοδο της καθε EL34. Εαν δεν χρησιμοποιησεις ματσαρισμενες λαμπες, οι αντιστασεις αυτες να γινουν τουλαχιστον 47Ω.
Υπαρχουν και μερικες ακομη λεπτομεριες που θα συζητησουμε εαν πεις οτι θα βαλεις μπρος να τον φτιαξεις.
Στειλε ΡΜ εαν θελεις κατι αλλο απο εμενα.
Τον προυπολογισμο των 450 Ε τον βλεπω σαν ελαχιστο πιθανο κοστος, εκτος και αν το παρακανεις στην οικονομια. Πραγμα που θα σου γυρισει μπουμεραγκ. Ο φιλος spresv, χρησιμοποιησε πχ πλαστικα ποτανσιομετρα παντου και τωρα πρεπει να τα αλλαξει ολα, γιατι ξυνουν φρικτα και οι αξονες ειναι τοσο χαλαροι που αν τους δεσεις επανω ενα μολυβι, γραφεις 8αρια.
Επισης ειχε καποιες αναζητησεις για συγκεκριμενη Ηχητικη συμπεριφορα, που το συγκεκριμενο σχεδιο (δικης του επιλογης) δεν τις προεβλεπε εξαρχης. Τον εφερα σε επαφη με συνεργατη μου επαγγελματια μουσικο-DIYer που τον βοηθησε σε καποιο βαθμο, στο θεμα αυτο.
Πραγματι δεν χρησιμοποιηθηκε κανενα χαιενταδικο εξαρτημα καθως δεν ειναι απαραιτητο.
Πες μου εαν εχεις καποιες αλλες κατασκευες στο ενεργητικο σου.

Attachments

Reaction score
0

Α ευχαριστώ για την ανάλυση.
Η αλήθεια είναι οτι οι αλλαγές-μετατροπές με φοβίζουν λίγο οπότε θα προτιμήσω το σχέδιο όπως είναι!

Από βδομάδα έχω σκοπό να αρχίσω να συγκεντρώνω τα εξαρτήματα!Οπότε καλύτερα να αρχίσω να φτιάχνω την λίστα αγοράς.
Θα αρχίσω με τα pots,αντιστασεις πυκνωτές και σιγά σιγά θα πάμε στα πιο ακριβά (λάμπες κτλ)!

Ιδιαίτερη εμπειρία στις κατασκευές δεν έχω παρά μόνο κάποιες απλές ηλεκτρονικές κατασκευές για τον υπολογιστή μου και όλες από internetικά σχέδια (θεωρία δλδ μηδέν)!

Reaction score
13

Α ευχαριστώ για την ανάλυση.
Η αλήθεια είναι οτι οι αλλαγές-μετατροπές με φοβίζουν λίγο οπότε θα προτιμήσω το σχέδιο όπως είναι!

Καλως. Αφου θα χρησιμοποιησεις το σχεδιο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, τοτε αγνοησε τις μετατροπες που σου προτεινα. Επισης ΜΗ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ τα στοιχεια των μετασχηματιστων που σου εδωσα. Ακολουθησε τα στοιχεια μετ/στων που δινει το σχεδιο.
Για να αξιοποιησεις την οποιαδηποτε βοηθεια στην προσπαθεια σου, θα πρεπει απο την μερια σου να εισαι ανοιχτος τουλαχιστον να εξεταζεις τις τεχνικες προτασεις που σου γινονται.
Ειμαι σιγουρος πως εαν εβρισκες ενα τυχαιο site με μετατροπες για τους Marshall στο Ιντερνετ, θα τις δεχοσουν με κλειστα ματια. Εαν λοιπον μου λες ευθεως οτι δεν υπαρχει εμπιστοσυνη σε αυτα που σου προτεινω, νασαι σιγουρος πως δεν θα το ξανακανω.

Από βδομάδα έχω σκοπό να αρχίσω να συγκεντρώνω τα εξαρτήματα!Οπότε καλύτερα να αρχίσω να φτιάχνω την λίστα αγοράς.
Θα αρχίσω με τα pots,αντιστασεις πυκνωτές και σιγά σιγά θα πάμε στα πιο ακριβά (λάμπες κτλ)!

Ιδιαίτερη εμπειρία στις κατασκευές δεν έχω παρά μόνο κάποιες απλές ηλεκτρονικές κατασκευές για τον υπολογιστή μου και όλες από internetικά σχέδια (θεωρία δλδ μηδέν)!
:happy_4:

Reaction score
0

Όπως καταλαβαίνετε δεν τίθεται θέμα μη εμπιστοσύνης.Από τη στιγμή μάλιστα που είστε τόσο πρόθυμος να με βοηθήσετε με βάση τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας!(θα ήταν το λιγότερο αφελές και αγενές εκ μέρους μου).
ΑΝ πραγματικά πιστεύετε οτι με οποιοδήποτε τρόπο σας προσέβαλλα πέρα από το οτι σας ζητώ συγνώμη γιατί έγινε άθελά μου, σας παρακαλώ να απευθυνθείτε στους διαχειριστές και να σβήσουν τις ερωτήσεις μου και τις απαντήσεις σας!

Reaction score
13

Όπως καταλαβαίνετε δεν τίθεται θέμα μη εμπιστοσύνης.Από τη στιγμή μάλιστα που είστε τόσο πρόθυμος να με βοηθήσετε με βάση τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας!(θα ήταν το λιγότερο αφελές και αγενές εκ μέρους μου).
ΑΝ πραγματικά πιστεύετε οτι με οποιοδήποτε τρόπο σας προσέβαλλα

Μαλλον με αποκαρδιωνεις με τον τροπο σου και δεν με ενθαρρυνεις να ασχοληθω με τετοιες περιπτωσεις, παροτι το θελω (και οχι διοτι συνυπαρχει καποιο συμφερον οπως ισως να σου περναει απ' το νου). Παντως δεχομαι οτι το κατανοεις και προχωραμε στα παρακατω.
Τα σχεδια αυτα δεν εχουν νοημα DIY Project οπως παρουσιαζονται. Οταν ενας κατασκευαστης σχεδιαζει ενα μηχανημα για να το παραγει στις εγκαταστασεις του, δεν εχει προβλεψει τον DIYer που θα θελησει να το αντιγραψει ως εχει. Χρειαζονται λοιπον να παρεις καποια μετρα που θα διευκολυνουν τις ρυθμισεις που θα ακολουθησουν και θα εξασφαλισουν και παραπανω ασφαλη λειτουργια. Στο τροφοδοτικο μαλιστα η υπαρξη του τσοκ σε συνδιασμο με σχετικα μικρους Ηλεκτρολυτικους οφειλεται στην δυσκολια που υπηρχε οταν σχεδιαστηκε ο Ενισχυτης στο να παραγουν μεγαλυτερους Ηλεκτρολυτικους, ωστε να αποφυγουν το τσοκ. Σημερα τα πραγματα ειναι διαφορετικα και μπορεις εαν θελεις να το αποφυγεις (για οικονομια) και να προσθεσεις χωρητικοτητα. Ακομη καλυτερα βεβαια ειναι να εχεις και τσοκ και μεγαλυτερους πυκνωτες, εαν το σηκωνει η τσεπη σου.

πέρα από το οτι σας ζητώ συγνώμη γιατί έγινε άθελά μου, σας παρακαλώ να απευθυνθείτε στους διαχειριστές και να σβήσουν τις ερωτήσεις μου και τις απαντήσεις σας!
:smoking:

Reaction score
0

Έχω μερικές απορίες για τα σύμβολα πάνω στα σχέδια.
Καταρχήν στο σχέδιο του τελικού τι συμβολίζει το σχήμα RV1?
Οι τιμές των R31-34 και R23?
To N E L στους μετασχηματιστές τροφοδοσίας?
Σας παραθέτω την λίστα των εξαρτημάτων για επιβεβαίωση.:respect:

Attachments

Reaction score
13

Έχω μερικές απορίες για τα σύμβολα πάνω στα σχέδια.
Καταρχήν στο σχέδιο του τελικού τι συμβολίζει το σχήμα RV1?
Οι τιμές των R31-34 και R23?
To N E L στους μετασχηματιστές τροφοδοσίας?
Σας παραθέτω την λίστα των εξαρτημάτων για επιβεβαίωση.:respect:

Το RV1 ειναι τριμμερ αντιστασεως, δηλαδη ποτανσιομετρο χωρις αξονα, για ρυθμιση με κατσαβιδι. Αυτο παει εσωτερικα του σασσι και ρυθμιζει την ταση πολωσης (τα αρνητικα), δηλαδη θετει το ρευμα ηρεμιας των EL34. δεν χρειαζεται να ειναι πολλων στροφων ή βαρεως τυπου. Ενα απλο τριμμερ διαμετρου 15mm.

Oπου βλεπεις σε αντισταση κατι τετοιο 5Κ6 σημαινει 5.6 ΚΩ
Αρα 2Κ7 = 2.7 ΚΩ κτλ.
Εαν δεις καπου 2Μ2 = 2.2ΜΩ

ΝΕL =
N = neutral ουδετερος του 220
E = Earth γειωση της μπριζας
L = Live φαση του 220
Δεν χρειαζεσαι μετ/στη τροφοδοσιας με 110 Βολτ, αρα δεν χρειαζεσαι επιλογεα 110/220.

Εχεις δει πως ειναι απο μεσα κανενας τετοιος Ενισχυτης ?

Εχει μεγαλη σημασια η θεση των διαφορων εξαρτηματων στην επανω μερια του σασσι (που στα compo ειναι κατω μερια) Παραδειγμα οι 3 διπλοτριοδες μπροστα, και τα ποτανσιομετρα στην προσοψη, το καθενα οσο πιο κοντρα γινεται στην λαμπα που αντιστοιχει.
Ο μετ/στης τροφοδοσιας πισω αριστερα, ο μετ/στης εξοδου πισω δεξια, Λυχνιες εξοδου πισω κεντρο.
Εαν χρησιμοποιησεις Ηλεκτρολυτικους Vintage με στηριξη βιδας, που βγαινουν επανω απο το σασσι, πρεπει να πανε κοντα στον μετ/στη τροφοδοσιας.
Επειδη ομως δεν θα βρισκεις ευκολα τετοιους (και δεν χρειαζεται κιολας), μπορεις να βαλεις καρφωτους (Ραντιαλ) και στον προενισχυτη ξαπλωτους (Αξιαλ)
Εαν αγορασεις αντιστασεις μην παρεις λιγοτερο απο 1 Βαττ.
Ορισμενες μαλιστα πρεπει να ειναι παραπανω.
Γενικα πριν αγορασεις οτιδηποτε απο τα ψιλα εξαρτηματα να καταστρωσεις ενα χωροταξικο πλανο, για δεδομενο σασσι, εχοντας στα χερια σου Μετ/στες, βασεις λυχνιων, Ηλεκτρολυτικους της Υψηλης τασης, οτιδηποτε παει στην προσοψη και στην πλατη.

Τελος παντων, ειναι πολλα αυτα που πρεπει να ξερεις και δεν γινεται δουλεια ετσι. παρε τηλ 210 5810 029 ή με ΡΜ ή Εμαιλ.

Reaction score
2
Σορρυ που δεν μπορεσα να συμμετασχω, αλλα ημουν εκτος Αθηνων.

Ρε Μιχαλη, ηθελα να σε παρω τηλεφνο, αλλα μιας και ζωντανεψε ξανα το thread ας το ρωτησω εδω. Το λεγαμε και με τον Γιωργο (νομιζω) και μου το ελεγαν και στο diy audio, οτι το παρακανα με τους πρωτους πυκνωτες στο τροφοδοτικο (τους 200μF). Καποιος μαλιστα μου ειπε να αλλαξω τον 1ο με 22μF και τον 2ο με 33μF. Τι λες? Και ολα αυτα με την δικαιολογια οτι ενας κιθαριστικος ενισχυτης σκοτωνεται απο ενα τοσο "σφιχτο" τροφοδοτικο...

Reaction score
13
Σορρυ που δεν μπορεσα να συμμετασχω, αλλα ημουν εκτος Αθηνων.

Ειπα και γω

αλλα μιας και ζωντανεψε ξανα το thread ας το ρωτησω εδω. Το λεγαμε και με τον Γιωργο (νομιζω) και μου το ελεγαν και στο diy audio, οτι το παρακανα με τους πρωτους πυκνωτες στο τροφοδοτικο (τους 200μF). Καποιος μαλιστα μου ειπε να αλλαξω τον 1ο με 22μF και τον 2ο με 33μF. Τι λες? Και ολα αυτα με την δικαιολογια οτι ενας κιθαριστικος ενισχυτης σκοτωνεται απο ενα τοσο "σφιχτο" τροφοδοτικο...
Εξαρταται τι προσπαθεις να πετυχεις.
Γιατι δεν δοκιμαζεις να αφαιρεσεις την μιση χωρητικοτητα για να μην "σκοτωνεται".
Οπως καταλαβες εμενα μου αρεσουν τα "σφιχτα". Σε αλλους τα "χαλαραααα"
Ο δε Γιωργος αυτα ελεγε και τωρα παιζει σε ενα σκυλαδικο (για τιμωρια του) :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Σε εμποδιζει κανεις να δοκιμασεις διαφορες αλλαγες ?
Μονο την πολωση μην πειραξεις.
Και με προσοχη στις τασεις.

Reaction score
2
Ειχα παει να γραφτω στην Ηλεκτρονικη :happy_9:

Ηδη δοκιμασα και εκοψα τον ενα πολο απο καθε διπλο ELKOS και σαν να χαλαρωσαμε λιγο :cool_4: Απλα (και ψυχολογικα μονο) ηθελα και τη γνωμη σου πριν ριξω τη χωρητικοτητα στο 1/10 σχεδον της αρχικης...

Μα γιατι το Γιωργο, και φαινοτανε καλο παιδι :crazy_3:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης