Eλα να τσακωθούμε ντάρλινγκ....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το να έχει κάποιος δύο χέρια και άδεια οδήγησης είναι αναγκαία συνθήκη για να τρέξει έναν αγώνα αυτοκινήτων, αλλά όχι ικανή ώστε να μην καταταγεί μακράν τελευταίος, λόγο απειρίας.
Άλλο παίρνω μπογιές και βάφω το σπίτι μου και άλλο ζωγραφίζω πίνακα.
Άλλο έχω αυτιά και ακούω το καλημέρα του γείτονα και άλλο αντιλαμβάνομαι την όποια διαφορά στον ήχο.
Άλλωστε δεν είναι παράξενο να ανήκει κάποιος στο 95%, μάλλον κανόνας είναι.
Για όλα υπάρχει εκπαίδευση, αλλά το θέμα είναι πως όλοι νομίζουμε ότι ανήκουμε στο 5%.
Βέβαια συμφωνώ απόλυτα στο <<δεν πληρώνω για κάτι που δεν ακούω>>. Ποιο το νόημα να το κάνεις? Για να μπεις στο μάτι του γείτονα?
Το <<δεν το ακούω άρα δεν υπάρχει>> είναι λιγάκι εγωιστικό, δεν νομίζεται?
Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να επανέλθω αφού στην Ελληνική πραγματικότητα για όλα υπάρχει τρόπος απαξίωσης!
Ο Έλληνας είναι <<πρώτος στο κόσμο και δεύτερος στην Ελλάδα>> όπως έλεγε ένας φίλος!

Y

Yiannis_B

Guest
Το να έχει κάποιος δύο χέρια και άδεια οδήγησης είναι αναγκαία συνθήκη για να τρέξει έναν αγώνα αυτοκινήτων, αλλά όχι ικανή ώστε να μην καταταγεί μακράν τελευταίος, λόγο απειρίας.
Άλλο παίρνω μπογιές και βάφω το σπίτι μου και άλλο ζωγραφίζω πίνακα.
Άλλο έχω αυτιά και ακούω το καλημέρα του γείτονα και άλλο αντιλαμβάνομαι την όποια διαφορά στον ήχο.
Άλλωστε δεν είναι παράξενο να ανήκει κάποιος στο 95%, μάλλον κανόνας είναι.
Για όλα υπάρχει εκπαίδευση, αλλά το θέμα είναι πως όλοι νομίζουμε ότι ανήκουμε στο 5%.
Βέβαια συμφωνώ απόλυτα στο <<δεν πληρώνω για κάτι που δεν ακούω>>. Ποιο το νόημα να το κάνεις? Για να μπεις στο μάτι του γείτονα?
Το <<δεν το ακούω άρα δεν υπάρχει>> είναι λιγάκι εγωιστικό, δεν νομίζεται?
Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να επανέλθω αφού στην Ελληνική πραγματικότητα για όλα υπάρχει τρόπος απαξίωσης!
Ο Έλληνας είναι <<πρώτος στο κόσμο και δεύτερος στην Ελλάδα>> όπως έλεγε ένας φίλος!
Θα διαφωνήσω στην εκπαίδευση. Είναι Αρχή και Τέλος μαζί. Άποψή μου τελικά. Μάλλον ανήκω στο 95%...:rolleyes:

Reaction score
1.844
... Το <<δεν το ακούω άρα δεν υπάρχει>> είναι λιγάκι εγωιστικό, δεν νομίζετε; ...
Δεν απάντησες στο προηγούμενο σχόλιό μου αλλά ας το πάρει το ποτάμι.

Τα δικά μου συμπεράσματα στο παρόν θέμα δεν βασίζονται στο τι ακούω προσωπικά. Εκτός που είναι πεντακάθαρο, το επιβεβαιώνω ξανά και τώρα. Βασίζομαι στο τι ακούν άλλοι υπό ελεγχόμενες με ορθό τρόπο συνθήκες. Όπως το παράδειγμα που κατέθεσε ο vet, από την ιστοσελίδα hometheaterhifi.com.

Που όταν δεν έχουν οπτικές ή κάτω απ το τραπέζι πληροφορίες για τα υπό εξέταση καλώδια ρεύματος,

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ!

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να διοργανώσω ακουστική δοκιμασία καλωδίων ρεύματος, για να τελειώσει το θέμα οριστικά και τελεσίδικα. Μάλιστα σε "εκπαιδευμένα" αυτιά επωνύμων του χώρου προβλέπεται χουνέρι. ΩΡΛ στον προθάλαμο να κάνει ακουόγραμμα σε κάθε υποψήφιο ακροατή. :D Η συσκευή είναι μικρή και η εξέταση πεντάλεπτη, βαριά δεκάλεπτη.

Εκεί να δεις απομυθοποίηση. :devilish:

Reaction score
1.685
Που λένε ότι σε τυφλή δοκιμή οι ακροατές - με χρυσά αυτιά ή με μπακιρένια - τρώνε χώμα. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό!

Όταν βλέπουν, δηλαδή δοκιμασία αβαβά ή επιεικώς διάτρητη, καταλαβαίνουν διαφορές.
Δεν παρακολουθεις ανεμελε, καθολου μαλιστα... :rolleyes:
Εδω κοντα θα δεις τυφλο, κουρτινα, ντουβαρι (οπως θες πες το) τεστ στο οποιο ολοι (εκτος απο εναν 'αντιδραστικο') βρηκαν ακριβως τις ιδιες διαφορες και αποτυπωθηκαν και σε χαρτι....;)

Παντως δειξε μου το συστημα σου, κι εγω θα σου δωσω ενα καλωδιο για τον ενισχυτη σου πολυ ειδικο, που θα τον ζεστενει γρηγορα το χειμωνα και θα τον δροσιζει το καλοκαιρι. Μπορει διαφορες να μην ακουσεις αλλα θα εχεις ενα πρωτης ταξεως κλιματιστικο. :roflmao:

αυτα !

Reaction score
488
Εγω παντως δεν ξερω εαν ανηκω στο 95% η στο 5% και εκπαιδευση και τετοιες αλλες βαρυγδουπες κουβεντες , αλλα οποια αλλαγη κανω στον δικο μου ενισχυτη η προενισχυτη ( που τα ξερω σαν καλπικη δεκαρα απ'εξω και ανακατοτα διοτι εγω ο ιδιος τα εχω σχεδιασει και κατασκευασει και τα ακουω τοσες ωρες ) ακουω διαφορες , ειτε αλλαξω μια αντισταση ειτε αλλαξω εναν πυκνωτη , ειτε βεβαια καλωδιο ιντερκονεκτ οτιδηποτε αλλαγη κανω ακουω διαφορες , οι διαφορες ειναι πιο μεγαλες οταν κανω αλλαγες στα τροφοδοτικα η στο ιδιο το σχεδιο , τα λεω ολα αυτα διοτι τετοιες αλλαγες εχουν να κανουν αμεσα με την ηχητικη συμπεριφορα των μηχανηματων .

Ενω εαν αλλαχτει το καλωδιο τροφοδοσιας που δεν επεμβαινει αμεσα στην αποδοση του μηχανηματος , δεν πιστευω οτι θα ακουστουν διαφορες , εκτος και εαν εναι ειδικα σχεδιασμενο και κατα καποιο τροπο λειτουργησει ως φιλτρο εστω σε εναν μικρο βαθμο ( γι'αυτο ειπα πριν καλυτερα να ασχοληθουμε με φιλτρα στα ποστ #47 και #101 ) τοτε σαφως θα ακουστουν καποιες διαφορες , αλλα και παλυ αυτο θα το καταλαβει καλυτερα ενας στο δικο του συστημα που το ξερει καλα και το εχει ακροαστει πολλες ωρες , διοτι η ακοη του ανθρωπου επιρεαζεται αρκετα απο την ψυχολογικη του κατασταση και πολλα αλλα που εκεινη την στιγμη ( δλδ της ακροασης σε ενα ξενο συστημα και σε αλλο χωρο για λιγη ωρα ) να μην τον ευνοησει και να βγαλει λαθος συμπερασματα .

Reaction score
1.685
Ενω εαν αλλαχτει το καλωδιο τροφοδοσιας που δεν επεμβαινει αμεσα στην αποδοση του μηχανηματος , δεν πιστευω οτι θα ακουστουν διαφορες , εκτος και εαν εναι ειδικα σχεδιασμενο και κατα καποιο τροπο λειτουργησει ως φιλτρο εστω σε εναν μικρο βαθμο
Μ αρεσει που δεν βλεπεις τον Μ/Σ της συσκευης , τον αγωγο και τον Μ/Σ του υποσταθμου σαν μερος του κυκλωματος...
Θα επρεπε....!

Επισης η εκφραση 'δεν πιστευω εαν' δειχνει οτι δεν το εχεις δοκιμασει ποτε, ουτε απο περιεργεια...
Θα επρεπε....!

Reaction score
488
Μ αρεσει που δεν βλεπεις τον Μ/Σ της συσκευης , τον αγωγο και τον Μ/Σ του υποσταθμου σαν μερος του κυκλωματος...
Θα επρεπε....!

Επισης η εκφραση 'δεν πιστευω εαν' δειχνει οτι δεν το εχεις δοκιμασει ποτε, ουτε απο περιεργεια...
Θα επρεπε....!
Διαβασες τα δυο αλλα ποστ η ου ?

Reaction score
488
Πολλα μπορουν να ειπωθουν για τους μ/τς τροφοδοσιας και τα κολπα που κρυβουν , αλλα κολλαει πιο πολυ στην DIY κατηγορια .

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut