Eξω απο τα δοντια...

Reaction score
164
Νίκος Τσαρουχάς said:
Καλά φοβερή ιδέα το πλασάρισμα ενός tweek για το rainbow. Για να το σκεφτούμε ετούτο, μπορεί να τα οικονομήσουμε... :lol:
"We believed we'd catch the rainbow
Ride the wind to the sun
Sail away on ships of wonder
But life's not a wheel (όσες περιοχές και να 'χει :lol: )
With chains made of steel
So bless me come the dawn
Come the dawn"
ή
But life's not a wheel
it's a projector with three LCD :lol:

Reaction score
3
Ρε δεν πα να λέτε,οι λάμψεις του rainbow effect είναι στο μάτι σαν τις ηλεκτρικές εκκενώσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης στο σώμα (τί έγραψα πάλι ο φούστης!).
Εδώ και 3 μέρες ΕΥΤΥΧΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ LCD,βλέπω και μαύρο,βλέπω και άνετα την ημέρα,βλέπω και ανετότατα στο σκότος,ε...καταλάβατε ποιόν πήρα 8).Όταν θα φτιάξουν μηχανάκια χωρίς καθόλου rainbow,με καλή απόδοση της κίνησης και με τιμές ανταγωνιστικές,τότε θα ξαναεξετάσω τους DLPs.Για τώρα,D5 και τρυφερό παντεσπάνι,οέο! :p

Reaction score
1
unforgiven said:
Από κει και πέρα όμως Νίκο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικά. Στο τελευταίο συγκριτικό συγκρίναμε σε άμεση αντιπαράθεση έναν LCD 720 των 1500 ευρώ (Panasonic 900) και έναν DLP 720 των 2000 ευρώ (Optoma H72). Ο Optoma υπερίσχυσε καθαρά σε όλους τους τομείς της εικόνας, νομίζω ότι δεν μπορεί αυτό να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ο Optoma απέδωσε σαφέστατα καλύτερη αναλυτικότητα και ευκρίνεια στα πάτερνς αναλυτικότητας από το δισκάκι του Peter Finzel special edition. Απέδωσε σαφέστατα καλύτερο μαύρο από τον Panasonic (αν μπορεί να θεωρηθεί μαύρο το σκούρο μπλε που βλέπαμε στον Panasonic). Απέδωσε σαφέστατα καλύτερο contrast (ακόμα και ένας τυφλός το έβλεπε) όχι μόνο βέβαια από τον Panasonic αλλά και από τους υπόλοιπους προβολείς του συγκριτικού. Στα δε κλιπάκια από το κινέζικο 720p, βλέπαμε αντίστοιχα μια κίτρινη-χρυσαφί παραλία και έναν μπλε ουρανό από τον Optoma, ενώ βλέπαμε μία πράσινη(!) παραλία και έναν κίτρινο ουρανό(!!) από τον Panasonic. Στα δε πάτερνς της φωτεινότητας ανά 10IRE από το δισκάκι του Peter Finzel, το vertical banding του Panasonic έβγαζε μάτια, ενώ ειδικά στα μεσαία 50-60IRE, ο Panasonic ήταν σχεδόν για λύπηση με μόνο το μεσαίο κομμάτι του πάνελ να δείχνει γκρίζο, ενώ το αριστερό κομμάτι ήταν γκριζοκόκκινο και το δεξί γκριζομπλέ!
Συγγνώμη βρε παιδιά... Διαβάστε τα υπογραμμισμένα. Αν τα μισά ίσχυαν τότε δεν θα πουλιόταν ούτε ένας LCD. Ούτε στο σύλλογο τυφλών δεν θα τους αγόραζαν!

Αν αυτά τα διαβάζατε στο Hitech, τι θα λέγατε; Αν τα διαβάζατε σε ξένα fora, δεν θα γελάγατε;

Και λίγα έγραψα. Ξέχασα, για παράδειγμα, να πω ότι ο Panasonic έχανε ένα ολόκληρο πίξελ στη σύγκλιση στο κόκκινο χρώμα σε όλη την αριστερή μεριά του πάνελ. Στην αρχή μάλιστα μου φάνηκε ότι έχανε μόνο μισό πίξελ στο κόκκινο, αλλά ο Δημήτρης Τσάλλας που καθόταν δίπλα μου, με διόρθωσε αμέσως: «Χάνει ένα ολόκληρο πίξελ», μου είπε και είχε απόλυτο δίκιο, μόλις πλησίασα πιο κοντά το διαπίστωσα κι εγώ.

Λοιπόν, δεν έχεις παρά να βάλεις τα γέλια και να υποθέσεις ότι είμαι απλώς κάποιος τυφλός που λέει αρλούμπες! Όλα αυτά που έγραψα απλώς τα φαντάστηκα και ο Panasonic «ζωγράφιζε» στο πανί σε σχέση με τον Optoma!

Reaction score
164
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Λοιπόν, δεν έχεις παρά να βάλεις τα γέλια και να υποθέσεις ότι είμαι απλώς κάποιος τυφλός που λέει αρλούμπες! Όλα αυτά που έγραψα απλώς τα φαντάστηκα και ο Panasonic «ζωγράφιζε» στο πανί σε σχέση με τον Optoma!
Δεν είπα αυτό. Αυτό κατάλαβες; :o
Αν συμβαίνουν όλα αυτά (που δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω) δεν είναι προφανές ότι ο Panasonic είχει πρόβλημα; Πιστεύεις ότι όλοι οι LCD παίζουν έτσι; :shock:
Ήταν σωστό, ή αν θέλεις τίμιο, να βασιστούν τα συμπεράσματα σε ένα τέτοιο δείγμα;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
unforgiven said:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Δεν είπα αυτό. Αυτό κατάλαβες; :o
Αν συμβαίνουν όλα αυτά (που δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω) δεν είναι προφανές ότι ο Panasonic είχει πρόβλημα; Πιστεύεις ότι όλοι οι LCD παίζουν έτσι; :shock:
Ήταν σωστό, ή αν θέλεις τίμιο, να βασιστούν τα συμπεράσματα σε ένα τέτοιο δείγμα;
Και εσυ Βασιλη , μηπως πιστευεις πως ενας LCD παιζει οπως ο αλλος?
Για να γινω πιο συγκεκριμενος και επειδη εισαι κατοχος του Ζ4 , πιστευεις πως εαν βαλουμε δυο Ζ4 διπλα διπλα , με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις , ιδια πηγη και καλωδια κλπ κλπ , θα παιξουν το ιδιο?

Στο περιπου κρινουμε φιλε , στο περιπου... :wink:

Reaction score
164
Όχι... Δεν το πιστεύω. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι η επίδοση που περιγράφτηκε πιο πάνω είναι τυπική ενός καλού LCD;
Γιατί όλοι οι DLP αποδίδουν το ίδιο;
Αν κρίνουμε στο περίπου, που δεν γίνεται και αλλιώς, εκτός αν φέρεις πχ 20 900ρηδες από διαφοερτικές ημερομηνίες κατασκευής :mrgreen:, ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι στις κρίσεις μας.
Ιδίως οι "οπαδοί" των προβολέων με τα καθρεφτάκια και τις πολύχρωμες χάντρες. Ουπς! Πολύχρωμους τροχούς ήθελα να πω :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Τελικά βλέπω οτι το φάντασμα του rainbow, έχει γίνει η σημαία της πλευράς lcdάκιδων, στο να βρούν και κάτι αρνητικό στους dlp. :shock:
Λυπάμαι που βλέπουν φαντάσματα. Εγώ και ο περισσότερος κόσμος, μόνο στις ταινιούλες τα βλέπουμε. Ghostbusters π.χ. :roll:

Reaction score
14
Ολοι καλοί είναι...

Οτι φτάνει η τσέπη μας και ότι αντέχουν τα μάτια μας!!!!

Δεν θα βγάλεις ακρη ποτέ.. το ξαναείπα το δικό μου γκαζόνε είναι πάντα το καλιτερόνε...!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
dream_GR said:
Δεν θα βγάλεις ακρη ποτέ.. το ξαναείπα το δικό μου γκαζόνε είναι πάντα το καλιτερόνε...!!!
Μουχαχα! :lol: :lol:
Έτσι είναι Γιάννη ναι, αλλά μόνον από πλευράς dlpάκηδων. :wink:
Για διάβασε pls όλο το thread. Βλέπεις κανέναν lcdάκια να λέει ότι το δικό του είναι το καλυτερότερο? Ίσα ίσα παραδεχόμαστε όλα τα προβλήματα της χρήσης 3 τσιπ ενώ οι μισοί λέμε ότι μπορεί ο επόμενος να είναι και dlp.

Άλλοι δεν σηκώνουν ούτε μύγα στο σπαθί τους και ενώ άλλοι μιλάνε για κόντρα στα ίσα με ακριβά dlp αυτοί δεν μπορούν να μιλήσουν ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 5120... :lol:

Αλλά πως να πεις κακά λόγια γι αυτό το ΥΠΕΡΟΧΟ έργο τέχνης, το θαύμα της παγκόσμιας βιντεοπροβολής, το καλύτερο τεχνολογικό δείγμα του 20ου αιώνα, το 10ο θαύμα του κόσμου (πιο μπροστά ΄΄εχει άλλα μοντέλα dlp)... (ειδικά αν είσαι έμπειρος θεατής ε?). Που να φτουρήσουν τα τρίτσιπα άθλια D5 μπροστά στην ανωτερότητα της παγκοσμίου πλέον φήμης benq, αυτού του τεχνολογικού θρύλου...... κουκουρούκου είμαστε.

- Προβλέπω αλλαγή ονόματος της κατηγορίας. Projectors (DLP, τέλος).  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s. Μήπως θέλει κανείς να ασχοληθεί με το hi end (κάτσε να ψαρέψω κανα δυσαρεστημένο πελάτη επί της ευκαιρίας)... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
2
ΜΠΟΥ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!

Ρε σεις αυτός είναι επικύνδυνος!!!! Επεκτάθηκε και σε αλλα τοπικ!!!!
Δεν ξέρεις που μπορείς να κάνεις κλικ χωρίς να πεθάνεις απο τα γέλια!!!! :lol: :lol: :lol:

Προτείνω να μπει disclaimer στην αρχική σελίδα του site που να προειδοποιεί τους ανυποψίαστους περαστικούς!!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
164
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Κουκουρακης , δεν θα μου ζητησεις καμμια αλλη χαρουλα? :lol: :lol: :lol:
Ιδού το ήθος του ανδρός! :lol:
Με εκβιασμούς προσπαθεί να υπερασπιστεί τα καθρεφτάκια του! :lol:

Λευτέρη, δεν κατάλαβα κάτι... Στα πιο πάνω σκίτσα, ποιός είναι ο Ανδρέας; Αυτός με τη γαλλική μύτη ή ο αόοοοματοοοςςςς;;; :lol: :lol: :lol:

Reaction score
438
unforgiven αυτά ακριβώς που λέει ο Παναγιώτης είδαμε στο test.
Μπορεί εσένα να μην σε ενοχλούνε, ή ακόμα μπορεί να μην είναι εξειδικευμένο το μάτι σου ώστε να μπορείς να τα δεις. Μην το παίρνεις στραβά αυτό που λέω.Δεν το παίζω γνώστης.
Κι εγώ στην αρχή δεν μπορούσα να δω μεγάλες διαφορές. Οι "κακές" παρέες όμως με έμαθαν και συνεχίζουν να με μαθαίνουν πράγματα γύρω από την εικόνα.
Επειδή δεν τα βλέπεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Κι εγώ δεν βλέπω rainbow αλλά ποτέ δεν είπα ότι οι dlp δεν έχουν rainbow.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
sothoms said:
Επειδή δεν τα βλέπεις εσύ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Συμφωνώ απόλυτα. Κι εμείς στην hi end audio αυτό τους λέμε. Το ότι δεν ακούτε κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν (ούτε ότι είστε κουφοί). Απλά δεν ξέρετε να τα ακούτε.

Νομίζω ότι η ώρα να χωριστεί η κατηγορία στα δύο (απλή και hi end) έφτασε. :lol: :lol: :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Ελα μωλε!!!! Αφου ξελεις οτι σου εχω αδυναμια!!!!! Γουτσου γουτσου του... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Ελα μωλε!!!! Αφου ξελεις οτι σου εχω αδυναμια!!!!! Γουτσου γουτσου του... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Και εγω σου εχω "ματακια" μου, αλλα δεν γνωριζεις πως η αντικειμενικοτητα θα επρεπε να "χτυπα" και τις δυο πλευρες? :lol: :lol: :lol:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound