Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Reaction score
6
Απάντηση: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Σε φαγουρίζει ή μου φαίνεται?
Φιλαρακι η φαγούρα ξεκινησε την περασμένη εβδομάδα μετα από μολις πεντάλεπτη θέαση.
Δεν περιμενα το χθεσινό για να αρχίσω να ξύνομαι.
<o:p> </o:p>
Αλήθεια μήπως ενδιαφέρεσαι για κανένα Epson 600.<o:p></o:p>
<o:p> :happy_9::happy_9::happy_9::happy_9:</o:p>
Όφειλα να ρωτησω <o:p></o:p>

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ο Ανδρεας με εχει σχεδον καλυψει.
Βεβαια, θα επαναλαβουμε για ακομα μια φορα πως οι φωτογραφιες δεν ειναι, και δεν μπορουν να αποτελεσουν, σοβαρο κριτηριο αναφορας.
Ομως και παλι δειχνουν να ειναι πολυ καλες οποτε θα τολμησω μια συγκριση διχως να εχω δει τον Sony(τους αλλους δυο τους γνωριζω αρκετα καλα)

-Εαν οι φωτογραφιες ειναι στα 1080i σαφως τοτε αυτος που "αδικειται" ειναι ο Topaz
-Εαν οι αλλοι δυο ειχαν ωρες στις λαμπες τους τοτε ο Sony εχει πλεονεκτημα
-Χρωματικα δεν προκειται να τους κρινω αν και η κοκκινη ταση του Epson ειναι προφανης
-Στα κοντινα πλανα(προσωπα) ο Sony δειχνει να εχει την υπεροχη στην ευκρινεια
-Στα μακρινα, δευτερα και λεπτομερειες υπερεχει σαφεστατα ο Epson
-O Sanyo δειχνει την ηλικια του
-Εχω την εντυπωση(δεν μπορω να ειμαι σιγουρος απο τις φωτογραφιες) πως ο Epson εχει καλυτερη αντιθεση
-Ο Topaz που σου ετυχε Μιχαλη πρεπει να εχει σχεδον αριστη συγκλιση
-Στην φωτο με την Τζ.Κονελυ ο Epson δινει μεγαλυτερη πληροφορια
-Εξαιρετη σχεση ποιοτητας/τιμης για τον Sony
-Overall o Epson

Μην βαρατε, ειπαμε τολμησα :crazy_3:

Reaction score
939
Ο σονυ αν και αρυθμιστος εκατσε με πολυ μεγαλη ανεση απεναντι απο τον 1000αρι τοσο που αν δεν τρελαινεσε για 1080 τον παιρνεις παραμασχαλα χωρις συζητηση και φευγεις.
Οσο για το μαυρο του δεν ειναι το κατι αλλο αλλα με τον πολυ καλο ελεγχο του απλετου φωτος που διαθετει χωρις πεπλο και θολουρες, δινει παρα πολυ καλη εντυπωση αντιθεσης.Εχει ο ατιμος μεγαλη αποσταση αναμεσα στο λευκο και μαυρο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Μήπως πρέπει να βγάλω φωτό αποκλειστικά από τον σόνυ μιας και πολλοί δείχνουν ενδιαφέρον;
Να πειραματιστούμε καλά για την φωτογράφηση και να βάλουμε μερικές φωτό που θα τον δείχνουν όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Τι λέτε;

Reaction score
1
Μπράβο παιδιά, πολύ καλή η παρουσίαση. Από τις photo ο Sony δείχνει να υπερέχει σχεδόν παντού, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Αρκετά καλή αναλυτικότητα, χρωματικά δείχνει ο πιο ουδέτερος ανάμεσα στους τρεις, αλλά δείχνει να υπερέχει σαφέστατα και σε contrast και σε πληροφορία στα χαμηλά IRE. Ενδιαφέρον μηχανάκι στη χαμηλή κατηγορία τιμής, αν ανέβω στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να κάτσουμε να το «ξεβρακώσουμε» αναλυτικά με το HD-DVD DVE. :crazy_3:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Τελικά σας έπαιξε σωστά το HD-DVD DVE με το Ε1; Μιχάλη, ποιο switcher χρησιμοποιήσατε και πόσο το έχεις αγοράσει;

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

-Εαν οι αλλοι δυο ειχαν ωρες στις λαμπες τους τοτε ο Sony εχει πλεονεκτημα
Σχετικα με τις ωρες που εχει η καθε λαμπα.
Sanyo 200ωρες
Epson κατι παραπανω απο 200ωρες ( απο 200 -225 δεν θυμαμαι ακριβως)
και ο Sony 50 ωρες.

Συνεπως δεν τιθεται θεμα παλαιοτητας λαμπας με διαφορα μολις 150 ωρων λειτουργιας.

-Εχω την εντυπωση(δεν μπορω να ειμαι σιγουρος απο τις φωτογραφιες) πως ο Epson εχει καλυτερη αντιθεση
Οχι .
Η καλυτερη αντιθεση ειναι της sony.
Δυστυχως οι φωτο γελούν

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Re: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Σχετικα με τις ωρες που εχει η καθε λαμπα.
Sanyo 200ωρες
Epson κατι παραπανω απο 200ωρες ( απο 200 -225 δεν θυμαμαι ακριβως)
και ο Sony 50 ωρες.

Συνεπως δεν τιθεται θεμα παλαιοτητας λαμπας με διαφορα μολις 150 ωρων λειτουργιας.

Οχι .
Η καλυτερη αντιθεση ειναι της sony.
Δυστυχως οι φωτο γελούν
Thanx Αντρικο!
Οι διευκρινησεις μου μεγαλωνουν ακομα περισσοτερο την εκτιμηση μου στον Topaz:cool_4:

Reaction score
6

<o:p></o:p>
Τελικά σας έπαιξε σωστά το HD-DVD DVE με το Ε1; Μιχάλη, ποιο switcher χρησιμοποιήσατε και πόσο το έχεις αγοράσει;
Παναγιώτη το DVE επαιξε μια χαρα .
Για το
switcher κοιτα στο pixmania.
Αν θυμαμαι καλα απο κει το πηρε ο Μιχάλης αλλα σε προειδοποιώ πως δεν ειναι πολυ σόι.( χωρις τηλεκοντρολ δεν λεει)

Η θεσσαλονικη σε περιμένει , τσακίσου και ελα.:cool_4:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

<o:p></o:p>
Παναγιώτη τελικά μια στιγμή ξαφνικά άρχισε να το παίζει κανονικά το DVE και έτσι συνεχίσαμε μια χαρά.
Το switcher το πήρα από το Pixmania 58 ευρώ, αλλά μετά από ψάξιμο το βρήκα σε άλλο site, που δεν θυμάμαι δυστυχώς, με 29 ευρώ!!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Η θεσσαλονικη σε περιμένει , τσακίσου και ελα.:cool_4:

Βρε τεμπέληδες, αφού σας έπαιξε το HD-DVD DVE, έπρεπε εκτός από φωτεινότητα και αντίθεση να ρυθμίσετε και τους χρωματικούς κορεσμούς καθώς και τα greyscale στα μηχανάκια, για να έρθουν τα προβολάκια και να κάτσουν πιο κοντά χρωματικά και να μη δείχνουν ότι πυροβολούν το καθένα στο γάμο του Καραγκιόζη όσον αφορά το χρώμα! "happy_1"
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Μιχάλη, για να μη χαλάσουμε το θέμα, θα σε πάρω τηλέφωνο για να μου δώσεις πληροφορίες για το switcher.
Χαχαχα, θα πέσει πολύ γέλιο όταν ανέβω στη Θεσσαλονίκη. :happy_5: Να δω τι θα κάνουμε με τα «έτερα ήμισυ», που θα κλεινόμαστε με τις ώρες στα μπουντρούμια για να βλέπουμε τους προβολείς, κι αυτές θα μας περιμένουν απέξω με άγριες διαθέσεις!!! :mad_3:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Θα τις στείλουμε για ψώνια στην Τσιμισκή. Αν δεν τις ψάχνουμε πάλι καλά.
Έλα εσύ και θα δεις πως θα τα βολέψουμε όλα.
Δεν παίρνεις και τον Κώστα Κεφαλα μαζί σου;

Reaction score
0
Γράφω καθυστερημένα αυτό το post, είναι η αλήθεια. Είχα και’γω την ευκαιρία να δω από κοντά το topaz την Κυριακή στου Μιχάλη, μαζί με τον Ανδρέα και τον Νίκο, όχι στο συγκριτικό αλλά μόνο του. Δηλώνω εντυπωσιασμένος συνολικά με τον Sony! Έχουμε και λέμε: πολύ καλή ευκρίνεια (αποτέλεσμα πολύ καλού φακού), πολύ καλό μαύρο (για LCP panel 5ης γενιάς, και όχι μόνο…), χρωματικά όμορφος, αν και λιγουλάκι υπερκορεσμένος για τα μάτια μου (ήταν βέβαια αρρύθμιστος). Η εικόνα του είναι σίγουρα ένα κλικ πιο πάνω από τον, επίσης ελλιπώς ρυθμισμένο, 700άρη μου. Ακόμα πιστεύω πως μετά από ρύθμιση έχει περισσότερο contrast να δώσει, και ήταν ήδη καλός. Πέρα από την εικόνα του να αναφέρω στα θετικά την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του και το γεγονός ότι είναι τεχνολογικά επίκαιρος (HDMI 1.3, 24p). Στα μείον του δεν βρίσκω κάτι ουσιαστικό. Συνεχίζω να έχω την εντύπωση πως είναι λιγότερο φωτεινός από τον tw700, χωρίς αυτό να του δημιουργεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Σε αυτό θα βοηθούσε μια απευθείας σύγκριση μεταξύ τους. Κάτι ακόμα που με προβληματίζει και ίσως παίξει ρόλο στην εμπορική του πορεία είναι η κακή φήμη της Ελληνικής Sony στο θέμα της υποστήριξης (βλέπε service) Τι φταίει όμως το μηχανάκι που εμείς είμαστε άστα να πάνε…Ολοκληρώνοντας, αν η τιμή του ήταν περίπου στα 1100 ευρώ τότε θα είχαμε να κάνουμε με ζεστό κουλούρι που πουλιέται στη Τσιμισκή το πρωί μια κρύας δευτέρας! Εγώ προσωπικά θα τον έπαιρνα χθες! (Που’σε Μιχάλη; Βάλε και άλλον στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών…)
Άσχετη παρατήρηση: Δηλώνω επίσης γοητευμένος με την εικόνα των HD-DVD, σε σύγκριση με τα BD που βλέπω στο ps3. Εκτός και αν το PS3 έχει πρόβλημα στο «δέσιμο» του με τον 700άρη. Άλλωστε κάτι τέτοιο ανάφερε και ο Μιχάλης για τον topaz .Μήπως τελικά το BD θέλει Full HD ; Μήπως στα BD που έχω δει η κωδικοποίηση είναι mpeg και όχι AVC;Τι να πω δεν ξέρω…
Αυτά. Γράφω σπάνια αλλά γράφω πολλά…

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169

Ναι, πολλά έγραψες μη πάθεις τίποτα.

Λοιπόν δεν φέρνεις τον 700άρη να κάνουμε μια συγκρισούλα να τους δούμε από κοντά;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Ναι, πολλά έγραψες μη πάθεις τίποτα.

Λοιπόν δεν φέρνεις τον 700άρη να κάνουμε μια συγκρισούλα να τους δούμε από κοντά;
:cool_4: Μπορούμε να το δουμε για κυριακή αν έχω γυρίσει εγκαίρως από Χαλκιδική, αλλιώς από 'βδομάδα. Θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον...! Μιλάμε στο τηλέφωνο. Τωρα όμως κουράστικα. Δυο post μέσα σε λίγες ώρες παραπάει...Καληνύχτα! :happy_4:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.169
Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

:cool_4: Τωρα όμως κουράστικα. Δυο post μέσα σε λίγες ώρες παραπάει...Καληνύχτα! :happy_4:
Ε βέβαια, εσύ όπως πας θα ξεπεράσεις και τον Μάκη Ευμορφόπουλο.

Reaction score
6

Για να ζηλευουν μερικοι, απο χτες ξαναεκλεψα τον Sony απο τον Μηχαλη και με φοντο την θαλλασα της Χαλκιδικης τα βραδακια μαζι με τον Nix και τον Λευτερη (που προστεθηκε χτες στην παρεα) ,του ανεβαζουμε τις ωρες τις λαμπας.
Δεν βλεπω τον Λευτερη να συνεχιζει με dlp...

Reaction score
0
Καλα ρε ποσο κοσμο θα καψετε ακομα?
Τι εννοεί ο ποιητής λέγοντας μια τέτοια φράση??? Αν το λέει σοβαρά καταλήγει στο αστείο γιατί δεν υπάρχει τεκμηριώσει , αν δε το λέει στα σοβαρά πάω πάσο....<o:p></o:p>

Εγώ πάντως δε κατάλαβα συγχωρήστε με...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid