Epson EMP-TW2000

Reaction score
5
το aperture ratio εχει σχεση με τον ΦΑΚΟ και στους projectors πρεπει να εχει σχεση με το ποση φωτεινοτητα "απομενει" απο την ονομαστικη σε καποια συγκεκριμενη αποσταση...
Energy, όχι μόνον παραληρείς (εκτοξεύοντας αφελείς κατηγορίες), αλλά και παραπληροφορείς.
Η μείωση του όγκου του τρανζίστορ ελέγχου - τεχνικά - είναι δυνατή αλλά όχι χωρίς αντίστοιχη μείωση της φωτεινότητας, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.
οι κατηγοριες ειναι σωστες, τα ποστ υπαρχουν προς αποδειξη αυτων... παμε παρακατω...

ειπα το aperture εχει σχεση με τον ΦΑΚΟ, και στους προτζεκτορες ΠΡΕΠΕΙ να εχει σχεση με την φωτεινοτητα...
και εσυ αναλυεις οτι εχει σχεση με την φωτεινοτητα, αλλα χωρις να εχει σχεση ο φακος αλλα το LCD... οκ, αν και ειχα λαθος, εχει σχεση με την φωτεινοτητα, αλλα εγω μπερδευτικα με τις φωτογραφικες μηχανες και την ολη τεχνικη των f των φακων... ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ!

Πριν κατι μηνες που ολοι ελεγαν οτι το apperture ratio ειναι το fill rate (το πλεον ασχετο) και γελουσαν για την καταντια (ως πανασχετοι) που ησoυν Νικο?

Ανδρεα ησουν και εσυ μεσα στους χαιρεκακους που αναμασουσαν την κοτσανα και οταν βγηκε ο προτζεκτορας ουτε αναφορα για το οτι δεν ισχυε... (και οριστε τα αποτελεσματα ακομη και 1 χρονο μετα... οι LCD ειπε το παιδι, εχουν 43% fill rate)...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=29289&page=3

Αληθεια, κατι τετοιο δε θα σε εκανε να γραφεις και να γραφεις, και να επισημαινεις, και να διορθωνεις... αν ειχε γινει για τους DLP?
Πως γινεται να διαβαζετε πινακακια aperture ratio και να φτανουν στο φορουμ ως fill rate??? Καταλαθος?... χαχαχα τετοια λαθη εχω βρει δεκαδες για τους LCD απο τοτε που γνωρισα το φορουμ... αλλα κανενα για τους DLP... αλλα αυτο με κανει φανατικο LCDακια ε?...

και σε περιπτωση που ξεχασες...

Μολις πληροφορηθηκα πως ολοι οι D6 1080P LCD βιντεοπροβολεις θα εχουν το ιδιο fill ratio....
...Αρα η smooth screen η...κοτετσι.Και για να απαντησω στην ερωτηση του φιλου ilias, οταν πεφτεις απο το 74% στο 46% κατι σημαινει...
Προσωπικα θεωρω πως η EPSON δεν περιμενε τοσο γρηγορο "χτυπημα" απο την ΤΙ και δεν ηταν ετοιμη
Αφου το κατεχουμε για το τι μιλαμε, βγαινουμε και σε συμπερασματα κιολας!... δεν ηταν ετοιμη...!!!!
Και το τι γινοταν απο κατω σε ολα τα τοπικ των D6 (επσον-πανασονικ) δε λεγεται...!!

ακομη προσπαθησα να εξηγησω οτι δε στεκει:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=381686&postcount=33

και φυσικα δεν πηρα απαντησεις αφου τους χαλουσα το καψιμο των ΑΝΕΤΟΙΜΩΝ LCD...
που ησουν τοτε φιλε zoglair? οταν εγω ελεγα οτι το aperture ratio δεν ειναι το fill rate και ολοι απλα ειχαν μια λυσα να λενε ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ απλα και μονο γιατι ηταν το καλαμπουρακι τους...

Ανδρεα, δεν ειναι το θεμα τι προβολικο εχει ο Νικος γιατι εγω δεν ειπα οτι ο Νικος ελεγε τις κοτσανες τοτε... αλλα που γερνει η ζυγαρια του φορουμ και ποσο παραπληροφορηση παιζει... οταν πρεπει να παιξει, και την αφηνουμε... και οταν βγαινει ο προβολεας και δεν εχει καθολου κοτετσι, δε λεμε και καμια διορθωση, συγνωμη, κλπ...
Μην αφηνεις υπονοουμενα με τις παρεμβασεις σου, αφου εγω μιλουσα για εσενα και τα λαθη και οχι για τον zoglair που καλα κανει και εχει οτι εχει!

Και για να πληροφορησω και εγω το κοινο... εδω και 3 μηνες εχω τον Optoma HD80... που τον προτιμησα απο τον TW1000...

...Ο φανατικος LCDακιας!

Reaction score
1
...που ησoυν Νικο?...που ησουν τοτε φιλε zoglair?...
Για την ιστορία, την εποχή στην οποία αναφέρεσαι δεν ήμουν συντονιστής, ούτε καν ενεργό μέλος.

Πέραν αυτού, η ανακρίβεια είναι εν δυνάμει χαρακτηριστικό του διαδικτύου. Το avsite δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Εδώ η wikipedia, κατ' εξοχήν τόπος πληροφόρησης, έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές.

Είναι διαφορετικό πράγμα όμως το να επισημαίνεις την ανακρίβεια συγκεκριμένων άρθρων, μηνυμάτων, κλπ, από το να κατηγορείς συλλήβδην μια κοινότητα - και δη τους συντελεστές της - για σκοπιμότητες, επιτηδευμένη παραπληροφόρηση, πολιτικές, κλπ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νικο(energy), ο Νικος(zoglair) σου εχει ηδη απαντησει
Το aperture ratio, για το οποίο συζητάμε, δεν έχει καμία σχέση με το φακό και την απόσταση προβολής. Είναι ο λόγος της ακτινοβολούμενης επιφάνειας ενός Pixel προς το εμβαδόν του. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε "pixel" ενός LCD panel αποτελείται από τον υγρό κρύσταλο (που ακτινοβολεί) καθώς και το τρανζίστορ (+πυκνωτής, δίοδοι, κλπ) που τον ελέγχει (το οποίο, φυσικά, δεν ακτινοβολεί).

Από την άλλη, ένα aperture ratio της τάξης - για παράδειγμα - του 50% δεν σημαίνει ότι στην οθόνη μας θα βλέπουμε εναλλασσόμενα φωτεινά και σκοτεινά σημεία ίσου εμβαδού. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν τις συνέπειες του μειωμένου aperture ratio (και κατ' επέκταση του SDE) με διάφορες τεχνικές, άμεσες (καλύτερα πάνελ) ή έμμεσες (micro-optics arrays, κλπ). Πέραν του ότι έχουν με το μέρος τους τη διάχυση (Bleeding) του φωτός μεταξύ των εικονοστοιχείων (το οποίο, από μόνο του μειώνει το SDE), μια διαδεδομένη τεχνική είναι η παρεμβολή ενός πίνακα (array) με μικροσκοπικούς φακούς μεταξύ του πάνελ και του φακού. Έτσι μεγιστοποιούν την ούτως ή άλλως φυσική διάχυση, δίνοντας την εντύπωση μεγάλου fill factor.

Η μείωση του όγκου του τρανζίστορ ελέγχου - τεχνικά - είναι δυνατή αλλά όχι χωρίς αντίστοιχη μείωση της φωτεινότητας, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Είναι ευνόητο πως το εγγενές αυτό κατασκευαστικό μειονέκτημα των LCD πάνελς και οι τεχνικές αύξησης του fill factor έχει άμεσο αντίκτυπο στο contrast και την εν γένει ευκρίνεια της αποδιδόμενης εικόνας. Αυτό είναι άμεσα ορατό σε οποιαδήποτε σύγκριση LCD-DLP
Απο εμενα τι ζητας δεν εχω καταλαβει...
Απο οτι θυμαμαι αυτα τα νουμερα τα ειχα δει σε καποιο ξενο site κριβως οπως ηταν γραμμενο τοτε(fill ratio) και το περασα.
Εαν θεωρεις πως καπου εχω κανει λαθος, οριστε να σου ζητησω συγνωμη.:cool_4:
Αυτη την μανια σου με το που πρεπει να γερνει οπωσδηποτε η ζυγαρια του φορουμ...δεν την καταλαβαινω.
Εαν επιτρεπεις να εχω την δικη μου αποψη για το τι αρεσει σε εμενα, το εκτιμω.
Οι αλλοι τι ειναι?Μαριονετες?
Τα εχουμε ξαναπει.
Οι εποχες των πειθαρχειμενων συνειδησεων τελειωσαν με την πτωση της ΕΣΣΔ.
Αμαν πια!

Για πες μας και εσυ τωρα πως το "γυρισες"?:crazy_3:

Reaction score
5
Είναι διαφορετικό πράγμα όμως το να επισημαίνεις την ανακρίβεια συγκεκριμένων άρθρων, μηνυμάτων, κλπ, από το να κατηγορείς συλλήβδην μια κοινότητα - και δη τους συντελεστές της - για σκοπιμότητες, επιτηδευμένη παραπληροφόρηση, πολιτικές, κλπ.
Οταν η ανακριβεια, ο χλευασμος και τα στραβα ματια στις κοτσανες γινονται συνεχως εδω και 2 χρονια μονο προς μια κατευθυνση μπορω να μιλω για φανατισμο και παρωπιδισμο...
Και δυστυχως οταν εγινα το μαυρο προβατο και το ανεφερα εντονως... απλα κλειστηκαν τα τεστ σε "στενο κυκλο" αντι να διορθωθει μια κατασταση...

Πριν το παρετε σαν ακομη μια επιθεση... καν'τε την αυτοκριτικη σας...

Ο φανατικος LCDακιας με Optoma...

PS. Δεν το γυρισα... Παιρνω οτι καλυτερο μπορει να σηκωσει η τσεπη μου... και να΄ναι καλα το ebay με ~2000ευρω δε μου εκατσε ασχημα ο optoma... μονο που με ενοχλεi το rainbow του... ο 600αρης ακομη ειναι στη θεση του παντως...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Οταν η ανακριβεια, ο χλευασμος και τα στραβα ματια στις κοτσανες γινονται συνεχως εδω και 2 χρονια μονο προς μια κατευθυνση μπορω να μιλω για φανατισμο και παρωπιδισμο...
Και δυστυχως οταν εγινα το μαυρο προβατο και το ανεφερα εντονως... απλα κλειστηκαν τα τεστ σε "στενο κυκλο" αντι να διορθωθει μια κατασταση...

Πριν το παρετε σαν ακομη μια επιθεση... καν'τε την αυτοκριτικη σας...

Ο φανατικος LCDακιας με Optoma...
Γιατι?Σε απεκλεισε κανεις απο τα τεστ?
Δηλωνεις συμμετοχη και ερχεσαι.
Σε παρακαλω πολυ Νικο, μην με αναγκαζεις να απαντω σε κατηγοριες που δεν στεκουν και υλοποιουνται μονο μεσα στο μυαλο σου.
Και στο κατω κατω τοσα παιδια με LCD εχουμε εδω μεσα.
Εισαι ελευθερος να τους ρωτησεις ποιος τους τα προτεινε-στους περισσοτερους απο αυτους.
Μετραω αναγκες και προτεινω φιλτατε.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι δικη μου , τελεια και παυλα.
Θα την πω οταν θεωρησω πως πρεπει.
Κοιτα, Νικο.
Αν ειχες μια δυσκολη ημερα σημερα , το ιδιο ειχα και εγω.
Καθαρισε το μυαλο σου , μετρα τις καταστασεις και καποια στιγμη θα καταλαβεις...
Οχι πως ελπιζω σε απολογιες...ουτε τις επιθυμω αλλωστε, αλλα λεμε τωρα...

Reaction score
14
energy κάνεις λάθος.

Εγώ είμαι φανατικός lcd-άκιας και είμαι παρών στα τέστ.
Χωρίς προβλήματα , χωρίς παρωπίδες, χωρίς "κρυφές γραμμές " και συνομωσίες των dlp-άκηδων..

Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους..

Ο καθένας έχει την γνώμη του και στο κάτω-κάτω είναι και το ζητούμενο αυτό..

Είσαι τελείως εκτός της αλήθειας..

Reaction score
5
giorgio, σεβαστη η γνωμη σου... αλλα το ποσο λαθος ειμαι... διαβασε το στα περσινα ποστ που γινοταν παρτυ θαψιματος απο μια κοτσανα!...

και επειδη η δυσκολη μερα τελειωσε... ας αναλογιστουμε ολοι πως να γινουμε καλυτεροι απο αυριο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Moonprince, δεν υπαρχει θεμα ειρηνης απο την δικη μου πλευρα τουλαχιστον.
Δεν θυμωνω ευκολα.
Και οπως βλεπεις δεν απαντω αμεσως ωστε να περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα ωστε να ειμαι απολυτα ψυχραιμος.
Και για εναν αλλο λογο φυσικα.Ηθελα να σκεφτω εαν θα επρεπε να περασω ορισμενα πραγματα "στον αερα"...

Θα ηθελα ομως να παρακαλεσω τον οποιονδηποτε να κανει την κριτικη του ακριβως οταν βρισκεται εν ψυχρω.Αν εχει περασει δυσκολη ημερα η εαν δεν ειχε σωστα παιδικα χρονια το πληκτρολογιο δεν ειναι παντα το ενδεδειγμενο
ξεσπασμα.
Διοτι αγγιζει τα ορια του παραλογου οταν δεχομαστε κριτικη "κακοπροαιρετης κριτικης" εναντια σε καποια εταιρεια η τεχνολογια, οταν οι ιδιοι αντιπροσωποι των εταιρειων η τεχνολογιων αυτων θεωρουν το AVSite οτι πιο αντικειμενικο στον χωρο, ακομα και οταν τα προιοντα τους δεν καταλαμβανουν καλη θεση στα συγκριτικα μας.

Γιατι νομιζετε πως εχουμε πρωτοι μηχανηματα ολων αυτων των εταιρειων?
Με καποιο μαγικο τροπο?
Οπως σας ειπα σκεφτηκα πολυ εαν θα επρεπε να γραψω ορισμενα πραγματα αλλα θεωρησα πως πρεπει να πω μερος αυτων ωστε να μην εχουμε παρομοια ξεσπασματα μελλοντικα.
Κριτικη ναι, κατηγοριες οι οποιες αφηνουν λεκεδες οχι!

1.Σημερα λοιπον, η μαλλον απο την Δευτερα εως σημερα,ξερετε που επρεπε να ημουν?
Στο Μιλανο, καλεσμενος της Epson για την παρουσιαση του TW2000 με ολα τα εξοδα πληρωμενα.Δυστυχως δεν μπορεσα λογω χρονου και οσο και εαν προσπαθησαν οι ευγενεστατοι ανθρωποι της εταιρειας-μεχρι διαφορετικα εισητηρια προθυμοποιηθηκαν να βγαλουν και να μην χρειαστει να καθησω ολες τις ημερες-δεν καταφερα να ειμαι παρων.Ηθελαν οπωσδηποτε να ειμαι εκει για να τους πω, και να σας μεταφερω φυσικα, απο πρωτο χερι.

2.Χθες περιμενα εναν νεο βιντεοπροβολεα αλλης εταιρειας.
Οι γραμματεις της αντιπροσωπειας εκαναν λαθος και αντι να το στειλουν σε εμας το εστειλαν σε καποιο περιοδικο καθως οι υπευθυνοι ελειπαν.
Οι ανθρωποι μου τηλεφωνησαν και μου ζητησαν 1000 συγνωμη διοτι εγινε αυτο το λαθος και μαλιστα προθυμοποιηθηκαν να μου το φερουν οι ιδιοι συν ενα αλλο μοντελο που δεν ειχα ζητησει εξτρα

3.Γνωστος αντιπροσωπος, του οποιου οι συσκευες δεν εχουν παρει και τις καλυτερες βαθμολογιες στα συγκριτικα μας, ξερετε τι μου ειπε σε ανυποπτο χρονο, προς μεγαλη του τιμη?
"Προτιμω 100 φορες να παιρνετε τους προβολεις μας εσεις πρωτοι και ας μην διακρινονται.Τουλαχιστον ξερω ποιος μου λεει αληθεια και κανονιζω την πορεια μου αναλογα.Εαν θα βγει πρωτο θα ειναι οντως πολυ καλο"

Πως νομιζετε οτι γινονται ολα αυτα?
Ετσι απο τον αερα?
Εχετε δει ποσες φορες οι συντονιστες δινουν διαφορετικες αποψεις σε σημειο τριβης μαλιστα?
Υπαρχει μηπως καποια συνομωσια εναντιον ορισμενων τεχνολογιων?
Τοτε δεν θα επρεπε να τρωμε 7-15 ωρες καθε φορα για να βγαζουμε τα ρημαδια μας για καθε μοντελο που ερχεται.
Θα πηγαιναμε στο μαντειο και η ιερεια θα μας εδινε τον...χρησμο και ολα ωραια και καλα.

Δεν λεω πως ειμαστε τελειοι.
Λαθη εγιναν και θα γινονται.
Προσπαθουμε οσο μπορουμε να τα ελαττωσουμε ωστε το δειγμα που λαμβανετε να ειναι το πλεον αξιοπιστο.Και δεν κλεινομαστε στα στενα πλαισια της χωρας μας, αυτο το εχετε καταλαβει ηδη.

Περιμενουμε τις κριτικες σας αλλα, σας παρακαλω, καντε τις με τον σωστο τροπο.
Οχι υπονοουμενα παρακαλω.
Οχι υπονοουμενα σε εμας!!!
Ευχαριστω παρα πολυ.

Reaction score
5
Θα ηθελα ομως να παρακαλεσω τον οποιονδηποτε να κανει την κριτικη του ακριβως οταν βρισκεται εν ψυχρω.Αν εχει περασει δυσκολη ημερα η εαν δεν ειχε σωστα παιδικα χρονια το πληκτρολογιο δεν ειναι παντα το ενδεδειγμενο
ξεσπασμα.

Μια δυσκολη μερα, ειναι απλα δυσκολη μερα, κουραστικη... Ουτε εκνευριστικη, ουτε αποσταγμα ασχημης παιδικης ηλικιας, και ολα τα συναφη που αν και δεν σου αρεσουν τα υπονοουμενα, τα αφησες εννοουμενα προς εμενα... ας εχει! Ειμαι large τυπος και συγχωρω!

Χαριτολογοντας (μιας και ειναι αρχη της μερας και δε με εχουν πιασει υστεριες απο τα ασχημα παιδικα μου χρονια)...:
Καταρχην οι ανθρωποι της επσον ειδαν και αποειδαν, και ειπαν να σου ανοιξουν λιγο τα ματια για το τι εκπληκτικα προβολια φτιαχνουν και σου εκαναν δωρο ενα ταξιδι... αλλα εσυ... του κάκου! )(
Αν το ταξιδι ηταν για την Optoma θα ετρεχες με τα ποδια ρεεεεεεεεεεεεεε! :crazy_3:

Reaction score
0
καλα μια μ@λκια ειπα και γω και εχετε γεμισει 3 σελιδες να κοντραριζεστε αντι να γραφετε για τον epson tw 2000

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000

1.Σημερα λοιπον, η μαλλον απο την Δευτερα εως σημερα,ξερετε που επρεπε να ημουν?
Στο Μιλανο, καλεσμενος της Epson για την παρουσιαση του TW2000 με ολα τα εξοδα πληρωμενα.Δυστυχως δεν μπορεσα λογω χρονου και οσο και εαν προσπαθησαν οι ευγενεστατοι ανθρωποι της εταιρειας-μεχρι διαφορετικα εισητηρια προθυμοποιηθηκαν να βγαλουν και να μην χρειαστει να καθησω ολες τις ημερες-δεν καταφερα να ειμαι παρων.Ηθελαν οπωσδηποτε να ειμαι εκει για να τους πω, και να σας μεταφερω φυσικα, απο πρωτο χερι.
Και δεν μου το έλεγες να πάω εγώ στη θέση σου;
Κι αυτή η επσον θα έβαζε το λύκο μέσα στο μαντρί;

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000

ξεσπασμα.
Διοτι αγγιζει τα ορια του παραλογου οταν δεχομαστε κριτικη "κακοπροαιρετης κριτικης" εναντια σε καποια εταιρεια η τεχνολογια, οταν οι ιδιοι αντιπροσωποι των εταιρειων η τεχνολογιων αυτων θεωρουν το AVSite οτι πιο αντικειμενικο στον χωρο, ακομα και οταν τα προιοντα τους δεν καταλαμβανουν καλη θεση στα συγκριτικα μας.

Περιμενουμε τις κριτικες σας αλλα, σας παρακαλω, καντε τις με τον σωστο τροπο.
Οχι υπονοουμενα παρακαλω.
Ευχαριστω παρα πολυ.
Προσυπογράφω τα παραπάνω αν και δεν ελπιζω πως κάποιοι , κάποτε θα τα υιοθετήσουν

(ποτε εγινε αυτο για να γινει τωρα;)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Φρεσκα νεα μεσα απο...την πηγη :
Οσοι τον ειδαν εξεπλαγησαν απο το πραγματικα πολυ καλο μαυρο.
Δεν θα ειναι τοσο φτηνος οσο περιμενουμε αφου θα αποτελεσει την ναυαρχιδα της Epson με τον TW1000 να κυκλοφορει συγχρονως και να αποτελει την οικονομικοτερη λυση στα 1080ρ...
Θα παρουσιαστει πρωτη φορα στην Εκθεση...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio