ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

Reaction score
877
Mάνο, δεν είναι τα 32bit αλλά τα πολύ υψηλά rates και τα διάφορα άλλα "μαγικά" που κάνουν εσωτερικά τα Sabre.
Πίστεψέ με, τα συμπεράσματά σας θα ήταν λίγο πολύ τα ίδια ακόμα και αν ακούγατε το "παλιό" 24μπιτο Sabre. Έχουν δικό τους ήχο.

[Υπόψην για να πάρεις datasheet των chip πρέπει να υπογράψεις Non-Disclosure Agreement......].......
Κώστα καλημέρα...

Μιλάω για το βάθος(σε bits) της ψηφιολέξης(byte)... Κάθε υπολογιστικό σύστημα(τέτοιο σε μικρογραφία είναι και το dac) έχει σαν βασικά στοιχεία της 'αρχιτεκτονικής' του το βάθος(bit) επεξεργασίας και τη συχνότητα(hz) λειτουργίας... Όσο πιο μεγάλα είναι αυτά τα μεγέθη και όσο πιο τόσο πιο έξυπνα και σωστά γραμμένος είναι ο κώδικας, τόσο πιο ακριβής μπορεί να είναι η επεξεργασία...

Μαγικά δεν υπάρχουν... Το sabre είναι ένα σύγχρονα σχεδιασμένο πλην όμως με κλασσική αρχιτεκτονική delta sigma 32 bit(???) dac chip που στην πραγματκότητα είναι...6 bit(!!!)

Δεν ξέρω για το datasheet... αλλά αν εννοείς το white paper του sabre είναι αυτό http://www.esstech.com/PDF/sabrewp.pdf

όπου αναφέρονται τα εξής...

Our modulators differ in detail from conventional ΣΔ modulators in that they can operate up to 100% modulation depth.....

The modulator is fifth order with adjustable (user software configurable) output bit width, typically six bit.......

In principle the typically six bit number may be applied to a six bit DAC and the analog output is produced....

However, without additional sophistication, that analog output will never be more accurate than the DAC that is used – so the
design is much more complex than a simple connection to a six bit DAC......

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αναφέρομαι στο datasheet, όχι στο white paper.
Η λέξη "μαγικά" ήταν εντός εισαγωγικών, φυσικά.

Επειδή έχω εμπειρία από το 24άρι, σου λέω ότι ο ήχος δεν αλλάζει τραγικά.
Μην ξεχνάς την αίσθηση που είχε προκαλέσει το DAC τμήμα του Peachtree audio παρόλο που φορούσε το "παλιό", 24bit, τσιπ.
Επίσης υπάρχουν και άλλα 32άρια (π.χ. της ΑΚΜ) που δεν είχαν την υποδοχή-αποδοχή που έχουν τα Sabre.

Reaction score
4
Απάντηση: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

τα Crystal diy kits τα πηρατε απο τους γνωστους κινεζους του ebay; αν οχι, υπαρχει λινκ να δουμε καμια πληροφορια και που βρισκοντε;

Reaction score
110
Re: Απάντηση: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

Κάθε φορά, ξέρατε ποιό έπαιζε, η ήσασταν "τυφλοί"?

Όχι μόνο τυφλοί, εδώ είχαμε φύγει και από το σπίτι για να μην ξέρουμε ποιο από τα DACέπαιζε:136:. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα ρε Χρήστο αφού εσύ έχεις καλό DACκαι δεν ασχολείσαι με νέα τεχνολογία, όπως μουσική από υπολογιστή ή δορυφόρο και τέτοιες αηδίες..

Reaction score
110
Εγώ το έφτιαξα αυτό το DACγια δύο λόγους. Πρώτων γιατί γουστάρω τις κατασκευές πολύ και φτιάχνω πολλά πράγματα, αλλά συνήθως με λάμπες και δεύτερον, για να το χρησιμοποιήσω σε συνδυασμό με ένα δορυφορικό δέκτη, γιατί έχω βρει κάτι υπέροχους σταθμούς jazzαπό Ελβετία και Γερμάνια που δεν μιλάνε καθόλου μόνο μουσική βάζουν. Οπότε από μία ψηφιακή έξοδο του δορ. δέκτη πάω το σήμα στο DACκαι ακούω πολύ καλά και πολύ καλές μουσικές. :123:

Reaction score
110

τα Crystal diy kits τα πηρατε απο τους γνωστους κινεζους του ebay; αν οχι, υπαρχει λινκ να δουμε καμια πληροφορια και που βρισκοντε;

Εγώ το κιτ το πήρα από αυτόν εδώ πρόσφατα.
http://cgi.ebay.com/Gigawork-DIR-9001-24-192-Up-sampling-DAC-DA-CONVERTER-/160510993000?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item255f336268

Για την έξοδο του Audioχρησιμοποιώ μία κατασκευή με διακριτά υλικά αντί των γνωστών OPAMPS. Την κατασκευή την έκανα μόνος μου (δηλαδή την συναρμολόγηση) καθώς το κιτ που αγόρασα με όλα τα υλικά και τις πλακετούλες ήταν χύμα σε ένα σακούλι. Μου βγήκανε τα μάτια να το συναρμολογήσω καθώς είναι περίπου 100 υλικά σε κάθε κανάλι.
Το έχω αγοράσει από ένα μαγαζί από την Γερμανία αλλά δεν θα παραξενευτώ αν είναι Κινέζικο. Πάντως παίζει όπως το θέλω εγώ και έχω και τους OPAMPSγια εφεδρεία.
Το κουτί που το έχω μέσα, το αγόρασα από το e-bayαλλά δεν θυμάμαι από πού, πάντως είναι super.:123:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Για προσωπικές ερωτήσεις, υπάρχει το PM...

Όχι μόνο τυφλοί, εδώ είχαμε φύγει και από το σπίτι για να μην ξέρουμε ποιο από τα DACέπαιζε:136:. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα ρε Χρήστο αφού εσύ έχεις καλό DACκαι δεν ασχολείσαι με νέα τεχνολογία, όπως μουσική από υπολογιστή ή δορυφόρο και τέτοιες αηδίες..
Αρα συνάγω ότι το τεστ δεν ήταν blind...
Το ρώτησα γιατί σε blind test, πολύ δύσκολα ακουει κανείς διαφορές σε ψηφιακά ΙΜΗΟ... :121:

Και οταν ρωτάει κάτι κανείς, δεν σημαίνει ότι τον απασχολεί προσωπικά. Ρωτάει και για τους επισκέπτες του Φορουμ...
Για προσωπικές ερωτήσεις, υπάρχει το PM...

Reaction score
777
Re: Για προσωπικές ερωτήσεις, υπάρχει το PM...

Το ρώτησα γιατί σε blind test, πολύ δύσκολα ακουει κανείς διαφορές σε ψηφιακά ΙΜΗΟ... :121:
.
αυτό σίγουρα δεν ισχύει...

το οτι όμως οι διαφορές τελικά δέν είναι μεγάλες αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...:137:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Για προσωπικές ερωτήσεις, υπάρχει το PM...

Πόσα blind tests ψηφιακών έχεις κάνει? :139:
ένα απο τα τελευταία που κάναμε ήταν με το ACA στην έκθεση.
vdac vs Μάνος diy dac

απο τα πέντε περίπου άτομα που ήταν στην έκθεση όλοι καταλάβαμε αμέσως τη διαφορά(νομίζω οτι ήταν και ο Κυριάκος μέσα?).

Βέβαια βάζω το χέρι μου στην φωτιά οτι αν σε κάποιον βάλω ένα βινύλιο πρώτης κοπής σε σύγκριση με το αντίστοιχο cd θα καταλάβει οτι η μάχη των dac είναι κάτι το πολύ μικρό...

αλλα και πάλι...είναι τουλάχιστον υπερβολικό να πούμε οτι σε Α/Β τέστ δέν καταλαβαίνουμε διαφορές σε dac.ειδικά όταν σε Α/Β ακούγονται διαφορές ακόμα και σε...usb transport!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

Vdac vs diy dac στο ACA. E, πάει, χάλασε ο κόσμος...

Reaction score
777

Vdac vs diy dac στο ACA. E, πάει, χάλασε ο κόσμος...
παρότι γίνεται εμφανές οτι θέλεις να τσιγκλίσεις:137: δέν θα σε ταισω!!!!:142:

με το τέστ αυτό γίνεται εμφανές οτι οι διαφορές ακούγονται ακόμα και σε low budget συστήματα με οικονομικά ντακς.:126:

Reaction score
15.548

Πραγματικα δεν μπορω να σας καταλαβω.....
Ειστε για δεσιμο με αυτα που διαβαζω.....

Αλλος ακουει διαφορες..αλλος οχι....γ@μ@ τα ματια μου και τα αυτια μου..
Μα ειναι δυνατον να μην υπαρχουν διαφορες στα dac...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145
Απάντηση: Re: Απάντηση: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

οι διαφορές ακούγονται ακόμα και σε low budget συστήματα με οικονομικά ντακς.:126:
Πάει! Χάλασε ο κόσμος! Ωιμέ!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

Ρε παιδιά, συνέλθετε πχια! Μάγια σας έχω κάνει;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

............

Ακούσθηκαν πρώτα τα παραπάνω κομμάτια παιγμένα από τον κορυφαίο συνδυασμό Jadis JD1 MKII – Metronome C2A Signature συνδεμένα με το coaxial Siltech 7(Digital) και τα Siltech 4-56II RCA, 1m(Analogue)…

Έπειτα συνδέθηκαν με τη σειρά τα τρία(3) υπό αξιολόγηση dacs όπου έπειξαν το καθένα δυο λεπτά από τα τα παραπάνω κομμάτια…Η ένταση ρυθμίζονταν με ντεσιμπελόμετρο στη θέση της ακρόασης…
Για να καταλάβω...

- Συνδέσατε το πρώτο, ρυθμίσατε ενταση, ακούσατε για 2 λεπτά, αποσυνδέσατε,
- συνδέσατε το δεύτερο, ρυθμίσατε ένταση, ακούσατε για 2 λεπτά, αποσυνδέσατε,
- συνδέσατε το τρίτο, ρυθμίσατε ένταση, ακούσατε για 2 λεπτά?

:139::140:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

Εγώ το κιτ το πήρα από αυτόν εδώ πρόσφατα.
http://cgi.ebay.com/Gigawork-DIR-9001-24-192-Up-sampling-DAC-DA-CONVERTER-/160510993000?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item255f336268

Για την έξοδο του Audioχρησιμοποιώ μία κατασκευή με διακριτά υλικά αντί των γνωστών OPAMPS. Την κατασκευή την έκανα μόνος μου (δηλαδή την συναρμολόγηση) καθώς το κιτ που αγόρασα με όλα τα υλικά και τις πλακετούλες ήταν χύμα σε ένα σακούλι. Μου βγήκανε τα μάτια να το συναρμολογήσω καθώς είναι περίπου 100 υλικά σε κάθε κανάλι.
Το έχω αγοράσει από ένα μαγαζί από την Γερμανία αλλά δεν θα παραξενευτώ αν είναι Κινέζικο. Πάντως παίζει όπως το θέλω εγώ και έχω και τους OPAMPSγια εφεδρεία.
Το κουτί που το έχω μέσα, το αγόρασα από το e-bayαλλά δεν θυμάμαι από πού, πάντως είναι super.:123:
thanks για την απαντηση

για εξηγησε ομως τι εννοεις με την bold φραση; δλδ αν καταλαβα παρεκαμψες ολο το σταδιο εξοδου του dac και εφτιαξες δικο σου σταδιο εξοδου; λαμπατο σταδιο; ή κατι αλλο; βασισμενο σε ετοιμο σχεδιο ή δικης σου σχεδιασης;

σορυ για τις ερωτησεις αλλα οντας ολιγον ασχετος, θελω να καταλαβω σωστα

Reaction score
110
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ESS Sabre vs Crystal CS4398...Συγκριτικο DIY dacs...

thanks για την απαντηση

για εξηγησε ομως τι εννοεις με την bold φραση; δλδ αν καταλαβα παρεκαμψες ολο το σταδιο εξοδου του dac και εφτιαξες δικο σου σταδιο εξοδου; λαμπατο σταδιο; ή κατι αλλο; βασισμενο σε ετοιμο σχεδιο ή δικης σου σχεδιασης;

σορυ για τις ερωτησεις αλλα οντας ολιγον ασχετος, θελω να καταλαβω σωστα
Όχι όχι δεν παράκαμψα κανένα κύκλωμα, αυτά τα δύο κιτάκια με τα διακριτά υλικά που συναρμολόγησα (ένα για κάθε κανάλι) απλά πάνε και κουμπώνουν στη θέση των OPAMPS. Δηλαδή βγάζεις τους OPAMPS και βάζεις αυτό…πολύ εύκολη αλλαγή.

Reaction score
4

α μαλιστα τωρα καταλαβα, και αυτα τα κιτακια που εβαλες αντι για opamps απο τι αποτελουντε; (αν τα εχεις ηδη γραψει αλλου απλα πες μου που να κοιταξω)

Reaction score
110

α μαλιστα τωρα καταλαβα, και αυτα τα κιτακια που εβαλες αντι για opamps απο τι αποτελουντε; (αν τα εχεις ηδη γραψει αλλου απλα πες μου που να κοιταξω)

Κοίτα την φωτογραφία στη σελίδα 1 και θα το δεις πως είναι. Είναι αυτά τα δύο που στέκονται όρθια και αποτελούνται από πολλά τρανζίστορ αντιστάσεις πυκνωτές και άλλα τέτοια αλλά είναι μεγάλο τράβηγμα να τα κολλήσεις πάνω σε δύο πολύ μικρές πλακετούλες γιατί είναι περίπου 100 υλικά ανά κανάλι και μου βγήκανε τα μάτια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead