Eίδαμε blu-ray στον Projectiondesign Action Model III 1080p

Reaction score
164
Αυτό που λέει ο Σάκης είναι άλλο ένα θέμα...
Ωραίο φαίνεται το 7.1, και το HD audio. Αλλά πόσοι έχουν τον απαραίτητο χώρο; Κυρίως τον χώρο πίσω από τη θέση θέασης, αλλά και τον χώρο για να τοποθετήσουν +2 ηχεία, στα ήδη 6 στριμωγμένα. Για να μην πω ότι εδώ το DTS υλοποιείται λάθος και το 5.1, φανταστείτε τι αχταρμάς θα γίνεται στο 7.1, ιδίως σε εγχώριους τίτλους.
Το 7.1 πιστεύω ότι ενδιαφέρει όσους έχουν deticated χώρους. Τον Λευτέρη δηλαδή (που θα θέλει 50 μέτρα κουρτίνα για να κρύψει τα ηχεία) και μερικούς άλλους πλούσιους :)
Για μια πλήρη HD 1080 εμπειρία, μετά την παρουσίαση, αρχίζω να πιστεύω ότι χρειάζονται 120"+, δηλαδή 4 μέτρα απόσταση θέασης, συν 1,5-2 μέτρα πίσω από την θέση για να απλωθούν τα ηχεία, μας κάνουν 5,5-6 μέτρα μήκος δωματίου. Και αν ο καναπές είναι 2m φάρδος, θα χρειαστούμε άλλα 1,5-2m στο πλάι για τα 2 ηχεία (τα ηχεία αυτά θα πρέπει να απλώσουν σε αρκετά διακριτές θέσεις μεταξύ τους. Τώρα τα 2 του surround, κουτσά στραβά τα στριμώχνουμε. Αλλά 4 ηχεία δεν στριμώχνονται. Και αν στριμωχτούν είναι άχρηστα, καλύτερα να έχουμε 2). Όλα αυτά μας κάνουν έναν χώρο τουλάχιστον 25 τετραγωνικών. Και μην βιαστείτε να σκεφτείτε "α, ωραία, έχω τόσο σαλόνι", γιατί μιλάμε για χώρο άδειο, χωρίς τραπεζαρίες, μπουφέδες, τραπέζια, τραπεζάκια και παρατράπεζα.
Ζόρικα τα πράγματα...

V

VIDEOMIX

Guest
Oμως πιστεύω πως ο ήχος δεν θα αλλάξει μόνο στο κατα πόσα ηχεία θα έχουμε παραπάνω. Πιστεύω πως θα υπάρχει περισσότερη πληροφορία, αναλυτικότητα, ποιότητα γενικά και θα δώσουν περισσότερη βαρύτητα και οι παραγωγοί των ταινιών κατα το μοντάζ. 8)

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Φυσικό είναι Μιχάλη πολλοί να μην είναι κατενθουσιασμένοι.

Και πώς να είναι άλλωστε;;;
1. όταν δεν έχουμε απλά στην κατοχή μας HD κλιπάκια...αλλά ολόκληρες ταινίες.
2. όταν υπάρχει ο Ruby και ο Qualia επίσης καθαρής 1080 ανάλυσης που εδώ και τόσο καιρό που οι περισσότεροι έχουμε τύχει να δούμε σε κάποιο φίλο ή σε κάποιο κατάστημα.
3. όταν οι CRT έχουν φθηνύνει τόσο πολύ, που πάρα πολλοί βλέπουν εδώ και καιρό full 1080 μέσω 8άρηδων και 9ρηδων
4. όταν οι περισσότεροι που συμμετέχουν στη συζήτηση έχουν τουλάχιστον ένα 720p προβολέα.
5. όταν οι D-theater ταινίες που έχουμε δει σε εκθέσεις, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια δείχνουν οτι πολύ δύσκολα θα ξεπεραστούν... Ειδικά μερικές νομίζεις ότι οι ηθοποιοί παίζουν μπροστά σου

Προσοχή όμως
Αυτή η πρωτοποριακή παρουσίαση που μας έκανε τη τιμή να πάρουμε μέρος ο ΗΧΟΣ και ένας πελάτης του Ανδρέα, δεν πραγματοποιήθηκε για να βγάλουμε το δεδικασμένο των 1080 DLP ή των Blue Ray disks γενικότερα.

Έγινε για να δούμε το ορεκτικό από το τι θα ακολουθήσει σαν απλά το πρώτο πιάτο. Σκεφτείτε μέχρι να βγεί ο καφές του δειπνου τι έχουν να δούν τα μάτια μας!

Το δικό μου ορεκτικό πάντως ήταν εκπληκτικό, δοκίμασα ένα νέο καθαρό περιβάλλον θέασης (καλύτερο από του ruby), στιλπνό, κοφτερό, αμόλυντο. Κοντά στη ζωή, αλλά μακριά από τα κινηματογραφικά δρώμενα που έχουμε συνηθίσει να λέμε.

Τα χρώματα με τις αποκλίσεις που παρουσιάζουν τα πρώτα μοντέλα θα διορθωθούν, οι φωτεινότητες θα ισορροπήσουν, το νερό θα μπει στο αυλάκι τόσο για τους Cinefil όσο και για αυτούς που λιγουρεύονται 130+ ίντσες ποδοσφαιρικής οθόνη με φώτα ανοικτά και πίτσες στο τραπέζι.

Το HD δεν ενθουσιάζει πλέον, παρά μόνο όσους δεν το γνωρίζουν. Θα φορεθεί όμως πολύ φέτος αν και κρίμα που χάσαμε το Mundial.
Για τους γνωριζοντες πάντως η αναμονή του HD έχει τελέιωσει. Ειδαμε το Format πριν καλά-καλα κυκλοφορήσει, τουλάχιστον πήραμε τη μυρωδιά μας. Λέιπουν πολλά; Πολλά συζητήθηκαν τοσο τη μέρα της παρουσίασης όσο και τη προηγούμενη της ρύθμισης.

Τι θέλαμε και τι πήραμε λοιπόν;

• Καλύτερη κίνηση;
  • Καλύτερα χρώματα;
  • Πιστή απεικόνιση;

-Στο πρώτο, τη κίνηση, νομίζω ότι φτάσαμε σε οριακά επίπεδα τουλάχιστον σε ταινίες από DVD, αφού δεν έιχαμε κινηματογραφικό υλικό σε Blue Ray. Στο demo υλικό Video που ήρθε με το Samsung η κίνηση στα μάτια μου ήταν απλά ονειρική. Δεν θέλω να επεκταθώ για ευνόητους λόγους. Σκηνές με DVD από το Marantz 9600 (HDMI 576i/p) με Camera pans από Vertical limit και Gladiator παρομοίως δεν τα πήγαν απλώς καλά αλλά εκπληκτικά. Πιστεύω ότι το νέο Crystalio ΙΙ θα πρέπει να εξεταστεί ΠΟΛΥ σοβαρά από χομπίστες γιατί έδειξε ότι έχει ακονισμένα κοφτερά δόντια.

Χρώματα ναι, θα ήθελα πλουσιότερα και βαθύτερα και ναι, είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν πολύ σύντομα σε νέα μηχανήματα. Ίσως σε αυτά οφείλετε και η καθυστέρηση του panel που κυκλοφορεί τόσους μήνες πειραματικά και σέρνεται από έκθεση σε έκθεση ανά την υφήλιο.

Πιστή απεικόνιση, δύσκολη λέξη-πικρή αλήθεια. Είμαστε τόσο κοντά αν την εξετάσει κάποιος τμηματικά (βλέπε ανάλυση, αλήθεια τι άλλο να ζητήσεις;) αλλά και τόσο μακριά όταν παρακολουθείς μια εικόνα Overall.

Εγώ ακόμη και σήμερα πάντως αν έκανα ψηφιακή επιλογή θα ήταν ο Ruby. Έχω ρυθμίσει ήδη 8 και ήταν όλοι τους τουλάχιστον….υπέροχοι. Με ότι DVD και να παίζανε, με ότι ανάλυση και να τροφοδοτούταν, με όση φωτεινότητα και αν ρίχνανε στο πανί, ήταν τόσο κοντα στα πρότυπα μου, που όσοι μου τηλέφωνούν πλέον για αγορα CRT προβολέα, τους βάζω να δουν Ruby με ορο αληθείας για να δω αν είναι πραγματι Τρί-πιστοι ή απλά εντελώς τρελοί και πλούσιοι   :lol:

Colpo grosso από τη Sony. Πιστεύω σε αυτη τη μηχανηματάρα (και ας μη μου δίνει ποσοστά για τα καλά μου λόγια). Σύντομα θα έχουμε και νέα πάνω σε αυτόν, αν για πχ κοτσάροντας ένα VPS3800 θα καταφέρουν μερικοί να βρουν την απόλυτη ψηφιακή Nirvana (…έστω και εφήμερη)!! :lol:

Just my two cents Gents….όλα τα υπόλοιπα που είναι πάρα πολλά (παρουσιάσεις-αναλύσεις-διαγράμματα-συγκριτικά) στο περιοδικό Ήχο & Εικόνα που θα βγει τον επόμενο μήνα.
Αυτό το τεύχος, έστω και μέσα στο κατακαλόκαιρο, δεν χάνεται με TTTTTTτττττττίποτα.
The War on 1080

Reaction score
2
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Το blu-ray εντυπωσιακό αλλά γεμάτο παιδικές αρρώστιες... έλλειψη ταινιών, region code, απουσία 1080p... νόμιζα ότι τα είχαμε ξεπεράσει όλα αυτά...
Καλα η έλλειψη ταινιών είναι λογικό. Ακόμα δεν κυκλοφόρησε επίσημα το φορματ. Ας περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για να δούμε πόσοι τίτλοι θα υπάρχουν διαθέσιμοι.
Οι περιοχές είναι πρόβλημα αλλα τουλάχιστον μειώθηκαν (έγιναν 3 regions). Στο νέο φορματ θα εξαλειφθούν! :mrgreen:
Το 1080p απ' ότι ξέρω υποστηρίζεται απο το blu-ray. Στην χειρότερη περίπτωση κάποια απο τα πρώτα players να μην το υποστηρίζουν (ίσως μόνο μερά απο αναβάθμιση του firmware).

Να κάνω και μια ερώτηση: ο Crystalio αν έχω καταλάβει καλά, παίρνει διάφορα σήματα και τα κάνει upscale σε 1080p (ή οτι του ζητήσεις).
Δεδομένου οτι τώρα με τα νέα φορματ (όταν ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένιες) τα δισκάκια θα έχουν τις ταινίες γραμμένες σε 1080p και τα player θα βγάζουν αυτό το σήμα στην έξοδο τους, ποια είναι η χρησιμότητα του Crystalio; Για κάποιον φυσικά που δεν έχει πολλές πηγές με διάφορες αναλύσεις αλλα μόνο ένα hi definition player.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Βαγγελη , θα ηθελα να ακουσω την οριστικη σου αποψη αφου "παιξεις" (λιγο η αρκετα) με τον Projectiondesign και τον Crystalio.
Oi δυνατοτητες παρα πολλες (το δειχνει απο χιλιομετρα) αλλα και το ψαξιμο πολυ.
Και μετα, ο συνδυασμος Ruby/VPS3800 δεν τα φερνει σχεδον μια η αλλη στην τιμη? :wink:

Reaction score
453
ΧΑΡΙΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ said:
γιατι το player δεν εβγαλε 1080p και εδινε 1080ι??
Λάμπρο
Το samsung "εβλεπε" τον projector ως tv και δεν έδινε την επιλογή 1080p. Οι συντονιστές της παρουσίασης ανέφεραν ότι σε σύνδεση με την amoi την "εβλεπε" ως monitor όπου σου έδιινε κανονικά την επιλογή 1080p.
Είπαμε το σετάκι ήθελε πολυυυυυύ ψάξιμο.

Πολλοί που ήρθαν στην παρουσίαση περίμεναν να δουν κάτι διαφορετικό και απογοητεύθηκαν.
Ο λόγος είναι ότι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν htpc γι αυτό και η απογοήτευση.
Για τους υπόλοιπους όμως που το pc το χρησιμοποιούν για internet, email άντε και κανένα word και δεν θέλουν να το μπλέξουν με το ht, βρήκαν το χαμόγελό τους και τον τρόπο για την είσοδό τους στην Υψηλή Ευκρίνεια.

Για τον projector και τα 1080 τώρα, είναι για τους φανατικούς του είδους που έχουν παράλληλα την οικονομική άνεση για να προβούν στην αγορά του.
Για την θέαση dvd πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις το επόμενο βήμα.
Για το hd πιστεύω ότι αυτό το παραπάνω που θα πάρεις από έναν 720 pj (το οποίο για μένα έχει να κάνει με το βάθος της εικόνας που σου προσφέρει το 1080) δεν δικαιολογεί τις 15000€ επιπλεόν που ζητάει ο Projectiondesign.
Αλλά είπαμε το Hi End υπάρχει παντού.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Βαγγέλης Λάμπρου said:
Το HD δεν ενθουσιάζει πλέον, παρά μόνο όσους δεν το γνωρίζουν. Θα φορεθεί όμως πολύ φέτος αν και κρίμα που χάσαμε το Mundial.
Δεν το χάσαμε... το βλέπουμε κανονικά σε HD!!!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Βαγγελη , θα ηθελα να ακουσω την οριστικη σου αποψη αφου "παιξεις" (λιγο η αρκετα) με τον Projectiondesign και τον Crystalio.
Oi δυνατοτητες παρα πολλες (το δειχνει απο χιλιομετρα) αλλα και το ψαξιμο πολυ.
Και μετα, ο συνδυασμος Ruby/VPS3800 δεν τα φερνει σχεδον μια η αλλη στην τιμη? :wink:
Αντρίκο, o Projection Design έχει συνοδο scaler το VPS3300, ένα scaler φθηνότερο κατα 1000 ευρώ από το μεγαλύτερο VPS3800.
Τα εξτρα που απογειώνουν το VPS3800 δεν είναι λίγα αλλά δεν είναι του παρόντος θέματος να αναλυθούν.

Ο αντίστοιχος συνδιασμός Sony W100 Ruby + Crystalio II VPS 3300 στοίχιζει περίπου τα 13,600 € (αναλογα το καταστημα μπορεί και φθηνότερα).
Μπορούμε να μάθουμε, κάτι το οποίο δεν ειπώθηκε στη συζήτηση, ποιά είναι η Street price του Projection design με το CrystalioII Bundle;

Αλήθεια εσύ ποιον από τους δύο θα προτιμούσες;

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Βαγγέλης Λάμπρου said:
Δεν το χάσαμε... το βλέπουμε κανονικά σε HD!!!!
Μπράβο.....με αφήνεις στο σκότος Γενικέ;
Λέγε οτι ξέρεις με PM και γρήγορα :lol:

Reaction score
9
Παντως ενα δυο αμερικανακια ψιλοστραβωσαν που οι Ελληνες δοκιμασαν πρωτοι το Samsung και το crystalio και καλα αστειο :D
My point was more about us (U.S.) not yet getting either product while there seems to be no problem distributing EVERYWHERE ELSE!! (just kidding )

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.661
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale