Dr. Feickert Analogue

D

deleted user 10898

Guest
Μου έχει κάνει εντύπωση ο Dr Feickert! Είναι από τους λίγους ανθρώπους στον πονεμένο χώρο του High End που ασχολείτε με μετρήσεις σε πικάπ, βγάζοντας εργαλεία που εξυπηρετούν τους ανήσυχους χομπίστες και εκτός από την τσέπη του βελτιώνουν και την απόδοση των αναλογικών μας συστημάτων.

Έχωντας "μπλέξει" με το Linn Lp12 για χρόνια και καθότι είμαι φίλος των μετρήσεων, είχα δοκιμάσει την εφαρμογή του που μου έκανε άριστη εντύπωση.

D

deleted user 10898

Guest
Διαβάζοντας έμαθα πως το Dr. το έχει πάρει με διδακτορικό στην Χημεία (και όχι στην Ιατρικη!) και πως δούλεψε μαζί με τον Thomas Scheu (που δυστυχώς "έφυγε" νωρίς…)

Τα πικάπ που έχει βγάλει είναι αρκετά, ενδιαφέρον ομως έχει η τελευταία σειρά, από το "μικρό" Woodpecker μεχρι το μεγάλο Firebird!

D

deleted user 10898

Guest
Εκτός από τα εύκολα κατανοητά από τις φωτογραφίες, την απόσβεση δηλαδή με υλικά το μονό διπλό ή και τριπλό μοτερ, τους διπλούς βραχίονες με μεταβλητή απόσταση, ο "ειδικός" στις μετρήσεις ακρίβειας περιστροφής ακολουθεί μία διαφορετική προσέγγιση στην προσπάθεια για καλύτερο αποτέλεσμα…
Αντί να ελαχιστοποιεί την τριβή του πλατό στον άξονα που το στηρίζει, την αυξάνει, χρησιμοποιώντας μάλιστα και γράσσο κοινό για ρουλεμάν. Το μοτέρ βρίσκεται έτσι σε μόνιμη "προσπάθεια" λόγω των αυξημένων δυνάμεων τριβής, οπότε οι μικροδιαφορές απο την τριβή της κεφαλής στο πλατό και κάθε άλλη θεωρητική αντίσταση στην κίνηση γίνονται αμελητέες.
Το "χειρότερο" είναι ότι ο "άτιμος" έχει βάλει δυο κουμπάκια (τρυπίτσες) επάνω απο τα κουμπιά ρύθμισης των στροφών για 33/45, με τα οποία με ένα απλό πάτημα αυξάνεις ή μειώνεις ελάχιστα τις στροφές για τέλεια ρύθμιση.
Όσοι προσπαθούν να το κάνουν αυτό σε ένα Linn lp12 αλλάζοντας την γωνία της κλίσης του άξονα του μοτέρ με 2 βίδες καταλαβαίνουν την "εμπάθειά" μου….

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.471
O προτράκτορας του είναι ένα ακόμα εξαιρετικό εργαλείο….

Να ρωτήσω κάτι: Είναι εξαιρετικό εργαλείο, που κάνει δουλειά σε όλα τα πικαπ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή; Εάν ναι, γιατί να προτιμήσει κάποιος αυτόν αντί αυτού που παρέχει (εάν παρέχει) ο κατασκευαστής του πικαπ του;

Reaction score
8.905
@wizzy : Εάν ο κατασκευαστής, σου παρέχει,... τότε θα κάνεις την δουλειά σου και με αυτόν!

Εκτος από τα αναφερθέντα καλούδια που μας παρουσίαζε ο Νικόλας (Vet) να σταθούμε σε ένα software που βγάζει, που για μια ποιο ακριβέστερη ρύθμιση γίνεται απαραίτητο, μιλάμε για το Adjust+

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.471
@wizzy : Εάν ο κατασκευαστής, σου παρέχει,... τότε θα κάνεις την δουλειά σου και με αυτόν!
Ο κατασκευαστής μου παρέχει και με καλύπτει μια χαρά!:thumbsup: Πληροφοριακά ρωτάω και για άλλους που ο κατασκευαστής δεν παρέχει protractor αξιώσεων.

Reaction score
275
Ωραιοτατο χωρις πολλα mambo jumbo...
Oμως απορω πως κανεις δεν ειπε κατι γι΄αυτο:
Merging Technologies Impulse responce test.gif

Ισως εδω ειναι ολο το ζουμι...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Ωραιοτατο χωρις πολλα mambo jumbo...
Oμως απορω πως κανεις δεν ειπε κατι γι΄αυτο: View attachment 30854
Ισως εδω ειναι ολο το ζουμι...
Οι εξάmoonοι είναι γνωστοί καραγκιόζηδες.

Η εν λόγω ζωγραφιά, από μόνη της, δε λέει τίποτα.

Reaction score
677
Μου έχει κάνει εντύπωση ο Dr Feickert! Είναι από τους λίγους ανθρώπους στον πονεμένο χώρο του High End που ασχολείτε με μετρήσεις σε πικάπ, βγάζοντας εργαλεία που εξυπηρετούν τους ανήσυχους χομπίστες και εκτός από την τσέπη του βελτιώνουν και την απόδοση των αναλογικών μας συστημάτων.

Έχωντας "μπλέξει" με το Linn Lp12 για χρόνια και καθότι είμαι φίλος των μετρήσεων, είχα δοκιμάσει την εφαρμογή του που μου έκανε άριστη εντύπωση.

Το
Εχω τον προκτράκτορα του και έχω χρησιμοποιήσει και το προγραμμα του για να μετρήσω αζιμούθιο. Εξαιρετικά και τα δυο. Σίγουρα ο καλυτερος προτράκτορας (είχα αλλους δυο) και με το πρόγραμμα επιτέλους ήρθε αζιμούθιο ακριβώς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για απόλυτη μέτρηση.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Τι να πω βρε Νικόλα;

Πολύ, μα ΠΟΛΥ, χοντρικά και μπακάλικα:

Περίοδος 1μsec αντιστοιχεί σε ημίτονο 1MHz.
Περίοδος 3μsec αντιστοιχεί σε ημίτονο 333,3kHz.

Συχνότητα δειγματοληψίας 48kHz σημαίνει ανώτατη συχνότητα 24kHz.
Συχνότητα δειγματοληψίας 96kHz σημαίνει ανώτατη συχνότητα 48kHz.
Συχνότητα δειγματοληψίας 192kHz σημαίνει ανώτατη συχνότητα 96kHz.

Μέχρι πού "ανεβαίνουν" τα πικάπ, μέχρι πού μπορεί να "ανέβει" ένα μαγνητόφωνο, μέχρι πού ανεβαίνουν τα μικρόφωνα, και, τέλος, μέχρι πού ακούμε;

Χώρια που η κρουστική απόκριση ενός ψηφιακού συστήματος εξαρτάται και από το είδος των φίλτρων.

Π.χ. με ένα φίλτρο τύπου apodizing, η κρουστική απόκριση των εν λόγω PCM-based ψηφιακών συστημάτων δε θα παρουσίαζε pre-ringing.

http://www.stereophile.com/content/...-reference-cd-playerpreamplifier-measurements

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Μου θυμίζει τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ που έχ3ζ3 το στόμα του "κορυφαίου" "μηχανικού" - 10, 20, 30 χρόνια (δε συνέχισα τη "συζήτηση" επειδή στο τέλος θα προέκυπτε παλαιότερος κι απ´ τον Edison) ηχολήπτη - τζιβάτου Φάνη της Ύψιλον...

:headbang::headbang::headbang:

Νομιμοποιήστε το μπάφο, φυλακίστε τους μπαφιάρηδες

Last edited:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Και ΝΑΙ!

Οποιος εμφανίζεται τέλη Οκτώβρη, αργά το απόγευμα της Κυριακής στην έκθεση High End με μπλου τζιν, πουκάμισο και σανδάλι (χωρίς κάλτσα) - και παραδίδει μαθήματα - ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΒΑΤΟΣ.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef