Dvd Ως Πηγή...?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το παράδειγμα είναι σημερινό, φρέσκο δηλαδής.
Ο Άγιος Βασίλης χτυπά την πόρτα συναδέλφου, ο οποίος όλο χαρά έρχεται και μου ανακοινώνει ότι αφού άκουσε και είδε (πήρε ΟΚ και από τη γυναίκα) κλπ, παράγγειλε ηχεία και ενισχυτή απο γνωστό ηλεκτρικατζή. Δεν σας λέω μάρκα γιατί είναι άνευ σημασίας, θα σημειώσω μόνο ότι παίζει ένας μεγάλος AV και ηχεία με σύνολο budget περίπου 6.000 γιούρα, γενικώς αξιοπρεπέστατα πράγματα, ένεκα μουσικόφιλου ατόμου που είχε πολύ καιρό που ήθελε αλλαγές και όχι κανενός παντελώς ασχέτου έτσι....?

Έυγε λέω και εις ανώτερα, και κάνω την βλακεία να ρωτήσω:
- Με τι πηγή θα ακούς μουσική?
- Μεγάλε γι αυτό σε θέλω (μες στη χαρά που βρήκε τον ειδικό τρομάρα μου!)
- Έχω 1.500-1.800 ευρά να φάω και θέλω κάτι καλό για να ακούω τα τσεντέ μου.
(Και είναι γεγονός μάγκες ότι ο παίχτης έχει ένα κάρο τσεντέ καθότι έχει σε ηλικία μιάμιση δεκαετία πάνω από εμένα και μαζεύει από όταν εγώ σαλιάριζα με τα πιπίνια - ά ρε τι ωραία περνούσαμε...).
- Ε μπράβο λοιπόν ρε φίλε να πάρεις... λέω κι εγώ και αρχίζω και αραδιάζω τα αρκάμια και τα κουάντια και τους αούντιο αέρηδες και όλο μαγκιά του λέω για τα upsampling etc etc, σκεφτόμενος ότι τελικά ο φίλος είναι σε καλό δρόμο.

Για το επόμενο ερώτημα όμως δεν είχα προετοιμαστεί...
- Και εκτός από CD τι άλλο παίζουν αυτά που μου λες?
Εδώ σε θέλω μάστορα.

Και όπως καταλαβαίνετε αρχίζει μια κουβεντούλα που ο Γιώργος (έτσι τον λένε τον συνάδελφο), με βγάζει ψεύτη, κλέφτη, λωποδύτη και φυσικά άσχετο, αφού με τα ωραία του τα ευρώπουλα μπορεί λέει να πάρει μια dvdάρα που τα παίζει όλα και συμφέρει και είναι και χάι εντ! Το λέει και ο χάι τεκ!
Και άντε για το τελευταίο δεν έχω πρόβλημα, το πρόβλημα μάλλον με τον εαυτό μου είναι.

Φίλοι μου καλοί σας ερωτώ.
- Παίζει ένα πολύ καλό DVD (από αυτά που τα παίζουν όλα λέμε), όπως παίζει ένα CDP του ίδιου budget?
- Πέρα από μάρκες και ταμπελίτσες το test το κάνατε?
- Τι θέματα προκύπτουν με τις κατασκευαστικές διαφορές?
- Μήπως με την έλευση του dsd ο τελικός σκοπός του dvd ή universal δεν είναι η εικόνα αλλά ο ήχος?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μάλλον το διάβασε στο Χά(λ)ι Τεκ και είναι και πολύ Χα(λ)ι έντ....

Πές του το εξής απλό. Να πάτε να ακούσετε ένα Universal κόντρα σε ένα CD player. Μόνο αν είναι κουφός δεν θα καταλάβει την διαφορά!!!

Reaction score
0
Καλημέρα συνάδερφοι.
Θά πρέπει τότε καί εγώ νά είμαι κουφός από τήν στιγμή πού δέν ακούω αισθητές διαφορές.Τό Denon dvd 2910 πού έχω παίζει καλύτερα ή ίδια μέ κάθε CD ίδιας κατηγορίας πού έχω ακούσει.Πώς μπορείτε νά μέ πείσετε γιά τό αντίθετο;Χωρίς νά θέλω νά προσβάλω κανένα, πάντα.

Reaction score
666
παίζει ένας μεγάλος AV και ηχεία με σύνολο budget περίπου 6.000 γιούρα, γενικώς αξιοπρεπέστατα πράγματα
Νίκο, ο φίλος σου έχει ενισχυτή AV. Και μόνο αυτό δικαιολογεί την ύπαρξη DVD ή Universal player κατά τη γνώμη μου. Εφόσον το σύστημά του δεν είναι αυστηρά δικάναλο καλώς σκέφτεται.
Είμαι οπαδός της δικάναλης αναπαραγωγής και δεν θα δικαιολογούσα σε δικάναλο σύστημα ως πηγή ένα Universal player.
Πιστεύω ότι ένα CD player παιζει πολύ καλύτερα από ένα Universal τα CDs. Το λίγο απ' όλα εμπεριέχι συμβιβασμούς.

@Βασίλη Λιοπρασίτη: Φίλε μου καλή σου μέρα! Για γράψε και το υπόλοιπο σύστημα για να ξέρουμε ακριβώς γιατί μου μη πείς ότι έχεις κι εσύ ενισχυτή AV?
Παράξενο μου φαίνεται κάτι τέτοιο. Χρησιμοποιείς αυθεντικά CDs ή κόπιες?
Δεν μπορώ να πιστέψω πως το Denon dvd 2910 παίζει καλύτερα τα CDs από ένα CD player των 1000Ε (π.χ. Musical Fidelity X-Ray V3, QUAD CDP-99). :?

Reaction score
666
Ο Μάριος ξεφεύγει στο θέμα κατηγορία τιμής με 3500Ε το Marantz Dv12s2 μπορεί και ίσως παίζει καλύτερα τα CDs από ένα CD player των 1500Ε, αλλά σε σχέση με ένα ισότιμο CD player?

Reaction score
0
Αν δεν κάνω λάθος η τιμή δεν αναφέρθηκε πουθενά ως περιορισμός, αντιθέτως γράφτηκε το " είναι κουφός όποιος δεν ακούει ότι το cd είναι καλύτερο από το dvd". Εγώ αντικατέστησα στο συστημά μου το CD Audionet ART, ένα εξαιρετικό CD αξίας 3000ε, με το Marantz Dv 12s2 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Γράφτηκε επίσης ότι ένα σοβαρό δικάναλο σύστημα δεν μπορεί να έχει για πηγή ένα DVD. Αν βρεθεί στο δρόμο σας ένα ΤΕΑC DV-50, δηλαδή, δεν θα το πάρετε επειδή είναι DVD;

Reaction score
5
Επίσης όπως ένα καλό cd player αν το συγκρίνουμε με ένα εξίσου καλό dvd από την ψηφιακή έξοδο οι διαφορές που θα προκύψουν είναι ελάχιστες και πολλές φορές χωρίς καθόλου σημασία.

Ένα καλό cd player δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αναλογική του έξοδο χρωματίζοντας τα μειονεκτήματα του μέσου με τέτοιο τρόπο ώστε σε συστήματα με χαμηλή ανάλυση και απόδοση να περνούν τις περισσότερες φορές απαρατήρητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουν και καλύτερα.

Reaction score
666
Αν δεν κάνω λάθος η τιμή δεν αναφέρθηκε πουθενά ως περιορισμός, αντιθέτως γράφτηκε το " είναι κουφός όποιος δεν ακούει ότι το cd είναι καλύτερο από το dvd". Εγώ αντικατέστησα στο συστημά μου το CD Audionet ART, ένα εξαιρετικό CD αξίας 3000ε, με το Marantz Dv 12s2 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Γράφτηκε επίσης ότι ένα σοβαρό δικάναλο σύστημα δεν μπορεί να έχει για πηγή ένα DVD. Αν βρεθεί στο δρόμο σας ένα ΤΕΑC DV-50, δηλαδή, δεν θα το πάρετε επειδή είναι DVD;
Στο αρχικό μήνυμα μιλούσε για 1500-1800Ε. Το ερώτημα παραμένει αν ένα DVD ή Universal παίζει καλύτερα τα απλά  CD από ένα dedicated CD player. Η γνώμη μου είναι ότι σ' ένα dedicated CD player έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα από τον σχεδιαστή-κατασκευαστή στο αναλογικό τμήμα του και στο τμήμα εξόδου έτσι ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοσή του  CD σαν φορμά.( Εδώ θα συμφωνήσω με τον Αντώνη Κ.).
Σ' ένα αντίστοιχου κόστους DVD ή Universal ο σχεδιαστής-κατασκευαστής θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην καλύτερη και πληρέστερη αναπαραγωγή των νέων φορμά για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του προϊόντος και να στρέψει το ενδιαφέρον του αγοραστή προς αυτή την κατεύθυνση.
Ωραία όλα αυτά. Ο αγοραστής που θέλει να επενδύσει και σε (μελλοντική επικράτηση των νέων φορμά) DVD-A, SACD, σαφώς και θα στραφεί προς τα εκεί.
Αν όμως έχει πληθώρα redbook CDS και δεν θέλει τα νέα φορμά, γιατί να πληρώσει παραπάνω χρήματα ή να υποβαθμίσει (ελαφρά ή περισσότερο τον ήχο του)?

Γιατί να μας βάζουν οι εταιρείες σ' αυτό το λούκι του καταναλωτισμού με επαπειλούμενη την πιθανή επικράτηση των νέων φορμά?

Γιατί η TEAC εκτός από το  DV 50, έβγαλε και έριξε στην αγορά και το P70 και D70?

Reaction score
0
Συγνώμη αλλά τα νέα φορμά και ο καταναλωτισμός τι σχέση έχουν με την κουβέντα μας. Αν δεν κάνω λάθος αυτό που συζητάμε είναι αν ένα universal μπορεί να παίξει τα cd ισάξια με ένα cdplayer. Κατά τη γνώμη μου τα δυο που σας ανέφερα παίζουν ισάξια και σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα από αντίστοιχης τιμής.

Reaction score
666
Εγώ αντικατέστησα στο συστημά μου το CD Audionet ART, ένα εξαιρετικό CD αξίας 3000ε, με το Marantz Dv 12s2 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Ας μην ξεχνάμε και την συνεχή τεχνολογική εξέλιξη των ψηφιακών μέσων, οπότε η αντικατάσταση με πιο καινούργια συσκευή σαφώς θα επιφέρει και βελτίωση. Επίσης θα ήθελες να παίζεις και κανένα SACD DVD-A κ.λ.π. έτσι δεν είναι?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ας μην ξεχνάμε και την συνεχή τεχνολογική εξέλιξη των ψηφιακών μέσων, οπότε η αντικατάσταση με πιο καινούργια συσκευή σαφώς θα επιφέρει και βελτίωση. Επίσης θα ήθελες να παίζεις και κανένα SACD DVD-A κ.λ.π. έτσι δεν είναι?
Αυτό που λες Γιάννη δεν ισχύει πάντα ήτοι το νέο πιο καλό του παλιού....

Για να ξαναθέσω το ερώτημα στη σωστή βάση λέω στα ίδια χρήματα τι παίζει καλύτερα τα CD.
Το παράδειγμα του Μάριου νομίζω ότι είναι απόδειξη του ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία παίζει το ίδιο. Και το λέω απόδειξη γιατί δεν είναι ώρα να εξετάσουμε τα αυτιά του κου Δασκαλάκη. Για να το λέει ο άνθρωπος έχει δίκιο, αφού τα είχε και τα άκουσε. Δεν έχουμε παράδειγμα όμως από χαμηλές κατηγορίες τιμής... και θα προτρείνω απλά στο επόμενο συγκριτικό μας μαζί με τα CDplayers να βάλουμε και DVDplayers για να το δούμε παρέα (mister Σπύρο μου σημείωνε αιτήματα χεχε). Τώρα στην ανώτατη κατηγορία τα πράγματα είναι θολά αφού σχεδόν όλοι οι χαιεντάδες επιχειρηματίες βγάζουν sacd και δεν είναι πλέον αποκλειστικότητα του consuming τζαμπαντάν προϊόντος. Προφανώς το ψάξανε ε?

Τώρα όπως βλέπω το θέμα πάει στα νέα φορμά και είναι πολύ λογικό. Προσωπικά είμαι υπέρμαχος του sacd και αφενός νομίζω ότι το μέλλον είναι εκεί, από την άλλη πιστεύω ότι οι κάποιες ηχογραφήσεις sacd είναι πολύ καλύτερες από οποιεσδήποτε άλλες και λέω ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ. Δεν βάζω στη μέση τα master. Συνεπώς για να χρησιμοποιήσω το πολύ καλο παράδειγμα του Μάριου, αν είχα την ευκαιρία να επιλέξω ανάμεσα στο DV 50 και τα P70 και D70 μάλλον θα έπερνα το 1ο. Τι να κάνω αφού εκεί πάει το πράμα. Να κλείσω τα αυτιά μου? Αν λοιπόν αυτό το πράμα παίζει καλά τα sacd, τα cd γιατί να μην τα παίζει καλά? ==> αυτό που λέει ο Μάριος.
Εσείς τι λέτε?

Όσο για τον φίλο μου τον Γιώργο, αυτός std θα πάρει Universal. Και κατά την άποψή μου καλά θα κάνει αφού στην ουσία ότι και να πάρει θα το δουλέψει ως transport και ο AV του θα κάνει τις μετατροπές. Άσε που θα είναι και "in". Και σιγά μην ακούσει διαφορές...

Και το κλου της υπόθεσης? Τελικά μήπως το χάι τεκ έχει δίκιο ρε παιδιά?

Reaction score
666
΄Εχω την άποψή μου και δεν την αλλάζω. Το παράδειγμα του Μάριου είναι μοναδικό και δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνο του μπούσουλα για μελλοντικές αγορές .Πρέπει ν' ακουστούν κι άλλες απόψεις.
Δεν θέλω με τίποτα να φανεί ότι εξετάζω τ' αυτιά του Δασκαλάκη. Αν του άρεσε καλά έκανε. Τώρα το ART έχει V2 έκδοση. Δεν πείθομαι ότι τα ψηφιακά 5ετίας ακούγονται καλύτερα από τα καινούργια.
(στην ίδια κατηγορία τιμής πάντα).
Για τα καινούργια φορμά είναι διστακτικός και μάλλον δεν με βλέπω να πηγαινω προς τα εκεί. Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Δεν θα ξαναπάρω τα βινύλιά μου σε SACD ή DVD-A.
Ούτε πείθομαι ότι το P-70 και D-70 δεν αξίζει, αφού υπάρχει το DV-50. Για να το βγάλει η ΤΕΑC όπως και το UX-1 SACD player, παει να πει ότι κάτι παραπάνω ξέρουν. Τα 20 χρόνια κυκλοφορίας των CD είναι πολλά και υπάρχει άφθονο software.
Ο φίλος σου καλά έκανε κι ας χαρεί αυτό που θ' αγοράσει όσο γίνεται περισσότερο.

Reaction score
25.262
εχω την αισθηση οτι χανουμε το νοημα.
το πιθανοτερο ειναι οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι εξαντλουν τις ηχητικες τους απαιτησεις πολυ νωριτερα απο τα 1800€ της πηγης.
ειναι παρα πολυ πιθανο οτι ο υποψιαφιος αγοραστης θα ειναι απιστευτα χαρουμενος με την αποδοση ενος cdp της κατηγοριας των 700€.
το οτι εχει την διαθεση να χωσει παραπανω ειναι δικο του θεμα. Αυτος ο συνδιασμος του επιτρεπει να εκτημησει πολυ περισσοτερο την πολυχρηστικοτητα ενος universal player στα 1500 τοσα ευρα (να ακουει μεχρι και mp3) παρα την οποιαδηποτε υπεροχη του αντιστοιχης τιμης cdp. αυτην την υπεροχη μπορει η να μην την καταλαβει (και δεν θα ειναι ο μονος) η να μην του λειπει η να την καταλαβει μονο αν τα βαλει το ενα διπλα στο αλλο.
ΤΟ βρισκω πολυ φυσιολογικο λοιπον οχι μονο να παρει univ.p αλλα και να το κατευχαριστηθει. τωρα θα μου πεις αν ενα cdp των 1000€ παιζει το ιδιο καλα με το univ. γιατι να μην παρει το cdp και ενα φθηνο universal και να του βγει φθηνοτερα, πιστευω οτι και μονο που θα το βλεπει στο rack και θα θυμαται ποσα εδωσε και οτι η συσκευη αυτη ειναι σε τετοια κατηγορια τιμης που οποιος την βλεπει θα ψαρωνει , θα παιζει σιγουρα καταπληκτικα (if you know what I mean)...

Reaction score
0
Δε θέλω να πείσω κανέναν ότι τα universal παίζουν το ίδιο καλά με τα cdplayers, αυτό που θέλω να πώ είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε συσκευή χωριστά, δεν υπάρχουν κανόνες. Το ΑRT ήταν το V2 και η αντικατάσταση έγινε με μοναδικά κριτήρια την απόδοση στο δικάναλο, η εικόνα δεν με ενδιέφερε καθόλου , να φανταστείτε βιντεοπροβολέα έχω ακόμα τον αρχαίο EIKI-LCVM1. Τα SACDs φυσικά και με ενδιέφεραν αλλά προτεραιότητα είχε και έχει το απλό CD.

Reaction score
666
Μάριε, η ουσία είναι να απολαμβάνεις αυτό που σου αρέσει απ' όπου κι αν προέρχεται.
Πάντως η διαφορά τιμής των δύο players δεν είναι μεγάλη οπότε μάλλον δεν θα έχουν και τρομερές διαφορές στην απόδοσή τους, απλά το Marantz Dv 12s2 μάλλον "έκατσε" καλύτερα στο σύστημά σου και με δεδομένη την ευελιξία που παρέχει σε κάνει πιο χαρούμενο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580
AN θέλετε να μιλήσουμε λογικά, παίρνουμε ένα DVD που τα διαβάζει όλα και αφαιρούμε ένα σωρό τσιπάκια και βύσματα που είναι χρήσιμα ΜΟΝΟ για χρήσεις πέραν του απλού CD και τι μας μένει; Ένα απλό CD, άρα κάτι με λιγότερα εξαρτήματα, άρα φτηνότερο.

Δηλαδή το DVD του Φίλου μου του Μάριου αν του αφαιρέσεις ένα σωρό πράγματα πάλι το ίδιο θα παίζει σα CD, και θα είναι και φτηνότερο κατασκευαστικά, δηλαδή αν έβγαζε η εταιρεία αυτή κάτι ανάλογο, ΙΔΙΟ δηλαδή σε δικάναλο αλλά χωρίς δυνατότητες πολυκάναλου, τότε θα έπρεπε να κοστίζει λιγότερο. Αλλά σε CD θα έπαιζε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο.

Αν....

Αρκετά δε το ανέλυσα; χαχαχαχαχα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος