Eίδαμε blu-ray στον Projectiondesign Action Model III 1080p

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καναμε και τον Unforgiven διασημο και στα διεθνη φορα για να μας την λεει με το rainbow :lol:

Παμε και οι υπολοιποι , παιδια?
Εμπρος , μην ντρεπεστε και δυο κουβεντουλες αρκουν.
Οσοι δεν ηταν παροντες περιμενουν απο εσας... :wink:

V

VIDEOMIX

Guest
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Καναμε και τον Unforgiven διασημο και στα διεθνη φορα για να μας την λεει με το rainbow :lol:

Παμε και οι υπολοιποι , παιδια?
Εμπρος , μην ντρεπεστε και δυο κουβεντουλες αρκουν.
Οσοι δεν ηταν παροντες περιμενουν απο εσας... :wink:
Ε τότε, ας αλλάξω τα ερωτηματικά και να τα κάνω διεθνή. :mrgreen:

Reaction score
5
Συγχαρητήρια σε αυτούς που έστησαν το σύστημα τόσο γρήγορα με κόπο για να το δούμε εμείς. Όπως και να το δούμε, το 1920x1080p είναι πολύ αληθοφανές, σαν να έχεις ένα παράθυρο στην πραγματικότητα. Με την χρήση κατάλληλου υλικού source, το όλο σύστημα θα πετάει. Η ποιότητα του αποτελέσματος του scaler είναι γνωστή, ο projector φαίνεται όντως προσεγμένη δουλειά. Αν κάποιος ασχοληθεί και με τον κικεώνα (να δω πώς θα μεταφραστεί αυτό :mrgreen:) των ρυθμίσεων, μπορεί να πάρει άριστη εικόνα.
Ελπίζουμε και σε πλήρες review του BluRay player, μόλις έχουμε κατάλληλα δισκάκια.

Reaction score
164
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Θες να φας και διεθνές κράξιμο; :lol: Κανόνισε γιατί εδώ σε μάθανε. Μην σε μάθουν και στην αντίπερα όχθη! :lol:
Για το rainbow το παραδέχτηκα! Αν ο προβολέας κάνει όσο ένα Passat, δεν βλέπω rainbow. Αν όμως κάνει λιγότερα, έχουμε πρόβλημα! :lol:

GTX

Reaction score
39
Καταρχήν ευχαριστώ όσους βάλαν το χεράκι τους για να γίνει πραγματικότητα αυτή η προνομιακή αποκλειστική παρουσίαση :D

Ας ξεκινήσω απ'το blu-ray. Φοβερή εικόνα, παλαβό βάθος πεδίου και πολύ συμπαγής εικόνα, ενώ και η κίνηση ήταν άψογη. Δε μπορώ να πω οτι διέκρινα σοβαρές διαφορές απο αντίστοιχο υλικό HD που έχουμε ξαναδεί. Πραγματικά κρίμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να δούμε και κανένα απόσπασμα ταινίας ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια back to back σύγκριση με dvd ή με άλλου είδους HD. αλλά τί να κάνεις έτσι είναι αν πέφτει στα χέρια σου κάτι το οποίο δεν κυκλοφορεί πουθενά στον κόσμο :mrgreen:

Ο προβολέας τώρα. Εντυπωσιακός ακόμα και σβηστός, θηρίο ολόκληρο!!! Είναι προφανές οτι οι δυνατότητες του σετ crystalio και Projection design είναι απεριόριστες και πήραμε μόνο μια μικρή γεύση. Το σύστημα σαφώς δεν απευθύνεται στον οποιόδήποτε (σώπα ρε μεγάλε 20 χιλιάρικα έχει :lol: :lol:) είναι για μεγάλους χώρους με μεγάλες οθόνες, υψηλές απαιτήσεις και βαθιές τσέπες. Η εικόνα που πήραμε ήταν φοβερή με καταπληκτική φωτεινότητα. Νομίζω οτι τα 1080 δείξαν καλύτερο βάθος πεδίου από αυτό που έχουμε συνηθίσει από τους 720 αλλά κατά την άποψη μου δεν δικαιολογούν αναβάθμιση. Δεν έχασα λοιπόν τον ύπνο μου φεύγοντας απο την παρουσίαση αφού πρόσφατα αγόρασα προβολέα στα 720, ευτυχώς δηλαδή :lol: :lol:

Όσοι είστε μεταξύ του αγοράζω τώρα 720 ή περιμένω να βγούν οι 1080, εγώ θα έλεγα να περιμένετε τους 1080 για να πέσουν οι τιμές στους 720 :wink:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Θέλετε εντυπώσεις ε; πάρτε να ’χετε
1. Crystalio II + ActionModel III, πολύ καλός συνδυασμός, θα αφήσει σίγουρα εποχή.
2. Samsung BD player, μου άφησε ανάμικτες εντυπώσεις, να ξεκαθαρίσω από τώρα ότι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου η λειτουργία του σαν απλού DVD player.
Το υλικό που είδαμε από το sample BD-R δεν με αφήνει να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον codec και το bit rate των video που είχε το sample, επίσης το περιεχόμενο δεν είχε σκοτεινά πλάνα, γρήγορη εναλλαγή σκηνών και έντονη κίνηση.
Όταν βγουν οι ταινίες τότε μόνο θα δούμε πραγματικά τι αξίζει.

Οι τυφλοί βλέπουν ακόμη rainbow; Να πάτε σε γιατρό να 'δείτε' την υγειά σας  :lol: :lol: :lol:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.699
GTXTC said:
Όσοι είστε μεταξύ του αγοράζω τώρα 720 ή περιμένω να βγούν οι 1080, εγώ θα έλεγα να περιμένετε τους 1080 για να πέσουν οι τιμές στους 720 :wink:
H προηγουμενη προταση ειναι η περιληψη 8)

Reaction score
1
Άντε να πω κι εγώ δυο λόγια. Καταρχήν, σίγουρα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στον Αντρέα, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει το όλο σετ του Samsung – Projection Design – Crystalio και να το παρουσιάσει στα μέλη του forum, ένα σετ που δεν έχει δει κανείς πουθενά, ούτε καν στο θρυλικό αμερικάνικο forum, πηγή από όπου ενημερωνόμαστε, κακά τα ψέματα, οι απανταχού videophile του πλανήτη!

Ότι έγινε, έγινε κάτω από τρομερή πίεση του χρόνου. Αυτό το setup θα έπρεπε να το είχαμε στα χέρια μας μια βδομάδα τουλάχιστον, εγώ τουλάχιστον, θα έμενα άνετα «κλειδαμπαρωμένος» για μια βδομάδα μέσα στην αίθουσα με το setup, αρκεί κάποιος να με τροφοδοτούσε με σουβλάκια και μπίρες! :mrgreen:

Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Χρειαζόμαστε περισσότερο υλικό, πολύ σωστά έχει ειπωθεί ότι πρέπει να δούμε τις πρώτες ταινίες σε bluray, για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Πάντως δεν μπορώ να κρύψω, ότι από ένα demo πολύ προσεκτικά προετοιμασμένο για να εντυπωσιάσει, περίμενα περισσότερα. Έχω την αίσθηση ότι έχω δει σαφώς καλύτερη εικόνα σε High definition clips από HTPC, όπως επίσης ότι έχω δει καλύτερη εικόνα από D-Theater ακόμα και με component σύνδεση. Κοντός ψαλμός αλληλούια, εδώ θα είμαστε για να τα συζητάμε, όταν με το καλό μας έρθουν τα δισκάκια.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω αναλυτικά την εικόνα του Projection Design. Τέτοια τέρατα, πρέπει να προσπαθήσεις να τα ξεζουμίσεις μέχρι την τελευταία τους ικμάδα, κατόπιν να μιλήσεις γι’ αυτά. Σαφέστατα, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, η καλύτερη ομοιογένεια φωτεινότητας και χρωματικότητας που έχω δει ποτέ σε προβολέα. Για το φως του, έχουν μιλήσει ήδη άλλα μέλη, άνετα πλακώνεσαι στις πίτσες και τις μπύρες με τους φίλους σου με όλα τα φώτα του σαλονιού αναμμένα, όταν ανάψει η δεύτερη λάμπα, ο Projection Design δεν καταλαβαίνει από τέτοια! :mrgreen:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.234
Δεν μου φαίνονται και πολύ ενθουσιώδη τα σχόλια. Ομολογώ ότι περίμενα να ακούσω (διαβάσω) περισσότερα και πιο ενθαρυντικά σχόλια.
Μήπως το HD που παίζουμε στο PC είναι ήδη κορυφαίο και γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα; ή απλώς είναι πολύ πρώϊμο και βιαζόμαστε πολύ;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
196
Εγω δυστυχως εχασα την παρουσιαση λογω φορτου εργασιας, αν και ημουν Αθηνα. Προσωπικα, πιστευω οτι το BD θα εχει καλυτερη ποιοτητα απο το ηδη υπαρχον υλικο σε HD. Οι προδοαγραφες του δεν αφηνουν καμια αμφιβολια περι τουτου. Φυσικα θα πρεπει να εχουμε ταινιες για να συγκρινουμε. Επισης, η μεγαλη διαφορα στην αναλυση των 1080 θα φαινεται μονο σε μεγαλες οθονες ανω των 120". Εκει θα φανει η επιπλεον λεπτομερεια και η διαφορα. Γιάυτο πιστευω οτι τα σχολια μεχρι στιγμης δεν ηταν διθυραμβικα για το τερας...

Reaction score
0
Για μένα, αυτό που έκλεψε την παράσταση, ήταν ο συνδυασμός projector - crystalio... για μένα η εικόνα ήταν άριστη και φωτεινότατη - ειδικά με τη δεύτερη λάμπα αναμένη, η φωτεινότητα αποτελεί φαινόμενο.

Όσο για το Samsung, δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα με το δισκάκι που είδαμε... Με την εμφάνιση τίτλων θα δούμε τη διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που έτρεξαν και μόχθησαν για να μας προσφέρουν αυτή την εμπειρία!

V

VIDEOMIX

Guest
Kαι ας μην παραβλέπουμε την ποιοτική διαφορά που θα έχουμε KAI στον ήχο με την έλευση του BR. :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από την πιο "δεμένη" και συμπαγή εικόνα που έδινε ο συνδυασμός!

Το blu-ray εντυπωσιακό αλλά γεμάτο παιδικές αρρώστιες... έλλειψη ταινιών, region code, απουσία 1080p... νόμιζα ότι τα είχαμε ξεπεράσει όλα αυτά...

Ο προβολέας εντυπωσιακός... νομίζω ότι και με τον denon 3910 π.χ. (για να γυρίσουμε στις γνωστές σε όλους μας παραστάσεις) θα ζωγραφίζει! Τον φαντάζομαι μετά από εξαντλητική ρύθμιση του crystallio... Πάντως χρώματα μαύρο και βάθος πεδίου εντυπωσιακά ακόμα και με αυτό το μάλλον κακό demo... κακό γιατί ένα τέτοιο demo πρέπει να δείχνει όλες τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και δεν το έκανε...

Ναι προσωπικά είδα rainbow έστω και ελάχιστο, έστω και όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό... πάντως είμαι και ειδική περίπτωση... βέβαια πονοκέφαλο δεν είχα στο τέλος κάτι που μόνο με τρίτσιπο dlp και hd υλικό είχα να ζήσω...

Πιστεύω πάντως ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός απέναντι στον qualia (για μένα ο προβολέας αναφοράς...) δίνει σκληρή μάχη... με καλό υλικό δεν ξέρω ποιός θα ήταν ο νικητής...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.727
Νεότερο μέλος
roberto_portale