Eλα να τσακωθούμε ντάρλινγκ....

Reaction score
488
Για σενα που σου Βαλανε το καλωδιο στην πριζα και εμοιαζε με μικρο βοα :errwhat:, η Placebo σε γλυτωσε απο τον "πονο" και τωρα δεν κλαις τα λεφτα σου και δεν σκεφτεσαι οτι το καλωδιο μπορει να εισχωρησε στον ποποα :o!!!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Καλά! Ας κάνω κι εγώ ένα κοντριμπγιούσιον στη συζήτηση. Ακούσατε κανένα καλό προβολέα προσφάτως; :biggrin:
Να απαντησω εγω, αλλαξα καλωδιο ρευματος στον προβολεα και καθαρισε η εικονα.
Το ιδιο εκανα και στην ψηστιερα και οι μπριζολες γινονται πιο γρηγορα.
Στην τοστιερα δεν παρατηρησα καμμια δια-φορα.

Y

Yiannis_B

Guest
Πες και για τον δονητή...:rolleyes:

...την ακούς καλύτερα? :roflmao:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Με την αλλαγη καλωδιου τροφοδοσιας στον δονητη με αλλο μεγαλυτερου μεγεθους, δυστυχως μειωθηκαν οι δονησεις λογω μεγεθους .........

Reaction score
30.455
Για σενα που σου Βαλανε το καλωδιο στην πριζα και εμοιαζε με μικρο βοα :errwhat:, η Placebo σε γλυτωσε απο τον "πονο" και τωρα δεν κλαις τα λεφτα σου και δεν σκεφτεσαι οτι το καλωδιο μπορει να εισχωρησε στον ποποα :o!!!
O πιο σίγουρος δρόμος για το στήσιμο ενός anal-υτικού συστήματος...:p

Reaction score
1.844
Τυφλή δοκιμασία (blind test) γίνεται με ένα συγκεκριμένο και αποκλειστικό τρόπο. Όταν υπάρχουν οπτικές πληροφορίες δεν δικαιούται την ονομασία τυφλή. Όταν κάποιος σηκώνεται και αλλάζει τα καλώδια π.χ. η δοκιμασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ. Είναι χαβαλέ νταραβέρ.

Όσες δοκιμασίες τυφλές έγιναν στο παρελθόν με καλώδια ρεύματος, δεν κατάλαβε κανείς διαφορές. Δεν άκουσε διαφορές. Αν η δοκιμασία ήταν διάτρητη, με οπτική πληροφορία, μπορεί κάποιος να είδε διαφορές, αλλά και πάλι δεν άκουσε. Είδε. ;)

Όταν στη δοκιμασία δεν υπάρχει η παραμικρή οπτική πληροφορία, δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστούν διαφορές σε υπολογίσιμο στατιστικά ποσοστό. Αν μάλιστα οι εναλλαγές Α - Β γίνουν αντί για λίγες δεκάδες φορές μερικές χιλιάδες φορές, ώστε να ελαχιστοποιούν το ποσοστό στατιστικού λάθους, λαϊκιστί κωλοφαρδίας, οι επιτυχημένες καταγραφές θα τείνουν σε ποσοστό προς το 0, κάποιο δεκαδικό αριθμό τοις χιλίοις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Να πάρεις Τρικαλινό 4μηνης ωρίμανσης... :tongue:

TGD

Reaction score
10.537
Η μεθοδολογία όμως των blind test σηκώνει συζήτηση.

Δεν μπορώ να βρω τώρα τις πηγές, αλλά πριν περίπου 20 χρόνια είχε εγκριθεί για χρήση στα CD ένα watermark που είχε περάσει όλα τα blind test με εκατοντάδες δοκιμαστές και σε εκατοντάδες δείγματα μουσικής. Και χρειάστηκε ένας σουηδός ηχολήπτης που μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα "αποκωδικοποίησε" τον αλγόριθμο σημειώνοντας ακριβώς τις αλλαγές έκανε στον ήχο. Και έτσι η EBU είπε το "όχι" και το σύστημα θάφτηκε.

Τώρα με το Foobar και το ABX component μπορείτε να δοκιμάσετε και μόνοι σας αν ακούτε διαφορές. Δείτε πώς επηρεάζεται το αποτέλεσμα ανάλογα με τη διάρκεια του κομματιού ή με το ποσο συχνά κάνετε τις αλλαγές, δείτε πώς σιγά-σιγά βελτιώνεται το σκορ σας και μετά πώς κουράζετε το αφτί και αρχίζετε να κάνετε λάθη.

Όσο για τις αλλαγές στα καλώδια ρεύματος, άκουσα διαφορές σε μερικές περιπτώσεις. Η μία περίπτωση ήταν τα ηλεκτροστατικά Quad. Αλλά στια άλλες περιπτώσεις με το κόστος που έχουν τα καλώδια ρεύματος, θα μπορούσα να πάρω καλύτερο ενισχυτή εξ' αρχής.

Να είστε σίγουροι ότι και αυτοί εδώ κάνανε τεστ πριν βγάλουν το σύστημα στον αέρα:
http://www.mattmontag.com/music/universals-audible-watermark

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Να ξεκινήσω από τα γεγονότα...
Σε όσες δοκιμές έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έχει αποδειχτεί πως το 95% όσων ασχολούνται με τον ήχο, συνυπολογίζοντας και αντιπροσώπους και κατασκευαστές, δεν αντιλαμβάνεται διαφορές στον ήχο.
Για να το πω απλά... είμαστε κουφοί κατά ένα τεράστιο ποσοστό αλλά κατά τα άλλα έχουμε άποψη στο τι ακούμε και πως!

Γεγονός δεύτερο...
Φίλος μου, που ασχολείται πολύ ενεργά με το χώρο πηγαίνει σε κολλητό του ηχολήπτη. Σημειωτέων μιλάμε για πολύ γνωστό ηχολήπτη, με πολλές παραγωγές πολύ γνωστών-κορυφαίων καλλιτεχνών, του ελλαδικού χώρου. Βέβαια δεν μπορώ να αναφέρω όνομα καθώς και στούντιο για ευνόητους λόγους.
Ο τύπος άκουγε για καλώδια και γελούσε.
Σκάει μύτη ο φίλος μου με ένα ζευγάρι καλωδίων ρεύματος και του προτείνει να τα βάλει στα μόνιτορ ηχεία του στούντιο.
Γέλια ο τύπος και του λέει άσε ρε συ με αυτά τα χαζά, σιγά μην υπάρχουν διαφορές.
Με τα πολλά τον πείθει έτσι για το χαβαλέ να τα δοκιμάσουν.
Ακούει, ο πολύ γνωστός ηχολήπτης και δεν πιστεύει στα αυτιά του.
Αυτό που ακούω δεν το πιστεύω λέει. Πες μου πόσο κάνουν και τα αγοράζω τώρα.
Τα πλήρωσε τα καλώδια επί τόπου.

Γεγονός τρίτο...
Πριν λίγες βδομάδες δάνεισα κάποια καλώδια ρεύματος σε φίλο μου ηχολήπτη για το προσωπικό του στούντιο.
Την περασμένη Κυριακή το βράδυ με παίρνει στο τηλέφωνο.
Δεν το πιστεύω αυτό που ακούω, μου λέει. Τι έγινε ρε συ του λέω.
Έβαλα επάνω τα καλώδια που μου έδωσες και μειώθηκε στα μόνιτορ μου το παράσιτο κατά 80%. Αν μου το έλεγαν και δεν το άκουγα δεν θα το πίστευα. Πες μου πόσο κάνουν.

Λοιπόν, αυτά που λέει η φτωχή μου εμπειρία στο χώρο του ήχου, είναι πως οτιδήποτε μπαίνει στην αλυσίδα του ήχου κάνει διαφορά, σε ένα αναλυτικό σύστημα και δύο έμπειρα αυτιά.
Τώρα αν στο σύστημα σας δεν ακούτε διαφορές διαβάστε πάλι την παραπάνω πρόταση!

Reaction score
1.844
Με λίγα λόγια Πέτρο, οι δυό ηχολήπτες, ο γνωστός και ο γνωστός σου, αν μετάσχουν σε τυφλή δοκιμασία, όπως ακριβώς αυτή περιγράφηκε, θα καταλάβουν διαφορές στα καλώδια ρεύματος. Ίσως μάλιστα - λόγω της εμπειρίας τους - εμφατικά. Επαναλαμβάνω σε τυφλή. Γιατί τα παραδείγματα που ανέφερες είναι ολοφάνερη, όχι τυφλή.

Δεύτερον, ο γνωστός σου ηχολήπτης είχε τόσο παράσιτο που μειώθηκε - αδιάφορο με ποιο τρόπο - κατά 80%. Δηλαδή πριν πόσο παράσιτο είχε, σε επίπεδο βουητού;

Αυτά έχω να πω με τη φτωχή μου εμπειρία, πιο φτωχή απ' τη δική σου, χωρίς μετριοφροσύνες.

Reaction score
150
Γεγονός τέταρτο:

Μεγάλα συμπεράσματα βασισμένα σε ολιγάριθμα ασήμαντα γεγονότα (όπως τα παραπανω) από αγνώστους Χ & Ψ υπό συνθήκες που δεν γνωρίζουμε και όπου ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει είναι κοινώς σαπουνόφουσκες μη αποδεκτές από την επιστήμη.

Νούμερα έχετε? Όχι! Μόνο αυτιά. Ε λοιπόν από αυτά διαθέτουμε κι εμείς που δεν ακούμε διαφορές και ως αισθητήρια τα έχομε εξετάσει και χαίρουν εξαιρετικής υγείας με στάμπα.
Δηλαδή αν ακούω ποντίκι που κλάνει στα 30 μέτρα και δεν ακούω διαφορές στα καλώδια είμαι κωφός?

Ρε 600 δις δολλάρια την ημέρα να έβγαζα καλώδια δεν θα πλήρωνα. Θα αγόραζα όλους αυτούς που τα πουλάνε και αφούτ τους έκλεινα θα έκαιγα το στοκ τους στο youtube να γιορτάσω Τ' Αϊ Γιαννιού του Λαμπαδάρη.:fuckyou:

Ούφ ξαλάφρωσα! :hi:

TGD

Reaction score
10.537
Νομίζω ότι αυτό το σχόλιο
we failed to hear any differences between an assortment of generic power cords and Nordost Valhalla
τράβηξε χειρόφρενο στη συζήτηση. Απομυθοποίησε τις δοξασίες ορισμένων με καταλυτικό τρόπο.
Ναι, αλλά:
  • οι καλωδιάδες ισχυρίζονται ότι το προϊόν τους βελτιώνει την ποιότητα του ρεύματος τροφοδοσίας
και στο συγκεκριμένο τεστ το ρεύμα περνούσε από:
long-term loan of the ExactPower Power Regulator made it possible to adequately power the Parasounds
Συνεπώς, μπορεί κάλλιστα η Nordost να ισχυριστεί ότι το ρεύμα είχε ήδη καθαριστεί-βελτιωθεί-γυαλιστεί-κλπ, γι' αυτό το καλώδιο δεν ακούστηκε διαφορετικό.

Α, και τα φίλτρα της ExactPower ξεκινάνε από τα 2500 δολάρια!

Να επαναλάβω τον προβληματισμό μου για τη μεθοδολογία των τυφλών δοκιμών σε ψυχοακουστικά φαινόμενα;

Reaction score
1.844
Η Nordost μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει. Αλλά με το σφύριγμα της λήξης ότι γράφει το φύλλο αγώνος. ;) Και εκεί ηττήθηκε με παστέλι σβουριχτό.

Αυτό που δεν μπορεί να τεκμηριώσει ένας καλωδιοκατασκευαστής, είναι τον τρόπο που το προϊόν του επηρεάζει θετικά το ρεύμα. Όταν θα το μπορέσει αυτό, στηριζόμενος στις αρχές της φυσικής επιστήμης, το ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε ότι λένε τα δεδομένα. Που λένε ότι σε τυφλή δοκιμή οι ακροατές - με χρυσά αυτιά ή με μπακιρένια - τρώνε χώμα. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό!

Όταν βλέπουν, δηλαδή δοκιμασία αβαβά ή επιεικώς διάτρητη, καταλαβαίνουν διαφορές.

Y

Yiannis_B

Guest
Ε ρε και γυρισει ο Μη και αρχισει να μιλαει για καλωδια ρευματος,ηλεκτρολογικους πινακες ,στηριξεις συσκευων και αλλα πολλα, θα ξανα γινει η μαχη της Κρητης....
...θα μας κλ@σει τ' @ρχίδια...:tongue:

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τσακώνεται...τι θα γίνει μωροί λούγκρες?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis