Eξω απο τα δοντια...

Reaction score
6
Νίκος Τσαρουχάς said:
Και μετά μου λέτε ότι εμείς είμαστε οι κολλημένοι. :lol: :lol:
Ρε όλα τα παιδιά με lcd έχουν κάτι καλό να πούνε για τους dlp. Οι dlpάκηδες θεωρούν ότι όποιος δεν έχει μονό τσιπάκι είναι για τα τάρταρα... :lol: :lol: :lol:
Oσον αφορα το παραπάνω.
Ειμαι προς αναζήτηση προβολεα αλλα στην ουσια και για επιλογή τεχνολογίας; (LCD η Dlp).
Ακουγοντας τις απόψεις κατοχων LCd βρισκομαι ακομα σε φάση αναζήτησης.
Κανεις δεν προσπάθησε να με πείσει για κατι και δεν ηταν απόλυτος .
Αυτο που μου παρουσιάσθηκε στην πραγματικότητα απο κατόχους LCd ηταν μια τραμπάλα.
Φυσικα εγω θα επιλέξω σύμφωνα με τα ματια μου και το πορτοφόλι μου.
Απο την αλλη αν αφουγκραζόμουν μονο κατοχους DLP τωρα θα ειχε τον Infocous 76 χωρις πολλα πολλα.
Δεν ξερω μπορεί στο τελος να κατραληξω σε DLP αλλα αυτο θα το εχω  κανει μετα απο ψάξιμο και. αφου πρωτα δεν θα εχω πέσει στον φανατισμό των dlpακιδων.

Τι να λεμε...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Πριν 3-4 ημερες ενας πελατης με ρωτησε:
"Θελω να μου πεις με λιγα λογια ποια ειναι τα σημεια σημερα που θα προτιμουσες εναν LCD απεναντι σε εναν DLP"  
Σκεφτηκα λιγο και του απαντησα:
"Λυπαμαι , δεν μπορω να βρω ουτε ενα"
Μα ουτε ενα...
Βράχε αντικειμενικότητας :)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Έχουν βελτιώσει οι LCD τους τομείς στους οποίους πάσχουν; Εϊτε αυτοί είναι ουσιώδεις (πχ μαύρο) είτε επουσιώδεις. Το κοτετσόσυρμα πχ το ξεχάσαμε με την τελευταία γενιά.
-Τα πρόσθετα των LCD (ζουμ, shift) είναι ή όχι μεγάλο προσόν; Είναι μειονέκτημα των DLP οι πατέντες του τύπου "ο προβολέας να κοιτάζει προς τα πάνω και η οθόνη να γέρενει προς τα κάτω";
Ναι Βασιλη εχουν σημαντικες βελτιωσεις
Νομιζω πως αυτο το ξεκαθαρισαμε απο την αρχη

Ακομα και εαν ειχα εναν προβολεα με lens shift δεν θα το χρησιμοποιουσα για να παιζω παρακεντρα.Τους λογους μπορειτε να τους ανακαλυψετε και μονοι σας δινοντας ενα γεωμετρικο σχημα η pattern και φερνοντας τον προβολεα στα ακρα του.
Απο την αλλη ναι , ειναι μια ευκολια.
Αλλα εδω συζηταμε για ποιοτητα εικονας.
Και δεν ειδα να αναφερει κανεις(εκτος εαν μου ξεφυγε) το shading , φαινομενο απαραδεκτο για βιντεοπροβολη εν ετη 2006

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Και δεν ειδα να αναφερει κανεις(εκτος εαν μου ξεφυγε) το shading , φαινομενο απαραδεκτο για βιντεοπροβολη εν ετη 2006
Ανδρέα συγχώρεσε μου την αγνοια αλλά τι είναι το shading?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Η λίστα είναι μεγάλη. Κάποτε πρέπει να τα αναφέρουμε όλα σε ένα thread.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νίκος Τσαρουχάς said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Πριν απαντησει ο Παναγιωτης ασε με να κανω μια προσπαθεια , στα σοβαρα αυτη την φορα:
1. Όχι εννοώ οποιοσδήποτε DLP με οποιονδήποτε LCD. Του στυλ 5120 με epson ή 900... 8)
2. Εννοώ κατ' αρχάς τον rubby (ας μην ξεχνάμε όμως ότι αυτές οι τεχνολογίες είναι μετεξέλιξη του lcd panel). Αλλά νομίζω υπάρχουν και μονότσιπα που είναιστην τιμή των τρίτσιπων dlp. 8)
3. Και πως δείχνεις την οργή σου? :lol:
4. Μάλλον με αργά βήματα. Στον toshiba προσωπικά νομίζω ότι σε δύσκολα πλάνα υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Φαντάζομαι πως ήταν οι παλιοί. :lol:
5. ΟΚ, αλλά τους πρώτους 1080 non DLP τους έχουμε εδώ και πολύ καιρό στην αγορά οπότε δεν μου απαντάς καλά φιλαράκι. Έχεις μέτρο σύγκρισης οπότε μπορείς να έχεις άποψη ξεκάθαρη. Δεν μπορείς να λες κάτσε να δούμε τι θα βγει σε 10 χρόνια για να κάνεις την σύγκριση. Αυτό θα ισχύει πάντα και για την άλλη πλευρά. :?
6. Διαφωνώ. Μέχρι την έλευση των νέων infocus που είναι λίγο σουλουπωμένοι, έβλεπα τον 900άρη ή τον hitachi και αμέσως μετά τους μικρούς optoma και benq και οι dlp ήταν σαν φτωχοί κορεάτες συγγενείς. Τα δε πλαίσια της ποιότητας κατασκευής μπερδεύονται με αυτά του εξοπλισμού και συνεπώς εδώ είναι και οι φακοί και οι ίριδες κλπ κλπ που σε φθηνό dlp ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα. :p
Νικο , για το 1 εαν ρωτας την προσωπικη μου αποψη πιθανοτατα να προτιμουσα την αναλυση πανω απο την ποιοτητα.Αρα η επιλογη μου θα ηταν ο Epson συγκριτικα με τον 5120
Για τα υπολοιπα , πλην του 3 για το οποιο δεν μπορω να απαντησω τιποτα , διαφωνω σαφεστατα και να διατυπωσω για ακομα μια φορα πως δεν ειναι παρα η αποψη μου. :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
dream_GR said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=7505.0

Reaction score
14
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
dream_GR said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=7505.0
Είδες για αυτό δεν το ξέρω τι είναι το shading με DLP που είχα πάντα καλόμαθα!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Νικο , για το 1 εαν ρωτας την προσωπικη μου αποψη πιθανοτατα να προτιμουσα την αναλυση πανω απο την ποιοτητα.Αρα η επιλογη μου θα ηταν ο Epson συγκριτικα με τον 5120
Για τα υπολοιπα , πλην του 3 για το οποιο δεν μπορω να απαντησω τιποτα , διαφωνω σαφεστατα και να διατυπωσω για ακομα μια φορα πως δεν ειναι παρα η αποψη μου. :wink:
Πάντα την προσωπκή σου άποψη ρωτάω. Αλλά για κάτσε ρε κουμπάρε να καταλάβω γιατί θα με τρελάνεις...
- Ο 5120 έχει πιο ποιοτική εικόνα από τον epson, είναι συνολικά καλύτερος προβολέας, (ποιότητα κατασκευής που λέγαμε...), αλλά επειδή έχει μικρότερη ανάλυση προτιμάς τον lcd? :shock: :lol: :lol:
Επαναδιατύπωσε γιατί θα τις σκίσω τις πυτζαμούλες μου και είναι και καινούριες.

- Επίσης αν κατάλαβα, μου λες σαφέστατα ότι προτιμάς με τα λεφτά του rubby έναν μονότσιπο dlp? Έχεις διάθεση να το εξηγήσεις? Είναι θέμα μαύρου πάλι ας πούμε ή κάτι άλλο?... :?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
dream_GR said:
Είδες για αυτό δεν το ξέρω τι είναι το shading με DLP που είχα πάντα καλόμαθα!!!!!
Γιατί εγώ που έχω lcd νομίζεις ότι ξέρω? :lol: :lol:

- Ρε κουφάλες. Κοιτάξτε γιατί είστε κουφάλες, κολλημένοι με την μπάλα. :lol: :lol:
Ο Καφάτος ανοίγει θέμα τις προάλες για την σκόνη και για το καμένο pixel. Τώρα μας λέει για το shading που δεν ξέρουμε τι είναι αλλά πρέπει να μάθουμε... Αντίθετα, αυτοί οι dlp ρε παιδί μου, ούτε μισό μειονέκτημα δεν έχουν για να το συζητήσουμε. Και αν είχαν ποτέ, τα έχουν ξεπεράσει όλα. Οι τροχοί πάνε με 100Χ και η κίνηση είναι σαν να βλέπεις live. :lol: :lol: :lol:

Με αρέσετε βρε... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Με αρέσετε βρε... :lol: :lol: :lol:
Και εσεις με αρέσκεινται πολλά... να χαρούν και οι κουμπάροι...

απο ότι εχεις δει το θέμα ηχος, εικόνα και αυτοκίνητο είναι το μόνο θεματολόγιο που δεν ισχύει το "του γείτονα το γκαζόν είναι πιο πράσινο" γιατί αμα δεν παινέψεις το παιδί σου... και την αγορά σου...!!! 8) 8) 8)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εαν εχουμε κολησει οπωσδηποτε μεταξυ του 5120 και του TW-600 τοτε θα προτιμησω τον δευτερο διοτι με τις αναλυσεις που παιζουμε σημερα δεν θα πρεπει να υπαρχει τετοιο ερωτημα.Τωρα εαν στην θεση του 5120 ηταν ο ΙΝ72/74 η ο Η30Α τοτε σηκωνει πολυ σκεψη...
Και παλι ομως μαλλον θα προτιμουσα την αναλυση αλλα με πολλες τυψεις ως προς την υποχωρηση που θα επρεπε να κανω στο θεμα ποιοτητας.

Στο δευτερο ερωτημα σου εαν αυτο που υποννοεις ειναι "εαν π.χ. θα προτιμουσα τον ruby αντι του Marantz s4" τοτε μαλλον παρεξηγησα διοτι τον ruby θα προτιμουσα.
Και παλι ομως δεν παιζεις δικαια διοτι καθε φορα μιλαμε για διαφορετικες αναλυσεις και στην τελευταια ερωτηση βαζουμε και μια αλλη τεχνολογια απο τις δυο που αρχικα ξεκινησαμε να συζηταμε... :wink:  

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γιατί εγώ που έχω lcd νομίζεις ότι ξέρω?
Ξερεις , ξερεις
Για βαλε λιγο γκριζακι στον προβολεα σου και εαν δεις το ιδιο χρωμα παντου εμενα να μου τρυπησεις την μυτη :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Άντε βρε με το τσιγκέλι μη χ@σω την υποχώρησή μου και πάλι μισά τα πες. :lol: :lol:

Ο rubby είναι ένας τρίτσιπος προβολέας στηριγμένος σε lcd τεχνολογία, μετεξελιγμένη από τη sony. Αυτόν εννοούσα από την αρχή και αυτό που με βασανίζει είναι για ποιόν λόγο όταν εδώ και τόσο καιρό υπάρχει στην αγορά αυτό το μαραφέτι, αγοράζονται τα ακριβά μονότσιπα dlp.

Αυτό πάντως που ήθελα να σου βγάλω σου το έβγαλα. :wink:
Ότι κατ' αρχάς οι dlp σκίσανε στην μεσαία αγορά αλλά στα άκρα, τραβάνε μεγάλα ζόρια, δεύτερον οποιοσδήποτε dlp ΔΕΝ είναι καλύτερος από οποιονδήποτε lcd όπως λένε συνέχεια εδώ κάποιοι φίλοι και τρίτον ότι αυτή τη στιγμή η κορυφαία επιλογή είναι αυτή της τρίτσιπης sony και όχι η μονότσιπη dlp. Αύριο το ξανασυζητάμε φυσικά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Ξερεις , ξερεις
Για βαλε λιγο γκριζακι στον προβολεα σου και εαν δεις το ιδιο χρωμα παντου εμενα να μου τρυπησεις την μυτη :lol:
Εσύ νομίζεις όλη μέρα patterns βλέπω ή ότι τους αγοράζουμε για τα patterns...
Βλέπω ταινίες. Και μάλιστα ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΙΝΗΣΗ. Να δεις πως το λένε στους dlp το πρόβλημα... Μπα δεν ξέρω, δεν είχα ποτέ dlp... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
164
Διάβασα και για το shading!
"Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι η ανομοιομορφία λευκού (Shading ελληνιστή) οφείλετε στη τεχνολογία των LCD. Η δυσλειτουργία όμως αυτη βρίσκεται και μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε προβολέα καλείτε να κάνει κάποιου είδους σύγκλιση. Από τον γνωστό CRT μέχρι το LCD και από το LCoS μέχρι τον DLP" :lol: :lol:
Να λοιπόν μια διαφορά: Οι DLP είναι καλοί για pattern. :lol:

Βρε παιδιά, πιο πιθανό είναι να πείσετε τον Videomix ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την ΑΕΚ, παρά τους DLPάκηδες ότι οι προβολείς τους δεν είναι οι τελειότεροι. :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αυτό πάντως που ήθελα να σου βγάλω σου το έβγαλα.
Ότι κατ' αρχάς οι dlp σκίσανε στην μεσαία αγορά αλλά στα άκρα, τραβάνε μεγάλα ζόρια, δεύτερον οποιοσδήποτε dlp ΔΕΝ είναι καλύτερος από οποιονδήποτε lcd όπως λένε συνέχεια εδώ κάποιοι φίλοι και τρίτον ότι αυτή τη στιγμή η κορυφαία επιλογή είναι αυτή της τρίτσιπης sony και όχι η μονότσιπη dlp. Αύριο το ξανασυζητάμε φυσικά.
Δεν χρειαζεται να περιμενουμε και παρα πολυ.
Με την παρουσιαση του πρωτου 1920χ1080 θα εχουμε ολες τις απαντησεις... :wink:

Reaction score
164
Να, βρήκα και άλλη απόδειξη για το ποιόν του Καφάτου:
Το θέμα για το shading είναι επισημασμένο, ενώ τα πολλά για το rainbow χαμένα στις πίσω σελίδες. :lol:
Πάντως για το κοτετσόσυρμα, έχετε δίκιο. Στην πιο κάτω σκηνή είναι φανερό:

:lol:

Να ξεκαθαρίσω κάτι, επειδή τον πολυπειράζω τον Ανδρέα: Ως επαγγελματίας είίναι εντελώς αντικειμενικός και αμερόληπτος, ανεξάρτητα από DLP και LCD. Άλλωστε, αυτός με οδήγησε στο να πάρω LCD ο οποίος ταιρίαζει πιο πολύ στα γούστα μου. :)

Με την παρουσιαση του πρωτου 1920χ1080 θα εχουμε ολες τις απαντησεις...
Οι απαντήσεις θα δωθούν με τον πρώτο 1920Χ1080 που δεν κοστίζει όσο ένα μεσαίο αυτοκίνητο. Αλλά όσο ένα παπάκι. ;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Σωστό το παπάκι. Μπα μωρέ με δαύτους πάλι δεν θα βγάλουμε άκρη επιπλέον γιατί το rbe πάλι θα τους θέτει εκτός συναγωνισμού για κάποιους.

Η μεγάλη μάχη πρέπει να γίνει όταν ωριμάσουν οι τρίτσιποι dlp και οι άλλες τρίτσιπες τεχνολογίες. Εκεί είναι που θα πέσουν τα κεφάλια, βέβαια οι παλιοεταιρίες μια ζωή θα παίζουν κρυφτό και θα περιμένει η μία την άλλη για να βγάζουν νέα μοντέλα. Στο τέλος, μετά από πολλά πολλά χρόνια, θα το δούμε όπως στον ήχο. Καλά και τα μεγάφωνα, καλά και τα πάνελ καλές και οι κόρνες. Η κολοκυθόπιτα θα έρθει κι εδώ είμαι σίγουρος και τότε η κατηγορία θα σπάσει σε απλή προβολή και hi end. Σε άλλα φόρα το έχουν ήδη κάνει. Ω, ρε θα κάθομαι από μια μεριά και θα ρίχνω κάτι γέλια. :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν πας να ασχοληθεις με τους βλαμενους σου και να μας αφησεις να κανουμε και καμμια δουλεια? :lol: :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.650
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale